Ασφαλής υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση

Εξετάζουμε πως θα επιτύχουμε ασφαλή υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση. Για να δούμε εδώ αυτό που γράφουμε και στον αρχικό τίτλο της ιστοσελίδας μας. Θα δούμε ποια είναι τα μυστικά εν πάση περιπτώσει, εντός εισαγωγικών μυστικά για μια ασφαλή υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση.  Σε κάθε ανακαίνιση  η ασφάλεια της υδραυλικής και της αποχετευτικής  εγκατάστασης είναι ένα ζητούμενο. Και  για να υπάρχει μια επιτυχημένη και ασφαλή  εγκατάσταση  αυτός είναι συνδυασμός  δύο πραγμάτων. Πρώτον των υλικών ανακαίνισης τα οποία  θα χρησιμοποιηθούν  και δεύτερον η  ικανότητα ή τεχνογνωσία  του υδραυλικού αν θέλετε.

Ανακαίνιση μπάνιου

Ας ξεκινήσουμε με την ανακαίνιση μπάνιου. Εδώ βλέπουμε ένα μπάνιο το οποίο  το έχουμε απογυμνώσει. Έχουν φύγει τα πλακάκια, έχουν φύγει τα είδη υγιεινής. Γενικά έχουν φύγει τα πάντα  και τώρα εδώ έχει στρωθεί μια καινούργια υδραυλική  και αποχετευτική εγκατάσταση. Και να διαχωρίσουμε τις δύο εγκαταστάσεις είναι ένα ξεχωριστό πράγμα η  υδραυλική εγκατάσταση και ένα ξεχωριστό πράγμα η αποχετευτική εγκατάσταση.
Ανακαίνιση μπάνιου Ανακαίνιση μπάνιου

Υδραυλική εγκατάσταση

Να αρχίσουμε με την υδραυλική εγκατάσταση. Οι οποίες υδραυλικές εγκαταστάσεις στο 99% γίνονται με πολυστρωματικούς σωλήνες ενισχυμένους με μόνωση. Και εδώ  βλέπουμε είναι  η εγκατάσταση που θα δεχθεί  το έπιπλο μπάνιου. Εδώ πέρα θα γίνει η ντουζιέρα. Δίπλα εδώ θα μπει η βρύση αν θέλετε  ή  βρύση υδρομασάζ  της μπανιέρας. Ακολούθως εδώ είναι το σιφόνι  της μπανιέρας. Και εδώ είναι το  δεύτερο σιφόνι και εδώ είναι η σύνδεση  με τον κεντρικό αγωγό.
Υδραυλική εγκατάσταση Υδραυλική εγκατάσταση

Ανακαίνιση υδραυλικών

Αυτό που έχει σημασία που παίζει μεγάλο ρόλο στην ανακαίνιση υδραυλικών είναι  οι ενώσεις που θα γίνουν. Γιατί δεν μπορούν  να  μην γίνουν  ενώσεις σε μια ανακαίνιση υδραυλικών. Εδώ  εμπλέκεται και το σύστημα  του καλοριφέρ. Και εδώ υπάρχουν δύο παλιές σωλήνες  του καλοριφέρ  οι οποίες θα ανεβαίνουν ήταν στρωμένες στο δάπεδο. Δίπλα εδώ ενώσαμε δύο διαφορετικές  κατευθύνσεις για να μπει μία  ντουζιεροκρεμάστρα εδώ. Και ένα σώμα  στην άλλη πλευρά του σπιτιού  δεδομένου   ότι γκρεμίσαμε και τις τοιχοποιίες. Οπότε έπρεπε να βγει και ένα  καινούργιο δίκτυο αν θέλετε  για τα σώματα καλοριφέρ στην ανακαίνιση υδραυλικών.
Ανακαίνιση υδραυλικών Ανακαίνιση υδραυλικών

Πως γίνονται οι ενώσεις

Το μυστικό εδώ είναι στις ενώσεις  και εδώ είπαμε παίζει ρόλο  τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και η τεχνογνωσία  που θα έχει ο υδραυλικός. Σε κάθε περίπτωση όμως οι ενώσεις  πριν τελικά σκεπαστεί  όλη η υδραυλική εγκατάσταση  θα πρέπει να τεσταριστούν. Και να δοκιμαστούν  σε τέτοιο βαθμό που να  αποκλείουμε την πιθανότητα  να υπάρχει κάποια διαρροή στο  μέλλον. Αυτό βέβαια επιτυγχάνεται  με έναν απλό τρόπο με μία πρέσα  αν θέλεις πίεσης του νερού το οποίο πιέζει το νερό  στις 10 ατμόσφαιρες. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι όταν λέω  10 ατμόσφαιρες 5 φορές μεγαλύτερη πίεση  από τι έχει το δίκτυο αυτή τι στιγμή το οποίο τροφοδοτεί με νερό το σπίτι. Σε κάθε περίπτωση εάν και εφόσον  η πίεση του νερού γίνει  επί 5  με πολλαπλασιαστή  επί 5  με την πρέσα  η οποία θα χρησιμοποιηθεί στην συγκεκριμένη περίπτωση. Εάν δεν προκύψει ή δεν εμφανιστεί  κάποια διαρροή σημαίνει ότι  ουδέποτε υπάρχει περίπτωση  για να υπάρξει κάποια διαρροή  στην υδραυλική εγκατάσταση.

Αποχετευτική εγκατάσταση

Αν θα πάμε μετά στην αποχετευτική εγκατάσταση η οποία βλέπουμε εδώ είναι  με σωλήνες  pvc. Αυτό που παίζει ρόλο είναι η κόλλα που θα χρησιμοποιηθεί  στις ενώσεις του pvc. Και βέβαια στις σωληνώσεις του pvc οι οποίες θα πρέπει να είναι  βαρέως τύπου. Πρέπει να είναι πάχος 4 χιλιοστών τουλάχιστον  ούτως ώστε να υπάρχει δυνατότητα με μία καλή κόλλα να γίνει ασφαλή η ένωση και η επικόλληση. Διότι οι σωλήνες που χρησιμοποιούνται  συνήθως είναι στο 1 χιλιοστό οπότε εκεί τι να κολλήσεις  και τι να είσαι σίγουρος  ότι το 1 χιλιοστό  το κόλλησες και  έχεις ασφαλή επικόλληση.  Και η κόλλα που χρησιμοποιείται παίζει μεγάλο ρόλο στην αποχετευτική εγκατάσταση.
Αποχετευτική εγκατάσταση Αποχετευτική εγκατάσταση

Οι σωληνώσεις της αποχέτευσης

Να δούμε ένα κομμάτι από το pvc που κάνουμε τις σωληνώσεις της αποχέτευσης. Είναι η κόλλα που χρησιμοποιείται θα πρέπει να είναι αυτού του τύπου. Η κόλλα  η οποία είναι ενισχυμένη αμερικάνικη κόλλα. Λίγο ακριβή βέβαια  αλλά η σωστή δουλειά που κάνει  είναι σωστή. Δεύτερον είναι οι σωληνώσεις  εδώ οι αποχετευτικές που βλέπουμε. Και να την δούμε σε μία τομή βλέπετε εδώ  η σωλήνα έχει ένα πολύ μεγάλο πάχος. Το πάχος της είναι 4 χιλιοστά  οπότε είναι σωλήνα του τύπου που αντέχει στις πιέσεις. Αντέχει στις ενώσεις, αντέχει  στις κολλήσεις αντέχει στα πάντα.

Τι σωληνώσεις χρησιμοποιούμε

Σε αντίθεση με τις σωλήνες  του 1  χιλιοστού που χρησιμοποιούνται για οικονομία βέβαια  για να υπάρχει εξοικονόμηση και να κερδίσει  ο κάθε υδραυλικός ή ο κάθε εργολάβος εν πάση περιπτώσει  κάποια επιπλέον λεφτά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως αν χρησιμοποιήσεις μία  σωλήνα pvc  η οποία είναι  1 χιλιοστό  σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να έχεις  ασφαλή αν θέλετε αποχετευτική εγκατάσταση. Διότι κάποια στιγμή μετά από λίγο  η κόλλα δεν θα πιάσει καλά κάτι θα γίνει  και οι διαρροές θα υπάρχουν  στην συνέχεια και θα δημιουργούν  προβλήματα.

Σωλήνες του καλοριφέρ

Εδώ βλέπουμε και τους σωλήνες του καλοριφέρ  καινούργιες αν θέλετε  διακόπτες. Γιατί οι παλιοί διακόπτες  τρέχουν και δεν έχουν κάποια ασφάλεια  όλα πρέπει να αντικατασταθούν  στα υδραυλικά και αποχετευτικά. Όλα αυτά θα πρέπει να μπουν καινούργια δεν πρέπει  να μείνει  τίποτα παλιό  και εν πάση περιπτώσει είναι μία εργασία η οποία είναι η βασικότερη θα μπορούσαμε να πούμε εργασία ανακαίνισης μέσα  σε ένα σπίτι.

Ασφάλεια στην ανακαίνιση υδραυλικών

Η ανακαίνιση υδραυλικών πρέπει να γίνει με τη μέγιστη ασφάλεια. Διότι οτιδήποτε άλλο  γίνει μια κακοτεχνία  υπάρχει η δυνατότητα στην συνέχεια η παρέμβαση, μπορείς να παρέμβεις και να διορθώσεις μία  πιθανή κακοτεχνία. Όπως μία κακοτεχνία που αφορά τα υδραυλικά και αποχετευτικά  τα οποία θα επικαλυφθούν και θα σκεπαστούν  με τσιμέντο και με πλακάκι το δάπεδο. Εν πάση περιπτώσει  με οτιδήποτε επιλογής το δάπεδο  εάν θα υπάρξει μια διαρροή  εκεί πέρα για να υπάρχει μετά  η επισκευή  και διόρθωση είναι μία ολόκληρη ιστορία. Θα πρέπει να σκαφτεί το δάπεδο από την αρχή. Θα πρέπει να γίνει αν θέλετε  ένα μικρό  πάλι  εργοτάξιο μέσα στο σπίτι για να  επισκευαστεί  μία τυχόν αν θέλετε διαρροή.

Υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση στην ανακαίνιση

Για αυτό η υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση  είναι αν θέλετε το νούμερο 1  το οποίο κάποιος  ο οποίος  αναλαμβάνει   μία ανακαίνιση. Ή ο εργολάβος ο οποίος  παίρνει και την ευθύνη ας πούμε  της ανακαίνισης  πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα αν θέλετε. Και εμείς εδώ στην Enfe.gr για αυτό έχουμε έρθει. Αυτή τι στιγμή  μπήκαμε σε μια διαδικασία. Πρεσάραμε και τα δύο δίκτυα και το  αποχετευτικό δίκτυο το οποίο  έχει μπει νερό έχει πρεσαριστεί. Έχει μια κλειστή γωνία  και έχει πρεσαριστεί υπό πίεση. Και αυτό το δίκτυο οπότε και το υδραυλικό και το αποχετευτικό  δίκτυο έχει πιεστεί  με πίεση 5 έως 6 φορές  μεγαλύτερη από την πίεση η οποία υπάρχει στο δίκτυο  ύδρευσης.
Ασφαλής υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση Ασφαλής υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση

Δίκτυο αποχέτευσης

Παρόμοια και στο δίκτυο αποχέτευσης αυτά όλα έχουν   πρεσαριστεί. Αυτές  οι ενώσεις έχουν δεχθεί πίεση  10 μπαρ  δεν έχουν αν θέλετε  παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Άρα με βάση την λογική  την στιγμή που το δίκτυο πιέζεται με πίεση  5 φορές μεγαλύτερη από τι είναι η νορμάλ  καθημερινή πίεση που  δέχεται. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα αποκλείουμε κατηγορηματικά  την πιθανότητα να υπάρξει αν θέλετε  κάποια διαρροή ή κάποιο πρόβλημα  στο αποχετευτικό και στην  υδραυλική εγκατάσταση. Εδώ βλέπετε  είναι οι  σωλήνες οι οποίες  πηγαίνουν στον ηλιακό  θερμοσίφωνα.

Λύση για το πλυντήριο ρούχων στο μπάνιο

Εδώ βλέπετε το μπάνιο ήταν  μικρό  και δεν μας χώραγε να μπει και το πλυντήριο ρούχων. Και στις συγκεκριμένες περιπτώσεις  η συνηθισμένη πρακτική  που εφαρμόζεται είναι ότι βγάζουμε το πλυντήριο ρούχων. Αναγκαστικά βέβαια για να  ελευθερωθεί  το μπάνιο και να γίνει πιο λειτουργικό το βγάζουμε με μία παροχή και υδραυλική και αποχετευτική  έξω στην ταράτσα  στην βεράντα. Όπως  έχουμε κάνει αυτή τι στιγμή. Μέσα από την ντουλάπα εδώ πέρασε το αποχετευτικό, η αποχέτευση του πλυντηρίου  και το νερό το οποίο θα χρειαστεί το πλυντήριο. Έχουμε κλείσει την ταράτσα, την βεράντα του σπιτιού. Εδώ στην γωνία της  βεράντας ακριβώς φαίνεται ότι η κάτω είναι η αποχέτευση  πάνω είναι το νερό  το οποίο θα χρησιμοποιεί το πλυντήριο των ρούχων.

Ξύλινο κουτί στη βεράντα

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση  ο ιδιοκτήτης στην γωνία αυτής της βεράντας  θα κατασκευάσει και ένα ξύλινο κουτί αν θέλετε. Το οποίο θα μπαίνει μέσα  από το πλυντήριο και  επάνω από το κουτί θα φτιάξει ράφια διάφορα. Το οποίο θα έχει  και  αποθηκευτικό  χώρο και παράλληλα  επιτυγχάνει το εξής πράγμα. Ότι αποσυμφορεί το μπάνιο  εντελώς  διότι φεύγει το πλυντήριο μέσα από το μπάνιο. Και δεύτερον εδώ τοποθετεί το  πλυντήριο  του και επάνω  με μία κατασκευή φτιάχνει 4 ή 5 ράφια και αποθηκεύει  παράλληλα και ένα σωρό πράγματα.
Ξύλινο κουτί στη βεράντα Ξύλινο κουτί στη βεράντα
Άρα αυτός είναι ένας πρακτικός  τρόπος αν θέλετε  για να κάνουμε το μπάνιο πιο άνετο πιο λειτουργικό. Και να μην το φορτώνουμε με το πλυντήριο ρούχων το βγάζουμε στην βεράντα. Διπλό το όφελος διότι έχουμε και την δυνατότητα  τοποθέτησης του πλυντηρίου αλλά και την δυνατότητα  αποθηκευτικού χώρου.

Ξύλινο ντουλάπι

Όλα αυτά με ένα απλό ντουλάπι από κόντρα πλακέ θαλασσί το οποίο θα κατασκευαστεί. Επιλέξαμε κόντα πλακέ και όχι μασιφ ξυλεία για λόγους οικονομίας. Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε νοβοπαν ή μεαμίνη ή ακόμα και μασιφ ξυλεία. Όσο για το ξύλο που επιλέγουμε, εδώ μπορείτε να πάτετε ιδέες για μασιφ ξυλεία.
Ξύλινο ντουλάπι Ξύλινο ντουλάπι

Λύσεις ανακαίνισης μπάνιου

Άρα στην συγκεκριμένη περίπτωση  είναι μία λύση ανακαίνισης μπάνιου η οποία προτείνεται από την Enfe.gr  και συνήθως ακολουθείται από πάρα πολλούς ιδιοκτήτες. Οι οποίοι πετυχαίνουν τους στόχους, φτιάχνουν ένα όμορφο μπάνιο. Το οποίο μπάνιο δεν είναι φορτισμένο τόσο πολύ. Και δεύτερον αν θέλετε  φτιάχνουμε και ένα αποθηκευτικό χώρο  στην βεράντα τους για τα άπλυτα ρούχα και για οτιδήποτε  θέλουν να χρησιμοποιηθούν. Και για οποιαδήποτε λόγο ας πούμε  μπορεί να χρησιμοποιήσει και να αποθηκεύσει  οτιδήποτε προιόν το οποίο νομίζει ότι  μπορεί να εξυπηρετήσει η κατασκευή αυτή.

Ανακαίνιση σπιτιού

Όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο εργασιών για την ανακαίνιση σπιτιού. Όταν αναλάβουμε ανακαίνιση κάθε χώρου τότε φροντίζουμε να κάνουμε το καλύτερο  για την ποιότητα. Το σημαντικό για την ποιότητα μιας ανακαίνισης είναι να ξεκινήσουμε από τα υδραυλικά και από τα ηλεκτρικά. Αυτά είναι που θα εγγυηθούν κατά πρώτο λόγο τη μακροβιότητα της ανακαίνισης σπιτιού.
Ανακαίνιση σπιτιού Ανακαίνιση σπιτιού

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.