Πως να βάψετε το σπίτι σας

Εδώ βλέπουμε πως σπατουλάρετε το σπίτι έχουν φύγει οι χρωματισμοί από εδώ στο σημείο αυτό που βλέπετε και βλέπουμε πως σπατουλάρετε είναι το πρώτο χέρι το οποίο σπατουλάρετε θα υπάρχει δεύτερο χέρι θα υπάρχει και τρίτο χέρι τρίψιμο μέχρι η επιφάνεια του σοφά να γίνουν εντελώς λείες και αυτό βέβαια λένε ότι έχει προηγηθεί η αφαίρεση όλων των παλιών χρωματισμών και στην συνέχεια έχει εφαρμοστεί η οικοδομική διηθητικό ρητίνη μέσα η οποία έχει σκληρύνει την υφιστάμενη τοιχοποιία λόγω το ότι διηθεί μέσα στον παλιό σοφά και κατά συνέπεια πάνω σε ένα πολύ σκληρό και καλό υπόστρωμα αυτή την στιγμή έχουμε την δυνατότητα να το σπατουλάρουμε όλο το σπίτι να γίνει λείο και στην συνέχεια να εφαρμόσουμε τους χρωματισμούς τους οποίους θέλει ο καθένας μέσα στο σπίτι.

Τοιχοποιία

Σαφώς όπως είπα και στις προάλλες και σε προηγούμενο βίντεο βλέπετε τώρα την τοιχοποιία πόσο χάλια είναι. Και σε αυτή την τοιχοποιία λοιπόν σε λίγο χρονικό διάστημα με τις παρεμβάσεις τις οποίες βλέπουμε θα έχει αυτή την μορφή και όχι μόνο θα έχει αυτή την μορφή αυτή θα προηγηθεί η αφαίρεση όλων των υλικών στην συνέχεια η οικοδομική ρητίνη διήθησης για την σκληρότητα του υποστρώματος και στην συνέχεια θα εφαρμόσουμε τους χρωματισμούς.

Ανακαίνιση σε παλιό σπίτι

Εδώ βλέπουμε ένα παλιό σπίτι τα παλιά χρώματα, τι συμβαίνει με τα παλιά χρώματα σε αυτές τις περιπτώσεις ο καθένας ο οποίος μπορεί να μην γνωρίζει και όταν μιλάει για βάψιμο του σπιτιού το θεωρεί μια απλή υπόθεση, άμα ήταν μια απλή υπόθεση δεν θα μπαίναμε στην διαδικασία που βλέπετε εδώ να αποκολληθούν, να αποκολλήσουμε μεγάλο όγκο από τα υφιστάμενα χρώματα να τα ξεκολλήσουμε για να προβούμε στην συνέχεια την στερεοποίηση του υπάρχοντος υποστρώματος και στην συνέχεια η καινούργια βαφή, αυτό συμβαίνει διότι οι παλιές βαφές όταν σπατουλαριζόταν παλιά το σπίτι τα υλικά που χρησιμοποιόταν ήταν τσίγκος και λάδι στην συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν το λάδι το οποίο περιείχε μέσα αυτό το υλικό βγαίνει μέσα από την επιφάνεια και μεταξύ του χρώματος γιατί το χρώμα είναι αδιάβροχο και δεν βγαίνει έξω, μεταξύ του χρώματος λοιπόν και του παλιού σοφά δημιουργείται ένα κενό το οποίο σημαίνει ότι αυτή τι στιγμή στα χρώματα με το που βάλεις την σπάτουλα με το που μπει η σπάτουλα μέσα στο χρώμα, το χρώμα αρχίζει και ξεκολλάει κοιτάξτε.

Διώχνουμε τα παλιά χρώματα

Έτσι λοιπόν θα φύγουν όλα τα παλιά χρώματα και δεν φτάνει μόνο αυτό, γιατί σε ένα παλιό σπίτι σχεδόν τα πάντα τα δομικά στοιχεία τα οποία υπάρχουν σε Α ή Β βαθμό έχουν υποστεί μία διάβρωση η οποία θα πρέπει να αποκατασταθεί και ας ξεκινήσουμε πως θα αποκαταστήσουμε μια τοιχοποιία η οποία οι σοφάδες είναι σαθροί δηλαδή τους χτυπάς με ένα κατσαβίδι το βάζεις μέσα και ξεκολλάνε φεύγουν ολόκληροι έχουν σαθρότητα. Αυτό λοιπόν αν δεν αποκατασταθεί σε μία ανακαίνιση και δεν ακολουθηθεί και αυτή η διαδικασία η οποία κάνουμε τώρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό διότι επιφανειακά φτιάχνουμε το σπίτι το παραδίδουμε όμως δεν ασφαλίσαμε ένα νεόδμητο σπίτι, ο ιδιοκτήτης σταδιακά καθ'όλη την διάρκεια ζωής θα έχει προβλήματα, μια το ένα πρόβλημα μια με το άλλο. Για αυτό το λόγο καλό είναι όλες οι εργασίες να γίνουν με το σωστό και ενδεικνυόμενο τρόπο και βεβαίως να χρησιμοποιηθούν όχι παραδοσιακά υλικά αυτά που χρησιμοποιούσαν λόγω ότι αυτή τι στιγμή δεν φτιάχνουμε κάτι καινούργιο ούτως ώστε να το φτιάξουμε με αυτά τα υλικά υπάρχει ένα σαθρό προβληματικό υπόστρωμα στους τοίχους στα δάπεδα κάτω, στην τσιμεντοκονία που είναι κάτω από τα δάπεδα που κολλάει όλα αυτά έχουν μια σταθερότητα αν λοιπόν αν δεν τα επισκευάσουμε και δεν τα σκληρύνουμε όλα τα δομικά στοιχεία του σπιτιού για να μπορέσουμε στην συνέχεια να προχωρήσουμε στις επόμενες εργασίες στην συγκεκριμένη περίπτωση να βάψουμε.

Επικόλληση πλακιδιων

Σε μία άλλη περίπτωση όπως είπα για τα πλακάκια του σπιτιού θα πρέπει να κολλήσουμε πλακάκια κάτω σε μια τσιμεντοκονία η οποία είναι προβληματική εάν το κάνουμε πάλι αυτό σημαίνει ότι το πλακάκι μετά από ένα χρόνο θα ξεκολλήσουν και θα χτυπάς κάπου και σε καινούργια σπίτια βεβαίως σχετικά καινούργια και τα πλακάκια έχουν κουφώσει ας πούμε και βγαίνουν και πολλές φορές στις περισσότερες περιπτώσεις αντικαθίστανται από τους ιδιοκτήτες ενώ είναι 10-15 χρονών σπίτι και φεύγουν τα πλακάκια, αυτό σημαίνει γιατί φεύγουν, γιατί αυτός ο οποίος έκανε την εργασία έκανε μια εργολαβική κατασκευή όπως κάνουν όλοι οι εργολάβοι δεν έβαλε τα σωστά υλικά που θα έπρεπε να μπουν και κατά συνέπεια έχουμε αυτό το φαινόμενο το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και στις ανακαινίσεις αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό διότι είναι και η πάροδος του χρόνου η οποία έχει λειτουργήσει επιβαρυντικά ας πούμε σε όλα αυτά τα δομικά στοιχεία και κατά συνέπεια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τέτοια υλικά και μέσω της εργασίας.

Ενημέρωση για τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου. Οπως πιθανώς γνωρίζουμε ενθυμούμενοι τη φυσική και τη χημεία του Λυκείου το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητας. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπει τη διέλευση της θερμοκρασίας από το εσωτερικό του. Με απλά λόγια όταν τοποθετήσουμε κουφώματα αλουμινίου τότε δεν θα έχουμε προστασία απέναντι στο κρύο. το πρόβλημα ότι το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητας λύνεται με ένα υλικό που το λένε πολυαμίδιο. Η προσθήκη του πολυαμιδίου στα κουφώματα αλουμινίου τους προσδίδει την ιδιότητα και ικανότητα της θερμοδιακοπής. και τότε τα παραδοσιακά κουφώματα αλουμινίου ονομάζονται πλέον θερμοδιακοπτόμενα.

πως να βάψετε το σπίτι σας

Τα ανασηκούμενα κουφώματα είναι η λύση

Όταν κάνουμε ανακαίνιση σπιτιού και ιδιαίτερα πολύ παλαιού σπιτιού θα πρέπει να διαχειριστούμε καταστάσεις που αφορούν τη στενότητα χώρου και τη δυσκολία εξαερισμού. Τα ανασηκούμενα κουφώματα αποτελούν μία πολύ ευέλικτη λύση που μας δίνει τα χέρια για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε επιτυχώς μία τέτοια ανακαίνιση. Εάν δεν γνωρίζετε τι είναι το ανασηκούμενο κούφωμα τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την εταιρεία μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου. Εδώ βρίσκεται η σελίδα του κορυφαίο κατασκευαστή για τα ανασηκούμενα κουφώματα.

Πως θα φύγουν τα παλιά χρώματα

Κοιτάξτε να δείτε πως φεύγουν τα παλιά χρώματα, εάν τα αφήσουμε αυτά τα παλιά χρώματα και βάψουμε πάνω σε αυτά στην συνέχεια, κοιτάξτε να δείτε τώρα πως φεύγουν πανεύκολα, που μπορείς να βάψεις πάνω σε αυτό το υπόστρωμα; Δεν φαίνεται στην αρχή όταν θα μπεις μέσα το βλέπεις μια χαρά και είναι πολύ ωραίο μια χαρά είναι αλλά το ζήτημα είναι ότι πάνω σε αυτό το υπόστρωμα δεν μπορείς να βάψεις διότι αν προσθέσεις ένα επιπλέον βάρος και στην συνέχεια αυτό το βάρος θα συμπαρασύρει και το παλιό χρωματισμό θα αρχίσουν να σκάνε καταρχήν και στην συνέχεια να αποκολλώνται, κοιτάξτε να δείτε όλο ξεκόλλησε, βλέπετε ότι πόσο εύκολα ξεκολλάει και πόσο καλή πρόσφυση υπάρχει. Φεύγουν τα πάντα. Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή σε αυτόν τον οποίο βλέπουμε και πάλι εδώ, κοιτάξτε να δείτε εδώ ολόκληρα κομμάτια, φεύγουν και γεμίζει ο τόπος. Μια υπεύθυνη δουλειά λοιπόν είναι αυτή η οποία κάνουμε να φύγουν όλα τα παλιά χρώματα και εδώ να μπουν καινούργιοι χρωματισμοί και δεν φτάνει αυτό, το να φύγουν αυτά τα χρώματα θα πρέπει να επισκευαστούν οι παλιές τοιχοποιίες να σκληρυνθούν με ρητίνη διήθησης ούτως ώστε να γίνουν τόσες σκληρές για να μπορούμε στην συνέχεια να εφαρμόσουμε ότι θέλουμε επάνω στην τοιχοποιία χωρίς να έχουμε κανένα θέμα και κανένα πρόβλημα με τα χρώματα στην συγκεκριμένη περίπτωση και αυτό.

Εργασίες ανακαίνισης σπιτιού

Βεβαίως είπαμε ότι συμβαίνει σε όλες τις εργασίες στο σπίτι δημιουργούνται μέσα στο σπίτι όλες οι εργασίες θα πρέπει να γίνουν με συγκεκριμένες προδιαγραφές, με συγκεκριμένο τρόπο και με συγκεκριμένα υλικά αν θέλουμε να πούμε ότι μετατρέπουμε ένα σπίτι παλιό σε καινούργιο σε νεόδμητο αυτό το οποίο κάνουμε στην ENFE.GR και βεβαίως όχι σε καμία περίπτωση σε ένα επιφανειακό λίφτινγκ που γίνεται στο 90% των περιπτώσεων με εργολαβικές κατασκευές οι οποίες δεν είναι ανακαινίσεις δεν είναι ανακατασκευές είναι επιφανειακό λίφτινγκ. Εμείς στις προσφορές τις οποίες δίνουμε στους πελάτες γράφουμε ότι με την διαδικασία την Luxury που είναι αυτή την διαδικασία αυτός ο τρόπος εργασιών, υπάρχει ένα κόστος άλφα και υπάρχει εάν θέλετε να το εκτελέσουμε με εργολαβική κατασκευή όπως κατασκευάζουν το 99% από τους εργολάβους είναι φθηνότερη τιμή, σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν μια μικρή διαφορά όμως η οποία φροντίζουμε να μην είναι μεγάλη να μην ξεπερνάει δηλαδή το 1.500 ευρώ η μία περίπτωση από την άλλη αλλά η διαφορά σε ποιότητα κατασκευής η μία κατασκευή, η εργολαβική κατασκευή με την κατασκευή την luxury η διαφορά της είναι στον +80% και επιπλέον η επιβάρυνση είναι +10%, αξίζει λοιπόν να δώσεις 10% παραπάνω χρήματα για να φτιάξεις ένα σωστό σπίτι γνωρίζοντας ότι η ποιότητα της κατασκευής θα είναι αναβαθμισμένη κατά 80% από μία εργολαβική κατασκευή κατά την ανακαίνιση σπιτιού.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.