Ανακαίνιση στα ηλεκτρολογικά

Από την Energy fine Eurohome θα σας δείξουμε πως ανακαινίζουμε τα ηλεκτρικά σε ένα σπίτι. Καταρχήν σε ένα παλιό σπίτι ένα πράγμα το οποίο θα πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα είναι η ανακαίνιση των ηλεκτρικών και αυτό γιατί οι παλιές καλωδιώσεις οι οποίες υπήρχαν σε καμία περίπτωση δεν μπορούνε να ανταποκριθούν στις σημερινές απαιτήσεις ρεύματος στις οποίες υπάρχουν και για ένα δεύτερο λόγο ότι τα καλώδια, τα παλιά έχουν πάθει ακαμψία υπάρχουν φθορές ενδεχόμενες στο περίβλημα του καλωδίων με συνέπεια αν θέλετε να δημιουργούνται στην συνέχεια και στο μέλλον προβλήματα βραχυκυκλώματα και επικίνδυνες καταστάσεις.

Με τα ηλεκτρολογικά δεν παίζουμε

Ένα πράγμα που λέμε ότι με το ρεύμα δεν παίζουμε, άρα όταν λέμε ανακαίνιση σπιτιού και ειδικότερα ανακαίνιση των ηλεκτρολογικών την εννοούμε ως εξής. Καταρχήν μπαίνει ένας υπερσύγχρονος πίνακας με όλους τους δείκτες της ασφαλείας. Ή γείωση με αν θέλετε μετρημένη την γείωση. Ή αν χρειαστεί και δεν ανταποκρίνεται θα κατασκευάσουμε καινούργια γείωση για να είμαστε ασφαλείς με όλους τους ρελέδες ασφαλείας επάνω. Για να μην έχουμε καμία πιθανότητα να υποστούμε κάποια στιγμή ηλεκτροπληξία και από εκεί και μετά πάμε κατευθείαν στο τέλος όσον αφορά στους πριζοδιακόπτες τους οποίους τους αλλάζουμε.
Με τα ηλεκτρολογικά δεν παίζουμε Με τα ηλεκτρολογικά δεν παίζουμε

Πριζοδιακόπτες

Χρησιμοποιούμε τους πριζοδιακόπτες της legrand σειρά VALENA. Μπορεί να υπάρχουν και σε άλλους χρωματισμούς αν θέλετε ανάλογα με τις επιλογές του κάθε ιδιοκτήτη. Εδώ ψηλά όπως βλέπετε τοποθετούνται πρίζες τηλεοράσεων και πρίζες για ίντερνετ data και ψηλά το θα βλέπετε τοποθετούμε και πρίζες για τα κλιματιστικά. Εδώ όπως θα βλέπετε στην κουζίνα τοποθετούνται πρίζες ασφαλείας που κλείνουνε και ειδικότερα στην κουζίνα επειδή οι απαιτήσεις αυτή την στιγμή είναι μεγαλύτερες από τι στο παρελθόν σχετικά με την επάρκεια ρεύματος.
Πριζοδιακόπτες Πριζοδιακόπτες

Υφιστάμενες καλωδιώσεις

Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι οι υφιστάμενες καλωδιώσεις που υπάρχουν αυτή την στιγμή δεν επαρκούν για να ανταποκριθούν στην κατανάλωση ρεύματος η οποία απαιτείται αυτή τη στιγμή. Με συνέπεια να έχουμε συνεχή βραχυκυκλώματα και προβλήματα στα ηλεκτρικά. Εμείς λοιπόν μέχρι τώρα σας δείξαμε την εξωτερική πλευρά του πράγματος όσον αφορά τους πριζοδιακόπτες και τον πίνακα. Ο οποίος καινούργιος τοποθετείται. Δεν αρκεί όμως αυτό. Αυτό είναι η επιφάνεια για να γίνει μία πραγματική ανακαίνιση στα ηλεκτρολογικά θεωρούμε εμείς και αυτό εφαρμόζουμε ότι αλλάζουμε όλες τις καλωδιώσεις του σπιτιού και δεν μένει ούτε ένα παλιό καλώδιο.

Καινούργιες καλωδιώσεις

Περνούμε καινούργιες καλωδιώσεις τέτοιας διατομής αν θέλετε. Ανάλογα με τις απαιτήσεις στις οποίες χρησιμοποιούνται παραδείγματος χάρη σε ένα σαλόνι το οποίο χρειαστεί να μπει ένα κλιματιστικό άνω των 18.000 btu/h. Σαφώς οι κοινές πρίζες δεν αντέχουν αυτή την κατανάλωση και στην συγκεκριμένη περίπτωση ενδεικτικά το αναφέρω σαν παράδειγμα. Θα πρέπει να τοποθετηθεί απευθείας γραμμή από τον πίνακα με δυομισάρι καλώδιο, καλώδιο διατομής 2,5 και την αντίστοιχη ασφάλεια μέσα στον πίνακα.

Ανακαίνιση των ηλεκτρολογικών

Επίσης σε μία ανακαίνιση των ηλεκτρολογικών τοποθετούνται και τα ασθενή ρεύματα όπως ακριβώς βλέπονται. Και όταν λέμε ασθενή ρεύματα εννοούμε τις καλωδιώσεις συναγερμού για να μπορεί να τοποθετηθεί ένας συναγερμός για να έχουμε ασφάλεια στο σπίτι μας.
Ανακαίνιση των ηλεκτρολογικών Ανακαίνιση των ηλεκτρολογικών

Ανακαινίζοντας τα ηλεκτρικά

Και γενικά θα επιμείνω στο ότι ανακαινίζοντας τα ηλεκτρικά θεωρούμε ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση να μην γίνει κάποιο λίφτινγκ αν θέλετε με αλλαγή πίνακα και πριζοδιακοπτών αλλά να αλλαχθούν όλη η παλιά ηλεκτρική εγκατάσταση, να αλλαχθούν όλες οι καλωδιώσεις. Με δύο λόγια για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο επί της ουσίας κάνουμε μία καινούργια ηλεκτρική εγκατάσταση. Αυτά από την Energy fine Eurohome www.enfe.gr .
Ανακαινίζοντας τα ηλεκτρικά Ανακαινίζοντας τα ηλεκτρικά

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.