ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Λέτε στην ιστοσελίδα σας ότι οι ανακαινίσεις σας συνοδεύονται από σφραγίδες ποιότητας. Ας αρχίσουμε από την πρώτη σφραγίδα, από τη σφραγίδα εγγύησης ποιότητας. Τι ακριβώς είναι;

Τι είναι η σφραγίδα ποιότητας ανακαίνισης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αποφασίσαμε μετά από πάρα πολύ μεγάλη έρευνα προϊόντων, υπηρεσιών και εφαρμογής των προϊόντων να μπορούμε να εγγυηθούμε υπεύθυνα ότι μια ανακαίνιση θα έχει τέτοια ποιοτικά στοιχεία ώστε ο ιδιοκτήτης ο οποίος θα παραλάβει ένα καινούργιο σπίτι για τριάντα χρόνια έως σαράντα χρόνια να μη χρειαστεί να κάνει καμία άλλη παρέμβαση, είτε αλλαγή, είτε διόρθωση είτε οτιδήποτε. Και αυτό επιτυγχάνεται με τον εξής τρόπο: μια ποιοτική ανακαίνιση σχετίζεται με δυο άξονες.
ανακαίνιση με σφραγίδα ποιότητας ανακαίνιση με σφραγίδα ποιότητας

Ποιότητα υλικών ανακαίνισης

Πρώτος άξονας είναι η ποιότητα των υλικών τα οποία χρησιμοποιούνται, οι πιστοποιήσεις των υλικών και αν αυτά είναι πιστοποιημένα με ISO. Τι πιστοποιήσεις έχουν τα υλικά, οι εγγυήσεις των υλικών ώστε κάποιος που θα τοποθετήσει κάποιο συγκεκριμένο υλικό είτε είναι κουζίνα είτε είναι ηλεκτρική συσκευή είτε οτιδήποτε να συνοδεύεται και από τις απαραίτητες εγγυήσεις. Αυτό είναι το πρώτο σκέλος της ποιοτικής ανακαίνισης. Ενδεικτικά, επειδή κατατάσσουμε την ανακαίνιση σε ανακαινίσεις luxury πολυτελούς κατασκευής, να αναφέρουμε ότι είναι πολυτελούς ποιότητος ή αλλιώς ποιότητας με υψηλά standard. Ενδεικτικά θα μπορούσα να αναφέρω δυο τρία πράγματα. Τα πλακίδια που εμείς τοποθετούμε είναι πλακίδια αξίας 18 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Αν ψάξουμε στην αγορά θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν πλακίδια και με 7 και με 8 και με 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Εμείς όμως επειδή έχουμε ελέγξει όλα τα προϊόντα θεωρούμε ότι ένα ποιοτικό πλακίδιο το οποίο θα έχει διάρκεια, αντοχή και όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν σχέση με την ποιότητα θα πρέπει να είναι της τάξης των 18 ευρώ και άνω ανά τετραγωνικό μέτρο.

Κουφώματα αλουμινίου

Ένα δεύτερο παράδειγμα είναι οι τοποθετήσεις κουφωμάτων αλουμινίου. Αυτή τη στιγμή στην τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου υπάρχουν πάρα πολλές σειρές και κάθε σειρά έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά καθώς και τα αντίστοιχα οφέλη. Τοποθετώντας για παράδειγμα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή έχουμε μεγάλη κέρδος από την οικονομία στην ενέργεια. Σε άλλο άρθρο μας έχουμε εξηγήσει ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα απλό κούφωμα και σε ένα κούφωμα με θερμοδιακοπή.
κουφώματα αλουμινίου κουφώματα αλουμινίου

Πακέτα ανακαίνισης

Όπως επίσης αν μπείτε στα πακέτα ανακαίνισης μπορείτε να δείτε κάποια από τα υλικά τα οποία ήδη χρησιμοποιούμε και βέβαια σε λίγο θα προστεθούν και νέα πρωτοποριακά υλικά. Είναι υλικά τα οποία είναι κάπως πρωτόγνωρα, δεν υπάρχουν στην Ελληνική αγορά. Για παράδειγμα στις κουζίνες κατασκευάζουμε κουζίνες class οι οποίες θα είναι κουζίνες από γυαλί και αλουμίνιο σε οποιουσδήποτε χρωματισμούς, άφθαρτες στο χρόνο. Επίσης στα έπιπλα μπάνιου θα έχουμε έπιπλα class από γυαλί και αλουμίνιο με εντυπωσιακή εικόνα. Εντυπωσιακή αισθητική τόσο η κουζίνα όσο και το αλουμίνιο. Άρα τα υλικά τα οποία τοποθετούμε σε μια ανακαίνιση τα περιγράφουμε σαφώς και ξεκάθαρα. Επιπλέον έχουμε δοκιμάσει όλα αυτά τα υλικά και είμαστε σίγουροι ότι είναι υλικά αντοχής και αντέχουν στο χρόνο.

Εφαρμογή υλικών ανακαίνισης

Ο δεύτερος άξονας ο οποίος έχει σχέση με μια ποιοτική ανακαίνιση είναι ο τρόπος εφαρμογής των υλικών αυτών. Διότι ένας ιδιοκτήτης όταν αναθέτει μια ανακαίνιση, στο τέλος θα έρθει να δει το επικάλυμμα, θα δει την όψη, την εικόνα, την εμφάνιση. και βεβαίως η όποια εμφάνιση ενδεχομένως να είναι εντυπωσιακή και να πει και ευχαριστώ διότι το σπίτι του απέκτησε μια καινούργια αισθητική και μια καινούργια εικόνα. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Εκείνο που παίζει ρόλο σε μια ποιοτική ανακαίνιση είναι σίγουρα όλα τα προηγούμενα, αλλά είναι και ο τρόπος εφαρμογής των προϊόντων. Δηλαδή με ποιο τρόπο θα γίνουν οι εργασίες ώστε να διασφαλίζουν μια πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Ενδεικτικά θα αναφέρω πάλη ότι ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα δάπεδο το οποίο είναι μωσαϊκό ή μάρμαρο πάνω στο οποίο θέλουμε να κάνουμε επικόλληση των πλακιδίων. Σαφώς πολύ πιο απλά θα μπορούσαν να συμβούν δυο διαφορετικά πράγματα. Να αγοράσουμε μια κόλα πλακιδίων που κάνει 5 ευρώ το τσουβάλι. Να την απλώσουμε κάτω, να βάλουμε τα πλακίδια, να βάλουμε το στόκο, εσείς θα δείτε βέβαια μια ωραία αισθητική, ωραία πλακάκια στρωμένα πολύ καλά. Άρα εμείς παραδίδουμε το έργο και φεύγουμε. Αν γίνει όμως κάτι τέτοιο τότε κάναμε μια τρύπα στο νερό. Διότι με αυτό τον τρόπο όχι απλά δεν θα κολλήσουν τα πλακάκια, αλλά σε ένα δυο χρόνια θα φουσκώσουν και θα τρέχετε να μαζεύετε πλακάκια.

Εργασίες σε μια ανακαίνιση

Εμείς περιγράφουμε ακριβώς με ποιόν τρόπο θα γίνει η κάθε εργασία σε μια ανακαίνιση. Υπάρχει το άρθρο μας στο οποίο σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά για να εξασφαλίσετε μια ποιοτική ανακαίνιση για να μη μπορεί να σας κοροϊδέψει κανένας. Επίσης υπάρχουν πολλές σχετικές πληροφορίες στα αριστερά link της ιστοσελίδας. Επιπλέον υπάρχουν επιμέρους κατηγορίες όπως για παράδειγμα κουζίνα, ντουλάπα, πλακάκια, ανακαίνιση μπάνιου. Στις απόμερους κατηγορίες μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες με ποιόν τρόπο θα γίνει η εφαρμογή των υλικών αυτών ώστε να έχουν αντοχή και διάρκεια.

Τοποθέτηση πλακιδίων

Επανέρχομαι στο θέμα με τα πλακίδια. Για να υπάρχει μια ασφαλής επικόλληση πλακιδίων πάνω σε υπόστρωμα όπως είναι το μάρμαρο ή το μωσαϊκό θα πρέπει να γίνουν οι εξής εργασίες. Αυτά βέβαια περιγράφονται αναλυτικά για όλες τις εργασίες, αλλά σε αυτό το άρθρο δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε όλες τις επιμέρους εργασίες. Ενδεικτικά λοιπόν αναφέρω το εξής πράγμα. Για να γίνει ασφαλής επικόλληση πλακιδίων πάνω στην προαναφερόμενη υφιστάμενη επιφάνεια θα πρέπει: Πρώτον, η επιφάνεια να αγριέψει με τροχό ώστε να μην είναι εντελώς λεία και να έχει ανάγλυφο χαρακτήρα. Δεύτερον, πρέπει να γίνουν διατομές με τροχό ώστε να διασφαλίζεται η συστολοδιαστολή, η ελεύθερη συστολή και διαστολή του προϋπάρχοντος υποστρώματος ώστε να μην επηρεάζει την επικόλληση των πλακιδίων. τρίτον θα πρέπει όλη η επιφάνεια να επικαλυφθεί με ένα ειδικό υλικό, το γαλαξιακό στάρι. Είναι ένα υλικό πολύ προηγμένης τεχνολογίας το οποίο διασφαλίζει την ασφαλή ενοποίηση της μιας επιφάνειας με τις άλλες. Τελειώνοντας, η κόλλα που πρέπει να χρησιμοποιηθεί δεν πρέπει να είναι να είναι μια κόλλα των πέντε ευρώ. Απαιτούνται συγκεκριμένα standards και συγκεκριμένες ποιότητες. Εμείς χρησιμοποιούμε την κόλλα G2TE αυτής της κατηγορίας με αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η αξία της είναι τριπλάσια από την κόλλα που σας ανέφερα. ναι μεν έχουμε μεγαλύτερο κόστος κατασκευής. Σαφώς όμως ο στόχος μας δεν επικεντρώνεται εκεί. Για να βάλουμε τη σφραγίδα αυτή της εγγυημένης ποιότητας δεν το λέμε απλά, αλλά το καταγράφουμε μέσα στη σελίδα μας, ανά εργασία, με την παραμικρή λεπτομέρεια πως πρέπει να γίνουν οι εργασίες.

Τελικά τι είναι η ανακαίνιση με σφραγίδα ποιότητας

Αυτό σημαίνει επί της ουσίας η σφραγίδα της εγγυημένης ποιότητας. Η ανάλυση μέσα στην ιστοσελίδα μας με ποιό τρόπο θα πρέπει να γίνονται επακριβώς οι εργασίες και ποιά θα πρέπει να είναι τα κατάλληλα πιστοποιημένα υλικά ώστε να έχουμε αντοχή και διάρκεια στην ανακαίνιση την οποία θα κάνουμε, τα αναγράφουμε και τα περιγράφουμε με την παραμικρή λεπτομέρεια. Και αυτό το κάνουμε για δυο απλούς λόγους: Πρώτον, αν αναθέσετε σε εμάς την ανακαίνιση του σπιτιού σας, τότε πολύ απλά έχοντας αυτά τα δυο εργαλεία θα γνωρίζετε με ποιόν τρόπο πρέπει να γίνουν οι εργασίες ανακαίνισης και τι υλικά πρέπει να μπουν, τα οποία τα περιγράφουμε σχολαστικά με την παραμικρή λεπτομέρεια. Σας δίνουμε λοιπόν ένα εργαλείο το οποίο μπορείτε να το έχετε τυπωμένο μπροστά σας και να έρχεστε κάθε μέρα να μας ελέγχετε αν πράγματι αυτά που γράφουμε και πιστοποιούμε αν τα εφαρμόζουμε στην πράξη. Θέλουμε τον έλεγχο, θέλουμε να είστε μπροστά, θέλουμε να ελέγχετε πραγματικά ότι αυτά που γράφουμε, αυτά που λέμε, αυτά που αναλύουμε, δεν σας κρύβουμε τίποτα και τα εφαρμόζουμε και στην πράξη. Δεύτερον, αν αποφασίσετε να αναθέσετε την ανακαίνιση σε κάποιο συνεργείο ή σε κάποιο εργολάβο ή αν αποφασίσετε να την κάνετε μόνοι σας, τότε σαφώς μπορείτε να εκτυπώσετε το άρθρο εφτά καθώς και τους επιμέρους τρόπους με τους οποίους πρέπει να γίνουν οι εργασίες που αναφέρονται στα αριστερά link της ιστοσελίδας μας. Να τα θέσετε ως προαπαιτούμενα σε όποιον αναθέσετε την ανακαίνιση. Να του πείτε ότι αυτά τα υλικά θα πρέπει να βάλει προκειμένου να έχετε μια ποιοτική ανακαίνιση. Και επιπλέον να μπορείτε να ελέγχετε και την εφαρμογή τους αν πράγματι αυτά τα οποία εμείς σας λέμε, αυτά που είναι προϊόν εμπειρίας τριάντα ετών και γνώσης του τρόπου με τον οποίο πρέπει αν μπουν τα υλικά και τι ποιότητας πρέπει αν είναι τα υλικά, αυτό να μπορείτε να το ελέγχετε. Μπορείτε να πάρετε δικά σας συνεργεία, μπορείτε να μην αναθέσετε σε εμάς την ανακαίνιση, μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας. Για κάθε εργασία, για κάθε συνεργείο, εμείς στο site μας σας περιγράφουμε λεπτομερώς πως θα πρέπει να γίνει η ανακαίνιση.
ανακαινίσεις με σφραγίδα ποιότητας ανακαινίσεις με σφραγίδα ποιότητας
Άρα έχοντας αυτό το εργαλείο μπορείτε να κάνετε μόνοι σας μια ανακαίνιση διότι θα γνωρίζετε τι να πείτε στα συνεργεία, πως να γίνουν οι εφαρμογές και τι προϊόντα θα πρέπει να βάλετε. Τελειώνοντας, η σφραγίδα αυτή μπαίνει κάτω από κάθε συμφωνία που θα κάνουμε και θα γίνει σαφώς με τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.