×
Ανακαίνιση Σπιτιού Κόστος Ανακαίνισης Σπιτιού Πακέτα Ανακαίνισης Σπιτιού Ανακαίνιση Κουζίνας Έπιπλα Κουζίνας τιμές - προσφορές Ανακαίνιση Μπάνιου Έπιπλα Μπάνιου τιμές - προσφορές Ανακαίνιση Επαγγελματικού Χώρου
×
Κατασκευές Ανακαινίσεις
×
Πακέτα Ανακαίνισης Έπιπλα Κουζίνας Έπιπλα Μπάνιου
×
Αυτόνομη Θέρμανση Θέρμανση με Φυσικό Αέριο Αντλίες Θερμότητας Ενεργειακά Τζάκια Θερμοπρόσοψη Υγρομόνωση Κρυφός Φωτισμός
ανακαίνιση σπιτιού ESHOP ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΡΓΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΑΥΤΟΝΟΜΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eξοικονομώ-αυτονομώ

Πλήρης οδηγός τού εξοικονομώ-αυτονομώ. Ανακαίνιση σπιτιού με το εξοικονομώ. Είσοδος- προϋποθέσεις – κριτήρια για την ανακαίνιση του σπιτιού.

Στο παρόν βίντεο καθώς και στο άρθρο, το γραπτό κείμενο που συνοδεύει δηλαδή το βίντεο το οποίο θα το βρείτε στην ιστοσελίδα μας και υπό μορφήν pdf για να μπορείτε να το εκτυπώσετε σας ενημερώνουμε για τα πάντα από το άλφα μέχρι το ωμέγα σε σχέση με το “εξοικονομώ, αυτονομώ” με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες και παραδείγματα αρχίζοντας καταρχήν από το πιο δύσκολο που είναι το πως θα μπείτε στο πρόγραμμα, τι θα πληρώσετε, πότε, πως θα κατασκευάσετε και πως θα ολοκληρώσετε όλες τις παρεμβάσεις. Η energy fine eurohome είναι μια κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια με κατασκευές και με εξειδίκευση στις ενεργειακές κατασκευές, έχουμε ήδη κατασκευάσει σύγχρονα βιοκλιματικά κτίρια στα οποία ο ιδιοκτήτης διαθέτει τα απολύτως ελάχιστες δαπάνες για την θέρμανση και ψύξη του χώρου του.


Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα < Εξοικονομώ – αυτονομώ >

Αναλαμβάνουμε
Όλες τις εργασίες του
< ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ >
Δώρο
Μία πλήρη σύνθεση επίπλων κουζίνας
αξίας 2.000€

---- ή άλλο ισάξιο δώρο ----

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για τα ΔΩΡΑ μας

Αναλαμβάνουμε
την ένταξη σας στο νέο πρόγραμμα 2021
ΔΩΡΕΑΝ

Νέο πρόγραμμα « εξοικονομώ – αυτονομώ 2021 » - νέα κριτήρια.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Νέο πρόγραμμα μαμούθ ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ για το 2021 προϋπολογισμό άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Ο χρόνος έναρξης του προσδιορίζεται στο δεύτερο- τρίτο τρίμηνο του έτους. Στο νέο πρόγραμμα θα διαφοροποιηθεί ο τρόπος που ίσχυε στα προηγούμενα προγράμματα, στα οποία άνοιγε η πλατφόρμα εισαγωγής των αιτήσεων ή οποία παρέμενε ανοιχτή το πολύ για μισή ώρα και στο διάστημα αυτό όποιος πρόλαβε - πρόλαβε. Στο νέο πρόγραμμα θα τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια κατά προτεραιότητα ένταξης στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της enfe.gr τα κριτήρια που θα τεθούν θα είναι σχετικά με :

  1. Tην παλαιότητα του κτιρίου.
  2. Toν βαθμό ενεργειακής ωφελιμότητας που επιτυγχάνεται.
  3. Την οικονομική κατάσταση του αιτούντος.
  4. Τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν ανά περιοχή.

Εμείς στην enfe.gr αναλαμβάνουμε υπεύθυνα την κατάθεση της αίτησης σας , καθώς και την ένταξη σύμφωνα με τα κριτήρια στο πρόγραμμα εντελώς δωρεάν.

Επικοινωνήστε μαζί μας τακτικά για να ενημερώνεστε σχετικά.

Ανακαινίζω οικονομικά το σπίτι μου με το πρόγραμμα :
< ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ >
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ
Από τον συνδυασμό κατασκευής των ενεργειακών παρεμβάσεων του « εξοικονομώ – αυτονομώ » με την ανακαίνιση του σπιτιού σας (Μερική ή ολική) από την enfe.gr.

Η εταιρεία μας λόγω της 40χρονης εμπειρίας στις εφαρμογές για εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και τις κατασκευές κατοικιών, έχει τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία αφενός να εκτελέσει άρτια όλες οι παρεμβάσεις του προγράμματος, και παράλληλα να σας προσφέρει ως δώρο κάποια ή κάποιες εργασίες ανακαίνισης του σπιτιού σας που επιθυμείτε οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Π.Χ.(Να αντικαταστήσει τα παλιά έπιπλα κουζίνας με 1 σύγχρονη φινετσάτη και λειτουργική κουζίνα ή οτιδήποτε άλλο ή αν πρόκειται για ολική ανακαίνιση να σας μειώσει το κόστος της ανακαίνισης κατά 40-50%.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται από την εταιρεία μας λόγω του ότι τα περισσότερα προϊόντα που αφορούν την ανακαίνιση ή τα κατασκευάζουμε εμείς ή τα εισάγουμε απευθείας από το εξωτερικό, άρα έχουμε χαμηλό κόστος και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα λόγω του ότι θα αναλάβουμε όλο το πακέτο είτε να σας προσφέρουμε κάποια σημαντικά δώρα είτε να ανακαινίσετε το σπίτι σας με σχεδόν το μισό κόστος.

Στην Enfe.gr μπορούμε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για το συνολικό οικονομικό όφελος από τον προαναφερόμενο συνδυασμό εκτέλεσης εργασιών.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σχετικά με το πως θα επιλέξετε την πλέον κατάλληλη και αξιόπιστη εταιρεία η επαγγελματίες στους οποίους θα αναθέσετε την εκτέλεση των παρεμβάσεων του προγράμματος « εξοικονομώ - αυτονομώ»

1 ) Αναθέστε μόνο σε μια αξιόπιστη εταιρεία την εκτέλεση του συνόλου των ενεργειακών παρεμβάσεων και όχι τμηματικά σε πολλαπλές εταιρείες ή επαγγελματίες. Και αυτό γιατί :

Όλες τις εργασίες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα καλό θα ήταν στο σύνολο τους να αναλάβει μια κατασκευαστική εταιρεία και όχι διάφορες εταιρείες παραδείγματος χάρη άλλη εταιρεία να αναλάβει τα κουφώματα άλλη εταιρεία το σύστημα θέρμανσης και άλλη τοποθέτηση κλιματιστικών και αυτό διότι το πρόγραμμα δεν πληρώνει μεμονωμένα κάθε εταιρεία όταν αυτή ολοκληρώσει κάποια από τις παρεμβάσεις το πρόγραμμα πληρώνει Άπαξ δηλαδή μια φορά και απαιτεί να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις από όλες τις εταιρείες προκείμενου να πληρωθούν, π.χ. αν αναθέσετε σε μια εταιρεία την τοποθέτηση κουφωμάτων και σε μια άλλη εταιρεία την τοποθέτηση συστήματος ψύξης και θέρμανσης, σε αυτή την περίπτωση αν υποθετικά η εταιρεία με τα αλουμίνια ολοκληρώσει την κατασκευή δεν θα πληρωθεί αλλά θα πρέπει να περιμένει μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι κατασκευές από όλες τις εταιρείες, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα να κατατεθούν ταυτόχρονα όλα τα παραστατικά στο πρόγραμμα προκειμένου να πληρωθούν όλοι μαζί, αν λοιπόν η δεύτερη εταιρεία είτε είναι αναξιόπιστη είτε καθυστερεί για διάφορους αντικειμενικούς λόγους είτε κάποια στιγμή μπλοκάρει για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, αυτό όμως πρακτικά σημαίνει ότι η εταιρεία αλουμινίων η οποία έχει τοποθετήσει ήδη τα αλουμίνια πρακτικά δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθεί και να πάρει τα λεφτά της διότι η άλλη εταιρεία καθυστερεί και διότι το πρόγραμμα πληρώνει Άπαξ και πληρώνει όλους ταυτόχρονα. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν η εταιρεία λογικά προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα της θα επικαλεστεί ενδεχομένως ότι με υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη λόγω το ότι επέλεξε μία αναξιόπιστη εταιρεία δεν μπορούν να εξοφληθούν τα οφειλόμενα σε αυτήν και ενδεχομένως θα απαιτήσει από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη να πληρώσει τα παραστατικά και σε περίπτωση του ιδιοκτήτη τότε μέσω δικαστικού οδού για ταχεία πληρωμής ενδεχομένως να απαιτήσει από τον ιδιοκτήτη λόγω υπαιτιότητας του, την εξόφληση της δαπάνης άρα προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους κατάστασης ο κάθε ιδιοκτήτης για να έχει το κεφάλι του ήσυχο θα πρέπει να αναθέσει όλες τις παρεμβάσεις σε μία εταιρεία η οποία θα έχει την κεντρική ευθύνη για την ολοκλήρωση και την κατασκευή όλων των εργασιών.

Αν λοιπόν αναλάβουν την εκτέλεση των εργασιών 5-6 επαγγελματίες η συνεργεία (ανά κατηγορία εργασίας) και δεν υπάρχει απόλυτος συντονισμός, συνέπεια, υπευθυνότητα και επαγγελματισμός μεταξύ τους ,σε αυτή την περίπτωση δημιουργούνται προβλήματα και αδιέξοδα με συνέπεια να προκύπτουν προστριβές μεταξύ των επαγγελματιών με αποτέλεσμα είτε κάποιες εργασίες να παραμείνουν ημιτελής είτε να εκτελεστούν με κακοτεχνίες είτε το πρόγραμμα να μην εκταμιεύσει τα χρήματα για κανέναν , με ότι αυτό συνεπάγεται.

2 ) Η εταιρεία θα πρέπει να έχει άριστη τεχνογνωσία καθώς και εμπειρία για να εκτελέσει με επιτυχία τις ενεργειακές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Η επιτυχημένη εκτέλεση των ενεργειακών εργασιών του εξοικονομώ δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και δεν έχει καμία σχέση με την επιλογή ενός Μπογιατζή τον οποίον θα επιλέξετε για να βάψει το σπίτι σας.

Π.χ. Το να τοποθετηθεί μία αντλία θερμότητας δεν είναι 1 προϊόν το οποίο απλά το βάλεις στην πρίζα και θα δουλέψει. Η αντλία θερμότητας είναι 1 προϊόν υπερυψηλής τεχνολογίας το οποίο αντλεί ενέργεια από το περιβάλλον γι αυτό και προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ενέργεια. Η αντλία θερμότητος σας προσφέρει 5 μονάδες ενέργειας από τις οποίες τις 4 τις αντλεί από το περιβάλλον και τις αποδίδει στο χώρο σας δωρεάν και μόνο 1 μονάδα καταναλώνεται από το ηλεκτρικό ρεύμα του σπιτιού σας.

Για να αποδώσει όμως τα μέγιστα θα πρέπει να τοποθετηθεί στο σωστό σημείο, στον κατάλληλο προσανατολισμό, όλες οι σωληνώσεις θα πρέπει να έχουν τις προβλεπόμενες διατομές, να συνδεθεί επιπλέον με bufer για αποθήκευση ζεστού νερού, το δίκτυο διανομής νερού θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαδρομές και διατομές, οι αυτοματισμοί και υδραυλικές συνδέσεις θα πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους, η ηλεκτρική σύνδεση θα πρέπει να συνδυαστεί με συστήματα προστασίας της μονάδος και των ηλεκτρικών εξαρτημάτων , καθώς και άλλες πολλές λεπτομέρειες.

Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν ότι αν το προϊόν δεν τοποθετηθεί σωστά εκτός του ότι δεν θα έχετε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, κινδυνεύει αν π.χ . κάποιοι αυτοματισμοί δεν έχουν συνδεθεί σωστά να προκληθεί σοβαρή βλάβη στο μηχάνημα και το κόστος επισκευής να είναι τεράστιο και εκτός αυτού η κατασκευάστρια εταιρεία να μην σας καλύψει με την εγγύηση.

Δείτε μερικά από τα video με έργα μας που έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας enfe.gr καθώς και στο youtube.

3 ) Η κατασκευαστική εταιρεία πού αναλαμβάνει έργα του προγράμματος θα πρέπει να διαθέτει τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις κατά CE

Ένα πρώτο παράδειγμα λοιπόν μπορούμε να αναφέρουμε είναι το γεγονός ότι βάση του προγράμματος προυπόθεση είναι η εταιρεία η οποία θα αναλάβει το πρόγραμμα την εκτέλεση των παρεμβάσεων να είναι μια πιστοποιημένη κατά CE κατασκευαστική εταιρεία, ειδικότερα το πρόγραμμα προκειμένου να πληρώσει τις προμηθευτικές κατασκευαστικές εταιρείες ζητάει από τις εταιρείες δεκάδες εξειδικευμένες πιστοποιήσεις ακριβής και απόλυτες περιγραφές ευρύτερες πιστοποιήσεις για κάθε υλικό που θα χρησιμοποιηθεί καθώς και συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα είναι κατά U η εξοικονόμηση η οποία θα παρέχεται από το συγκεκριμένο προιόν, πιστοποίηση κατά CE και της εταιρείας καθώς και των προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ : 1 ) Δεν εγκρίνει μη πιστοποιημένα προϊόντα,
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ : 2 ) Δεν εγκρίνει προϊόντα πού δεν επιτυγχάνουν τούς ενεργειακούς στόχους
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ : 3 ) Δεν εκταμιεύει χρήματα σε μη πιστοποιημένες εταιρείες , καθώς και σε οποίες δεν διαθέτουν τον κατάλληλο Κ.Α.Δ. στην εφορία που να της παρέχει την δυνατότητα να εκτελούν τις συγκεκριμένες εργασίες.

4 ) Η κατασκευαστική εταιρία θα πρέπει απαραιτήτως να διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ που πρέπει να προσέξετε όσον αφορά την επιλογή της κατάλληλης εταιρείας έχει σχέση με την ρευστότητα την οποία θα πρέπει να διαθέτει η συγκεκριμένη εταιρεία ούτως ώστε να καταφέρει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα δηλαδή όπως συνήθως συμβαίνει με το δημόσιο δεν πληρώνει αμέσως την κατασκευάστρια εταιρεία σύμφωνα με την πρόοδο των εργασιών απαιτείται πρώτα να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, να εκδοθούν τα ενεργειακά και παντός είδους πιστοποιητικά και παραστατικά όλα αυτά στην συνέχεια να κατατεθούν ηλεκτρονικά στο πρόγραμμα και στην συνέχεια με την προϋπόθεση ότι από όλη αυτή την χαρτούρα την οποία θα καταθέσει η κατασκευάστρια εταιρεία η οι προμηθευτές να μην υπάρχει έστω και το παραμικρό λάθος και υπό αυτές τις προϋποθέσεις εφόσον ολοκληρωθούν και κατατεθούν όλα τα προαναφερόμενα στο πρόγραμμα στην συνέχεια με καθυστέρηση μερικών μηνών προκειμένου το πρόγραμμα να ελέγξει διεξοδικά όλα τα παραστατικά κάποια στιγμή θα καταθέσει τα χρήματα στην κατασκευάστρια προμηθευτική εταιρεία.Όπως θα γνωρίζετε σήμερα το μεγάλο πρόβλημα στις ελληνικές επιχειρήσεις είναι η ρευστότητα, και ειδικότερα στην περίπτωση του εξοικομώ όπου η πληρωμή των κατασκευαστών - προμηθευτών πραγματοποιείται μετά από 6 μήνες, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία θα πρέπει να έχει την οικονομική δυνατότητα και τις αντοχές να διαθέσει τα χρήματα της και να περιμένει μετά από 6 μήνες να τα εισπράξει.

Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις όπου κάποια εταιρία με οριακή ρευστότητα αναλαμβάνει κάποιο έργο, όμως κατά τη διάρκεια των εργασιών λόγω ενδεχομένως και αστάθμητων παραγόντων να μην έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το έργο με συνέπεια το έργο να μείνει ημιτελές. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου η χρηματοδοτική πραγματοποιείται από το < εξοικονομώ > δημιουργούνται τεράστια προβλήματα διότι :

  1. το έργο δεν ολοκληρώνεται
  2. άλλη εταιρεία δεν αναλαμβάνει το έργο από τη μέση
  3. το πρόγραμμα δεν εκταμιεύει χρήματα.

Άρα : περιπέτειες και αδιέξοδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

1 ) ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ανακαίνισης
2 ) ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Πού επιδοτούνται από το πρόγραμμα 'Εξοικονομώ – αυτονομώ'
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

Σας ενημερώνουμε:

1) Ποιές είναι οι απαιτήσεις του προγράμματος « εξοικονομώ » προκειμένου να εκταμιεύσει τα χρήματα.
2) ποιά είναι τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων (ξεχωριστά για κάθε παρέμβαση) που θα τοποθετηθούν στο έργο σας ούτως ώστε :
α) να εγκριθούν από το πρόγραμμα,
β) να αποκτήσετε πιστοποιημένα προϊόντα υψηλών προδιαγραφών αποδοτικά, με αντοχή και διάρκεια στο χρόνο.
3 ) με ποιόν τρόπο θα πρέπει να εκτελεστούν οι εργασίες (ξεχωριστά για κάθε παρέμβαση) από τους τεχνίτες ούτως ώστε :
α) να επιτευχθούν οι ενεργειακοί στόχοι,
β) να παραλάβετε ένα βέλτιστο , ποιοτικό και διαχρονικό αποτέλεσμα.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

--Το πρόγραμμα « εξοικονομώ -αυτονομώ » επιδοτεί προϊόντα και εργασίες ιδιαίτερων απαιτήσεων με συγκεκριμένες προδιαγραφές και με την δέσμευση να επιτευχθούν συγκεκριμένοι ενεργειακής στόχοι που αφορούν τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
--Επειδή το ζητούμενο για τον ωφελούμενο του προγράμματος δεν είναι μόνο η επίτευξη των ενεργειακών στόχων θα πρέπει παράλληλα τα προϊόντα που θα τοποθετηθούν να διαθέτουν εξελιγμένες τεχνικές και ποιοτικές προδιαγραφές που να παραπέμπουν σε ποιοτικά προϊόντα που θα διασφαλίζουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα ,αντοχή και διάρκεια στο χρόνο.
-- Επειδή συμβαίνει πολλές φορές πολύ καλά προϊόντα να τοποθετούνται από ακατάλληλους τεχνίτες με συνέπεια το αποτέλεσμα να είναι κακής ποιότητος

Γι αυτούς τους λόγους

Η εταιρία μας « energy fine eurohome » με βάση τη μακροχρόνια εμπειρία και γνώση στις εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας, στην συνέχεια θα σας περιγράψουμε με λεπτομέρειες τα πλέον βέλτιστα προϊόντα που χρησιμοποιούμε ,τις τεχνικές και ποιοτικές προδιαγραφές αυτών καθώς και τους τρόπους με τους τρόπους με τους οποίους εκτελούμε τις εργασίες οι οποίες αφορούν την εφαρμογή και τοποθέτηση των προϊόντων… σύμφωνα με το δόγμα μας :
« καλής ποιότητας προϊόντα + καλής ποιότητας εργασία = άρτιο αποτέλεσμα Η παρούσα αποτελείται από 2 ενότητες :
1) από την περιληπτική περιγραφή εκτέλεσης εργασιών ( Π.Π.Ε.Ε. ) όπου περιλαμβάνονται περιληπτικά εργασίας που θα εκτελεστούν βάσει των εγκρίσεων και απαιτήσεων του προγράμματος και
2 ) από την αναλυτική περιγραφή εκτέλεση εργασιών ( Α.Π.Ε.Ε.) όπου εκεί περιγράφονται αναλυτικά και με λεπτομέρειες οι τεχνικές και ποιοτικές προδιαγραφές των προϊόντων καθώς και αναλυτικά ο τρόπος εκτέλεσης των εργασιών και εφαρμογής των προϊόντων.

Περιληπτική Περιγραφή Εκτέλεσης Εργασιών ( Π.Π.Ε.Ε. )
(Εδώ αναφέρονται οι εργασίες όπως επακριβώς αυτές περιγράφονται στο « έντυπο παρεμβάσεων » του προγράμματος
1 ) …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
2 ) ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
3 ) …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Αναλυτική Περιγραφή Εκτέλεσης Εργασιών ( Α.Π.Ε.Ε.)
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ : Ολες τις εργασίες του προγράμματος πώς πρέπει να εκτελεστουν καθώς και ποια υλικά και προιόντα θα χρησιμοποιηθούν.

1 ) Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης - ψύξης με τοποθέτηση αντλίας θερμότητος.

( Γενική ενημέρωση σχετικά με το προϊόν)
-- Η Αντλία θερμότητας είναι 1 εξελιγμένο προϊόν υψηλής τεχνολογίας το οποίο παρέχει ταυτόχρονα και θέρμανση και ψύξη.
--Το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι όλων των υπολοίπων προϊόντων που παράγουν θέρμανση είναι ότι στην κατανάλωση της είναι ασυγκρίτως πιο οικονομικό προϊόν .
-- Η Αντλία θερμότητας αντλεί την ενέργεια που αποδίδει στο χώρο από το περιβάλλον καθώς το περιβάλλον παρέχει δωρεάν ενέργεια.
-- Πιο συγκεκριμένα αποδίδει στο χώρο 5 μονάδες ενέργειες από τις οποίες τις 4 τις αντλεί από το περιβάλλον και τις αποδίδει δωρεάν στο χώρο και την 1 μονάδα την κατανάλωνει από τον ηλεκτρικό ρεύμα του χώρου (σπιτιού).
--- Η λειτουργία της αντλίας θερμότητος είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με τις άλλες μονάδες παραγωγής θέρμανσης.
-- Πιο συγκεκριμένα δεν την ανοιγοκλείνουμε καθημερινά όπως το καλοριφέρ πετρελαίου.
-- Την ανοίγουμε το Νοέμβριο, τοποθετούμε την επιθυμητή θερμοκρασία που θέλουμε ( π.χ.22 βαθμούς) και στην συνέχεια την κλείνουμε τον Απρίλιο. (Εκτός αν απουσιάσουμε από το χώρο για χρονικό διάστημα πέραν των 10 ημερών). Στο διάστημα από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο έχουμε στο χώρο μας σε 1 σταθερή θερμοκρασία 24 ώρες το εικοσιτετράωρο (μέρα - νύχτα).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – ΨΥΞΗΣ ΜΕ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ και ενημέρωση

(Αναρτημένα στό youtube- pinterest και στην σελίδα μας www.enfe.gr )

Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο ( ktrl + κλίκ )

https://enfe.gr/antlies-thermotitas

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ και ενημέρωση

(Αναρτημένα στό youtube – pinterest και στην σελίδα μας www.enfe.gr )

Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο ( ktrl + κλίκ )

https://enfe.gr/antlia-thermothtas-se-anakainish

Όπως διαφαίνεται από τα γραφήματα το κόστος λειτουργίας της Α.Θ.είναι :
---- το ½ από τον λέβητα φυσικού αερίου
---- το 1/3 από τον λέβητα πετρελαίου

Προδιαγραφές του προϊόντος που επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε από την enfe.gr.

Ποιές είναι οι απαιτούμενες τεχνικές και οι ποιοτικές προδιαγραφές του προϊόντος, ούτως ώστε να διασφαλίζονται
α) η ικανοποιητική λειτουργία και απόδοση του μηχανήματος
β ) η μακροχρόνια λειτουργία του χωρίς προβλήματα και αβλαβές.
1 ) Αντλία θερμότητος ενιαίου τύπου (μονομπλόκ). Μια εξωτερική συσκευή (χωρίς εσωτερική μονάδα) που να περιλαμβάνει ψυχροστάσιο και κυκλοφορητή.
2 ) Αντλία θερμότητας μεσαίων θερμοκρασιών με θερμοκρασία προσαγωγής νερού 60-65οC. Όταν πρόκειται να συνδεθεί με ενδοδαπέδια θέρμανση είτε με σώματα fan-coils είναι ικανοποιητική και η αντλία εως 55 βαθμους. Όταν όμως την συνδέσουμε με σώματα καλοριφέρ για να έχουμε απόδοση χρειαζόμαστε μεγαλύτερη θερμοκρασία προσαγωγής δηλαδή 60-65οC.
3 ) Να περιλαμβάνει επώνυμου εργοστασίου συμπιεστή κατά προτίμησιν Copeland η rotary Αμερικής.
4 ) Να περιλαμβάνει επώνυμου εργοστασίου βαλβίδα εκτόνωσης κατά προτίμηση emerson Αμερικής η ALCO Γερμανίας
5 ) Να περιλαμβάνει επώνυμου εργοστασίου εναλλάκτη κατά προτίμηση wolvotine Αμερικής (ο οποίος δεν φράζει)
6 ) Να έχει COP μεγαλύτερο από 4. (Πρακτικά COP είναι ο τύπος που περιγράφει τον λόγο αποδιδόμενη ενέργεια /κατανάλωση. Δηλαδή : μία αντλία θερμότητας με COP 4 σημαίνει ότι αποδίδει στο χώρο 4 μονάδες ενέργειας και καταναλώνει μόνο 1μονάδα.
7 ) Να υπάρχει από την εισαγωγική εταιρία πλήρη τεχνική υποστήριξη με πλήρη ανταλλακτικά και γραπτή εγγύηση τουλάχιστον πέντε ετών.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ

Η αντλία θερμότητος είναι ότι καλύτερο και οικονομικότερο κυκλοφοράει σχετικά με την θέρμανση. Είναι ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας και η τοποθέτηση και σύνδεση του απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις. Το συνεργείο που θα τοποθετηθεί το προϊόν θα πρέπει να είναι εξειδικευμένο, και να έχει εκπαιδευτεί σε πάρα πολλά σεμινάρια και δοκιμές. Τοποθέτηση από μη εξειδικευμένο προσωπικό εγκυμονεί κινδύνους, το μηχάνημα να μην αποδίδει καθώς και να δημιουργηθεί σοβαρή βλάβη.
Για να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση και οικονομία η αντλία θερμότητας καθώς και να μην παρουσιάζει προβλήματα τα επόμενα χρόνια λειτουργίας της θα πρέπει :

1 ) Σύνδεση εν σειρά με δοχείο αδράνειας ( buffer )

Να συνδεθεί εν σειρά με δοχείο αδράνειας ( buffer ) . ( Όπως θα δείτε στο κατώτερο γράφημα) .
Το δοχείο αδράνειας είναι ένα πολύ καλά μονωμένο δοχείο και σκοπός του είναι η αποθήκευση ζεστoύ νερού.
Κατά την λειτουργία της αντλίας θερμότατος το παραγόμενο ζεστό νερό αποθηκεύεται στο δοχείο αδράνειας και στην συνέχεια μέσω του κυκλοφορητή μεταφέρεται στα σώματα καλοριφέρ. Αυτό βοηθάει την αντλία θερμότητος να δουλέψει ξεκούραστα, να μην πιέζετε τις ώρες που το σύστημα απαιτεί περισσότερη παροχή νερού διότι ήδη έχει αποθηκεύσει εφεδρείες νερού, επίσης η Αντλία θερμότητος δεν ανοιγοκλείνει συνέχεια ανά μικρά χρονικά διαστήματα άρα δουλεύει ξεκούραστα, και επιπλέον εκμεταλλεύεται τις ώρες του νυχτερινού ρεύματος που είναι φθηνότερο για να αποθηκεύσει νερό φθηνότερα.
--Γενικά το δοχείο αδράνειας βοηθάει το μηχάνημα να δουλεύει πιο ξεκούραστα ,αυτό σημαίνει ότι αποδίδει καλύτερα, δεν παθαίνει βλάβες, και αυξάνει σημαντικά η διάρκεια ζωής του.
Πάρα πολλοί συνδέουν την αντλία θερμότητος απευθείας στο κύκλωμα. Σε αυτή την περίπτωση η αντλία θα λειτουργήσει βέβαια, όμως δεν θα έχει την απαιτούμενη απόδοση, θα έχει μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας, και θα παθαίνει εύκολα ζημιές.
Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου σε pdf


Συνέχεια του άρθρου "Εξοικονομώ - Αυτονομώ" σε pdf
Ένταξη στο πρόγραμμα εξοικονομώ

Τι ακριβώς λοιπόν θα δείτε πιο αναλυτικά στην συνέχεια στο παρόν βίντεο; Σας τα μεταφέρουμε τώρα περιληπτικά με κεφάλαιο και στην συνέχεια εξειδικευμένα στο καθένα σας να το αναλύσουμε. Το νούμερο ένα είναι και το πιο δύσκολο στην συγκεκριμένη περίπτωση σε σχέση με το εξοικονομώ είναι πως και με ποιον τρόπο θα διασφαλίσετε την ένταξη σας στο πρόγραμμα. Θα σας περιγράψουμε τι οφέλη έχετε από έναν συνδυασμό ανακαίνισης σπιτιού με το εξοικονομώ κατοίκον, πότε ξεκινάει το πρόγραμμα και πότε θα συνεχιστεί, ποιοι είναι οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια συμμετοχής στο πρόγραμμα, ποιες ενεργειακές παρεμβάσεις καλύπτει το πρόγραμμα, ποιο είναι το ποσοστό επιδότησης, τι σας χαρίζετε λοιπόν από το πρόγραμμα τι πληρώνετε και πως, εδώ είναι ένα σημαντικό θέμα το που θα αναθέσετε την εκτέλεση των παρεμβάσεων, ποιες εταιρείες αναλαμβάνουν να εκτελέσουν το πρόγραμμα και για κάποιες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν πριν την ένταξη στο πρόγραμμα, εάν και κατά εφόσον έχετε την δυνατότητα ετεροχρονισμένα να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Πως θα διασφαλίσετε την είσοδο σας στο εξοικονομώ

Ξεκινάω από το πως θα διασφαλίσετε καταρχήν από την ένταξη σας το πρόγραμμα και ξεκινάω με αυτό γιατί αυτό είναι το δύσκολο και το ζητούμενο διότι η ένταξη σας στο πρόγραμμα εμπεριέχει έναν πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας και σε καμία περίπτωση δεν είναι διασφαλισμένη και αυτό για τους εξής λόγους το πρόγραμμα έχει ένα συγκεκριμένο υπολογισμό στην πρώτη φάση του ο προϋπολογισμός είναι 850.000.000 πανελλαδικά επιμερισμένο ανά γεωγραφικό διαμέρισμα, αυτό σημαίνει ότι για κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα θα κριθούν επιλέξιμοι ένας συγκεκριμένος αριθμός αιτήσεων. Ο αριθμός αιτήσεων που θα επιλεγούν είναι μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού, υπολογίζω περίπου 60.000 χιλιάδες πολυκατοικίες στον πρώτο χρόνο πανελλαδικά, ενδεικτικά στην Αττική στην πρώτη φάση θα κριθούν επιλέξιμες περίπου 30.000 αιτήσεις, το ενδιαφέρον όμως και η ζήτηση για να μπουν στο πρόγραμμα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο άρα με την απλή λογική δεν είναι δυνατόν να μπουν όλοι στο πρόγραμμα και θα τα καταφέρουν να μπουν μόνο αυτοί που θα έχουν την δυνατότητα καταρχήν που θα παρακολουθήσετε το παρόν βίντεο οπότε θα έχετε μία πλήρη ενημέρωση ούτως ώστε να σας ενημερώσουμε πως θα διασφαλίσετε την είσοδο σας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα τα δούμε αυτά στην συνέχεια.

Αιτήσεις για την υπαγωγή στο εξοικονομώ αυτονομώ

Πως ακριβώς λειτουργεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και πως πρέπει να κινηθείτε για να διασφαλίσετε την υπαγωγή σας στο πρόγραμμα. Καταρχήν οι αιτήσεις για την υπαγωγή στο πρόγραμμα γίνονται ηλεκτρονικά και η πλατφόρμα που θα δέχεται τις αιτήσεις ανοίγει στο τέλος Νοεμβρίου το 2020 και σε διαφορετικές ημερομηνίες για κάθε διαφορετικό γεωγραφικό διαμέρισμα. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή και θα δέχεται αιτήσεις μέχρι να συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός που έχει αρχικά προσδιοριστεί για κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα. Άρα όταν συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός η πλατφόρμα η συγκεκριμένη κλειδώνει κλείνει και επί της ουσίας όποιος πρόλαβε το κύριο είδε και όπως έλεγε ένας παλιός πολιτικός όποιος προκάνει. Υπολογίζεται ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα και με βάση το προηγούμενο πρόγραμμα θα παραμείνει ανοιχτή και θα δέχεται αιτήσεις για 2 έως 3 ώρες το πολύ δεν θα παραμείνει ανοιχτή δηλαδή για μέρες ή για μήνες θα ανοίξει μία συγκεκριμένη ώρα και θα μείνει ανοιχτή 2 έως 3 ώρες το πολύ. Αν υπολογίσουμε ότι για έναν μηχανολόγων ενεργειακών που έχει αναλάβει να εισάγει τους πελάτες στο σύστημα για κάθε μία αίτηση προκείμενου να εισάγει στην πλατφόρμα όλα τα στοιχεία και αναλυτικές παρεμβάσεις που απαιτείται το πρόγραμμα όσο γρήγορος και αν είναι απαιτείται ένας μέσος χρόνος για τον κάθε πελάτη 30 έως 45 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι ένας μηχανολόγος θα καταφέρει να εισάγει μέχρι να κλείσει η πλατφόρμα μέχρι τις 3 αιτήσεις άντε το πολύ μέχρι 4 αν είναι τυχερός και πολύ γρήγορος. Αν λοιπόν ο συγκεκριμένος μηχανολόγος έχει υποθετικά 20 ή 30 πελάτες ενδιαφερόμενους στην καλύτερη περίπτωση θα καταφέρει να εισάγει τους 3 ή έως τους 4 πρώτους και οι υπόλοιποι 17 θα μείνουν εκτός του προγράμματος για την επόμενη φορά.

Πως ακριβώς λειτουργούμε εμείς στην Enfe.gr

Εδώ θα σας εξηγήσουμε λοιπόν πως ακριβώς λειτουργούμε εμείς στην Enfe.gr και πως έχουμε την δυνατότητα να σας προτείνουμε τον τρόπο και να σας διασφαλίσουμε την σίγουρη υπαγωγή στο πρόγραμμα. Καταρχήν επισκεπτόμαστε το ακίνητο σας, σας ενημερώνουμε και σας συμβουλεύουμε για τις καταλληλότερες επιλέξιμες παρεμβάσεις που επιθυμείτε παραδείγματος χάρη για το ποια είναι τα καλύτερα κουφώματα καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, ποιο είναι το καλύτερο και το οικονομικότερο σύστημα θέρμανσης ψύξης που θα επιλέγετε και άλλα. Δεύτερον, καταγράφουμε σε ειδικό έντυπο αναλυτικά και με λεπτομέρειες όλες τις εργασίες καθώς και τα στοιχεία τα οποία μας ζητάει η προαναφερόμενη πλατφόρμα για να τοποθετηθούν το κάθε ένα στοιχείο σε συγκεκριμένα πεδία της πλατφόρμας. Τρία, κατεβάζουμε από το ίντερνετ την πλατφόρμα σας επιδεικνύουμε σε συγκεκριμένο ραντεβού το οποίο θα κάνουμε αναλυτικά τα συγκεκριμένα πεδία της και σας ενημερώνουμε για το πως θα πρέπει να τοποθετηθεί το κάθε στοιχείο στο συγκεκριμένο πεδίο της πλατφόρμας. Τέσσερα, τέλος εφόσον έχετε ενημερωθεί αναλυτικά για τα πάντα, αναλαμβάνεται μόνοι σας για να μπορείτε να διασφαλίσετε την εισαγωγή σας στο πρόγραμμα από τον δικό σας υπολογιστή να εισάγετε μόνοι σας εσείς την αίτηση σας συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία στα αντίστοιχα πεδία της πλατφόρμας όπως και με τον τρόπο ακριβώς με τον οποίο θα σας έχουμε εμείς από πριν ενημερώσει. Άρα κατά αυτόν τον τρόπο κατά 99% κλειδώνεται επί της ουσίας την υπαγωγή σας στο “εξοικονομώ-αυτονομώ” διότι απλά έχετε ένα αρκετά μεγάλο χρόνο στην διάθεση σας 2 έως 3 ώρες περίπου προκειμένου να ολοκληρώσετε όλη την διαδικασία εννοείται ότι εφόσον έχετε πριν ξεκινήσετε την διαδικασία όλα τα στοιχεία και πλήρη ενημέρωση για το πως και που θα το τοποθετήσετε εκεί εκ των πραγμάτων και με βάση την απλή λογική επί της ουσίας διασφαλίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό την συμμετοχή σας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Προϋπόθεση για όλα τα ανωτέρω ούτως ώστε να καταφέρετε να μπείτε στο πρόγραμμα είναι ή εσείς ή κάποιος δικό σας άνθρωπο να γνωρίζει πολύ καλά το χειρισμό του υπολογιστή και του ίντερνετ.

Πως να συνδυάσετε παράλληλα και την ανακαίνιση του σπιτιού σας

Θα σας εξηγήσουμε τώρα εάν είναι στις επιλογές σας παράλληλα με τις διαδικασίες και με τις εργασίες του εξοικονομώ κατοίκον να συνδυάσετε παράλληλα και την ανακαίνιση του σπιτιού σας θα σας εξηγήσουμε λοιπόν από τον συνδυασμό αυτών των δύο πραγμάτων ποια είναι τα επιπλέον οφέλη τα οποία έχετε εκτός του όφελος εξοικονομώ θα έχετε και επιπλέον όφελος εφόσον επιλέξετε την Enfe.gr. Είναι δηλαδή ένα συμφέρον και επικερδής συνδυασμός σε όσους επιθυμούν παράλληλα να ανακαινίσουν και να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα σπίτια τους το όφελος από το προαναφερόμενο σχεδιασμό είναι διπλό. Πρώτον, αναβαθμίζουν ενεργειακά το σπίτι τους τοποθετώντας ενεργειακά κουφώματα κατασκευάζοντας ένα οικονομικό αυτόνομο σύστημα θέρμανσης τοποθετώντας κλιματιστικά και άλλα και για αυτές τις παρεμβάσεις πληρώνουν στο εξοικονομώ μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό από την συνολική αξία τους. Δύο και αυτό είναι το ζητούμενο αν αναθέσουν το σύνολο των εργασιών της ενεργειακής αναβάθμισης παράλληλα και της ανακαίνισης του σπιτιού τους. Εαν λοιπόν το αναθέσετε σε μία έξυπνη κατασκευαστική εταιρεία, η συγκεκριμένη εταιρεία αξιοποιώντας με τον τρόπο της τον συνδυασμό των προαναφερόμενων και λειτουργώντας έξυπνα δύναται να σας μειώσει κατά τουλάχιστον 30% το κόστος για τις εργασίες ανακαίνισης που δεν συμπεριλαμβάνουν στο εξοικονομώ παραδείγματος χάρη να τοποθετήσετε μία κουζίνα με παγκους corian, να ανακαινίσετε τα δάπεδα σας, να ανακαινίσετε το μπάνιο σας κτλ. Στην Enfe.gr μπορούμε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για το συνολικό οικονομικό όφελος από τον προαναφερόμενο συνδυασμό εκτέλεσης εργασιών.

Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα εξοικονομώ-αυτονομώ

Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα και πότε θα συνεχιστεί. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα “εξοικονομώ-αυτονομώ” πανελλαδικά ανοίγει στις 29/10/2020 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα ξεκινάει με μία διαφορετική μέρα. Ειδικότερα όσον αφορά την Αττική το πρόγραμμα ξεκινάει και θα παραμείνει ανοιχτό όπως προανέφερα ποιο πριν για 2 έως 3 ώρες στις 14/12/20 όποιοι λοιπόν θέλουν να μπουν στο εξοικονομώ θα πρέπει να είναι έτοιμοι στην συγκεκριμένη ημερομηνία με όλα τα πολεμοφόδια τα οποία θα έχουν και την ενημέρωση την οποία ενδεχομένως αν μας ζητήσετε να συμπερέχουμε για να διασφαλίσετε την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα.

πρόγραμμα εξοικονομώ

Δικαιούχοι του προγράμματος

Δικαιούχοι προϋποθέσεις και κριτήρια για την ένταξη σας στο πρόγραμμα εξοικονομώ. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και πολυκατοικίες για κοινόχρηστες παρεμβάσεις προϋποθέσεις για να ενταχθεί ένα κτίριο στο πρόγραμμα είναι οι εξής: πρώτον, το κτίριο να υφίσταται νόμιμα δηλαδή να μην έχουν γίνει αφθαρσίες, αν σε ένα κτίριο υπάρχουν αφθαρσίες υπέρβαση, δόμηση και άλλα θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πριν σύμφωνα με τον νόμο 4495 του 17 και μετά στην συνέχεια να έχουν την δυνατότητα να μπουν στο πρόγραμμα. Δεύτερον, είναι το κτίριο να είναι ενεργειακής κλάσης γάμα όπως βλέπετε στην φωτογραφία και πιο απλά όταν λέμε να είναι πιο πρακτικά δηλαδή όταν λέμε ενεργειακής κλάσης γάμα σημαίνει ότι το κτίριο θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί πριν από το έτος 2000 και τρία να είναι πρώτη κατοικία, επειδή αυτή η προϋπόθεση δεν έχει διευκρινιστεί και μπερδεύει τους υποψηφίους όταν αναφέρεται στο πρόγραμμα πρώτη κατοικία εννοεί ότι το κτίριο να χρησιμοποιείται ως κατοικία να μην είναι δηλαδή εξοχικό, αποθήκη, βοηθητικός χώρος κλπ. Δεν είναι δηλαδή απαραίτητο να έχει δηλωθεί στο Ε1 ως πρώτη κατοικία του ιδιοκτήτη θα μπορεί δηλαδή να είναι ενοικιασμένο ή ακατοίκητο, επίσης σημαντικό είναι ένας ιδιοκτήτης έχει την δυνατότητα για υποβολή στο πρόγραμμα σε περισσότερα τους ενός κατοικίες ή διαμερίσματα που ανήκουν στην ιδιοκτησία του.

Ποιες ενεργειακές παρεμβάσεις καλύπτει το πρόγραμμα

Ποιες ενεργειακές παρεμβάσεις καλύπτει το πρόγραμμα, πρακτικά οι ενεργειακές παρεμβάσεις που καλύπτονται είναι οι εξής: Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων αλουμινίου ή pvc, 2) Παντός είδους μονώσεις, περιφερειακή θερμοπρόσοψη, μόνωση ταράτσας, μόνωση της οροφής, μόνωση δαπέδων και άλλα. 3) Αναβάθμιση ή αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης ψύξης παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης ατομικού ανεξάρτητου συστήματος θέρμανσης με ατομική μονάδα η οποία θα μπορεί να είναι είτε ανά ατομικός λέβητας φυσικού αερίου ή υγραερίου ή αντλία θερμότητας ενεργειακά τζάκια και άλλα. Ειδικότερα για το φυσικό αέριο καλύπτονται οι δαπάνες της παροχής σωληνώσεων μέχρι την βεράντα του σπιτιού καθώς και η τοποθέτηση επιτείχιου ατομικού λέβητα τα θερμαντικά σώματα εντός του σπιτιού σώματα καλοριφέρ δηλαδή, δεν καλύπτονται. 4) Καλύπτεται η παντός είδους κλιματιστικών τα σπλιτ, αυτά λοιπόν που χρησιμοποιούμε γενικά σε όλα τα σπίτια οι μονάδες σπλιτ με εξωτερική και εσωτερική μονάδα, 5) τοποθέτησης ζεστού νερού χρήσης επί της ουσίας εδώ τίθεται ο ηλιακός θερμοσίφωνας και ενδεχομένως με ενίσχυση ηλιακό πάνελ για την βελτίωση του συστήματος, 6) τοποθέτηση τεντών εστίασης παντός είδους όπου ακριβώς επιθυμείτε. 7) Έξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας απομακρυσμένου ελέγχου παραδείγματος χάρη να ανοίγεις την θέρμανση του σπιτιού σου από το κινητό σου.

Ποσοστό επιδότησης

Σας διευκρινίζουμε εδώ ποιο είναι το ποσοστό επιδότησης το οποίο καλύπτει το πρόγραμμα, τι επιδοτείστε δηλαδή τι πληρώνετε άρα πως και που θα το πληρώσετε καταρχήν σας διευκρινίζουμε και για να μην σας κοροϊδέψει κανένας ότι δεν πληρώνετε απολύτως τίποτα στον ενεργειακό επιθεωρητή το σύμβολο του έργου δηλαδή ο οποίος θα αναλάβει να εισάγει την αίτηση σας στο σύστημα. Οι δαπάνες του ενεργειακού επιθεωρητή καθώς και της έκδοσης των ενεργειακών πιστοποιητικών καλύπτονται πλήρως από το πρόγραμμα και δεν πληρώνετε εσείς απολύτως τίποτα. Το ποσό που επιδοτείστε δηλαδή είναι ανάλογα με το εισόδημα σας ατομικό ή οικογενειακό που προκύπτει από την φορολογική σας δήλωση το ποσοστό επιδότησης πρακτικά μπορεί να φτάσει έως το 85%. Ενδεικτικό παράδειγμα για ένα νοικοκυριό που έχει οικογενειακό εισόδημα κάτω από 20.000 ευρώ και διαθέτει ένα παλιό σπίτι η επιδότηση είναι πολύ σημαντική διότι επιδοτείται καταρχήν με 75% και αν και εφόσον το σπίτι είναι αρκετά παλιό εκεί παίρνει ένα premium επιδότηση +10% με συνέπεια η επιδότηση που θα λάβει να είναι στο σύνολο στο 85%.

Συμμετοχή δικαιούχων στο πρόγραμμα

Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα δηλαδή αυτό που είναι να πληρώσετε μπορεί να πληρωθεί είτε με ίδια κεφάλαια ή εν πάση περιπτώσει δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα παρέχεται η δυνατότητα να πληρωθεί η συμμετοχή σας με άτοκο τραπεζικό δανεισμό. Επίσης αν λάβετε υπόψιν δεν έχετε καμία υποχρέωση ή συναλλαγή για την πληρωμή των προμηθευτών.

Προδιαγραφές για την εταιρεία ανακαινίσεων

Μια σημαντική παράμετρος εάν και εφόσον καταφέρει κάποιος και να μπει στο πρόγραμμα και να εκτελέσει τις παρεμβάσεις οι οποίες προβλέπονται από το πρόγραμμα έχει σχέση με την εταιρεία που θα αναλάβει την εκτέλεση και την ολοκλήρωση των ενεργειακών παρεμβάσεων που σχετίζονται με το πρόγραμμα και ειδικότερα η εταιρεία η οποία θα αναλάβει να εκτελέσει το πρόγραμμα. Και ενδεχομένως και κάποιες άλλες συμπληρωματικές εργασίες αν και εφόσον και όπου απαιτείται αυτό θέλει πάρα πολύ ψάξιμο. θα σας εξηγήσουμε στην συνέχεια για ποιους λόγους διότι παραμονεύουν πάρα πολλές παγίδες οι οποίες ενδεχομένως μπορεί να οδηγήσουν σε περιπέτειες και αδιέξοδα θα αναφέρουμε στην συνέχεια μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα ούτως ώστε να έχετε την ενημέρωση και την πληροφόρηση ποια είναι αυτά τα κριτήρια τα οποία θα πρέπει να διατίθενται ούτως ώστε να επιλέξετε την καλύτερη καταλληλότερη κατασκευαστική εταιρεία για να ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις του εξοικονομώ.

Κατασκευαστική εταιρεία πιστοποιημένη κατά CE

Ένα πρώτο παράδειγμα λοιπόν μπορούμε να αναφέρουμε είναι το γεγονός ότι βάση του προγράμματος προυπόθεση είναι η εταιρεία η οποία θα αναλάβει το πρόγραμμα την εκτέλεση των παρεμβάσεων να είναι μια πιστοποιημένη κατά CE κατασκευαστική εταιρεία, ειδικότερα το πρόγραμμα προκειμένου να πληρώσει τις προμηθευτικές κατασκευαστικές εταιρείες ζητάει από τις εταιρείες δεκάδες εξειδικευμένες εταιρείες πιστοποιήσεις ακριβής και απόλυτες περιγραφές ευρύτερες πιστοποιήσεις για κάθε υλικό που θα χρησιμοποιηθεί και συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα γίνει κατά νου η εξοικονόμηση η οποία θα παρέχεται από το συγκεκριμένο προιόν πιστοποίηση κατά CE και της εταιρείας καθώς και των προϊόντων δεν εγκρίνει το πρόγραμμα μη πιστοποιημένα προιόντα, μη πιστοποιημένες εταιρείες δεν πληρώνει επίσης πιστοποίηση του κάθε που θα πρέπει να έχει στην εφορία η συγκεκριμένη εταιρεία που να της παρέχει την δυνατότητα να εκτελεί παρόμοιες ενέργειες καθώς και ένα σωρό άλλα όπως γνωρίζετε στο δημόσιο ζητάνε την μάνα τους και τον πατέρα τους.

Τι να προσέξετε κατά την επιλογή εταιρείας ανακαίνισης

Αν λοιπόν επιλέξετε μια αναξιόπιστη κατασκευάστρια εταιρεία ή μία εταιρεία δεν έχει έστω και μία προαναφερόμενες προδιαγραφές ή από τις απαιτήσεις από τις οποίες ζητάει το πρόγραμμα τότε το πρόγραμμα δεν θα τη πληρώσει, άρα εδώ μπερδεύεται το πράγμα και επειδή το τιμολόγιο θα κοπεί με το επώνυμο σας ενδεχομένως και έχουμε δει παρόμοια παραδείγματα στο παρελθόν η συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα της μπορεί να στραφεί νομικά εναντίον σας και να επιτύχει εσείς να πληρώσετε από την τσέπη σας την αξία των παρεμβάσεων. Άρα εδώ υπάρχει ένα θεματάκι.

Ρευστότητα της κατασκευάστριας προμηθευτικής εταιρεία

Ένα δεύτερο βασικό που πρέπει να προσέξετε όσον αφορά την επιλογή της κατάλληλης εταιρείας είναι και αυτό πάρα πολύ βασικό και έχει σχέση με την ρευστότητα την οποία θα πρέπει να διαθέτει η συγκεκριμένη εταιρεία ούτως ώστε να καταφέρει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα δηλαδή όπως συνήθως συμβαίνει με το δημόσιο δεν πληρώνει αμέσως την κατασκευάστρια εταιρεία σύμφωνα με την πρόοδο των εργασιών απαιτείται πρώτα για να πληρώσει να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, να εκδοθούν τα ενεργειακά και παντός είδους πιστοποιητικά και παραστατικά όλα αυτά στην συνέχεια να κατατεθούν ηλεκτρονικά στο πρόγραμμα και στην συνέχεια με την προϋπόθεση ότι από όλη αυτή την χαρτούρα την οποία θα καταθέσει η κατασκευάστρια εταιρεία να μην υπάρχει έστω και το παραμικρό λάθος και υπό αυτές τις προϋποθέσεις εφόσον ολοκληρωθούν και κατατεθούν όλα τα προαναφερόμενα στο πρόγραμμα στην συνέχεια με καθυστέρηση μερικών μηνών προκειμένου το πρόγραμμα να ελέγξει διεξοδικά όλα τα παραστατικά κάποια στιγμή θα καταθέσει τα χρήματα στην κατασκευάστρια προμηθευτική εταιρεία.

Κατασκευαστική εταιρεία

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η κατασκευαστική εταιρεία θα πρέπει να απαιτεί την απαιτούμενη ρευστότητα χρημάτων ούτως ώστε να εκτελέσει με δικά της χρήματα όλες τις παρεμβάσεις και στην συνέχεια να περιμένει 5-6 μήνες το λιγότερο προκειμένου να πληρωθεί. Αν λοιπόν που η εταιρεία που θα επιλέξετε δεν διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα και αρχίσει τις εργασίες αλλά στο μεσοδιάστημα δεν έχει την απαιτούμενη ρευστότητα να τις ολοκληρώσει τότε οι εργασίες ενδεχομένως να παραμείνουν ημιτελής χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα κάποιος άλλος ή κάποια άλλη εταιρεία να αναλάβει την ολοκλήρωση τους και στην συγκεκριμένη περίπτωση κατά το σκληρό λεγόμενο πιάσ’ το αβγό και κούρευτο. Περιπέτειες δηλαδή και αδιέξοδα επίσης ένα τρίτο θεματάκι που πρέπει να προσαχθεί ιδιαίτερα σχετικά με την επιλογή της καταλληλότερης κατασκευαστικής εταιρείας που θα εκτελέσει τις παρεμβάσεις του εξοικονομώ είναι δυνατόν η ανάθεση των παρεμβάσεων να γίνει μόνο σε μια εταιρεία για τους εξής λόγους: Όλες τις εργασίες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα καλό θα ήταν στο σύνολο τους να αναλάβει μια κατασκευαστική εταιρεία και όχι διάφορες εταιρείες παραδείγματος χάρη άλλη εταιρεία να αναλάβει τα κουφώματα άλλη εταιρεία το σύστημα θέρμανσης και άλλη τοποθέτηση κλιματιστικών και αυτό διότι το πρόγραμμα δεν πληρώνει μεμονωμένα κάθε εταιρεία όταν αυτή ολοκληρώσει κάποια από τις παρεμβάσεις το πρόγραμμα πληρώνει Άπαξ δηλαδή μια φορά και απαιτεί να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις από όλες τις εταιρείες προκείμενου να πληρωθούν παραδείγματος χάρη αν αναθέσετε σε μια εταιρεία την τοποθέτηση κουφωμάτων και σε μια άλλη εταιρεία την τοποθέτηση συστήματος ψύξης και θέρμανσης, σε αυτή την περίπτωση αν υποθετικά η εταιρεία με τα αλουμίνια ολοκληρώσει την κατασκευή δεν θα πληρωθεί αλλά θα πρέπει να περιμένει μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι κατασκευές από όλες τις εταιρείες, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα να κατατεθούν ταυτόχρονα όλα τα παραστατικά στο πρόγραμμα προκειμένου να πληρωθούν όλοι μαζί, αν λοιπόν η δεύτερη εταιρεία είτε είναι αναξιόπιστη είτε καθυστερεί για διάφορους αντικειμενικούς λόγους είτε κάποια στιγμή μπλοκάρει για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, αυτό όμως πρακτικά σημαίνει ότι η εταιρεία αλουμινίων η οποία έχει τοποθετήσει ήδη τα αλουμίνια πρακτικά δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθεί και να πάρει τα λεφτά της διότι η άλλη εταιρεία καθυστερεί και διότι το πρόγραμμα πληρώνει Άπαξ και πληρώνει όλους ταυτόχρονα. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν η εταιρεία λογικά προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα της θα επικαλεστεί ενδεχομένως ότι με υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη λόγω το ότι επέλεξε μία αναξιόπιστη εταιρεία δεν μπορούν να εξοφληθούν τα οφειλόμενα σε αυτήν και ενδεχομένως θα απαιτήσει από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη να πληρώσει τα παραστατικά και σε περίπτωση του ιδιοκτήτη τότε μέσω δικαστικού οδού για ταχεία πληρωμής ενδεχομένως να απαιτήσει από τον ιδιοκτήτη λόγω υπαιτιότητας του, την εξόφληση της δαπάνης άρα προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους κατάστασης ο κάθε ιδιοκτήτης για να έχει το κεφάλι του ήσυχο θα πρέπει να αναθέσει όλες τις παρεμβάσεις σε μία εταιρεία η οποία θα έχει την κεντρική ευθύνη για την ολοκλήρωση και την κατασκευή όλων των εργασιών.

Εργασίες που ενδεχομένως να πραγματοποιήθηκαν πριν την ένταξη στο πρόγραμμα

Και ένα τελευταίο έχει σχέση με εργασίες που ενδεχομένως να πραγματοποιήθηκαν πριν κάποιος επιλέξει να ενταχθεί στο πρόγραμμα και υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις πρακτικά δηλαδή παρέχεται η δυνατότητα κάποιες από τις εργασίες και από τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν πριν ενταχθείτε στο πρόγραμμα να συμπεριληφθούν ετεροχρονισμένα πρόγραμμα προϋπόθεση για αυτή την δυνατότητα είναι να επιλέξετε μία έξυπνη κατασκευαστική εταιρεία καθώς επίσης να φροντίσετε πριν ολοκληρωθούν, καλύτερα πριν αρχίσουν οι εργασίες να έχει εκδοθεί ενεργειακό πιστοποιητικό.

Βιοκλιματική πολυκατοικία στου Παπάγου

Το τελευταίο έργο μας μια βιοκλιματική πολυκατοικία στου Παπάγου. Πλήρης περιγραφή της ενεργειακής απόδοσης στις συγκεκριμένες πολυκατοικίες μπορείτε να την δείτε στην ιστοσελίδα μας στην Enfe.gr πατώντας το λινκ “έργα μας”. Όπως βλέπετε και στο πινακάκι αυτή την στιγμή οι ιδιοκτήτες που αγόρασαν τα συγκεκριμένα διαμερίσματα έχουν ένα πολύ σημαντικό όφελος σε βάρος 25ετίας. Όπως θα βλέπετε από την εξοικονόμηση ενέργειας λόγω των παρεμβάσεων και λόγω του ότι τοποθετήσαμε σύγχρονες μονάδες έχει μια εξοικονόμηση 1500 ευρώ ανά έτος σε σύνολο 25ετίας 37.500 ευρώ. Επιπλέον τοποθετήσαμε και φωτοβολταϊκά το οποίο έχει ένα εισόδημα 3.500 ευρώ ανά έτος 25έτη 87.500 ευρώ και παράλληλα τους κάναμε δώρο μια γκαρσονιέρα ανά στούντιο αξίας 50.000 ευρώ. Το συνολικό όφελος λοιπόν στον ιδιοκτήτη ο οποίος αγόρασε το συγκεκριμένο διαμέρισμα είναι 175.000 ευρώ.

εξοικονομώ αυτονομώ

Στην Enfe.gr σας εξασφαλίζουμε ένταξη στο πρόγραμμα

Και τελειώνοντας να σας υπενθυμίσουμε πως το ζητούμενο για όποιον και επιθυμεί και θέλει να επωφεληθεί από τις επιδοτήσεις τις οποίες παρέχονται μέσω του προγράμματος εξοικονομώ. Το ζητούμενο είναι πως και με ποιον τρόπο θα διασφαλίσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα και αυτό όπως σας εξηγήσαμε στο βίντεο λόγω το ότι η καταρχήν αιτήσεις οι οποίες θα εγκριθούν έχουν υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός και βέβαια το ενδιαφέρον αυτή την στιγμή όπως διαφαίνεται από την διαφήμιση έχει γίνει να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι πολλαπλάσιο από τον προσδιορισμένο αριθμό αιτήσεων ο οποίος θα εγκριθεί. Πρακτικά δηλαδή αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως αν υπάρχουν ενδεικτικά το λέω αυτό 30.000 οι οποίοι θέλουν να μπουν στο πρόγραμμα, αν το πρόγραμμα έχει 1000 θέσεις δυνατότητες σημαίνει ότι 1 στους 30 θα μπει στο πρόγραμμα και οι υπόλοιποι 29 στους 30 θα μείνουν εκτός. Σας εξηγήσαμε στο παρόν βίντεο με ποιον τρόπο, ποιον τρόπο εμείς σας προτείνουμε στην Enfe.gr ούτως ώστε να διασφαλίσετε και να κλειδώσετε την υπαγωγή και την έγκριση σας στο πρόγραμμα.


.

.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ENFE.GR

Αναλαμβάνουμε μόνο ποιοτικές ανακαινίσεις. Ανακαίνιση μπάνιου και ανακαίνιση κουζίνας. Αντλίες θερμότητας. Φυσικό αέριο. Ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου. Πακέτα Ανακαίνισης.

SOCIAL MEDIA


Βασίλης Σταθόπουλος Ανακαινίσεις Σπιτιών ENFE 6972106553