ΠΑΠΑΓΟΥ (ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ)

ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΩΝ
ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΟΡΟΦΟΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Η Fine Eurohome παρουσιάζει τα πρώτα στην Ελλάδα ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΑ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ οροφοδιαμερίσματα.

Τα εν λόγω οροφοδιαμερίσματα εξασφαλίζουν μηδενικές δαπάνες για θέρμανση τον χειμώνα, ψύξη το καλοκαίρι, ζεστό νερό, με πληρωμένη την κατανάλωση του ρεύματος όλης της οικιακής χρήσης και επί πλέον εγγυημένο αφορολόγητο εισόδημα άνω των 2500€ ανά έτος στον ιδιοκτήτη έκαστου οροφοδιαμερίσματος.

Το κτίριο αποτελεί την εξέλιξη της κατασκευής με ΝΕΑ συστήματα υπερσύγχρονης τεχνολογίας που διασφαλίζουν πλήρη ενεργειακή ανεξαρτησία και αυτονομία σε κάθε οροφοδιαμέρισμα, με ενδοδαπέδια θέρμανση-ψύξη κ.α., τα οποία δημιουργούν το ιδανικό μικροκλίμα εντός της κατοικίας και προσφέρουν υγιεινό περιβάλλον και συνθήκες ευεξίας και θαλπωρής στους διαμένοντες.

Τα οροφοδιαμερίσματα προσφέρονται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, πολύ πιο χαμηλές από τα υπάρχοντα συμβατικά, μη ενεργειακά και ξεπερασμένης τεχνολογίας διαμερίσματα.

Επί πλέον η εταιρία μας με την αγορά κάθε οροφοδιαμερίσματος προσφέρει ως ΔΩΡΟ μια βοηθητική γκαρσονιέρα – studio στο ίδιο κτήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στο τέλος της σελίδας.

Κτίριο πολυτελών οροφοδιαμερισμάτων και μεζονετών στα Μελίσσια Αττικής
Έτος κατασκευής 2010 – Επωλήθησαν εντός του 2010-2011.

Πολυκατοικία ανεξάρτητων πολυτελών οροφοδιαμερισμάτων και μεζονετών στο Μαρούσι Αττικής
Έτος κατασκευής 2009 – Επωλήθησαν εντός του 2009-2010.

Συγκρότημα ανεξάτρητων μονοκατοικιών στο Κρυονέρι Αττικής με κήπο και πισίνα.
Έτος κατασκευής 2007 – Επωλήθησαν εντός του 2008-2009.

Πολυκατοικία πολυτελών οροφοδιαμερισμάτων στο Ηράκλειο Αττικής.
Έτος κατασκευής 2005 – Επωλήθησαν εντός του 2005-2007.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ

 1. Υψηλή αντισεισμική προστασία: Οι αντισεισμικές προδιαγραφές του κτηρίου ξεπερνούν κατά πολύ τις απαιτήσεις του νέου αντισεισμικού κανονισμού. Η μέθοδος κατασκευής της θεμελίωσης του κτηρίου γίνετε με γενική κοιτόστρωση (Radier) και όχι με τον ξεπερασμένο τρόπο των πεδιλοδοκών.
  Με την μέθοδο της γενικής κοιτόστρωσης η βάση της θεμελίωσης αποτελείτε από ένα ενιαίο πέδιλο οπλισμένο κατάλληλα πάνω στο οποίο εδράζονται τα τοιχία και τα υποστυλώματα της οικοδομής.Στην μάζα του σκυροδέματος γίνετε προσθήκη κατάλληλων πρόσμικτων τα οποία στεγανοποιούν το σκυρόδεμα, προστατεύοντας τον χάλυβα από διαβρώσεις και τα υπόγεια από υγρασίες.
  Πρακτικά λοιπόν το κτήριο δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υποστεί ζημιά με οποιοδήποτε μέγεθος σεισμού.
 2. Εξωτερική θερμομόνωση : Το εξωτερικό κέλυφος σε όλα τα δομικά στοιχεία του κτηρίου (υποστυλώματα, δοκάρια, τοιχοποιία, δάπεδο πυλωτής και δώμα) θωρακίζονται εξωτερικά με μονώσεις υψηλής ποιότητας πάχους 7 – 10 cm.Η ποιότητα και το πάχος των μονώσεων ξεπερνούν κατά πολύ τις απαιτήσεις του νέου κανονισμού θερμομόνωσης (ΚΕΝΑΚ).Αυτό σημαίνει μείωση των ενεργειακών απωλειών έως και 65% σε σχέση με ένα συμβατικό κτήριο.
 3. Ηχομόνωση μεταξύ των οροφοδιαμερισμάτων: Στο δάπεδο κάθε οροφοδιαμερίσματος τοποθετούνται κατάλληλα ηχομονωτικά υλικά με αποτέλεσμα είτε να μειώνονται σημαντικά, είτε να εξαφανίζονται οι ενοχλητικοί θόρυβοι που ακούγονται από το ένα οροφοδιαμέρισμα στο άλλο.
 4. Εξωτερικά κουφώματα – Αλουμίνια: Τα εξωτερικά κουφώματα είναι νέων προδιαγραφών θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια με διπλά ενεργειακά κρύσταλλα διάκενου 12 mm, τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην μείωση των ενεργειακών απωλειών του κτηρίου.
 5. Ενεργειακά τζάκια : Τοποθετούνται νέου τύπου ενεργειακά τζάκια υψηλής ισχύος με θερμοθάλαμο, ικανά να παρέχουν ικανοποιητική θέρμανση σε όλη την κατοικία.
 6. ΝΕΟ αυτόνομο υπερσύγχρονο σύστημα θέρμανσης-ψύξης, εξαερισμού, το οποίο δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα και ένα ανοιξιάτικο μικροκλίμα εντός της κατοικίας 365 μέρες το χρόνο. Αναλυτική παρουσίαση του συστήματος θα βρείτε στη συνέχεια, σερφάροντας στα link της ιστοσελίδας μας.
 7. Εκμετάλλευση και αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας: Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας, σε συνδυασμό με το νέο σύστημα θέρμανσης-ψύξης και την άριστη εξωτερική θερμομόνωση του κτηρίου προσφέρουν στους χρήστες των οροφοδιαμερισμάτων τεράστια οφέλη και πλεονεκτήματα τα οποία αναλύονται στην ιστοσελίδας μας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ

Η εταιρία μας αξιοποιώντας και εφαρμόζοντας την τελευταία τεχνολογία και την εξέλιξη στην σύγχρονη δόμηση κατασκευάζει μια ΝΕΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ υπερσύγχρονων πολυτελών, βιοκλιματικών και ενεργειακά αυτόνομων οροφοδιαμερισμάτων.

Το κτήριο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ΝΕΟΥ Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ).

Με τον ΚΕΝΑΚ θεσμοθετείτε ολοκληρωμένος ενεργειακός σχεδιασμός στο κτήριο με σκοπό την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το κτήριο σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να εκμεταλλεύεται όλες τις παραμέτρους που δρουν προς όφελος του ενεργειακά (αρχιτεκτονική – προσανατολισμός – φωτισμός – αερισμός κτλ). Η σύγχρονη τεχνολογία και η πολύ καλή θερμομόνωση όλου του κτηριακού κελύφους, σχεδόν μηδενίζουν τις θερμικές απώλειες, εξοικονομώντας ενέργεια έως 65% και διατηρώντας την θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μέγιστη οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας στους ιδιοκτήτες των νέων κτηρίων.

Τα προς πώληση οροφοδιαμερίσματα θα συνοδεύονται από πιστοποιητικό ανώτατης ενεργειακής απόδοσης Α ή Α+.

Επί πλέον η εταιρία μας με την αγορά κάθε οροφοδιαμερίσματος προσφέρει ως ΔΩΡΟ μια βοηθητική γκαρσονιέρα – studio στο ίδιο κτήριο.

prodiagrafes

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΡΟΦΟΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

– Τα οροφοδιαμερίσματα έχουν σχεδιαστεί κατά τρόπο που να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση όλων των χώρων με ελάχιστους χαμένους χώρους.

– Κάθε οροφοδιαμέρισμα εξυπηρετεί άνετα τις ανάγκες μιας πενταμελούς οικογένειας (π.χ. ζευγάρι με τρία παιδιά).

– Διαθέτει τεράστιες βεράντες όπως επίσης και αυτόνομο χώρο με barbeque.

ΚΑΤΟΨΗ Β’, Γ’, Δ’ ΟΡΟΦΟΥ 118 τ.μ.

0001

A) Στο καθιστικό η θέση του σαλονιού (1) εφάπτεται σε δυο τοίχους ούτως ώστε να εξασφαλίζονται ελεύθεροι χώροι και άνετη κυκλοφορία.

0

Β) Η θέση του σαλονιού διασφαλίζει την ιδανική απόσταση από το τζάκι (2) και την τηλεόραση (3), καθώς επίσης και την οπτική επαφή με την βεράντα μέσω του μεγάλου ανοίγματος δυο υαλοπινάκων (4) πλάτους τριών μέτρων.

Γ) Η βεράντα (5) είναι τεράστια, διαστάσεων 6,50 x 3,30 =21,45 τ.μ., σε επαφή με δάσος και στη συνέχειά του ανεμπόδιστη θέα προς Λυκαβηττό-Ακρόπολη-θάλασσα.

Δ) Η τραπεζαρία (6) προσβάσιμη στην κουζίνα και σε οπτική επαφή με την βεράντα.

Ε) Η κουζίνα του (7) είναι υπερπλήρη με ελεύθερο χώρο κινήσεων και περιλαμβάνει πάσο (8) με τέσσερα σκαμπό για γρήγορο σέρβις φαγητού και πρωινού. Επίσης η κουζίνα ευρίσκεται σε επαφή με το (καθιστικό κουζίνας – χώρος barbeque) (9)

ΣΤ) Ο χώρος αυτός περιλαμβάνει ένα μέγιστο τραπέζι και διαθέτει τζάκι-barbeque. Το σέρβις από την κουζίνα είναι πολύ εύκολο και παράλληλα μπορούν να ψήνονται και τα μπριζολάκια στο barbeque. Επίσης ο χώρος αυτός διαχωρίζεται με την βεράντα με δυο επάλληλες τζαμόπορτες (10). Το καλοκαίρι ανοίγοντας της τζαμόπορτες δημιουργείται ένας τεράστιος ενιαίος χώρος.

Ζ) Το διαμέρισμα διαθέτει δύο πλήρη λουτρά.

Η) Το πλυντήριο ρούχων είναι εκτός των λουτρών στον διάδρομο (11). Έχει προβλεφθεί χώρος και για στεγνωτήριο και χώρος συγκέντρωσης για τα άπλυτα.

Θ) Το υπνοδωμάτιο 1 είναι ένα πλήρες και άνετο υπνοδωμάτιο με μεγάλη ντουλάπα και ελεύθερους χώρους. Το υπνοδωμάτιο 2 εξυπηρετεί ένα άτομο και χωράει ένα κρεβάτι, ντουλάπα και γραφείο. Το υπνοδωμάτιο 3 εξυπηρετεί δύο άτομα και χωράει μεγάλη ντουλάπα, δύο κρεβάτια και δύο γραφεία.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΤΟΨΗ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑΣ – Studio 25 τ.μ.

0002

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ – ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ (σπίτι με θετική ενέργεια)

prasino

ΘΕΡΜΑΝΣΗ – ΨΥΞΗ – ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ

Όλες οι ανάγκες του σπιτιού για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης, καλύπτονται από ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα το οποίο αποτελείται από τον συνδυασμό αντλίας θερμότητας με ενδοδαπέδια θέρμανση και ψύξη.

Η εφαρμογή του συστήματος σε κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά, σε συνδυασμό με την άριστη μόνωση του κτηρίου (βάσει ΚΕΝΑΚ) εξασφαλίζουν στους χρήστες του διαμερίσματος εξοικονόμηση χρημάτων για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης έως 80%.

Επί πλέον ο συνδυασμός του συστήματος με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο δώμα της πολυκατοικίας, εξασφαλίζουν συμψηφιστικά στους χρήστες έκαστου διαμερίσματος Δωρεάν θέρμανση – ψύξη – ζεστό νερό χρήσης, πληρωμένη όλη η οικιακή κατανάλωση της ΔΕΗ και επί πλέον όλων αυτών ένα εισόδημα άνω των 2500 € το χρόνο ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ.

Εκτός των ανωτέρω το σύστημα προσφέρει και μια σειρά από πλεονεκτήματα τα οποία θα αναλυθούν στην συνέχεια, όπως επίσης και το πώς θα επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας έως 80% καθώς και πλήρη ανάλυση του ετήσιου κόστους λειτουργίας του συστήματος σε σύγκριση με το ξεπερασμένο σύστημα θέρμανσης με καυστήρα πετρελαίου ή αερίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – ΨΥΞΗ

petrelaio

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΕΛΟΣ

Όπως προαναφέραμε το σύστημα θέρμανσης-ψύξης είναι πλήρως ανεξάρτητο (κάθε διαμέρισμα έχει το δικό του σύστημα).

Αποτελείται από μία αντλία θερμότητας αέρος-νερού (τοποθετημένη στο δώμα του κτηρίου) από το ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης και δροσισμού με προαιρετική τοποθέτηση fan-coil νερού τα οποία λειτουργούν ενισχυτικά για γρήγορη θέρμανση, ενίσχυση της ψύξης και την αφύγρανση της ατμόσφαιρας εντός του σπιτιού.

Πλεονεκτήματα του συστήματος

Α) Δεν υπάρχουν πλέον καμινάδες, κεντρικά λεβητοστάσια, δεξαμενές καυσίμων κ.τ.λ. (Αυτό συνεπάγεται μείωση των λειτουργικών εξόδων και προστασία του περιβάλλοντος δεδομένου ότι οι αντλίες θερμότητας για κάθε διαμέρισμα χωριστά κατατάσσονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Β) Η πλήρης αυτονομία του συστήματος απαλλάσσει τους χρήστες των διαμερισμάτων από τις γνωστές προστριβές μεταξύ των συνιδιοκτητών ως προς την κατανομή των δαπανών θέρμανσης, την τροφοδοσία με καύσιμα, τα κοινόχρηστα, το σέρβις του καυστήρα, τον καθαρισμό της καμινάδας, την οσμή πετρελαίου κ.τ.λ.

Γ) Το σύστημα μπορεί να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο. Έχει ενσωματωμένο ένα έξυπνο σύστημα αντιστάθμισης σε σχέση με τις εξωτερικές συνθήκες του περιβάλλοντος.

Πιο απλά, σε μια οθόνη αποτυπώνονται η κατάσταση του συστήματος και όλα τα στοιχεία από τους αισθητήρες που το συνοδεύουν, όπως η εξωτερική θερμοκρασία, η υγρασία των χώρων, η εσωτερική θερμοκρασία, η θερμοκρασία του νερού κ.α.

Ο εγκέφαλος του συστήματος επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία και ανάλογα με τις εντολές που του έχουμε δώσει παρεμβαίνει αυτόματα, ρυθμίζοντας την εσωτερική θερμοκρασία, την εσωτερική υγρασία, τον καθαρισμό και την ανανέωση του εσωτερικού αέρα, την θερμοκρασία του νερού, δημιουργώντας το ιδανικό μικροκλίμα εντός της κατοικίας.

Δ) Το σύστημα μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με μια υψηλής απόδοσης μονάδα θερμοδυναμικής ανάκτησης του αέρα εντός της κατοικίας.

Η μονάδα αυτή αποβάλλει τον μολυσμένοι αέρα του σπιτιού και την ίδια στιγμή εισάγει προκλιματισμένο εξωτερικό αέρα από το περιβάλλον. Με την χρήση ηλεκτρονικών φίλτρων κατακρατεί τους ρύπους όπως καπνός, σκόνη, ιούς και βακτηρίδια.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας, υγιεινό περιβάλλον και συνθήκες άνεσης μέσα στο σπίτι.

Ε) Ο έλεγχος και η διαχείριση του συστήματος μπορεί να γίνει είτε από την μονάδα που είναι εγκατεστημένη εντός της κατοικίας, είτε από κάποιο ηλεκτρονικό υπολογιστή, είτε από το κινητό τηλέφωνό μας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

antlia

Η αντλία θερμότητας, που είναι η καρδιά του συστήματος, είναι μια εξελιγμένη συσκευή inverter, ενεργειακής κλάσης Α που απορροφά την προσφερόμενη από το περιβάλλον ενέργεια και την αξιοποιεί για την θέρμανση και τον δροσισμό της κατοικίας.

Η αρχή λειτουργίας της αντλίας θερμότητας είναι απλή. Ο ήλιος θερμαίνει τον αέρα του περιβάλλοντος.

Οι αντλίες θερμότητας αέρος/νερού αντλούν την ενέργεια από τον ατμοσφαιρικό αέρα και θερμαίνουν το νερό που διατρέχει το κύκλωμα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Τους καλοκαιρινούς μήνες αντίστοιχα ψύχουν το νερό το οποίο το χρησιμοποιούμε για την ψύξη και τον δροσισμό του σπιτιού.

Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται μια μικρή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Για παράδειγμα με 2 kwh ηλεκτρικής ενέργειας η αντλία θερμότητας αποδίδει 8 kwh θερμικής ενέργειας.

Άρα, ο ήλιος και το περιβάλλον μας προσφέρουν Δωρεάν το 75% της ενέργειας που καταναλώνουμε στο σπίτι μας.

Πλεονεκτήματα της αντλίας θερμότητας

1) Λειτουργία inverter με αυξημένο συντελεστή (COP μεγαλύτερο του 4). Αυτό σημαίνει ότι σε συνδυασμό με την ενδοδαπέδια θέρμανση-ψύξη με 1 kw καταναλισκόμενης ενέργειας παράγονται περισσότερα από 4 kw χρηστικής ενέργειας.

2) Απόδοση και σε ακραίες καιρικές συνθήκες (-20οC το χειμώνα ή +48οC το καλοκαίρι).

3) Παρέχει θέρμανση, δροσισμό και ψύξη με μία μονάδα.

4) Αθόρυβη λειτουργία.

5) Είναι απολύτως ασφαλής με μικρό κόστος συντήρησης.

6) Το 50% του κόστους λειτουργίας της αντλίας θερμότητας θα είναι από το μειωμένο νυκτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

thermansi

Η θετική ενέργεια της θερμότητας

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι η ιδανικότερη θέρμανση από άποψη άνεσης και υγιεινής και θεωρείται καινοτομία στο πεδίο των εφαρμογών θέρμανσης.

Νερό θερμοκρασίας 35οC έως 45οC κυκλοφορεί σε σωλήνες εγκλωβισμένους στο δάπεδο μεταφέροντας θερμότητα στο θερμομπετόν και μετατρέποντας όλο το δάπεδο σε μια μεγάλη και ενιαία θερμαντική επιφάνεια, που ακτινοβολεί θερμότητα.

Με τον τρόπο αυτό η θερμότητα διαχέετε ομοιόμορφα στο χώρο επιτυγχάνοντας την δημιουργία ιδανικών συνθηκών, ευεξίας και θερμικής θαλπωρής.

Άλλα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης

1) Έχει πολύ οικονομικότερο κόστος λειτουργίας επειδή το νερό θερμαίνεται στους 35οC– 45οC και όχι στους 80οC όπως στα συμβατικά συστήματα θέρμανσης. Άρα η οικονομικότερη λειτουργία της σε συνδυασμό με την κατά 75% μείωση του κόστους που μας προσφέρει η αντλία θερμότητας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το κόστος λειτουργίας του συστήματος είναι ελάχιστο.

2) Η ενδοδαπέδια θέρμανση λειτουργεί όλο το 24ωρο και όλο το χειμώνα (ανοίγει τον Νοέμβριο και κλείνει τον Απρίλιο). Η συνεχείς λειτουργία της σε συνδυασμό με την άριστη μόνωση του κτηρίου (βάσει ΚΕΝΑΚ) εξασφαλίζουν την επιθυμητή σταθερή θερμοκρασία όλο τον χειμώνα.

3) Η μορφόπλακα είναι ένα μονωτικό υλικό που τοποθετείται στο δάπεδο για την στήριξη των σωληνώσεων και το θερμομπετόν πάχους 7cm που καλύπτει τις σωληνώσεις, δημιουργούν ένα άριστο ηχομονωτικό στρώμα που μειώνει σημαντικά τους θορύβους που ακούγονται από διαμέρισμα σε διαμέρισμα.

4) Αύξηση του ωφέλιμου χώρου του σπιτιού και διευκόλυνση της τοποθέτησης των επίπλων και άλλων αντικειμένων, αφού απουσιάζουν τα συμβατικά θερμαντικά σώματα.

5) Υγιεινή διαβίωση ειδικότερα στα παιδιά ή τους πάσχοντες από άσθμα και αλλεργίες εξαλείφοντας το μειονέκτημα των κοινών θερμαντικών σωμάτων όπως η ξηρή ατμόσφαιρα και η σκόνη από το ανοδικό θερμορεύμα που δημιουργούν, αλλά και σεβόμενη την ανθρώπινη φυσιολογία που απαιτεί κρύο κεφάλι και ζεστά πόδια με ιδανική κατανομή θερμότητας.

6) Θερμοκρασιακή αυτονομία σε κάθε χώρο. Μπορούμε δηλαδή να έχουμε άλλη θερμοκρασία σε κάποιο υπνοδωμάτιο, άλλη θερμοκρασία στο σαλόνι κ.ο.κ.

ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΟΣ ΔΡΟΣΙΣΜΟΣ – ΨΥΞΗ – FAN-COIL

psiksi1

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι υπάρχουσες κλιματικές μονάδες είναι ένα αναγκαίο κακό. Δημιουργούν υψηλό θόρυβο και μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Κατά την λειτουργία τους ανακυκλώνουν και ψύχουν τον υπάρχοντα αέρα εντός της κατοικίας δημιουργώντας ανθυγιεινά ψυχρά ρεύματα αέρος. Τα δημιουργούμενα ψυχρά ρεύματα συμπαρασύρουν και ανακυκλώνουν υπάρχοντες ρύπους, όπως σκόνη, βακτηρίδια, καπνούς τσιγάρων, δυσοσμία, οσμές κουζίνας-μπάνιου κτλ, τα οποία επαναφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό, ο οποίος τα εισπνέει και κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται πολλά προβλήματα όπως πνευμονολογικά, ψύξεις, δυσφορία, δύσπνοια κ.α.

Όλα αυτά λοιπόν ΤΕΛΟΣ.

Η ενδοδαπέδια ψύξη – δροσισμός αποτελεί πλέον τον πιο σύγχρονο και υγιεινό τρόπο ψύξης των κατοικιών.

Τους καλοκαιρινούς μήνες η λειτουργία της αντλίας θερμότητας αντιστρέφεται τροφοδοτώντας με κρύο νερό ενδοδαπέδιο σύστημα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο το δάπεδο καθώς και τα άλλα δομικά στοιχεία της κατοικίας μεταμορφώνονται σε μια τεράστια επιφάνεια δροσιάς.

Σε ένα περιβάλλον όπου όλα τα δομικά στοιχεία του έχουν σταθερή θερμοκρασία 23οC– 25οC δημιουργείται εντός της κατοικίας ένα ανοιξιάτικο μικροκλίμα και ο ανθρώπινος οργανισμός αισθάνεται μια ευχάριστη δροσιά.

Παράλληλα ένα σύστημα ρύθμισης της υγρασίας εντείνει το αίσθημα της ευεξίας καθώς αποβάλλει την υγρασία του χώρου και προστατεύει από της ανεπιθύμητες υγροποιήσεις.

Επί πλέον με την παράλληλη λειτουργία της μονάδας θερμοδυναμικής ανάκτησης αέρα, η οποία αποβάλλει τον υπάρχοντα μολυσμένο αέρα της ατμόσφαιρας του σπιτιού και ταυτόχρονα εισάγει από το περιβάλλον φρέσκο προκλιματισμένο αέρα, φιλτραρισμένο και απαλλαγμένο από ρύπους, καυσαέρια κ.α., δημιουργείται μια ευχάριστη και υγιεινή ατμόσφαιρα εντός της κατοικίας.

Τις πολύ θερμές μέρες και ώρες του καλοκαιριού το σύστημα συμπληρώνεται με τα σώματα fan-coil εντός των οποίων κυκλοφορεί παγωμένο νερό. Τα σώματα fan-coil τοποθετούνται στο δάπεδο ή στην οροφή, εμφανή ή κρυφά και πετυχαίνουν την αφύγρανση του χώρου δίνοντας παράλληλα συμπληρωματική ψύξη.

Κατά την χειμερινή περίοδο τα σώματα fan-coil χρησιμοποιούνται αν θέλουμε να επιτύχουμε ταχεία θέρμανση.

Άλλα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας ψύξης

1) Αθόρυβη λειτουργία.

2) Παρέχετε η δυνατότητα επιλογής διαφορετικής θερμοκρασίας στους χώρους του σπιτιού (π.χ. άλλη θερμοκρασία στο σαλόνι, άλλη στην κρεβατοκάμαρα)

3) Υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας. Εκμεταλλευόμαστε την μεγάλη ψυκτική επιφάνεια στην οποία διοχετεύουμε απλά δροσερό νερό χωρίς να έχουμε σπαταλήσει μεγάλα ποσά ενέργειας για την ψύξη του.

4) Υγιεινή ψύξη, ειδικότερα κατά την διάρκεια του ύπνου, λόγω του ότι αποφεύγονται τα ρεύματα πολύ ψυχρού αέρα που εμφανίζουν οι κλιματιστικές μονάδες και έτσι μπορούμε να απολαύσουμε έναν ευχάριστο ύπνο χωρίς να κινδυνεύουμε το πρωί να ξυπνήσουμε είτε πιασμένοι, είτε να φορτωθούμε καμία ψύξη.

ΜΟΝΑΔΑ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΑΕΡΑ

monada

H μονάδα συνδυάζεται αρμονικά με την αντλία θερμότητας, λειτουργεί συμπληρωματικά με την ενδοδαπέδια θέρμανση-ψύξη και συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Εξαλείφει την μόλυνση από τους χώρους της κατοικίας.

Αποβάλλει τον μολυσμένο αέρα από το σαλόνι, την κουζίνα, το μπάνιο κτλ και ταυτόχρονα εισάγει φρέσκο και καθαρό αέρα από το περιβάλλον.

Ο εισερχόμενος αέρας προκλιματίζεται και φιλτράρεται.

Με την χρήση των ηλεκτρονικών φίλτρων που διαθέτει κατακρατεί τους ρύπους, όπως καυσαέρια, σκόνη ιούς κα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται εντός της κατοικίας μια ευχάριστη και υγιεινή ατμόσφαιρα.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ του ετήσιου κόστους λειτουργίας του λέβητα πετρελαίου με το σύστημα αντλίας θερμότητας – ενδοδαπέδιας θέρμανσης-ψύξης.

neo_sistima

Για να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση του ετήσιου κόστους λειτουργίας θα πρέπει να συγκρίνουμε όμοιες κατοικίες υπό τις ίδιες προϋποθέσεις.

1η προϋπόθεση: Το σπίτι να είναι άριστα μονωμένο (βάσει ΚΕΝΑΚ)

2η προϋπόθεση: Η ρύθμιση της θερμοκρασίας να είναι σταθερή 18οC-22οC και για όλο το 24ωρο.

Η ενεργειακή ανάλυση που ακολουθεί θα αφορά ένα οροφοδιαμέρισμα 100 τ.μ. στην ευρύτερη περιοχή του Παπάγου.


1) Υπολογισμός των θερμικών απαιτήσεων του οροφοδιαμερίσματος 100 τ.μ.

Θερμαινόμενη επιφάνεια σε τ.μ. Θερμικές απώλειες σε kw/m2 Ενεργειακή απαίτηση για θέρμανση σε kw/h
100 0,075 7,5

 


Άρα για να θερμανθεί το οροφοδιαμέρισμα απαιτούνται 20 kw/h
2) Αναγωγή σε ετήσια απαίτηση

Ενεργειακή απαίτηση για θέρμανση σε kw/h Ετήσιες λειτουργίες σε h/έτος Σύνολο της ισχύος που απαιτείται ανά έτος (kwh/έτος)
7,5 1220 9150


Άρα το συγκεκριμένο διαμέρισμα για να θερμανθεί όλο το έτος απαιτούνται 9150 kwh/έτος.
Α) Χρηματοοικονομικός υπολογισμός ετήσιου κόστους λειτουργίας του λέβητα με πετρέλαιο.

Ετήσιες ενεργειακές απαιτήσεις kw/έτος Πόσες kwh αποδίδει 1 λίτρο πετρελαίου Πραγματικός βαθμός απόδοσης λέβητα λόγω διαφυγής καυσαερίων Ετήσια ποσότητα πετρελαίου σε λίτρα
9150 10,07 0,86 1055

 

Ετήσια ποσότητα πετρελαίου σε λίτρα Τρέχουσα τιμή πετρελαίου σε €/λίτρο Κόστος ετήσιας χρήσης σε €
1055 0,95 1002

 

Ετήσια ποσότητα πετρελαίου σε λίτρα Τιμή πετρελαίου κίνησης το 2012 σε €/λίτρο Κόστος ετήσιας χρήσης σε €
1055 1,4 1477

Άρα:

α) το ετήσιο κόστος λειτουργίας με τις τρέχουσες τιμές είναι 1002 €.

β) το ετήσιο κόστος λειτουργίας με τιμές πετρελαίου κίνησης το 2012 θα είναι 1477 €.

Β) Χρηματοοικονομικός υπολογισμός ετήσιου κόστους λειτουργίας του συστήματος αντλίας θερμότητας – ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Ετήσιες ενεργειακές απαιτήσεις σε kw/έτος Μέσος ετήσιος βαθμός απόδοσης (COP) λειτουργίας της αντλίας θερμότητας Ετήσια κατανάλωση ρεύματος σε kwh/έτος
9150 3,7 2472

 

Κατανάλωση με κλιμακωτό τιμολόγιο σε kwh/έτος Τιμές ρεύματος με κλιμακωτό τιμολόγιο σε €/kwh Κόστος ετήσιας χρήσης σε €
1236 0,11 136

 

Κατανάλωση με νυκτερινό τιμολόγια σε kwh/έτος Τιμές ρεύματος με κλιμακωτό τιμολόγιο σε €/kwh Κόστος ετήσιας χρήσης σε €
1236 0,054 67
Έχει υπολογιστεί ότι το 50% της κατανάλωσης είναι με το νυκτερινό τιμολόγιο.ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ = 203 €ΦΠΑ 13% 26 €

229 €

Άρα: Το ετήσιο κόστος λειτουργίας του συστήματος αντλίας θερμότητας με ενδοδαπέδια θέρμανση είναι μόνο 229 €.

neo_sistima1

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Από την σύγκριση των δύο συστημάτων θέρμανσης σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο προκύπτει ότι το κόστος του συστήματος αντλίας θερμότητας με ενδοδαπέδια θέρμανση-ψύξη είναι μειωμένο κατά 80% σε σχέση με το ξεπερασμένο σύστημα του λέβητα με πετρέλαιο.

Αν συνυπολογίσουμε κατά τον ίδιο τρόπο και το κόστος από την εξοικονόμηση ενέργειας για την ψύξη του διαμερίσματος καθώς και το αφορολόγητο εισόδημα από το φωτοβολταϊκό σύστημα τότε το οροφοδιαμέρισμα κατατάσσεται στην Ενεργειακή κλάση Α+.


Θέση του κτηρίου – φωτογραφίες
Το υπό ανέγερση κτήριο υπερσύγχρονων βιοκλιματικών και ενεργειακά αυτόνομων οροφοδιαμερισμάτων ευρίσκεται στο κέντρο του Παπάγου στην οδό Ζακυνθινού 81 (πάροδος).

Είναι ήσυχο σημείο με πάρα πολύ πράσινο.

Άμεση πρόσβαση σε Μετρό και Αττική οδό.

Οι κρεβατοκάμαρες βλέπουν την οδό Ζακυνθινού και έχουν θέα προς τον Υμηττό.

Η σαλονοτραπεζαρία ευρίσκεται σε άμεση επαφή με πευκόφυτο άλσος και έχει ανεμπόδιστη θέα προς Ακρόπολη, Λυκαβηττό και θάλασσα.


Δείτε τις φωτογραφίες από το επίπεδο του Γ’ ορόφου.

Κτίριο πολυτελών οροφοδιαμερισμάτων και μεζονετών στα Μελίσσια Αττικής
Έτος κατασκευής 2010 – Επωλήθησαν εντός του 2010-2011.

Πολυκατοικία ανεξάρτητων πολυτελών οροφοδιαμερισμάτων και μεζονετών στο Μαρούσι Αττικής
Έτος κατασκευής 2009 – Επωλήθησαν εντός του 2009-2010.

Συγκρότημα ανεξάτρητων μονοκατοικιών στο Κρυονέρι Αττικής με κήπο και πισίνα.
Έτος κατασκευής 2007 – Επωλήθησαν εντός του 2008-2009.

Πολυκατοικία πολυτελών οροφοδιαμερισμάτων στο Ηράκλειο Αττικής.
Έτος κατασκευής 2005 – Επωλήθησαν εντός του 2005-2007.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ

Η εταιρία μας αξιοποιώντας και εφαρμόζοντας την τελευταία τεχνολογία και την εξέλιξη στην σύγχρονη δόμηση κατασκευάζει μια ΝΕΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ υπερσύγχρονων πολυτελών, βιοκλιματικών και ενεργειακά αυτόνομων οροφοδιαμερισμάτων.

Το κτήριο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ΝΕΟΥ Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ).

Με τον ΚΕΝΑΚ θεσμοθετείτε ολοκληρωμένος ενεργειακός σχεδιασμός στο κτήριο με σκοπό την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το κτήριο σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να εκμεταλλεύεται όλες τις παραμέτρους που δρουν προς όφελος του ενεργειακά (αρχιτεκτονική – προσανατολισμός – φωτισμός – αερισμός κτλ). Η σύγχρονη τεχνολογία και η πολύ καλή θερμομόνωση όλου του κτηριακού κελύφους, σχεδόν μηδενίζουν τις θερμικές απώλειες, εξοικονομώντας ενέργεια έως 65% και διατηρώντας την θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μέγιστη οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας στους ιδιοκτήτες των νέων κτηρίων.

Τα προς πώληση οροφοδιαμερίσματα θα συνοδεύονται από πιστοποιητικό ανώτατης ενεργειακής απόδοσης Α ή Α+.

Επί πλέον η εταιρία μας με την αγορά κάθε οροφοδιαμερίσματος προσφέρει ως ΔΩΡΟ μια βοηθητική γκαρσονιέρα – studio στο ίδιο κτήριο.

prodiagrafes

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΡΟΦΟΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

– Τα οροφοδιαμερίσματα έχουν σχεδιαστεί κατά τρόπο που να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση όλων των χώρων με ελάχιστους χαμένους χώρους.

– Κάθε οροφοδιαμέρισμα εξυπηρετεί άνετα τις ανάγκες μιας πενταμελούς οικογένειας (π.χ. ζευγάρι με τρία παιδιά).

– Διαθέτει τεράστιες βεράντες όπως επίσης και αυτόνομο χώρο με barbeque.

ΚΑΤΟΨΗ Β’, Γ’, Δ’ ΟΡΟΦΟΥ 118 τ.μ.

0001

A) Στο καθιστικό η θέση του σαλονιού (1) εφάπτεται σε δυο τοίχους ούτως ώστε να εξασφαλίζονται ελεύθεροι χώροι και άνετη κυκλοφορία.

0

Β) Η θέση του σαλονιού διασφαλίζει την ιδανική απόσταση από το τζάκι (2) και την τηλεόραση (3), καθώς επίσης και την οπτική επαφή με την βεράντα μέσω του μεγάλου ανοίγματος δυο υαλοπινάκων (4) πλάτους τριών μέτρων.

Γ) Η βεράντα (5) είναι τεράστια, διαστάσεων 6,50 x 3,30 =21,45 τ.μ., σε επαφή με δάσος και στη συνέχειά του ανεμπόδιστη θέα προς Λυκαβηττό-Ακρόπολη-θάλασσα.

Δ) Η τραπεζαρία (6) προσβάσιμη στην κουζίνα και σε οπτική επαφή με την βεράντα.

Ε) Η κουζίνα του (7) είναι υπερπλήρη με ελεύθερο χώρο κινήσεων και περιλαμβάνει πάσο (8) με τέσσερα σκαμπό για γρήγορο σέρβις φαγητού και πρωινού. Επίσης η κουζίνα ευρίσκεται σε επαφή με το (καθιστικό κουζίνας – χώρος barbeque) (9)

ΣΤ) Ο χώρος αυτός περιλαμβάνει ένα μέγιστο τραπέζι και διαθέτει τζάκι-barbeque. Το σέρβις από την κουζίνα είναι πολύ εύκολο και παράλληλα μπορούν να ψήνονται και τα μπριζολάκια στο barbeque. Επίσης ο χώρος αυτός διαχωρίζεται με την βεράντα με δυο επάλληλες τζαμόπορτες (10). Το καλοκαίρι ανοίγοντας της τζαμόπορτες δημιουργείται ένας τεράστιος ενιαίος χώρος.

Ζ) Το διαμέρισμα διαθέτει δύο πλήρη λουτρά.

Η) Το πλυντήριο ρούχων είναι εκτός των λουτρών στον διάδρομο (11). Έχει προβλεφθεί χώρος και για στεγνωτήριο και χώρος συγκέντρωσης για τα άπλυτα.

Θ) Το υπνοδωμάτιο 1 είναι ένα πλήρες και άνετο υπνοδωμάτιο με μεγάλη ντουλάπα και ελεύθερους χώρους. Το υπνοδωμάτιο 2 εξυπηρετεί ένα άτομο και χωράει ένα κρεβάτι, ντουλάπα και γραφείο. Το υπνοδωμάτιο 3 εξυπηρετεί δύο άτομα και χωράει μεγάλη ντουλάπα, δύο κρεβάτια και δύο γραφεία.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΤΟΨΗ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑΣ – Studio 25 τ.μ.

0002

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ – ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ (σπίτι με θετική ενέργεια)

prasino

ΘΕΡΜΑΝΣΗ – ΨΥΞΗ – ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ

Όλες οι ανάγκες του σπιτιού για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης, καλύπτονται από ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα το οποίο αποτελείται από τον συνδυασμό αντλίας θερμότητας με ενδοδαπέδια θέρμανση και ψύξη.

Η εφαρμογή του συστήματος σε κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά, σε συνδυασμό με την άριστη μόνωση του κτηρίου (βάσει ΚΕΝΑΚ) εξασφαλίζουν στους χρήστες του διαμερίσματος εξοικονόμηση χρημάτων για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης έως 80%.

Επί πλέον ο συνδυασμός του συστήματος με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο δώμα της πολυκατοικίας, εξασφαλίζουν συμψηφιστικά στους χρήστες έκαστου διαμερίσματος Δωρεάν θέρμανση – ψύξη – ζεστό νερό χρήσης, πληρωμένη όλη η οικιακή κατανάλωση της ΔΕΗ και επί πλέον όλων αυτών ένα εισόδημα άνω των 2500 € το χρόνο ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ.

Εκτός των ανωτέρω το σύστημα προσφέρει και μια σειρά από πλεονεκτήματα τα οποία θα αναλυθούν στην συνέχεια, όπως επίσης και το πώς θα επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας έως 80% καθώς και πλήρη ανάλυση του ετήσιου κόστους λειτουργίας του συστήματος σε σύγκριση με το ξεπερασμένο σύστημα θέρμανσης με καυστήρα πετρελαίου ή αερίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – ΨΥΞΗ

petrelaio

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΕΛΟΣ

Όπως προαναφέραμε το σύστημα θέρμανσης-ψύξης είναι πλήρως ανεξάρτητο (κάθε διαμέρισμα έχει το δικό του σύστημα).

Αποτελείται από μία αντλία θερμότητας αέρος-νερού (τοποθετημένη στο δώμα του κτηρίου) από το ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης και δροσισμού με προαιρετική τοποθέτηση fan-coil νερού τα οποία λειτουργούν ενισχυτικά για γρήγορη θέρμανση, ενίσχυση της ψύξης και την αφύγρανση της ατμόσφαιρας εντός του σπιτιού.

Πλεονεκτήματα του συστήματος

Α) Δεν υπάρχουν πλέον καμινάδες, κεντρικά λεβητοστάσια, δεξαμενές καυσίμων κ.τ.λ. (Αυτό συνεπάγεται μείωση των λειτουργικών εξόδων και προστασία του περιβάλλοντος δεδομένου ότι οι αντλίες θερμότητας για κάθε διαμέρισμα χωριστά κατατάσσονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Β) Η πλήρης αυτονομία του συστήματος απαλλάσσει τους χρήστες των διαμερισμάτων από τις γνωστές προστριβές μεταξύ των συνιδιοκτητών ως προς την κατανομή των δαπανών θέρμανσης, την τροφοδοσία με καύσιμα, τα κοινόχρηστα, το σέρβις του καυστήρα, τον καθαρισμό της καμινάδας, την οσμή πετρελαίου κ.τ.λ.

Γ) Το σύστημα μπορεί να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο. Έχει ενσωματωμένο ένα έξυπνο σύστημα αντιστάθμισης σε σχέση με τις εξωτερικές συνθήκες του περιβάλλοντος.

Πιο απλά, σε μια οθόνη αποτυπώνονται η κατάσταση του συστήματος και όλα τα στοιχεία από τους αισθητήρες που το συνοδεύουν, όπως η εξωτερική θερμοκρασία, η υγρασία των χώρων, η εσωτερική θερμοκρασία, η θερμοκρασία του νερού κ.α.

Ο εγκέφαλος του συστήματος επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία και ανάλογα με τις εντολές που του έχουμε δώσει παρεμβαίνει αυτόματα, ρυθμίζοντας την εσωτερική θερμοκρασία, την εσωτερική υγρασία, τον καθαρισμό και την ανανέωση του εσωτερικού αέρα, την θερμοκρασία του νερού, δημιουργώντας το ιδανικό μικροκλίμα εντός της κατοικίας.

Δ) Το σύστημα μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με μια υψηλής απόδοσης μονάδα θερμοδυναμικής ανάκτησης του αέρα εντός της κατοικίας.

Η μονάδα αυτή αποβάλλει τον μολυσμένοι αέρα του σπιτιού και την ίδια στιγμή εισάγει προκλιματισμένο εξωτερικό αέρα από το περιβάλλον. Με την χρήση ηλεκτρονικών φίλτρων κατακρατεί τους ρύπους όπως καπνός, σκόνη, ιούς και βακτηρίδια.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας, υγιεινό περιβάλλον και συνθήκες άνεσης μέσα στο σπίτι.

Ε) Ο έλεγχος και η διαχείριση του συστήματος μπορεί να γίνει είτε από την μονάδα που είναι εγκατεστημένη εντός της κατοικίας, είτε από κάποιο ηλεκτρονικό υπολογιστή, είτε από το κινητό τηλέφωνό μας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

antlia

Η αντλία θερμότητας, που είναι η καρδιά του συστήματος, είναι μια εξελιγμένη συσκευή inverter, ενεργειακής κλάσης Α που απορροφά την προσφερόμενη από το περιβάλλον ενέργεια και την αξιοποιεί για την θέρμανση και τον δροσισμό της κατοικίας.

Η αρχή λειτουργίας της αντλίας θερμότητας είναι απλή. Ο ήλιος θερμαίνει τον αέρα του περιβάλλοντος.

Οι αντλίες θερμότητας αέρος/νερού αντλούν την ενέργεια από τον ατμοσφαιρικό αέρα και θερμαίνουν το νερό που διατρέχει το κύκλωμα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Τους καλοκαιρινούς μήνες αντίστοιχα ψύχουν το νερό το οποίο το χρησιμοποιούμε για την ψύξη και τον δροσισμό του σπιτιού.

Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται μια μικρή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Για παράδειγμα με 2 kwh ηλεκτρικής ενέργειας η αντλία θερμότητας αποδίδει 8 kwh θερμικής ενέργειας.

Άρα, ο ήλιος και το περιβάλλον μας προσφέρουν Δωρεάν το 75% της ενέργειας που καταναλώνουμε στο σπίτι μας.

Πλεονεκτήματα της αντλίας θερμότητας

1) Λειτουργία inverter με αυξημένο συντελεστή (COP μεγαλύτερο του 4). Αυτό σημαίνει ότι σε συνδυασμό με την ενδοδαπέδια θέρμανση-ψύξη με 1 kw καταναλισκόμενης ενέργειας παράγονται περισσότερα από 4 kw χρηστικής ενέργειας.

2) Απόδοση και σε ακραίες καιρικές συνθήκες (-20οC το χειμώνα ή +48οC το καλοκαίρι).

3) Παρέχει θέρμανση, δροσισμό και ψύξη με μία μονάδα.

4) Αθόρυβη λειτουργία.

5) Είναι απολύτως ασφαλής με μικρό κόστος συντήρησης.

6) Το 50% του κόστους λειτουργίας της αντλίας θερμότητας θα είναι από το μειωμένο νυκτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

thermansi

Η θετική ενέργεια της θερμότητας

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι η ιδανικότερη θέρμανση από άποψη άνεσης και υγιεινής και θεωρείται καινοτομία στο πεδίο των εφαρμογών θέρμανσης.

Νερό θερμοκρασίας 35οC έως 45οC κυκλοφορεί σε σωλήνες εγκλωβισμένους στο δάπεδο μεταφέροντας θερμότητα στο θερμομπετόν και μετατρέποντας όλο το δάπεδο σε μια μεγάλη και ενιαία θερμαντική επιφάνεια, που ακτινοβολεί θερμότητα.

Με τον τρόπο αυτό η θερμότητα διαχέετε ομοιόμορφα στο χώρο επιτυγχάνοντας την δημιουργία ιδανικών συνθηκών, ευεξίας και θερμικής θαλπωρής.

Άλλα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης

1) Έχει πολύ οικονομικότερο κόστος λειτουργίας επειδή το νερό θερμαίνεται στους 35οC– 45οC και όχι στους 80οC όπως στα συμβατικά συστήματα θέρμανσης. Άρα η οικονομικότερη λειτουργία της σε συνδυασμό με την κατά 75% μείωση του κόστους που μας προσφέρει η αντλία θερμότητας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το κόστος λειτουργίας του συστήματος είναι ελάχιστο.

2) Η ενδοδαπέδια θέρμανση λειτουργεί όλο το 24ωρο και όλο το χειμώνα (ανοίγει τον Νοέμβριο και κλείνει τον Απρίλιο). Η συνεχείς λειτουργία της σε συνδυασμό με την άριστη μόνωση του κτηρίου (βάσει ΚΕΝΑΚ) εξασφαλίζουν την επιθυμητή σταθερή θερμοκρασία όλο τον χειμώνα.

3) Η μορφόπλακα είναι ένα μονωτικό υλικό που τοποθετείται στο δάπεδο για την στήριξη των σωληνώσεων και το θερμομπετόν πάχους 7cm που καλύπτει τις σωληνώσεις, δημιουργούν ένα άριστο ηχομονωτικό στρώμα που μειώνει σημαντικά τους θορύβους που ακούγονται από διαμέρισμα σε διαμέρισμα.

4) Αύξηση του ωφέλιμου χώρου του σπιτιού και διευκόλυνση της τοποθέτησης των επίπλων και άλλων αντικειμένων, αφού απουσιάζουν τα συμβατικά θερμαντικά σώματα.

5) Υγιεινή διαβίωση ειδικότερα στα παιδιά ή τους πάσχοντες από άσθμα και αλλεργίες εξαλείφοντας το μειονέκτημα των κοινών θερμαντικών σωμάτων όπως η ξηρή ατμόσφαιρα και η σκόνη από το ανοδικό θερμορεύμα που δημιουργούν, αλλά και σεβόμενη την ανθρώπινη φυσιολογία που απαιτεί κρύο κεφάλι και ζεστά πόδια με ιδανική κατανομή θερμότητας.

6) Θερμοκρασιακή αυτονομία σε κάθε χώρο. Μπορούμε δηλαδή να έχουμε άλλη θερμοκρασία σε κάποιο υπνοδωμάτιο, άλλη θερμοκρασία στο σαλόνι κ.ο.κ.