Ασφαλής υδραυλική εγκατάσταση σε ανακαίνιση

Για να δούμε τώρα πως κατασκευάζεται μία ασφαλής υδραυλική εγκατάσταση η οποία θα είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να αποκλείεται κάθε πιθανότητα προβλήματος ή διαρροής στην συνέχεια κάποιου έργου. Βρισκόμαστε σε ένα έργο στην Βουλιαγμένη είναι ακριβώς στην παραλία υπάρχει ένα διαμέρισμα το οποίο το έχουμε τροποποιήσει στην εσωτερική του διαρρύθμιση και φτιάχνουμε καινούργια υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση.

Ανακαίνιση στα υδραυλικά

Εδώ ήταν μια κουζινίτσα τώρα θα γίνει δωμάτιο, απλώς ήταν μια γκαρσονιέρα την οποία την μετατρέψαμε σε ένα δυαράκι και πάρα πολύ όμορφο. Να δούμε όμως τώρα την υδραυλική εγκατάσταση, με ποιον τρόπο πρέπει να κατασκευαστεί ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα διαρροής ή προβλήματος στην συνέχεια. Για να αποκλείσουμε αυτή την πιθανότητα, αυτή την περίπτωση θα πρέπει η κατασκευή, η υδραυλική εγκατάσταση να γίνει με πίνακα υδροληψίας, όπως βλέπουμε εδώ υπάρχει ένας πίνακας και στην συνέχεια από τον πίνακα υπάρχει ζεστό και κρύο νερό, οι μπλε σωλήνες είναι το κρύο, οι κόκκινοι σωλήνες είναι το ζεστό νερό και για κάθε μία παροχή δεν γίνεται καμία απολύτως ένωση στο δάπεδο, βλέπουμε εδώ όλες τις σωληνώσεις κάτω στο δάπεδο, δεν υπάρχει πουθενά καμία ένωση διότι ας υποθέσουμε βλέπουμε ότι είναι η ντουζιέρα, εδώ θα γίνει η ντουζιέρα, βλέπουμε το ζεστό-κρύο το οποίο έχει πάει στην ντουζιέρα παίρνουμε όλη την διαδρομή εδώ και βλέπουμε πως ακριβώς που ξεκινάνε οι σωλήνες, έρχονται και καταλήγουν στο πίνακα υδροληψίας, για κάθε μία παροχή είτε πλυντήριου πιάτου είτε πλυντήριο είτε ντουζιέρα είτε νιπτήρας έπιπλο μπάνιου, εδώ βλέπετε ότι ο πίνακας υδροληψίας έχει 6 διαφορετικά δίκτυα για κάθε μία παροχή ξεκινάει από εδώ, κλείνει και ανοίγει το διακοπτάκι μέσα από τον πίνακα υδροληψίας και κατά συνέπεια υπάρχει η δυνατότητα αν θέλει ο ιδιοκτήτης κάποια στιγμή να κλείσει μια παροχή.

Ανακαίνιση κουζίνας

Μια διαρροή στην κουζίνα π.χ αν θέλει να κλείσει την παροχή της κουζίνας και να λειτουργούν οι άλλες παροχές έχει την δυνατότητα και το κάθε ένα διακοπτάκι εδώ έχει κάποια δική του παροχή ένα από τα διακοπτάκια τα πάνω και ένα το ζεστό το κάτω από ένα διακοπτάκι είναι για κάθε μία παροχή π.χ Για την κουζίνα τώρα θα κλείσει 2 διακόπτες ζεστό και κρύο μέσα από τον πίνακα υδροληψίας και οι υπόλοιπες παροχές θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Είναι και για αυτό τον λόγο καλύτερο η υδραυλική ή και αποχετευτική εγκατάσταση να γίνεται με πίνακα υδροληψίας για 2 βασικούς λόγους: Πρώτον ότι στο δάπεδο κάτω δεν υπάρχει καμία ένωση ούτε στο δάπεδο ούτε στο τοίχο όλες οι σωληνώσεις είναι μονοκόμματες, όλες οι σωληνώσεις δαπέδου και αυτό πηγαίνει προς την κουζίνα να δούμε και αυτό εδώ της κουζίνας. Βλέπουμε εδώ που θα γίνει η ανακαίνιση κουζίνας στην οποία πηγαίνουν 2 σωληνώσεις ζεστό και κρύο.

Πίνακας υδροληψίας

Και βεβαίως μέσα από τον πίνακα υδροληψίας κάθε μία παροχή υπάρχει η δυνατότητα να απομονωθεί να κλείσει μια παροχή και να λειτουργήσουν οι άλλες παροχές, το αποχετευτικό βέβαια και αυτό είναι βασικό οι σωληνώσεις οι οποίες θα πρέπει να μπουν στο αποχετευτικό θα είναι pvc βαρέως τύπου με αμερικάνικη κόλλα και αν τηρηθούν όλες αυτές οι διαδικασίες δηλαδή ο λεπτός ο σωλήνας του μισού χιλιοστού που κάποιοι τσιγκουνεύονται ας πούμε βαρέως τύπου pvc με αμερικάνικη κόλλα είναι ασφαλής σαν αποχετευτική εγκατάσταση αυτό αν συνδυαστεί και με πίνακα υδροληψίας όπου όλες οι σωληνώσεις δεν υπάρχει πουθενά ένωσης σωληνώσεις, η απόληξη των σωληνώσεων είναι εκεί ακριβώς που καταλήγει. Εδώ θα είναι το έπιπλο μπάνιου είναι η αποχέτευση του εκεί είναι το ζεστό και το κρύο που θα συνδεθεί το έπιπλο μπάνιου, οι σωληνώσεις λοιπόν αυτές έρχονται εδώ και ξεκινάνε από τον πίνακα υδροληψίας, το ίδιο συμβαίνει και με την παροχή του πλυντηρίου, καινούργια παροχή, το ίδιο συμβαίνει και με την παροχή της ντουζιέρας βλέπουμε εδώ την διαδρομή, το ίδιο συμβαίνει και με την παροχή του ηλιακού βλέπετε εδώ πηγαίνει για τον ηλιακό, είναι πολλές οι παροχές και η παροχή για το καζανάκι είναι αρκετές οι παροχές μέσα σε ένα σπίτι.

Οι σωληνώσεις μέσα στον πίνακα υδροληψίας

Να δούμε έτσι όλες τις παροχές εν τάχη γιατί βρίσκονται όλες οι σωληνώσεις μέσα στον πίνακα υδροληψίας; Να δούμε λοιπόν τι είναι οι 7 παροχές να τις πάρουμε με την σειρά γιατί έχει 7 δίκτυα ο πίνακας είναι η παροχή η πρώτη που είναι στο έπιπλο μπάνιου ζεστό-κρύο, είναι η παροχή πλυντηρίου δύο, πάμε στην συνέχεια η ντουζιέρα τρίτη παροχή ζεστό-κρύο, πάμε στην συνέχεια στον ηλιακό τέταρτη παροχή ζεστό-κρύο, πάμε στην λεκάνη τουαλέτας πέμπτη παροχή κρύο και στην συνέχεια συνεχίζει για την κουζίνα έκτη παροχή ζεστό-κρύο, άρα μετρήσαμε 6 παροχές. Όλες αυτές οι παροχές λοιπόν δεν υπάρχει ένωση πουθενά στο δάπεδο έχουμε την κατάληξη της κάθε παροχής που είναι στα σημεία τα οποία προαναφέραμε και την συγκέντρωση τους όλους στον πίνακα της υδροληψίας.

Οφέλη από τη χρήση πίνακα υδροληψίας

Ακριβώς εδώ που υπάρχουν και οι διακόπτες για κάθε μία συγκεκριμένη παροχή και παρέχεται η δυνατότητα κατά αυτό τον τρόπο στον ιδιοκτήτη όποτε θέλει ή αν υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα ας πούμε στην κουζίνα και υπάρχει μια διαρροή δεν θα κλείσει το γενικό που θα κλείσουν όλες οι παροχές, θα κλείσει μόνο τα 2 διακοπτάκια ζεστό-κρύο που πηγαίνουν στην κουζίνα και κατά αυτό τον τρόπο όλες οι άλλες παροχές και το μπάνιο θα λειτουργεί αρά θα μπορεί να απομονώσει την κουζίνα πρώτο όφελος, δεύτερο όφελος είναι που αποκλείεται σε καμία περίπτωση να έχουμε διαρροή στο μέλλον, βέβαια εδώ μπαίνουν λίγα κάποια μέτρα σωληνώσεων πιο πάνω πιο πολλά αλλά αυτό δεν έχει να κάνει ούτε αυξάνεται και υπερβολικά το κόστος υπάρχει μια μικρή αύξηση άρα δεν είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά από το να επιχειρήσει ο υδραυλικός να κατασκευάσει κατά αυτό τον τρόπο την υδραυλική εγκατάσταση. Φανταστείτε τώρα όλα αυτά τα δίκτυα μιλήσαμε για 7 περίπου παροχές μέσα σε ένα σπίτι, φανταστείτε λοιπόν όλες αυτές οι παροχές οι συνδέσεις τους να γινόταν κάπου εδώ στο δάπεδο ή στους τοίχους θα είχαμε πάνω από 20-30 συνδέσεις αν θέλετε και κάθε μία σύνδεση εξαρτάται κατά πόσο έχει σφίξει καλά ή αν θα έχει επιτυχία ή αν το υλικό είναι εύστοχο κτλ. Δεν ρισκάρουμε λοιπόν δεν βάζουμε την υδραυλική εγκατάσταση με πίνακα υδροληψίας και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στην συνέχεια.

Πως γίνεται μια ανακαίνιση

Πάμε να δούμε λίγο το σπίτι όλο τι ακριβώς γίνεται και πως μια ανακαίνιση πως ξεκινάει είμαστε σε ένα μέσο στάδιο μιας ανακαίνισης εδώ έχουν γίνει μετατροπές μέσα στο σπίτι, έχουν γκρεμιστεί τοιχοποιίες, έχουν δημιουργηθεί καινούργιοι χώροι, υπήρχε μια κουζίνα η οποία έγινε κρεβατοκάμαρα ήταν μια γκαρσονιέρα την οποία μετατρέψαμε σε ένα πολύ όμορφο δυαράκι. Αυό αποτελεί μια ακόμα από τις επιτυχημένες ανακαινισεις.

Υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση

Βλέπουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση, η ηλεκτρική εγκατάσταση πάντα γίνεται καινούργια δηλαδή δεν μπαίνει στην διαδικασία βελτίωσης ή εν πάσει περιπτώσει πρόσθεση στην εγκατάσταση ακυρώνουμε όλη την ηλεκτρική εγκατάσταση και δημιουργείται καινούργια με καινούργιες σωληνώσεις, καινούργιες καλωδιώσεις, καινούργιους πίνακες, καινούργιες ασφάλειες, καινούργιους πριζό διακόπτες καινούργια όλα, βλέπουμε τα σκαψίματα μέσα στον τοίχο, εδώ που γίνονται για να περάσουν οι σωληνώσεις, έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρική εγκατάσταση και τώρα καθαρίζουμε όλο τον χώρο για να στρώσουμε πλακάκια.

Σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου

Στη χώρα μας που έχει οκτώ μήνες το χρόνο ήλιο το μπαλκόνι είναι κι αυτό ένα μέρος του σπιτιού. Τα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε το μπαλκόνι μας χωρίς να μπερδευόμαστε με τις αλλαγές θερμοκρασίας. Τα παλιά ξύλινα κουφώματα δημιουργούσαν προβλήματα διότι ανοίγουν προς τα έξω και έπιαναν μεγάλο κομμάτι του μπαλκονιού. Επίσης τα παντζούρια δεν ήταν τόσο λειτουργικά όσο είναι τα σημερινά ενεργειακά κουφώματα από αλουμίνιο.

ασφαλής υδραυλική εγκατάσταση σε ανακαίνιση

Αυξημένη ζήτηση για ανασηκούμενα κουφωματα

Βεβαίως αυτό το οποίο δεν επιδέχεται καμία σύγκριση με τα παλιά ξύλινα κουφώματα είναι μία νέα κατηγορία αλουμινένιων κουφωμάτων τα οποία ονομάζονται ανασηκούμενα κουφώματα. ο τρόπος κατασκευής αυτών των κουφωμάτων μας επιτρέπει να τα τοποθετήσουμε σε ιδιαίτερες πόρτες όπως επίσης και σε ιδιαίτερα δωμάτια όπως για παράδειγμα στο δωμάτιο του μπάνιου στο οποίο το κούφωμα θα πρέπει να παραμένει ανοιχτό πολλές ώρες της ημέρας για όλο το χρόνο. Εκεί άλλωστε οφείλεται και η αυξημένη ζήτηση για ανασηκούμενα κουφωματα.

αυξημένη ζήτηση για ανασηκούμενα κουφωματα

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.