Αυτόνομη θέρμανση διαμερισμάτων χωρίς την έγκριση της πολυκατοικίας

Αυτόνομη θέρμανση διαμερισμάτων χωρίς την έγκριση της πολυκατοικίας Βάση τροπολογίας που ψηφίστηκε στη Βουλή στο τέλος Δεκεμβρίου ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ κάθε διαμέρισμα έχει τη δυνατότητα να αποκοπεί από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης της πολυκατοικίας χωρίς να ζητήσει την έγκριση των συνιδιοκτητών, και να κατασκευάσει το δικό του αυτόνομο σύστημα θέρμανσης και ψύξης και να τοποθετήσει την ατομική μονάδα της αρεσκείας του. (φυσικο αέριο, αντλια  θερμότητος, ηλεκτρικό καυστήρα κ.τ.λ.) Με αυτό τον τρόπο μπαίνει τέλος στις διαμάχες μεταξύ των ιδιοκτητών διαμερισμάτων και λυνονται τα αδιέξοδα που είχαν δημιουργηθεί στις πολυκατοικίες σχετικά με την θέρμανση . Σχετικά με τον τρόπο κατασκευής της αυτονομίας σε 1 διαμέρισμα αλλά και για το ότι ή μονάδα συμφέρει να κουμπώσει πάνω στην αυτονομία αναλύονται διεξοδικά στα επ. άρθρα και video   Τρόπος κατασκευής της αυτόνομης θέρμανσης σε διαμέρισμα Ενημέρωση                       video Παραστατική ενημέρωση με εικόνες δείτε στο παραπλεύρως video Για να κατασκευάσωμε 1 σύστημα αυτόνομης θέρμανσης σε 1 διαμέρισμα Καταρχήν θα πρέπει να εγκαταστήσουμε 1 δίκτυο σωληνώσεων εισαγωγής και επιστροφής νερου για κάθε θερμαντικό σώμα.  Όλες οι σωληνώσεις εισαγωγής και επιστροφής συγκεντρώνονται σε 1 σημείο κατά προτίμηση στη βεράντα του διαμερίσματος εκεί τοποθετείται 1 κολεκτερ. Πάνω σε αυτό συνδέονται όλες οι εισαγωγές και οι επιστροφές νερου σε 2 σειρές (πάνω σειρα η εισαγωγες κάτω σειρά επιστροφές) και κατ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε να έχουμε συγκέντρωσει τα παντα στο κολεκτερ το οποιο καταληγει σε 2 σωλήνες μεγαλύτερης διατομής εκ των οποίων η 1 είναι η κεντρική σωλήνα εισαγωγής του ζεστού νερού η άλλη είναι η κεντρική σωλήνα επιστροφής του ζεστού νερού. Κατ αυτόν τον τρόπο το σύστημα είναι έτοιμο επομένως πανω σε αυτό μπορεί να κουμπώσουμε οποιαδήποτε μονάδα θερμάνσης.  (Ατομικό λέβητα φυσικού αερίου, αντλία θερμότητος, ηλεκτρικό λέβητα κ.τ.λ.).  Σχετικά με το τι μονάδα είναι η καλύτερη και η οικονομικότερη θα το δείτε στα επ. κεφάλαια.   Ατομικές μονάδες θέρμανσης και ψύξης. Συγκριτικά στοιχεία Συγκριτικά στοιχεία δειτε στο video  Η αυτόνομη θέρμανση διαμερισμάτων χωρίς την έγκριση της πολυκατοικίας είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ιδιοκτήτες διαμερισμάτων. Κυρίως όσους μένουν σε παλιές πολυκατοικίες οι οποίες έχουν κεντρική θέρμανση. Απασχολεί επίσης όσους θέλουν να συνδυάσουν την αυτόνομη θέρμανση με την ανακαίνιση του σιτιού τους. Δηλαδή να τοποθετήσουν σύστημα αυτόνομης θέρμανσης κατά την ανακαίνιση του σπιτιού. Απαντάμε στο εξής ερώτημα: Ένα διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία μπορεί να αποκτήσει αυτόνομη θέρμανση χωρίς την έγκριση της πολυκατοικίας ;

Τροπολογία για την αυτόνομη θέρμανση

Ναι, τώρα βεβαίως από τις αρχές του 2017, έχει ψηφιστεί το Δεκέμβριο του 2016 μια τροπολογία στην βουλή. Η οποία δίνει την δυνατότητα σε κάποιον ιδιοκτήτη ενός διαμερίσματος να αποκτήσει και να τοποθετήσει το δικό του αυτόνομο σύστημα θέρμανσης. Να αποκοπεί, να αποσυνδεθεί, από την κεντρική θέρμανση την οποία έχει η πολυκατοικία και να φτιάξει ένα δικό του αυτόνομο σύστημα θέρμανσης. Βεβαίως αυτή η τροπολογία λύνει τα χέρια σε εκατοντάδες, σε χιλιάδες για να μην πω εκατομμύρια ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ειδικότερα σε παλιές πολυκατοικίες. Οι οποίες είτε για λόγους ασυμφωνίας μεταξύ των συνιδιοκτητών είτε για λόγους αδυναμίας κάποιων να ανταποκριθούν στα έξοδα της θέρμανσης στο 70% σχεδόν των πολυκατοικιών αυτή τι στιγμή, για την περσινή χειμερινή περίοδο δεν άναψαν καθόλου όλο το χειμώνα.

Ανάγκη για αυτόνομη θέρμανση

Σαφώς λοιπόν, κάποιοι που ήθελαν να θερμανθούνε κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν είχαν την δυνατότητα διότι για να αποκτήσουν ένα δικό τους αυτόνομο σύστημα θέρμανσης. Έπρεπε υποχρεωτικά να περάσει από την γενική συνέλευση της πολυκατοικίας, για να εγκριθεί ως προς από το 51 % των ιδιοκτητών. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, ο κάθε ένας δικαιούται πλέον να αποκτήσει, να κατασκευάσει ένα αυτόνομο σύστημα θέρμανσης.
Αυτόνομη θέρμανση διαμερισμάτων χωρίς την έγκριση της πολυκατοικίας Αυτόνομη θέρμανση διαμερισμάτων χωρίς την έγκριση της πολυκατοικίας

Αυτονομία θέρμανσης σε παλιές πολυκατοικίες

Πως γίνεται η αυτονομία θέρμανσης, με ποιον τρόπο γίνεται η κατασκευή και ειδικότερα σε παλιές πολυκατοικίες το αναλύουμε στην ενότητα αυτονομία θέρμανσης σε άλλα βίντεο και σε άλλα κείμενα. Έχουμε αναρτήσει σχετικό άρθρο με θέμα την αυτονομία θέρμανσης σε παλιές πολυκατοικίες. Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με την επιλογή τύπου θέρμανσης, το φυσικό αέριο, τις αντλίες θερμότητας. Καθώς και όλες τις υπόλοιπες επιλογές για την αυτονομία θέρμανσης. Μπορείτε όμως να ενημερωθείτε εδώ από το άρθρο μας με θέμα την αυτονομία θέρμανσης σε παλιές πολυκατοικίες.

Ανακαίνιση σπιτιού

Μια πολύ καλή επιλογή είναι να τοποθετηθεί το σύστημα αυτόνομης θέρμανσης κατά την ανακαίνιση του σπιτιού. Ο λόγος που το προτείνουμε είναι διότι κατά την ανακαίνιση του σπιτιού θα γίνουν πολλά σκαψίματα στον τοίχο και στα πατώματα. Και γενικότερα κάποιες αλλαγές στο σπίτι θα γίνουν ούτως ή άλλως. Είναι ευκαιρία να γίνει και η τοποθέτηση της υποδομής για την αυτονομία θέρμανσης. Ώστε να γλιτώσουμε το επιπλέον κόστος στο μέλλον. Στην κεντρική μας ιστοσελίδα μπορείτε να μάθετε τα πάντα για την ανακαίνιση σπιτιού από την enfe.gr.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.