Οδηγός ανακαίνισης enfe.gr

Οδηγός ανακαίνισης Enfe.gr.  Ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους χτίζουν ή ανακαινίζουν.

Τι είναι ο οδηγός ανακαίνισης

Θα σας εξηγήσουμε τώρα τι ακριβώς   είναι   ο οδηγός ανακαίνισης enfe.gr   και για ποιους ακριβούς λόγους  είναι ένα πολύ χρήσιμο  και απαραίτητο εργαλείο  για όσους χτίζουν ή ανακαινίζουν. Με δυο λόγια ο οδηγός ανακαίνισης  είναι  ένα τεχνικό κείμενο το οποίο συνοδεύεται  από βίντεο εφαρμογής, προϊόντων και εργασιών  με  δύο λόγια.

Τι απαιτείται να γίνει σε μια ανακαίνιση

Τι περιλαμβάνει με δύο λόγια να σας πω στην αρχή  σχετικά με μια ανακαίνιση  ή κατασκευή. Η οποία γίνεται  για κάποιον  ο οποίος θέλει να χτίσει ή να  ανακαινίσει. Όλα περιγράφονται μέσα στον οδηγό ανακαίνισης  επακριβώς ποια είναι τα  πλέον κατάλληλα υλικά  και προϊόντα  που πρέπει να χρησιμοποιηθούν  για κάθε εργασία ξεχωριστά. Ποιες είναι οι τεχνικές και οι  προδιαγραφές των προϊόντων αυτών. Ποιες είναι οι τιμές  και οι αξίες τους  και προπάντων με ποιον τρόπο  πρέπει να εφαρμοστούν τα προϊόντα αυτά. Και  με ποιον τρόπο  θα πρέπει να εκτελεστούν  οι εργασίες  ούτως ώστε να υπάρχει  ένα βέλτιστο αποτέλεσμα  και στην συγκεκριμένη περίπτωση  βέλτιστο αποτέλεσμα. Εγώ θεωρώ ότι τελειώνοντας  μία ανακαίνιση  θα πρέπει να ανακατασκευαστεί  και να εκτελεστεί  με τέτοιον τρόπο  ούτως ώστε  το ακίνητο που ανακαινίζεται  για τα επόμενα 30-40 χρόνια. Να μην απαιτηθεί καμία άλλη  απολύτως παρέμβαση, διόρθωση, επισκευή  ή οτιδήποτε σχετικό  αυτή βεβαίως είναι μια  επιτυχημένη και μια  ποιοτική ανακαίνιση.

Περιληπτική περιγραφή του  οδηγού ανακαίνισης

Με δύο λόγια θα επεκταθώ στην συνέχεια  σε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά κλείνοντας  την περιληπτική  περιγραφή του  οδηγού ανακαίνισης είναι μια  ολοκληρώμενη πηγή  γνώσεων, μια ολοκληρωμένη πηγή ενημέρωσης  και πληροφοριών  την οποία δεν θα την βρείτε πουθενά. Και όταν λέω ολοκληρωμένη  το λέω υπό την έννοια ότι  περιλαμβάνονται μέσα στον οδηγό ανακαίνισης  αυτά τα οποία προανέφερα  για όλες τις εργασίες  τις οποίες έχουν σχέση με  μία ανακαίνιση και με μία κατασκευή για κάθε μία μία εργασία   ξεχωριστά, τι υλικά θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν  πως θα εφαρμοστούν  τι τεχνικές θα εφαρμόσουν  τα συνεργεία  για να υπάρχει ένα βέλτιστο αποτέλεσμα. Σας συνιστούμε να το χρησιμοποιήσετε  για να είστε σίγουροι ότι  τα χρήματα που θα διαθέσετε  για την ανακαίνιση του σπιτιού σας  θα πιάσουν τόπο, θα έχετε ένα βέλτιστο αποτέλεσμα  και βεβαίως για έναν πολύ  σημαντικό ρόλο το οποίο   θα επεκταθώ και στην συνέχεια   ότι έχοντας στα χέρια σας  αυτό το εργαλείο  δεν μπορεί πλέον να  σας κοροιδέψει κανένας μαστοράντζας, κανένας εργολαβάκος, κανένας οποιοσδήποτε ασχολείται  με την οικοδομή  γιατί έχετε  μία ολοκληρωμένη  πηγή γνώσεων, πηγή πληροφόρησης και πληροφοριών.

Γιατί σας είναι χρήσιμος ο οδηγός ανακαίνισης

Τώρα γιατί σας είναι χρήσιμο ο οδηγός ανακαίνισης  θα το αναλύσουμε λίγο πιο πολύ. Ειδικά ας πάρουμε ένα παράδειγμα  μια ανακαίνιση ενός παλιού σπιτιού   30  έως 50 χρονών.  Το να μετατραπεί ένα τέτοιο σπίτι  30 έως 50 χρόνων  να μετατραπεί σε καινούργιο  και κυριολεκτώ σε αυτό που λέω  γιατί αυτό είναι και το ζητούμενο  γιατί θα μπορούσε να είχε γίνει  ένα επιφανειακό λίφτινγκ  και μετά στην συνέχεια να υπάρχουν συνέχεια και συνέχεια  προβλήματα. Το ζητούμενο όμως είναι  ότι αυτό το συγκεκριμένο σπίτι  30 έως 50 χρονών  θα πρέπει να μετατραπεί σε  καινούργιο. Είναι όμως μια δύσκολη υπόθεση  για τους εξής λόγους. Διότι πρώτον  τα υλικά τα οποία χρησιμοποιόντουσαν  πριν 30-50 χρόνια  σαφώς δεν έχουν καμία σχέση με  τα  εξειδικευμένα  και πολύ προχωρημένα υλικά   τα οποία υπάρχουν σήμερα. Και υπήρχε τότε το τσιμέντο  και αυτό με οικονομία γιατί  το είχε ακριβό ας πούμε. Οι τεχνίτες που δούλευαν τότε δεν είχαν υποβοήθηση  από τα κατάλληλα υλικά  για να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα  ήταν περιορισμένος εν πάσει περιπτώσει οι δυνατότητες που είχαν  με συνέπεια τα περισσότερα  από τα παλιά κτίρια τα οποία  βλέπουμε ανακαινίζουμε κλπ.   Να έχουν πάρα πολύ  πολλές σοβαρές  παραλείψεις   κακοτεχνίες, στραβομάρες κλπ.  Σε όλα αυτά λοιπόν  αν προσθέσεις και το πέρασμα του χρόνου  δηλαδή ενδεχόμενες  υγρασίες, κακιά διαχείριση ενοίκων  και χίλια δυο πράγματα, την φθορά του χρόνου  αντιλαμβάνεστε ότι  όλα αυτά  θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες   παρεμβάσεις  εκεί που ακριβώς απαιτείται  για να μετατραπεί το  σύνολο όλου του ακινήτου  να μετατραπεί σε ένα καινούργιο.

Τι συναντάμε σε κάθε ανακαίνιση

θα σας πω έτσι χοντρικά περίπου  τι συναντάμε σε κάθε ανακαίνιση  και για πράγματα  τα οποία   πρότυπα που από μια πρώτη ματιά δεν  φαίνονται όταν μπει κάποιος στο διαμέρισμα  νομίζει ότι είναι καλό είναι μια χαρά  τα αποκαλυπτήρια όμως  αρχίζουν μόλις αρχίσουν  οι σκαφές και τα σκαψίματα  και τα γκρεμίσματα και οι παρεμβάσεις  εν πάσει περιπτώσει στο χώρο. Συναντάμε λοιπόν επιχρήσματα  στος τοίχους τα οποία είναι  επιεικώς  αποσαθρωμένα  με λίγο τσιμέντο μέσα  με ενδεχόμενες εργασίες  που έχουν επηρεαστεί  και από αυτά που προανέφερα, παίρνοντας δηλαδή  ένα σκερπάνι και σκάβοντας το σοφά  φςύγει ας πούμε κομμάτια  κομμάτια  εκεί πέρα. Άρα εδώ πρέπει να γίνουν  κάποιες σωστές κινήσεις. Συναντάμε χρωματισμούς, βλέπουμε μπαίνουμε μέσα  βλέπουμε το χρώμα του σπιτιού μια χαρά  είναι βάζοντας όμως μια σπάτουλα  κάτω από το χρώμα βλέπουμε  ότι όλο το χρώμα ξεφλουυδάει και πέφτει  κάτω ας πούμε, αυτό θέλει κάποια θεραπεία  με κάποιον τρόπο πρέπει να γίνει.

Τοποθέτηση πλακιδίων

Συναντάμε επίσης υποστρώματα δαπέδων όταν κάνουμε τοποθέτηση πλακιδίων. Όταν βγάζουμε πλακάκια από κάτω υπάρχει ένα  υπόστρωμα το οποίο έχουν κολληθεί πλακάκια. Είτε τοποθέτηση πλακιδίων είτε μωσαικό οτιδήποτε μπορεί να ήταν μάρμαρα, οτιδήποτε μπορεί να ήταν παλιό  το υπόστρωμα από κάτω όμως  εκεί πέρα  είναι σκέτο χώμα  στις περισσότερες περιπτώσεις  ή έχει χάσει την σκληράδα του  ή έχει χάσει την αντοχή του  ή τα έχει χάσει όλα. Εδώ υπάρχει πληροφορία για την τοποθέτηση πλακιδίων.

Υδραυλικά και αποχετευτικά

Συναντάμε υδραυλικά αποχετευτικά  αλλά αυτά εντελώς  σάπια  δεν το συζητάω, εκείνο που έχει σημασία είναι  οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις  που υπάρχουν στα παλιά σπίτια  και στο 90%  των περιπτώσεων  οι εγκαταστάσεις αυτές είναι επιεικώς  επικίνδυνες  ανεπαρκείς είναι  ούτε συ άλλως  δεν φτάνουν, αλλά είναι  επιεικώς επικίνδυνες   είναι από  τα σημεία, κομβικά σημεία, τα οποία πρέπει να προσεχτούν  ιδιαίτερα σε μια ανακαίνιση  συναντάμε σωληνώσεις, καλοριφέρ  τις οποίες μόλις τα σκάψεις λίγο  στην βάση του  κεντρικές σωληνώσεις  πολυκατοικιών εκεί μέσα  μόλις το κουνήσεις  λίγο σπάει κόβεται  δηλαδή ίσα ίσα που στέκεται  και άλλα πολλά εν πάσει περιπτώσει  για να μην επεκταθώ περισσότερο  και δεν έχει ουσία. Η ουσία είναι το θεραπεύειν  και όχι  το περιγράφων, να περιγράψεις ότι βρίσκεις. Η ουσία  και το ζητούμενο είναι πως όλα αυτά  πρέπει να θεραπευτούν για να υπάρχει  ένα βέλτιστο αποτέλεσμα.

Πετυχημένη ανακαίνιση

Επικεφαλίδες θα χρησιμοποιήσω πάλι  και θα αναλύσω και στην συνέχεια. Μια ανακαίνιση ή μια κατασκευή  για να θεωρηθεί πετυχημένη  πρέπει να συμβούν δύο πράγματα ο εργολάβος και οι τεχνίτες   να έχουν πολύ καλή γνώση του αντικειμένου  να γνωρίζουν δηλαδή  τα νέα υλικά, τα νέα προιόντα, τον τρόπο εφαρμογής τους  όλα αυτά να είνα πολύ καλοί γνώστες  γιατί προανέφερα προηγουμένως  ότι όλα τα δομικά στοιχεία  ενός παλιού σπιτιού, τοίχοι, οροφές, επιχρήσματα,  χρώματα, δάπεδα  είναι είτε μερικώς είτε ολικώς αποσαθρωμένα  ή μη αποσαθρωμένα  αυτά πρέπει να γίνει κάποια θεραπεία  για να μπορεί να θεωρηθεί  μετατρέπουμε το σπίτι σε καινούργιο. Λοιπόν, ο εργολάβος ή ο τεχνίτης  πρέπει να έχουν σαφείς γνώσεις  και διάθεση και όρεξη να τα κάνουν  και ένα δεύτερο σημαντικό είναι  ότι όποιος εργολάβος  θα επιλεχθεί είτε έχει τις γνώσεις είτε  δεν τις έχει όλες τις γνώσεις είτε οι  μερικές γνώσεις  θα πρέπει καταρχήν να είναι  ευσυνείδητος  επαγγελματίας, έαν δεν είναι ευσυνείδητος επαγγλεματίας  η δουλειά θα γίνει επιφανειακά θα έχει μικρό χρόνο και στην συνέχεια θα υπάρχουν  προβλήματα.

Έλεγχος της ποιότητας στην ανακαίνιση

Ας μιλήσουμε τώρα για την ποιότητα στην ανακαίνιση σπιτιού. Όσο και αν πείτε ότι  έχετε την δυνατότητα και την εμπειρία της γνώσης να  το ελέγξετε. Δεν μπορείτε να τον ελέγξετε. Ειδικότερα όταν δεν έχετε  κάποιο τεχνικό εγχειρίδιο  ή εν πάσει περιπτώσει κάτι  σχετικό το οποίο να σας περιγράφει  με ποιον τρόπο πρέπει  να γίνονται οι εργασίες. Τι σημαίνει ποιοτικές ανακαινίσεις σπιτιών; Με τι υλικά θα χρησιμοποιηθούν  για να μπορεί αυτό το οποίο  επισκευάζεται, ανακατασκευάζεται,  ανακαινίζεται  να έχει αντοχή και διάρκεια στο χρόνο. Δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο εργαλείο ας πούμε  κατά συνέπεια ένας εργολάβος  ο οποίος είναι ασυνείδητος  μπορεί να σας κοροιδέψει οποιαδήποτε στιγμή θέλει. Και εγώ και ο Α και ο Β   και ο καθένας  θα μου πείτε πως να επιλέξω τον πιο ευσυνείδητο  εργολάβο. Εδώ  είναι θέμα καθαρά  ενστίκτου  θα πω  και ένας άλλος τρόπος όμως  για να επιλέξετε ένα σωστό εργολάβο  είναι τα δείγματα γραφής που έχει  να σας δώσει. Αν έχιε ολοκληρώσει ποιοτικές ανακαινίσεις σπιτιών. Η παρακαταθήκη του δηλαδή  είναι πολύ σημαντικό πράγμα  το να μπορεί να σας δώσει  δείγματα γραφής. Ότι έλα εδώ πήγαινε να δεις  αυτό και αυτό και αυτό  και θα καταλάβεις ας πούμε  εν πάσει περιπτώσει ποιες είναι  οι γνώσεις μου. Και ποια είναι  η πρακτική  μου  και πόσο ευσυνείδητος είμαι σαν επαγγελματίας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο μας που μιλάμε για ποιοτικές ανακαινίσεις σπιτιών.

Ανακαινίσεις με μεράκι

Δεν θέλω να αυτοδιαφημιστώ αλλά επειδή αυτή την δουλειά την κάνουμε μεράκι. Τυγχαίνει μερικές μέρες και περνάω από πολυκατοικίες που  είχα σηκώσει που είχα φτιάξει  πριν 20-25 χρόνια  ας πούμε κλπ.  Είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας  και στην διάθεση του καθενός  όποιος θέλει να του  πω τις διευθύνσεις να πάει  να τις δει. Λοιπόν αν περάσεις  πίσω πάνω από την πολυκατοικία 25 χρονών  θα έχεις την εντύπωση  ότι είναι νεόδμητο και κατασκευάστηκε πριν  1 χρόνο. Αυτό είναι το μεράκι μου.  Για αυτό έκανα αυτή την δουλειά  και για αυτό εξακολουθώ να το κάνω.

Ανακαίνιση σπιτιού από ευσυνείδητο επαγγελματία

Τι σημαίνει πάλι ξανά ερχόμαστε  στον ευσυνείδητο επαγγελματία  είναι ένα είδος προς εξαφάνιση  τώρα, όπως είναι οι χελώνες καρέτα καρέτα κλπ. Και να σας κάνω, να δώσω μια περιγραφή  πως λειτουργεί αυτή τι στιγμή  όλο το σύστημα το εργολαβικό,  το κατασκευαστικό, το επισκευαστικό, τη μαστοράντζα, οι τεχνίτες, οι εργολάβοι,  οι εργατοτεχνίτες  όλο αυτό  λοιπόν είναι ένα σύστημα. Μέσα στο οποίο σύστημα  ανήκει και ο υποφαινόμένος. Άρα η περιγραφή που μπορώ να σας κάνω είναι  στην λαική γλώσσα για το  συνάφι μας. Συμπεριλαμβανόμενου και του υποφαινομένου. Δυστυχώς λοιπόν το συνάφι μας  στο 90% για να μην πω περισσότερο  εφαρμόζουν την πρακτική  του άρπακολλα, να τα μπουρδοκλώσουμε, να τα πασαλείψουμε λίγο, να προσέξουμε λίγο την επιφάνεια  η οποία φαίνεται  αδιαφορώντας αν στο βάθος  έχουν γίνει οι τεχνικές παρεμβάσεις  για να έχει διάρκεια και  αντοχή  το ακίνητο στην συνέχεια  η εικόνα, η βιτρίνα  να τα αρπάξουμε και άντε γεια.  Και βεβαίως αυτή η  πρακτική  βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση και  αποδίδει  στον κάθε εργολαβάκο σαν και εμένα, επιχειρηματία,  κατασκευαστή κλπ.

Αποδίδει η πρόχειρη δουλειά στις ανακαινίσεις;

Αποδίδει για ποιον λόγο;  Διότι γίνεται μία εκματάλευση  της άγνοιας  που μπορεί να έχει ο κάθε ιδιοκτήτης  σαφώς, ο άλλος είναι  μπορεί να είναι  δικηγόρος   εν πάσει περιπτώει, τι  σχέση μπορεί να έχει  με τον τεχνικοκατασκευαστικό κλάδο. Και αν έχει  κάποιες ελάχιστες ας πούμε  άρα εδώ πραγματοποιείται και αυτό το βλέπω  στην πιάτσα, στην πράξη για αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να τα λέω και για αυτό τα λέω  δεν μπορεί να γνωρίζει λοιπόν  ο ιδιοκτήτης όλες τις κατασκευές,  κατασκευαστικές λεπτομέρειες  για αυτό αποδίδει αυτή η δουλειά  αποδίδει το γεγονός ότι  παρουσιάζουμε μία επιφανειακή  εικόνα στον ιδιοκτήτη  ελκυστική και στο τέλος αφήνουμε τα σκουλήκια και τρώγονται  που λέει ο λόγος.

Προβλήματα στις ανακαινίσεις

Ας δούμε τι προβλήματα δημιουργούνται στις ανακαινίσεις. Δηλαδή με δύο λόγια στην  πράξη  στο 90%  δεν εφαρμόζονται ειδικότερα για ένα παλιό κτίριο το οποίο σας είπα ότι  είναι τελείως διαφορετικό να  φτιάξεις ένα καινούργιο κτίριο από την αρχή  και τελείως  διαφορετική υπόθεση  να παραλάβεις ένα παλιό σπίτι  και να  το μετατρέψεις σε καινούργιο  το δεύτερο το οποίο σας είπα  είναι πολύ πιο δύσκολο  από το να κατασκευάσεις από την αρχή  ένα σπίτι για τις  ιδιαιτερότητες  που σας περιέγραψα πιο πριν λοιπόν σε αυτή την περίπτωση  στην συντρηπτική πλειοψηφία  θα μπορούσα να πω  δεν εφαρμόζονται και δεν τοποθετούνται  τα πλέον κατάλληλα υλικά  ούτως ώστε  να θεραπεύσουν αυτές τα προβλήματα  που έχει ένα παλιό σπίτι  να το συνειφέρουνε  με δυο λόγια,  να το στερεοποίησουν όλο τα δομικά στοιχεία  και τις επιφάνειες  πριν κάνουν τις υπόλοιπες παρεμβάσεις  ούτως ώστε από εκεί και μετά να θεωρηθεί  ότι  είναι μια ποιοτική κατασκευή, ποιοτική ανακαίνιση κλπ.  Και αυτό βεβαίως γίνεται για δύο λόγους  ο πρώτος λόγος είναι ο βασικός λόγος το κέρδος,  το κέρδος λοιπόν  όσο πιο φτηνά υλικά πάρουμε, όσο πιο χαμηλής ποιότητας πάρουμε  όσο πιο λιγότερα μεροκάματα   χρειαστούμε για να κάνουμε μια εργασία  αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγαλύτερο κέρδος  αυτή είναι η λογική και βεβαίως  αποδίδει  διότι ο κάθε ιδιοκτήτης δεν   μπορεί να γνωρίζει όλες τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας για τα προβλήματα στις ανακαινίσεις.

Πρακτικές ανακαίνισης σπιτιών

Τώρα αυτές είναι οι πρακτικές ανακαίνισης σπιτιών που περιέγραψα είναι  κατά το κοινώς λεγόμενο στο χώρο μας  όπως το συζητάμε την γλώσσα μας δηλαδή που μιλάμε  μεταξύ μας. Μιλάμε για μια κατασκευή ή  μια ανακαίνιση  και προσθέτουμε τον όρο μπροστά αν το έχετε ακούσει ή όχι  αυτή είναι μια εργολαβική κατασκευή είναι μια εργολαβική ανακαίνιση  ας πούμε. Τι σημαίνει αυτό εργολαβική κατασκευή, εργολαβική ανακαίνιση.  Είναι κάποιοι παλιοί εργολάβοι  που κατασκευάζαν πολυκατοικίες  φασόν στην κυριολεξία, τοποθετώντας ότι πιο ευτελές  και πιο φτηνό υπάρχει, αυτή είναι η λεγόμενη εργολαβική σειρά, αυτή είναι η λεγόμενη εργολαβική κατασκευή  και ειδικά τυγχαίνει πάντα που πηγαίνουμε στα καταστήματα  για να αγοράσουμε προιόντα υλικά τα οποία  χρειάζεται μία ανακαίνιση  και ο επιχειρηματίας ή ο έμπορας σε ρωτάει : Τα υλικά που θέλεις μπορεί να είναι οτιδήποτε  είναι για εργολαβικά   ή  είναι  για  ιδιόκτηστο ή κάτι δικό σου;    Για εργολαβικό σου λέει οπ εδώ έχω  αυτή την σειρά, αυτή είναι η χαμηλότερη σειρά, αυτή  παίρνουν όλοι  οι εργολάβοι, αυτό  δουλεύουν, αυτό δουλεύουμε εργολαβικά. Δεν δίνει κανείς σημασία στην ποιότητα  αν θέλετε.

Εργολάβος ανακαινίσεων

Βέβαια για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, όλη αυτή η πρακτική η λειτουργία, οι εργολαβικές  σειρές  και όλα αυτά που περιέγραψα  αφορούν την συντρηπτική βεβαίως  πλειοψηφία, εργολάβων, εργοτοτεχνιτών, τεχνιτών, μαστόρων κλπ.  Αλλά όχι σε καμία περίπτωση  το σύνολο. Σαφώς υπάρχει  ένα 10% οι οποίοι είναι  σωστοί επιχειρηματίες, σωστοί επαγγελματίες, είναι ευσυνείδητοι κάνουν την δουλειά τους ευσυνείδητα, βλέπουν απέναντι τους τον άνθρωπο  και όχι το πορτοφόλι του ντε και καλά  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι  δεν θα κερδίσουν από την δουλειά τους, ναι θα κερδίσεις αλλά δεν μπορείς να βλέπεις  τον άλλον απέναντι μόνο για το πορτοφόλι του  και να του παραδώσεις να είσαι τόσο ευσυνείδητος  που να το παραδώσεις ένα ακίνητο το οποίο  μετά από μικρό χρονικό διάστημα  θα χρειάζεται καινούργια ανακατασκευή, εσύ βέβαια θα αρπάξεις και θα φύγεις, και τι έγινε;   Δεν είναι έτσι! Υπάρχει λοιπόν   ένα πόσοστο  ευσυνείδητων  ανθρώπων, οι οποίοι κάνουν πολύ σωστά την δουλειά τους  αλλά δυστυχώς είναι οι ελάχιστοι μειοψηφία.

Παραδείγματα ανακαινίσεων

Να πούμε τώρα λίγο  πρακτικά  και να πούμε λίγο μερικά παραδείγματα ανακαινίσεων. Έτσι γιατί αυτά που  συζητήσαμε που είπαμε τώρα  είναι λίγο θεωρητικά να τα πούμε λίγο  στην πράξη  ένα προς ένα για να δείτε  πόσο χρήσιμος είναι ο οδηγός ανακαίνισης  που ακριβώς δηλαδή έχει  πρακτική  εφαρμογή και όχι  το θεωρητικό που σας μετέφερα  μέχρι τώρα. Λοιπόν πάμε σε μία εργασία  η οποία εκτελείται σε μία ανακαίνιση, περιγραφικά ο ιδιοκτήτης   με κάποιον  εργολάβο  γελοίο, εν πάσει περιπτώσει  με οτιδήποτε, έχει υπογράψει μια σύμβαση  σε ένα χαρτί που μεταξύ άλλων  περιλαμβάνει μέσα  αποξήλωση των παλιών πλακιδίων  δαπέδου μπάνιου  και επικόλληση νέων πλακιδίων. Πάμε, πιάνουμε την μία περίπτωση πιάνουμε και την άλλη περίπτωση, να πιάσουμε την δια περιπτώση λοιπόν, την μεγάλη πλειοψηφία   των εργολάβων, των εργατοτεχνιτών,  των οικοδομών κλπ. Λοιπόν ξηλώνουμε τα πλακάκια  που είναι κάτω  ωραία τα βγάζουμε, παίρνουμε μια κόλλα πλακιδίων  που κάνει 5 ευρώ το τσουβάλι, λοιπόν έρχεται και ο ιδιοκτήτης  βλέπει  επάνω, βλέπει μια άσπρη κόλλα  η οποία στρώνεται κάτω  μπαίνει το πλακάκι πάνω κολλάει, α σου λέει εντάξει μια χαρά πάμε   κλπ.  Λοιπόν τελειώνει   γίνεται  και η αναρμολόγηση  τελειώνει το σπίτι, το παραδώσαμε, φύγαμε, εντάξει άντε γεια,  ευχαριστώ λέει ο ιδιοκτήτης μια χαρά  όλα. Ελά μου που δεν είναι μια χαρά όλα!  Τίποτα δεν είναι μια χαρά!   Βέβαια αυτό  θα φανεί στον ιδιοκτήτη μετά από 1 χρόνο  μετά από λίγο χρονικό διάστημα  όταν θα αρχίσουν τα πλακάκια  να τρέχουνε.

Εκμετάλευση της άγνοιας του ιδιοκτήτη

Εδώ λοιπόν   γίνεται αν είναι  αυτό που σας είπα  εκματέλευση της άγνοιας του ιδιοκτήτη, ο ιδιοκτήτης βλέπει  ένα υπόστρωμα κάτω δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι  και μία λευκή κόλλα η οποία κολλιώνει τα πλακάκια.  Δεν μπορεί να γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες  και δεν μπορεί να εξαντλήσει από πουθενά.

Τι θα κάνει ο ευσυνείδητος επαγγελματία ς

Λοιπόν τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση. Να πάμε στο δια ταύτα σε ένα ευσυνείδητο επαγγελματία  πως πρέπει να λειτουργήσει, τι πρέπει να κάνει. Αφαιρούμε λοιπόν τα πλακίδια, το υπόστρωμα που υπάρχει κάτω στο 99%   είναι αποσαθρωμένο ή μη αποσαθρωμένο  είτε ημίσκληρο  είτε εν πάσει περιπτώσει μπονταιμί, ποτέ δεν είναι το υπόστρωμα ας πούμε πουθενά δεν έχουμε βρει  ένα στέρεο υπόστρωμα για  να κολλήσουν τα πλακάκια.  Τι πρέπει να γίνει λοιπόν. Το υπόστρωμα  αυτό θα πρέπει να σκληρυνθεί  και πως θα γίνει αυτό;   Θα πρέπει να περαστεί 2 ή 3 χέρια  και  ενδεχομένως   περισσότερο όσο απαιτηθεί  ανάλογα με την σαθρότητα του και την  στερεότητα  του. Με ειδική ρητίνη  εμποτισμού  ούτως ώστε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα  το υπόστρωμα να σκληρυνθεί  με τέτοιον τρόπο   ούτως ώστε να μας διασφαλίζει  ότι πάνω σε αυτό  μπορούμε να βάλουμε πλακάκια. Ωραία λοιπόν κάναμε το πρώτο.

Τι κόλλα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στην τοποθέτηση πλακιδίων

Πάμε στο δεύτερο.  Τι κόλλα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε;   Εδώ είναι ένα ζητούμενο  μπορεί ένας ιδιοκτήτης να ξέρει ας πούμε  τις κατηγορίες  τι κόλλες υπάρχουν κλπ;  ή να ελέγξει ένα άσπρο πράγμα βλέπει.  Δεν βλέπει τίποτα. Τι κόλλα πρέπει να χρησιμοποιηθούν  στον οδηγό  ανακαίνισης όμως σας αναφέρουμε  για κάθε μία επιμέρους εργασία, τι υλικά πρέπει να χρησιμοποιηθούν;   Ποια είναι τα πιο ενδειδεγμένα;   Και ποια είναι τα ποιοτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά τους;   Λοιπόν κόλλες υπάρχουν 5-6 κατηγορίες  η C, C1, C2, C2CE, C2TES1, C2TES1T2.  Εμείς χρησιμοποιούμε  και το γράφουμε και στον οδηγό ανακαίνισης  και παντού.   Ενδειδεγμένη κόλλα  για να έχεις ασφαλή  επικόλληση  είναι τουλάχιστον η κόλλα κατηγορίας  C2TE. Μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις που έχει γίνει  όλη αυτή η προεργασία  έχει εμποτιστεί το υπόστρωμα και έχει σκληρυνθεί και χρησιμοποιήθηκε η σωστή κόλλα  μόνο  τότε θα μπορούμε να είμαστε  σίγουρα ότι η εργασία αυτή  θα είναι διαχρονική  και δεν θα έχει προβλήματα στην  συνέχεια.

Ανακαίνιση στα υδραυλικά

Ας μιλήσουμε τώρα για ανακαίνιση στα υδραυλικά. Λοιπόν να πάμε σε ένα άλλο παράδειγμα ανακαίνισης υδραυλικών. Φαίνεται λίγο,  από την αρχή φαίνεται λίγο   είναι λεπτομέρεια, φαίνεται σαν λεπτομέρεια  ας πούμε αυτό  θα σας εξήγησουμε όμως στην συνέχεια γιατί δεν  είναι λεπτομέρεια.  Τα μερεμέτια τα οποία θα γίνουν μέσα στο σπίτι  όταν γίνεται μια ανακαίνιση. Κάνοντας μια ανακαίνιση, το σπίτι  σχεδόν σκάβεται όλο  είτε για  να περάσουν καινούργιες   ηλεκτρική εγκατάσταση είτε καινούργια υδραυλικά, αποχετευτικά είτε  για κάποιοι τοίχοι γκρεμίζονται  και ενοποιουνταί  κάποιοι χώροι κλπ.  Δημιουργούνται μια σειρά από μερεμέτια. Αυτά τα μερεμέτια λοιπόν. Τελειώνοντας πέρασε ο ηλεκτρολόγος, πέρασε τις καλωδιώσεις, ο υδραυλικός το ίδιο γκρεμίστηκαν κάποια στιγμή  πρέπει να γίνει η αποκατάσταση αυτών των μερεμετιών. Λοιπόν αυτή τι στιγμή όμως  έχουμε δύο αν θέλετε διαφορετικά  πράγματα τον παλιό σοφά, το παλιό επίχρησμα  με όπως σας το περιέγραψα, μία κατάσταση σαθρή  θα μπορούσα να πω  και θα πρέπει να το συγκολλήσουμε  με ένα καιούργιο υλικό και η συγκόλληση  αυτή θα πρέπει να έχει μεγάλη  επιτυχία για να έχει ομοιογένεια όλη η επιφάνεια  στην συνέχεια. Αν πάρουμε λοιπόν  να σας δώσω πιο απλά  και φτιάξουμε ένα σοφά με τον  παραδοσιακό τρόπο, τσιμέντο ασβέστη και άμμο. Το πάρουμε λοιπόν  και κλείσουμε τα μερεμέτια  όλα αυτά  ένα σπατουλαρισματάκι μετά  και εντάξει  φαίνεται μια χαρά το σπίτι  πολύ ωραίο, μια χαρά. Τρίχες κατσαρές!  Μία τρύπα στο νερό. Μια τέτοια πρακτική, μια τέτοια εφαρμογή  μετά από μικρό χρονικό διάστημα  όπου υπάρχουν μερεμέτια  θα εμφανιστούν ρηγματώσεις παντού, γιατί δεν βρέθηκε ο κατάλληλος  τρόπος  ούτως ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή   συγκόλληση  δύο ξένων σωμάτων  του παλιού σοφά ημιαψαδρωμένου με το καινούργιο μείγμα σοφά το οποίο έχουμε κατασκευάσει. Κατά συνέπεια εκεί πάλι θα  αναγκαστεί ο ιδιοκτήτης  να μπει στην διαδικασία  μετά από ένα χρονικό διάστημα να κάνει ανακατασκευή  του σπιτιού και  χρήματα και ταλαιπωρία  κλπ. Εδώ ενημερώνεστεγια την ανακαίνιση στα υδραυλικά.

Πως πρέπει να επισκευαστεί ένα μερεμέτι

Πως λοιπόν; Πάμε στο δια ταύτα λοιπόν. Πως πρέπει να επισκευαστεί ένα μερεμέτι.  Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι  αν και είναι λεπτομέρεια όπως ακούγεται  πρώτης όψεως  δεν είναι λεπτομέρεια γιατί αν προκύψουν   αυτά  τα οποία  που σας προανέφερα είναι τεράστιο το θέμα.  Πως ακριβώς πρέπει να γίνει.  Καταρχήν με  την διαδικασία του  εμποτισμού   αν θέλετε του υποστρώματος  ή του τμήματος αυτό το οποίο  έχει σκαφτεί  εμποτισμός με  ρητίνη εμποτισμού   και κατά περίπτωση ανάλογα με  το υπόστρωμα μπορείτε να χρησιμοποιείτε  είτε σκέτη ρητίνη είτε  ρητίνη 50-50%  με τσιμέντο. Αυτό είναι μερεμέτι ανάλογα με την περίπτωση. Ή μία ή άλλη περίπτωση  ούτως ώστε να σκληρυνθεί αυτό το πρώτο  σώμα. Συνεχίζουμε με τα μερεμέτια σε ανακαίνιση σπιτιού. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για ανακαίνιση σπιτιού και μερεμέτια.

Ανακαίνιση στους σοβάδες

Μετά στην συνέχεια περνάμε  έναν επισκευαστικό σοφά  μια στρώσης μπορεί να χρειαστεί να περάσουμε μία στρώση, δύο στρώσεις, φτάνουμε μισό πόντο, μισό εκατοστό, πριν την τελική επιφάνεια  του σοφά  που είναι γύρω γύρω. Εκεί λοιπόν θα πρέπει να μπει  υαλόπλεγμα  ενδιάμεσα το οποίο  πρέπει να εγκιβωτιστεί μέσα  στο σοφά  και ο σοφάς που πρέπει να χρησιμοποιηθεί  σε αυτή την περίπτωση εκεί είναι το βασικό του  θα πρέπει να είναι  ρητινούχος ινοπλισμένος  σοφάς. Ινοπλισμένος σημαίνει  ότι έχει μέσα  ίνες προπυλενίου  και ρητίνες. Οι ίνες προπυλενίου  λειτουργούν σαν οπλισμός  και σε συνδυασμό με το υαλόπλεγμα  το οποίο θα μπει από κάτω και με την προεργασία που κάναμε πριν. Μόνο τότε θα είμαστε σίγουροι  ότι όλη η επιφάνεια έχει γίνει πλέον  ομοιογενής έχει γίνει  πλήρης και αποτελεσματικής  συγκόλληση  και δεν θα έχουμε προβλήματα στο μέλλον.  Αλλά αυτά λοιπόν που μπορείτε να τα δείτε;   Ποιος μπορεί να σας τα πει;   Κανένας δεν υπάρχει. Αυτή την δυνατότητα  κάποιος να σας ενημερώσει  ότι έτσι και έτσι και έτσι  θα πρέπει να γίνουν  οι λεπτομέρειες  για αυτό επιμένουμε τόσο πολύ  στον οδηγό ανακαίνισης. Για αυτό λέμε ότι είναι   ένα εργαλείο χρήσιμο  για κάθε έναν  ο οποίος  χτίζει ή ανακαινίζει.

Ανακαίνιση στους χρωματισμούς

Υπάρχουν βεβαίως και άλλα πολλά παραδείγματα  για όλες τις εργασίες  που δεν μπορώ να επεκταθώ  γιατί θα χάσω την ουσία. Περιληπτικά έτσι  μπορεί να πω   για τους  χρωματισμούς  σε πολλές περιπτώσεις  συναντάμε βλέπουμε τους χρωματισμούς  είναι μια χαρά   ωραίοι βαμμένο το σπίτι μια χαρά, αν βάλουμε μια  σπάτουλα από κάτω αρχίζει και  ξεφλουδάει  όλο   το πακέτο ας πούμε και φεύγει. Λοιπό αν είμαστε ή πάει σε κάποιον  επαγγελματίας ο οποίος είναι ασυνείδητος   ή εν πάσει περιπτώσει για να μην χρησιμοποιήσω  άλλη έκφραση. Απλώς θα αγνοήσει θα κάνει ένα τυπικό σπατουλάρισμα  και το βάψει  ε στην συγκεκριμένη περίπτωση  μετά από ενά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα  αρχίσουν είναι σίγουρο ότι  θα αρχίσει να αποκολλείται όλοι οι χρωματισμοί γιατί  έχουν  πλέον χάσει  την πρόσφυση τους  με το υπόστρωμα που είναι από κάτω που είναι  ο σοφάς  και αυτό γίνεται για πολλούς λόγους  γιατί παλιά χρησιμοποιούσαν  κάποιους λαδόστοκους  οι οποίοι  βγάζουνε  το λάδι βγήκε ενδιάμεσα  στο μεσοδιάστημα των χρόνων  ενδιάμεσα στους χρωματισμούς  και του σοφά  και έχει αποκολληθεί   στέκεται   στην θέση του δεν το βλέπεις, δεν μπορείς  να το διακρίνεις έτσι από την πρώτη ματιά  στην πράξη όμως είπαμε ότι  όταν αρχίζουν  οι εργασίες τότε  αποκαλύπτονται τα πάντα  σε αυτή την περίπτωση λοιπόν  θα πρέπει σαφώς να αποκολληθούν  όλα τα χρώματα  από το σπίτι  όλοι οι χρωματισμοί  να σπατουλαριστεί το σπίτι  ας πούμε από την αρχή  και στην συνέχεια να εφαρμοστούν  οι χρωματισμοί  και αυτά τα γράφουμε μέσα στον οδηγό ανακαίνισης  σε όλα περιγράφονται. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ περισσότερα για την ανακαίνιση χρωμάτων.

Περιγραφή του  οδηγού ανακαίνισης

Κλείνοντας λοιπόν έτσι το κεφάλαιο  της περιγράφης  να δούμε λίγο σφαιρικά αν θέλετε   ξεκινώντας μια ανακαίνιση  που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βάση, πως πρέπει να ξεκινήσουμε  και πρέπει να είναι η πορεία της ανακαίνισης. Καταρχήν μπαίνοντας σε ένα παλιό σπίτι  ξεκινάμε με τα δομικά στοιχεία του σπιτιού, τα δομικά στοιχεία του σπιτιού είναι οι τοιχοποιίες, είναι οι οροφές, είναι  τα επιχρήσματα, είναι τα χρώματα, είναι τα δάπεδα, είναι το υπόστρωμα των δαπέδων  είναι οι τοιχοποιίες  είναι όλα αυτά.  Λοιπόν τα μερεμέτια  και όλα αυτά. Θα πρέπει λοιπόν  να φέρουμε σε μία καλή κατάσταση  όλα τα δομικά στοιχεία του σπιτιού  τοιχοποιίες, επιχρήσματα, μερεμέτια, οροφές, τσιμεντοκονίες κάτου, ότι δομικό στοιχείο  υπάρχει  θα πρέπει να το διασφαλίσουμε  την απαραίτητη σκληρότητα  για να μπορούν οι επόμενες εργασίες  να έχουν στερεό υπόβαθρο  για να έχουν διάρκεια και αντοχή  στην συνέχεια. Και ευτυχώς στην σημερινή περίοδο. Έχουν βγει τόσα πολλά υλικά  τόσες εξειδικευμένες ρητίνες με ενισχυτικά κονιαμάτων  πάρα πολλά  που μπορούν και το χώμα αν θέλετε  να το στερεοποιήσουν και να είναι  να το μετατρέψουν σε μία  στέρεη επιφάνεια. Βεβαίως δεν είναι και φτηνά υλικά και για να χρησιμοποιηθούν έχουν κάποιο κόστος   όσον αφορά και την αγορά  των υλικών και  βεβαίως όσον αφορά και  την εφαρμογή τους και την επιλογή των κατάλληλων υλικών  τεχνιτών  που μπορούν να κάνουν αυτή την εφαρμογή.

Προσφορά για ανακαίνιση σπιτιού

Για αυτό το λόγο λέω πολλές φορές  ότι παίρνοντας μία προσφορά  για να ανακαινίσει τον χώρο του δεν μπορεί να  επικεντρώνεται σε ένα τελικό νούμερο  που λέει ξέρω εγώ  2000  ξέρω εγώ  αυτό,  και αυτό να είναι το κριτήριο επιλογής του.  Το κριτήριο προτίστως  θα πρέπει να είναι πως περιγράφεται  συν όποια συμφωνία αν θέλετε  η οποία γίνεται  με ποιον ακριβώς τρόπο  θα γίνουν εργασίες  και τι ακριβώς υλικά θα χρησιμοποιηθούν για  αυτές τις εργασίες.  Είναι απαραίτητη προυπόθεση  στην όποια συμφωνία να  περιγράφονται όλα  αυτά  γιατί αν δεν περιγράφονται  και ο ίδιος ο όποιος εργολάβος  θα είναι δεν τα συμπεριλαμβάνει  είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα  δεν θα το κρίνω  αυτό σημαίνει ότι δεν θα τα εφαρμόσει κιόλας. Άρα πάμε σε μία περίπτωση  μιας ανακαίνισης  λίφτινγκ επιφανειακό  ψεκάστε σκουπίστε, τελειώσατε, τα αρπάξαμε, οκ ι ο ιδιοκτήτης  εγκαθίστανται μια χαρά και  όλα  μετά από ένα χρονικό διάστημα  πρόβλημα εδώ,  πρόβλημα εκεί, ξεκόλλησε το πλακάκι,  μου εφύγε εκείνο, διαρροή από εδώ, χίλια δυο προβλήματα. Αν και βεβαίως θα επαναλάβω για άλλη μια φορά  ότι η εκματάλευση αυτή  γιατί περί εκματάλευσης πρόκειται  οφείλεται στο γεγονός ότι  ο ιδιοκτήτης δεν είναι δυνατόν  να κατέχει όλες τις κατασκευαστικές  λεπτομέρειες που πρέπει να γίνουν. Αρά εδώ  εκματελευέται ο ιδιοκτήτης και υπάρχει μία  πλήρη αδιαφορία  αν θέλετε  από τον όποιο εργολάβο ή από  από εμένα  ή από τον οποιοδήποτε  εάν αυτό το οποίο θα παραδώσει  στον ιδιοκτήτη  αν αυτό το οποίο παραδώσει θα είναι αυτό το οποίο θα έχει αντοχή   και διάρκεια στο χρόνο  ή  δεν θα επιφανειακό  αν θέλετε.

Τι υλικά χρησιμοποιούμε στις ανακαινίσεις

Λοιπόν να πάμε και λίγο να ξεφύγουμε  και  είπαμε για τα υλικά  είπαμε για τον τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιηθούν, είπαμε για το γεγονός ότι όλα αυτά  τα υλικά προιόντα και   τα δομικά στοιχεία  το πως θα επισκευαστούν  με ποιον   τρόπο και πως ακριβώς. Όλα αυτά περιλαμβάνονται και  βρίσκονται  αναλυτικά μέσα στον οδηγό ανακαίνισης, μπορείτε  τα βρείτε για να έχετε  εικόνα και άποψη να μην  μπορεί να σας κοροιδέψει κανένας. Πάμε λοιπόν στην συνέχεια  το πως εκτελείται, την ροή μιας ανακαίνισης  θα πρέπει να πάμε στην επιλογή των κατάλληλων προιόντων   τα οποία θα μπουν πάνω  μιλάω όχι υλικά, που αφορούν το δομικό σκελετό του κτιρίου, πάμε στα προιόντα τώρα τι  προιόντα θα πρέπει να επιλεχθούν.

Ανακαίνιση κουζίνας

Ας πούμε παραδείγματος χάρη έπιπλα κουζίνας σε ανακαίνιση κουζίνας.  Τι επιλογές υπάρχουν εκεί πέρα;  Πάλι ο ιδιοκτήτης  δεν είναι ενήμερος πιο είναι το πιο καλό, το υλικό αντοχής κλπ. Υπάρχει μικρή ενημέρωση  μικρή πληροφόρηση  εμείς όμως σας λέμε μέσα στον οδηγό ανακαίνισης  ο οποίος λειτουργεί συνδυαστικά  με βίντειο παρουσίασης   προιόντων κλπ.    Έχουμε ένα βίντεο που σας εξηγούμε  τα έπιπλα κουζίνας, υπάρχουν 1-5 κατηγορίες  τα συν και τα πλην για την κάθε κατηγορία. Εμείς φέρνουμε ξέρω εγώ Ιταλικές κουζίνες αυτή τι στιγμή  καθώς και τις κουζίνες class   τις οποίες  κατασκευάζουμε  οι ίδιοι τα οποία είναι δύο προιόντα  άκρως ποιοτικά προιόντα  τα οποία δεν έχουν καμία σχέση  ότι κατασκευάζεται αυτή την στιγμή  στην Ελλάδα το λέμε υπεύθυνα το λέμε  στα βίντεο, το δείχνουμε στα βίντεο  μας μπορείτε να το δείτε μπορείτε  να ρθείτε να δείτε, να δείτε την ποιότητα  των υλικών κλπ.  Εν πάσει περιπτώσει όμως  δεν θέλω να διαφημίσω τα προιόντα  απλώς σας λέω ότι σας δίνουμε  την ενημέρωση για να έχετε την επιλογή  και το ζητούμενο είναι το θέμα της ενημέρωσης. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι  για τις κουζίνες υπάρχουν αυτές αυτές και αυτές οι επιλογές, τα συν και τα πλην είναι αυτά αυτά και αυτά, επέλεξε λοιπόν το καλύτερο προιόν. Εδώ ενημερώνεστε για την ανακαίνιση κουζίνας.

Κουφώματα από αλουμίνιο

Πάμε στα φεύγουμε λίγο πάμε στα εξωτερικά κουφώματα. Πάμε στα κουφώματα από αλουμίνια. Διαβάζω σε κάτι  συγγραφές υποχρεώσεων σε κάτι πακέτα  εκεί που παρουσιάζονται στο ίντερνετ  ότι τοποθετούμε λέει αλουμίνια  με διπλά τζάμια.  Θα τρελαθούμε εντελώς!  Μα υπάρχουν αλουμινία  σήμερα τα οποία δεν έχουν διπλά τζάμια;   Δεν υπάρχουν!  Επομένως   κάποτε  υπήρχαν, τώρα δεν υπάρχουν,  τα διπλά τζάμια δεν λέει τίποτα  τα αλουμίνια αυτή τι στιγμή  έχουν τεράστια εξέλιξη όσον αφορά  τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Αυτή τι στιγμή πολύ απλά μπορώ να πω  ότι ένας ιδιοκτήτης  μόνο από κακή πληροφόρηση κλπ.  Θα τοποθετήσει συμβατικά κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια όπως λέγεται  στο σπίτι του. Μια εξαιρετική επιλογή για ανακαινίσεις σπιτιών είναι τα κουφώματα αλουμινίου.

θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμίνιου

Την στιγμή που υπάρχουν θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμίνιου. Τα οποία παρέχουν μια θερμοδιακοπή. Το προφίλ του αλουμινίου  έξω προς τα μέσα, το αλουμίνιο επειδή είναι καλός αγωγός θερμοκρασίας  την θερμοκρασία που έχει στην εξωτερική του πλευρά, την μεταφέρει στην εσωτερική του και  αντίστροφα, τα θερμοδιακοπτόμενα λοιπόν υπάρχει μια  θερμοδιακοπή ανάμεσα στην  έξω πλευρά του αλουμινίου και  την μέσα  με αποτέλεσμα έξω να καίει  Και μέσα να είναι δροσερό ή  το αντίστροφο  αυτό σε συνδυασμό με την τοποθέτηση  ενεργειακών κρυστάλλων τεσσάρων  εποχών με  αργκόν  διασφαλίζει μία εξοικονόμηση  ενέργειας, μια εξοικονόμηση  δαπάνες του νοικοκυριού  για ενέργεια  το μίνιμουμ 40%  είναι μεγάλο  ποσοστό  το  40% πέραν  του ότι    αυτά τα κουφώματα, έχουν μηχανισμούς γερμανικούς  κλειδώματος, περιφερειακού κλειδώματος  8 έως 10 συν μείον  κλειδώνει όλο το σύστημα  περιφερειακά ένας  στιβαρό σύστημα  το οποίο είναι απαραβίαστο  πλέον δεν παραβιάζεται  μόνο αν το σπάσει κάποιος. Λοιπόν με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα  που έχουν αυτά τα προιόντα  θα πάει κάποιος και  λέει  τοποθετούμε  αλουμινία με διπλό τζάμι,  λες και είμαστε 30 χρόνια πίσω,  τι να πω, υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα.

Ανακαινίσεις σπιτιών της Enfe.gr

Και βεβαίως να κάνω μια κριτική γύρω από τις ανακαινίσεις σπιτιών της Enfe.gr. Και να μπω στην λογική στο ερώτημα το οποίο θα θέλανε  ή θα θέλατε να μου κάνετε για τις ανακαινίσεςι σπιτιών. Και είναι εύλογο  το ερώτημα αυτό. Βεβαίως θα μου θέτατε ένα ερώτημα. Εντάξει ρε φιλαράκο, λεβέντη, ξερώ εγώ, που λεβέντης τώρα, παλιά τέλος πάντων.  Όλοι τα ίδια λένε για την ανακαίνιση σπιτιού. Όλοι διαφημίζουν  την εταιρεία τους το προιόν τους  κλπ.  Όλοι τα ίδια λένε, τι σε νοιάζει εσένα, εγώ θα σου φτιάξω αγγέλους μέσα στο σπίτι, δε θα πάθει τίποτα ποτέ  κλπ. Και το ένα και το άλλο, όλοι τα ίδια λένε για να αναλάβουν την ανακαίνιση ενός σπιτιού. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου  λέει θα πέσει να σε πλακώσει,  όλοι τα ίδια λένε!  Άρα και εσύ μπήκες σε ένα βίντεο  άρχισες εκεί πέρα μια θεωρία  και από εκεί και μετά ε ίδιο με τους άλλους, όλοι το ίδιο είσαστε, ένα καζάνι  όλοι μαζί. Υπάρχει μια διαφορά. Ότι εμείς σας τα γράφουμε. Εμείς σας τα λέμε, δεν σας κρύβουμε τίποτα για την ανακαίνιση ενός σπιτιού. Σας λέμε αυτά τα οποία δεν σας λέει κανένας.  Και αυτό που λέγεται  και δεν αποδεικνύεται  στην πράξη  ή με κάποιον τρόπο  σαφώς είναι λόγια του αέρα μπλα μπλα. Όμως αν το αποδεικνύεις λες ότι εγώ βγάζω αυτή τι στιγμή τον οδηγό ανακαίνισης. Που σου περιγράφω πως πρέπει να γίνουν  όλα τα πράγματα ούτως ώστε  όλες οι εργασίες ανακαίνισης και  τα υλικά  ούτως ώστε το σπίτι  να έχει αντοχή και διάρκεια στο χρόνο. Μάθετε πως ακδιβώς πρέπει να γίνει σωστά η ανακαίνιση σπιτιού.
ανακαίνιση σπιτιού ανακαίνιση σπιτιού

Εφαρμογή του οδηγού ανακαίνισης

Λοιπόν, με αυτό τον τρόπο  αυτοπαγιδεύομαι και εγώ  από τον ίδιο μου τον εαυτό. Αυτοπαγιδεύομαι να εφαρμόσω  αυτά τα οποία έχω γράψει  μπορεί να είμαι και εγώ μια από τα ίδια ένα  ψευτοεργολαβάκος ο οποίος θέλει να πασάλειψει, έχω αυτοπαγιδευτεί όμως  με αυτά τα οποία έχω γράψει  και έχω δώσει την δυνατότητα  αν θέλεις στον ιδιοκτήτη  τον οποίο θα έρθει να με ελέγξει   ας πούμε για την δουλειά για όλα αυτά, του έχω δώσει το εργαλείο, εγώ του έδωσα δηλαδή έβγαλα μόνος μου τα μάτια μου και του είπα πάρτο το εργαλείο  και έλα μετά όταν εκτελούνται οι εργασίες  να με ελέγξεις αν βάζω αυτά τα προιόντα τα οποία  γράφω, έλα να με ελέγξεις λοιπόν, εγώ θέλω τον έλεγχο  και σου δίνω το εργαλείο αυτό  για να μπορείς να με ελέγξεις αν θέλετε. Άρα  μια απλή λογική  τώρα να βάλουμε,  αν ήθελα να πασαλείψω, να κοροιδέψω ή οτιδήποτε  θα τα έγραφα;  Για να παγιδευτώ και εγώ; Να κάνω αυτά; Ή να γράφω άλλα και να   λέω άλλα;  Και να γίνω τρεις φορές πιο αναξιόπιστος;   Δεν θα έμπαινα καν στην διαδικασία  ούτε να γράψω τίποτα, ούτε να πω τίποτα,  να κάνω και την δουλειά μου  όπως γίνεται  με αυτό το σκεπτικό λοιπόν ο καθένας σας μπορεί να βγάλει  και τα δικά του συμπεράσματα.

Παραδείγματα  για κάθε επιμέρους εργασία ανακαινίσεων

Υπάρχουν και ένα άλλο σωρό παραδείγματα  για κάθε επιμέρους εργασία ανακαινίσεων. Που για να τα αναλύσω όλα  χρειάζονται ώρες αλλά θα   μπορείτε να τα δείτε εύκολα στον οδηγό ανακαίνισης  που κάνοντας έτσι μια γενική  τελική περιγραφή του  θα πω ότι είναι ένα εγχειρίδιο  αν θέλετε, το οποίο στις σελίδες του  μέσα μπορεί να βρει ο καθένας  τα παντά και σαν γραπτό κείμενο και σαν  εφαρμογή, με βίντεο εφαρμογής κλπ.  Άρα μπορεί να αποκτήσει μία  πλήρη είκονα πως πρέπει να γίνει  μια ποιοτική ανακαίνιση. Και βέβαια είναι ένα εργαλείο το οποίο    δεν μπορεί να το βρεις δεν υπάρχει πουθενά  στην πιάτσα, δεν υπάρχει  παρόμοιο ένα περιοδικό, ένα site, κάποιο από κρατικό φορέα  εν πάσει περιπτώσει  που να περιγράφει με τόσο σαφή τρόπο  με ποιον τρόπο πρέπει να εκτελεστούν κάποιες εργασίες για να έχουν διάρκεια και αντοχή  στο χρόνο.

Πρακτική εφαρμογή του οδηγού ανακαίνισης

Και μπαίνω δηλαδή λίγο  σκέφτομαι πιο βαθιά  κάποιος ιδιοκτήτης εγώ ο Β, ο γείτονας και ο Α και ο Β. Έχει ένα πρόβλημα  υγρασίας, έχει ένα θέμα δεν ξέρω, χίλια δυο προβλήματα  προκύπτουν μέσα σε ένα  κτίριο.  Λοιπόν και μπαίνει στην διαδικασία  ποιον πρέπει να ρώτησω, τι πρέπει να κάνω  να δω πως πρέπει να επισκευάστει, πως πρέπει να  γίνει αυτή η εργασία.  Έχει πουθένα,  υπάρχει κάποιο έντυπο περιοδικό, κάποιο έντυπο  κάτι που να  τον ενημερώνει   να  διαβάζει  για αυτή την εργασία θα   γίνουν αυτά, για αυτή την εργασία  θα πρέπει να γίνει έτσι,  για αυτή την εργασία θα πρέπει να γίνει έτσι, δεν υπάρχει τίποτα.  Το μόνο που υπάρχει είναι ο οδηγός ανακαίνισης  Enfe.gr  αυτή τι στιγμή στις σελίδες του οποίου  μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Χωρίς λοιπόν τον οδηγό  ανακαίνισης, τι θα πρέπει να κάνει ένας ιδιοκτήτης, σαν εμένα τον Α και τον Β.  Να συμβουλευτεί έναν εργολάβο;   Αυτός θα το δεί σαν πορτοφόλι  στο 90%  μπορεί να πετυχεί σε καλό άνθρωπο αλλά  δεν λέει τίποτα. Να συμβουλευτεί έναν τεχνίτη;  Να με πάρει; Αν πάλι 10 τεχνίτες για να ζορίσει για ένα πράγμα θα του πουν  10 διαφορετικά πράγματα, ο καθένας τα δικά του, θα τον μπλέξουν  χειρότερα  και άντε να βρεις άκρη  ο ένας θα του λέει αυτό, ο άλλος  αυτό, ο τεχνίτης αυτό, η εργασία θα πρέπει να γίνει με αυτό τον τρόπο, όχι με αυτόν, όχι με αυτόν και άκρη δεν μπορεί να βρει.

Το κορυφαίο εργαλείο για όσους ανακαινίζουν το σπίτι τους

Για αυτό σας λέμε λοιπόν  και επιμένουμε  πάρτε το εργαλείο αυτό στα χέρια σας  αν θέλετε τα λεφτά που θα δώσετε  να πιάσουν πραγματικά τόπο  και με τα χρήματα τα οποία θα δώσετε  θα πρέπει να έχετε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Παραδείγματος χάρη   ας πούμε πάλι ξεφεύγουμε σε  μια λεπτομέρεια  η υγρασία, πως καταπολεμείται η υγρασία, τα γράφουμε όλα μέσα ποιον τρόπο υπάρχει πολλοί υπάρχουν  αλλά θα πρέπει να γίνει μία σειρά  από διαδικασίες και υλικά  που θα  τοποθετηθούν για να αποτραπεί  ας πούμε   αυτό το πράγμα. Τα λέμε όλα υπάρχουν  τα πάντα. Όπως επίσης  ενημέρωση μεγάλο πράγμα  θέλει κάποιος και οι περισσότεροι αυτή τι στιγμή  με τα προβλήματα που υπάρχουν στις πολυκατοικίες που τα καλοριφέρ  δεν ανάβουν κλπ.  Και με τον καινούργιο νόμο που βγήκε  ότι αυτή τι στιγμή  ο κάθε ένας ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα  να αυτονομηθεί να βάλει την πηγή του, δική του πηγή θέρμανσης  και ψήξης  και να αποχωρήσει από το σύστημα των πολυκατοικιών  είναι δικαίωμα του καθενός να το κάνει  αυτή  τι στιγμή. Το ερώτημα είναι πιο  είναι η καλύτερη πηγή  και η πιο οικονομικότερη  που μπορεί να παρέχει θέρμανση και ψύξη  στο σπίτι μου.

Στον οδηγό ανακαίνισης περιγράφουμε τα πάντα

Στον οδηγό ανακαίνισης τα γράφουμε  και έχουμε και στοιχεία  και νούμερα και πόσο τις %  αποδοτικό το ένα σύστημα, πόσο καταναλώνει το ένα σύστημα, πόσο καταναλώνει το άλλο σύστημα, τι συμφέρει περισσότερο, αντικειμενικά χωρίς μεροληψία  να πούμε ότι έχουμε συμφέρον  να προωθήσουμε  αυτό το σύστημα. Γνωρίζουμε όλα  τα συστήματα που υπάρχουν  τα περιγράφουμε επακριβώς  τα υπέρ και τα κατά, πόσο οικονομικό, πόσο δαπανηρό  είναι  το άλλο  και έχει την δυνατότητα ο ιδιοκτήτης να επιλέξει.  Γιατί διαφορετικά  αν προσπαθήσει μέσα από το ίντερνετ  ας πούμε να συλλέξει πληροφορίες  για το κάθε προιόν το οποίο θα βρει  αυτός ο οποίος προσφέρει το προιόν  στην αγορά   σαφώς θα πει τα καλύτερα λόγια, για να παινέψει το προιόν του. Κατά συνέπεια από εκεί  δεν μπορεί να υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση και πληροφόρηση  διότι σαφώς  εκεί ο καθένας πρέπει  να προωθήσει το προιόν του. Εμείς δεν έχουμε  να προωθήσουμε  συγκεκριμένο προιόν  αυτή τι στιγμή δικό μας.  Έχουμε βεβαίως τις κουζίνες μας, τα έπιπλα μπάνιου  που τα φτιάχνουμε εμείς κλπ.  Αλλά αυτές είναι επιλογές σας λέμε  αυτό είναι έτσι, αυτό είναι έτσι, διαλέξτε  και πάρτε.  Σας ενημερώνουμε για όλα, το ίδιο  σας  κάνουμε  και  για την θέρμανση  και  ψύξη. Ποια είναι  για το καλύτερο μέσο αυτή τι στιγμή  επιγραμματικά το καλύτερο μέσο που υπάρχει  είναι η αντλία θερμότητας. Το πιο καλό που παρέχει  ταυτόχρονα και θέρμανση  και ψήξη σε ένα σπίτι  με οικονομία τουλάχιστον  70 έως 80%   από οποιαδήποτε  άλλη πηγή θέρμανσης και ψήξης  είναι η αντλία θερμότητας. Είναι λίγο ακριβό προιόν  αλλά με κάποιες εισαγωγές  που φέρνουμε εμείς, το φέρνουμε σε ένα προσιτό σημείο  που μπορεί  να το βάλει ο καθένας.

Για ποιο λόγο βγάζουμε τον οδηγό ανακαίνισης

Και για μην πλατιάζουμε έτσι πιο πολύ  αρκετά έχει γίνει κουραστικό αλλά όσοι έχουν την υπομονή να παρακολουθήσουν μέχρι το τέλος  ενδεχομένως να βρουν και στην συνέχεια κάτι  που μπορεί να τους ενδιαφέρει. Με δυο λόγια γιατί μπήκαμε στην διαδικασία  γιατί βγάζουμε τον οδηγό ανακαίνισης  επιγραμματικά για 3-4 λόγους. Πρώτον για να μπορείτε να γνωρίζετε  όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα  όσον αφορά το κατασκευαστικό, επισκευαστικό κομμάτι  που αφορά το ακίνητο σας   με ποιον τρόπο πρέπει να εκτελεστούν αυτά  που περιέγραψα πριν  για να μην μπορεί να σας κοροιδέψει κανένας.  Γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχει κάποιο τέτοιο εργαλείο  και ο κάθε μαστοράκος ή ο κάθε εργολαβάκος  σαν και εμένα αν θέλετε, θα μπορούσε να σας παραμυθιάσει. Που θα σου  κάνω, θα σου φτιάξω  και θα σε κοροιδέψω. Αν έχεις λοιπόν  το εργαλείο αυτό  στα χέρια σου  θα πεις όπα φίλε εδώ για να κολλήσεις τα πλακάκια η κόλλα θα πρέπει να είναι αυτή η κατηγορία. Για να στερεωθεί το υπόστρωμα και  να γίνει σκληρό θα πρέπει να μπουν  αυτά και αυτά  τα υλικά. Τελεία και παύλα. Έχεις το εργαλείο λοιπόν αν θέλεις. Δεύτερον αν επιλέξετε έναν εργολάβο ή  συνεργείο και κάνετε μόνοι σας την ανακαίνιση, την κατασκευή, την επισκευή  αν θέλετε χώρο κλπ.  Λοιπόν θα πρέπει αν κάνετε  κάποια συμφωνία,  γραπτή  συμφωνία όλα αυτά θα  να τα βάλετε  σαν προαπαιτούμενα  μέσα   ούτως ώστε να δεσμεύσετε τον όποιο εργολάβο  ότι θα ακολουθήσει αυτή την διαδικασία  αν θέλετε  και κατά την διάρκεια να τον ελέγχετε κιόλας.

Τι θα κερδίσετε αν επιλέξετε εμάς για την ανακαίνιση του σπιτιού σας

Και για ένα τελευταίο πιο βασικό  για να ευλογήσουμε τα γένια μας  αν τυχόν και  επιλέξετε εμάς, αν επιλέξετε εμάς  για να ανακαινίσουμε να επισκευάσουμε  το χώρο μας, πάρτε το σε ένα εργαλείο  και κάθε μέρα ή κάθε που γίνεται  κάθε εργασία  μπορείτε να έρχεστε να μας ελέγχετε.  Τι γράφετε εδώ κύριοι  αυτό αυτό και αυτό  θα γίνει έτσι  και αλλιώς έτσι, θα μπει αυτό το υλικό με αυτό τον τρόπο και σε αυτή την περίοδο, και ελάτε λοιπόν να μας ελέγξετε  για αυτό το λόγο το βάλαμε  και τελικά για να βγάλω και  λίγο έτσι  τα εσώψυχα μου   όλο αυτό η δουλειά η οποία έχει γίνει  δεν είναι για αυτοδιαφήμιση  περιέχει μέσα συνειδισιακή αν θέλετε  κατεύθυνση και πρόθεση  δεν μπορώ να δεχτώ δυστυχώς, μπορεί να είμαι εξαίρεση, μπορεί να είμαι ο χαζός της παρέας, κάποιοι φίλοι μου λένε μην γεννήθηκες ή θα  πεθάνεις   τι να κάνουμε το γέρο χάρο δεν αλλάζει περπατησιά. Λοιπόν δεν μπορώ να ανεχθώ όμως  και να βλέπω χωρίς να έχω  μία  προσωπική αντίδραση  όλη αυτή την κοροϊδία  και την εκμετάλλευση που γίνεται  γύρω μου  από εργολάβους, τεχνικά, συνεργεία κλπ.  Που κοροϊδεύουν τους πάντες, κοροϊδεύουν τα πάντα, αρπακόλλα τα αρπάξαμε φύγαμε.

Η εμπειρία μας από τις ανακαινίσεις στην πράξη

Και αυτό είναι το βλέπω στην πράξη  γιατί ορισμένα πράγματα το βλέπω  και στην πράξη  ότι πάρα πολλές ανακαινίσεις  επισκευές με παίρνουν τηλέφωνο κλπ. Να μου παίρνουν τηλέφωνο να ολοκληρώσω μια ανακαίνιση η οποία έμεινε στην μέση  λόγω ασυμφωνίας, λόγω γιατί σκοτώθηκαν μεταξύ τους, δεν είχαν κάνει καλή συμφωνία  γιατί για χίλια δύο ας πούμε, ειλικρινά αισθάνομαι πολύ άσχημα όταν μπαίνω  στην διαδικασία να παραλάβω από έναν συνάδερφο  μια ημιτελή  ανακαίνιση ή κατασκευή να παραλάβω  ολοκληρώσω αυτή την κατασκευή. Ειλικρινά ντρέπομαι  για εμένα ντρέπομαι για το συνάφι μου, ντρέπομαι για όλους αισθάνομαι πολύ  άσχημα αν θέλετε  και εν πάσει περιπτώσει είναι πράγματα όμως που δυστυχώς  είναι στην πραγματικότητα και  τα βλέπουμε μπροστά μας. Και επειδή αυτή την δουλειά αν θέλετε  την ασκώ πολλά χρόνια και στο κατασκευαστικό  όταν κάναμε κατασκευές  πολυκατοίκιες κλπ.  Και αυτό που κάνω είναι ένα πράγμα που το κάνω από μεράκι, επειδή μου αρέσει το αντικείμενο, το αγαπάω και το κάνω από μεράκι, γιατί διαφορετικά να πούμε πιο απλά  δεν το είχα και ανάγκη  στην ηλικία μου θα μπορούσα να είχα  αράξει και να πηγαίνω στο καφενείο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα.  Δεν έχω καμιά ανάγκη να το κάνω  είναι όμως πηγή ζωής. Μου αρέσει μου δίνει ζωή, μου αρέσει αυτό που κάνω είναι  το μεράκι μου αν θέλετε και γι αυτό το λόγο   θέλω να παρουσιάσω αν θέλετε το βλέπω  σαν δημιουργία αν θέλετε όλο  το κατασκευαστικό, το ανακαινιστικό, όλο αυτό  η αίσθηση μου είναι σαν δημιουργία  σαν ένα μεράκι που μου αρέσει.

Ενημέρωση για τις ανακαινίσεις σπιτιών

Για αυτό λοιπόν προσπαθώ  αν μη τι άλλο να προσφέρω  ενημέρωση μέσα από ένα εγχειρίδιο  για ότι έχει σχέση με την κατασκευή και με την ανακαίνιση. Ένας τομέας ο οποίος τα τελευταία χρόνια  πολύ μεγάλο ενδιαφέρον  γιατί πολύ χτίζουν και ανακαινίζουν  και πολύ αναρωτιούνται και  ψάχνοται πως θα βρούμε τον κατάλληλο  συνεργείο, πως  θα βρούμε τον κατάλληλο μάστορα, ποια υλικά θα χρησιμοποιηθούν, υπάρχει ένας προβληματισμός  και δεν υπάρχει δυστυχώς κάποιο έντυπο, εγχειρίδιο, περιοδικό, ίντερνετ, site, κρατικός φορέας  κάτι που να έχει μία ολοκληρωμένη  ενημέρωση για το πως θα γίνει  μία κατασκευή, ανακατασκευή, επισκευή οτιδήποτε άλλο  με ποιον τρόπο και τι υλικά  για να έχει διάρκεια στο χρόνο, υπάρχουν βέβαια τα προιόντα τα οποία  διαφημίζονται, που η κάθε εταιρεία  διαφημίζει  ένα προιόν ότι κάνει αυτό και αυτό και αυτό  την δουλειά του. Αυτό όμως δεν είναι αντικειμενική  πληροφόρηση η κάθε εταιρεία  μην πω όνομα  διαφημίζει ας πούμε τον σοφά  επίχρησμα το οποίο πουλάει ότι είναι το καλύτερο  γιατί  είναι ινοπλισμένο  γιατί είναι και αυτό. Ναι  και αυτή μια μορφή ενημέρωσης  αλλά είναι μεροληπτική δεν είναι  αντικειμενική γιατί αυτός ο οποίος  θα στο κάνει, στο κάνει για να διαφημίσει το προιόν  του αν θέλετε.  Εμείς λειτουργούμε αντίστροφα  αν θέλετε. Εμείς βγάζουμε όλη αυτή την ενημέρωση  η οποία αυτοπαγιδεύει και εμάς  και υποχρεώνει να εκτελέσουμε  αυτά τα οποία έχουμε βγάλει  ότι με αυτό τον τρόπο θα  πρέπει να γίνει και αυτό  θα πρέπει να μπει. Και στο κάτω κάτω να πάρω και τον εαυτό μου  αν θέλετε  κάποια στιγμή μπορεί  και εγώ να θέλω  να  ψευτίσω και εγώ κάτι δεν βαριέσαι  ρε αδερφέ εντάξει να πούμε, κουκούλα το εκεί πέρα, βάλε λίγο λάσπη εκεί πέρα  να τελειώνουμε να φύγουμε και ξέρω εγώ. Έχω αυτοπαγιδευτεί όμως  και εγώ  γιατί τα γράφω και  εφόσον τα γράφω  δεν είναι δυνατόν να τα γράφω, να μην τα εφαρμόζω.

Πως να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό ανακαίνισης σπιτιού

Κλείνοντας λοιπόν  επανέρχομαι επιγραμματικά πως να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό ανακαίνισης. Πάρτε τον οδηγό ανακαίνισης  για τους λόγους τους οποίους ανέφερα  για να μπορείτε όταν επιλέξετε  το όποιο συνεργείο  ή όποιο μάστορα ή όποιο τεχνίτη   να σας κάνει  οποιαδήποτε εργασία μέσα  στο χώρο σας  να έχετε το εργαλείο ούτως ώστε  να   μπορείτε να του υποδείξετε   εσείς, δεν θα περιμένετε λοιπόν  να πάρετε ένα μάστορα  ο οποίος θα τον φέρετε και θα  τον ρωτήσετε πως πρέπει να κάνω  αυτή την εργασία, πως πρέπει να βάλω  γιατί αυτό συνηθίζεται  δεν ξέρει ο ιδιοκτήτης  και φωνάζει ένα μάστορα έναν τεχνίτη, ένα εργολάβο κλπ.  Ποιον πρέπει να διαλέξω,  τι πρέπει να βάλω κλπ. Λοιπόν με αυτό το εγχειρίδιο  στα χέρια σας δεν θα ρωήσετε τον τεχνίτη τι πρέπει να κάνει κατά την ανακαίνιση του σπιτιού σας. Θα του υποδείξετε εσείς  τι πρέπει να κάνει. Εμέσως δηλαδή  κατά κάποιον τρόπο μετατρέπεστε σε ένα μίνι εργολάβο. Μαθαίνετε τα πάντα για την ανακαίνιση σπιτιού Σας ευχαριστώ που είχατε την υπομονή  να δείτε όλο αυτό το βίντεο. Από την Enfe.gr

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.