Υγρασία στις τοιχοποιίες σε ανακαίνιση σπιτιού

Εδώ μιλάμε για τοιχοποιίες σε ανακαίνιση σπιτιού. Στις τοιχοποιίες του σπιτιού μου έχουν εμφανιστεί υγρασίες και έχει φουσκώσει όλος ο τοίχος. Που οφείλεται αυτό και πως πρέπει να επισκευαστεί;
Υγρασία στις τοιχοποιίες σε ανακαίνιση σπιτιού Υγρασία στις τοιχοποιίες σε ανακαίνιση σπιτιού

Υγρασίες σε ανακαινίσεις

Κοιτάξτε οι υγρασίες γενικά είναι μία δύσκολη υπόθεση για ένα σπίτι στο οποίο κάνουμε ανακαίνιση. Υπό την έννοια ότι η διαδρομή της πολλές φορές είναι δαιδαλώδεις και έχουν παρατηρηθεί απίστευτες διαδρομές. Αλλά και βεβαίως εκείνο το οποίο είναι σημαντικό είναι ότι μια υγρασία η οποία έχει εμφανιστεί. Και δεν επισκευαστεί στον σωστό χρόνο. Και παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι καταστροφή για όλα τα δομικά στοιχεία του σπιτιού. Προσέχουμε πολύ την υγρασία σε ανακαίνιση σπιτιού διότι καταστρέφει και διαβρώνει τα πάντα τοιχοποιίες. Επιχρίσματα, φέρων οργανισμός τα σίδερα τα οποία είναι μέσα στο φέροντα οργανισμό. Γενικά προκαλεί πολλές ζημιές γενικά στο σπίτι πολλές ζημιές σε όλα τα δομικά στοιχεία του σπιτιού. Και ιδιαίτερα προκαλεί ζημιά και στον φέροντα οργανισμό του σπιτιού. Στην ραχοχαλιά του σπιτιού οπότε εκεί τα πράγματα. Αρχίζουν και δυσκολεύουν εάν και εφόσον υπάρχει κάποια υγρασία. Η οποία έχει αφεθεί να δουλεύει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Να δούμε πως μπορούμε να θεραπεύσουμε πως μπορούμε να επισκευάσουμε γενικά μια υγρασία. Και υπό την έννοια της επισκευής εννοώ ότι θα πρέπει να την απομονώσουμε. Για να μην υφίσταται και να μην προκαλεί ζημιά στα δομικά στοιχεία του σπιτιού.

Υγρασία στις τοιχοποιίες

Γενικά η επισκευή μιας υγρασίας στις τοιχοποιίες στο σημείο το οποίο εμφανίζεται δεν αποδίδει σχεδόν ποτέ τίποτα. Διότι η διαδρομή της υγρασίας και η αφετήρια της. Αν θέλετε μπορεί να είναι κάπου αλλού μπορεί να είναι κάπου δίπλα μπορεί όμως να είναι και κάπου πολύ μακριά. Οι διαδρομές της υγρασίας από το σημείο που είναι η αφετηρία μέχρι το σημείο που εμφανίζεται ενδεχομένως να έχουν και μεγάλη απόσταση και να είναι πολύ μακριά. Να δούμε τις πιο συνηθισμένες αφετηρίες. Εφόσον πριν σας πω ότι για να θεραπεύσουμε την υγρασία στις τοιχοποιίες. Πρέπει να βρούμε να εντοπίσουμε την αφετηρία της. Για να διώξουμε την υγρασί ααπό τις τοιχοποίες.

Επισκευή τοιχοποίας και μερεμέτια

Εκεί να την μονώσουμε ούτως ώστε να μην συνεχίζει να εμφανίζεται μέσα στο σπίτι και σε καμία περίπτωση στο σημείο του σπιτιού όπου εμφανίζεται εκεί θα κάνουμε ένα μπάλωμα πολύ απλά. Η υγρασία όμως θα αρχίσει να δουλεύει και το καλύτερο υλικό να βάλουμε εκεί πέρα θα ξανά εμφανιστεί πάλι μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο μέσα από την διαδρομή της η οποία δεν την έχουμε απομονώσει θα προκαλεί φθορές και διαβρώσεις τα δομικά στοιχεία του σπιτιού. Κατά συνέπεια πρέπει να βρούμε την αφετηρία της να την μονώσουμε στο σημείο που είναι η αφετηρία της και από εκεί και μετά όλα τα άλλα είναι μία εύκολη υπόθεση. Με ποιον τρόπο μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Θα μάθετε περισσότερα διαβάζοντας το άρθρο μας για επισκευή τοιχοποιία και μερεμέτια.

Πως εντοπίζουμε την υγρασία όταν κάνουμε ανακαίνιση σπιτιού

Να βρούμε την αφετηρία της είναι μία σχετικά δύσκολη υπόθεση αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχουν τα μέσα και οι τρόποι να βρούμε την διαδρομή της υγρασίας. Με διάφορα μηχανήματα, υγρασίομετρα και εν πάση περιπτώσει με κάποιες μεθόδους μπορούμε να εντοπίσουμε και να βρούμε από που προέρχεται η υγρασία. Συνηθισμένες αφετηρίες της υγρασίας από εκεί που ξεκινάνε είναι πολλές φορές η εξωτερική τοιχοποιία όταν σε κάποιο σημείο της δεν έχει βαφτεί, δεν έχει ασταρωθεί καλά δεν έχει μονωθεί καλά από ένα σημείο και εκεί πέρα μπορεί να μπαίνει η υγρασία να ακολουθεί μια Α διαδρομή και στην συνέχεια να εμφανίζεται σε κάποιο σημείο του σπιτιού.

Η υγρασία οδηγεί σε ανακαίνιση ηλεκτρικών

Πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει ότι μια όδευση αν θέλετε της υγρασίας είναι οι σωληνώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή εμφανίζεται μπαίνει η αφετηρία της είναι σε κάποιο σημείο ας πούμε της τοιχοποιίας. Μπαίνει μέσα ακολουθεί στην συνέχεια μια διαδρομή όπως είναι μέσα από την σωλήνωση για το ρεύμα και εκεί αντιλαμβάνεστε πόσο επικίνδυνο. Αυτό γεννά την ανάγκη ανακαίνισης ηλεκτρικών. Είναι γιατί περνάει μέσα από τα καλώδια και εκεί υπάρχει πιθανότητα βραχυκυκλώματος κτλ. Οι ηλεκτρολόγοι μας μπορούν να επιτύχουν άριστη ανακαίνιση ηλεκτρικών. Και φωτιά μπορεί να πάρει το σπίτι εφόσον υπάρχει ένα ισχυρό βραχυκύκλωμα και εμφανίζεται σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού. Στην ανακαίνιση ηλεκτρολογικών εμείς πάμε και ψάχνουμε να βρούμε πίσω από αυτό τι είναι και από που μπαίνει δεν μπαίνει πίσω από αυτό ακολουθεί μια διαδρομή περίεργη αλλού έχει την αφετηρία της και αλλού εμφανίζεται. Εδώ θα μάθετε περισσότερα για την ανακαίνιση ηλεκτρολογικών.

Ανακαίνιση διαμερίσματος

Μια άλλη αφετηρία συνηθισμένη είναι από την οροφή του σπιτιού. Στο πάνω διαμέρισμα αν και εφόσον στο πάνω διαμέρισμα είναι ρετιρέ εκεί μπορούμε να πούμε ότι δεν έχει μονωθεί καλά η ταράτσα μπαίνουν κάποιες υγρασίες μέσα και από εκεί εμφανίζονται μέσα στο σπίτι, αν δεν είναι ρετιρέ και είναι διαμέρισμα εκεί ενδεχομένως να υπάρχει κάποια διαρροή από το πάνω το διαμέρισμα από το μπάνιο ας πούμε του επάνω διαμερίσματος να εισέρχεται η υγρασία από το πάνω διαμέρισμα και μέσα και να εμφανίζεται σε κάποιο το σημείο του σπιτιού δεξιά και αριστερά κλπ. Και εκεί μια δύσκολη υπόθεση είναι από που ξεκινάει σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρούμε την αφετηρία της. Αν είναι μέσα από σωληνώσεις ή από οποιαδήποτε διαδρομή πρέπει να εντοπίσουμε την διαδρομή της εάν και εφόσον όπως προανέφερα είναι λίγο δύσκολο αλλά υπάρχουν τα μέσα να εντοπίσουμε που είναι η αφετηρία της υγρασίας.

Μόνωση σε ανακαίνιση σπιτιού

Εφόσον το βρούμε λοιπόν από εκεί και μετά τα πράγματα γίνονται εύκολα απομονώνουμε. Μονώνουμε υλικά τα οποία δόξα το θεό αυτή τι στιγμή υπάρχουν άφθονα στην αγορά, υλικά τα οποία είναι μπορεί να είναι μενώσεις στατικού υλικό δύο στατικών αν θέλουμε να έχουμε πιο ισχυρή ας πούμε μόνωση, έλα στο μερίδια διάφορα υλικά υπάρχουν πάρα πολύ υλικά τα κάνουμε πάρα πολύ καλές μονώσεις και τα οποία δεν τα διαπερνάει με τίποτα η υγρασία. Άρα το θέμα υλικών αν θέλετε για να μπορούμε να προστατευτούμε και να θεραπεύσουμε μια υγρασία που εμφανίζεται στο σπίτι μας υπάρχουν άφθονα μερικά βέβαια δεν είναι και τόσο φθηνά για αυτό συνήθως κάποιες ανακαινίσεις που γίνονται επιφανειακά μέσα θεραπεύονται την υγρασία είναι αυτό που προανέφερα ότι επισκευάζουν την υγρασία στο σημείο το οποίο εμφανίζεται παραδίδεται το σπίτι φαίνεται όμορφο και ωραίο όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση εφόσον γίνει αυτή η συγκεκριμένη εργασία και επισκευαστεί η υγρασία στο σημείο που βρίσκεται μετά από χρονικό διάστημα πάλι θα εμφανιστεί εκεί πιο δίπλα ή και στο ίδιο σημείο θα εμφανιστεί και βέβαια μέσα σε αυτό το μεσοδιάστημα θα υφίσταται, θα υπάρχει και θα δουλεύει διαβρόνοντας τα δομικά στοιχεία του σπιτιού.

Πως αντιμετωπίζουμε την υγρασία

Άρα δεν μπορούμε να παίζουμε αν θέλετε με την υγρασία δνε μπορούμε να κάνουμε μικροπειραματισμούς να την απομονώσουμε στην εσωτερική πλευρά της σε καμία περίπτωση υγρασία δεν μονώνεται εκεί που εμφανίζεται, δεν μονώνεται στην εσωτερική πλευρά της, μονώνεται και απομονώνεται αν θέλετε στην αφετηρία της και αυτό είναι το ζητούμενο για να βρεις την αφετηρία βέβαια χρειάζεται και κάποια εργαλεία, κάποια μηχανήματα τα οποία έχουμε στην Enfe.gr που μετράνε τις υγρασίες και ακολουθούμε την διαδρομή της υγρασίας κάποια υγρασιόμετρα υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι τους οποίους πρέπει βέβαια να έχει ο τεχνίτης ο εργολάβος την εμπειρία αν θέλετε και τα εργαλεία για να μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά για να μπορεί να εντοπίσει αν θέλετε την αφετηρία και να μπορεί να την μονώσει.

Υλικά για ανακαινίσεις

Εφόσον λοιπόν φτάσαμε στην αφετηρία την βρήκαμε. Υλικά υπάρχουν πάρα πολλά για να την μονώσουμε, μονώνουμε την υγρασία, επισκευάζουμε τι ακριβώς είναι αυτό το οποίο επισκευάζει η υγρασία και τελειώσαμε και απαλλαχτήκαμε από μια υγρασία και πολλές φορές θέλω να πω ότι αντιμετωπίζω φαινόμενα πηγαίνοντας να δω κάποιο σπίτι που γίνεται κάπου για να γίνει κάποια ανακαίνιση κλπ. Και μου αναφέρουν ιδιοκτήτες ότι υπάρχει μια υγρασία η οποία εμφανίζεται εδώ είναι χρόνια εμφανίζεται την έχουμε μονώσει, έχουμε κάνει τα πάντα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πάλι εμφανίζεται στο ίδιο σημείο, πάλι φωνάζουμε συνεργεία κάνουμε μόνωση εκεί πέρα πάλι δεν γίνεται τίποτα μετά από λίγο εμφανίζεται.

Οικοδομικά υλικά

Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις ας πούμε που αναφέρεται κάτι τέτοιο όσον αφορά τα οικοδομικά υλικά. Και εκεί βέβαια οφείλεται σε αυτό που σας είπα πριν είναι ότι τα όποια συνεργεία ή όποιος τεχνίτης καλέστηκε αυτή τι στιγμή να αντιμετωπίσει την υγρασία και να μονώσει την υγρασία δεν μπόρεσε δεν είχε τον τρόπο, δεν είχε τις γνώσεις για να δει που είναι η αφετηρία της, την μόνωσε αν θέλετε στο σημείο το οποίο εμφανίζεται με συνέπεια να έχει κάνει μια τρύπα στο νερό. Εδώ έχουμε ένα άρθρο στο οποίο αναφερόμαστε ειδικά σε υλικά για ανακαινίσεις.

Ανακαινίσεις σπιτιών

Κατά αυτό τον τρόπο λοιπόν λειτουργούμε στην Enfe.gr. Μιλάμε για ανακαινίσεις σπιτιών όχι μόνο για τις υγρασίες για όλα τα θέματα στην σελίδα μας στην Enfe.gr. Εδώ θα βρείτε βίντεο στα πακέτα μας αν θέλετε στον οδηγό ανακαίνισης. Επίσης ενημερωθείτε και στα πακέτα ανακαίνισης. Στη σελίδα μας θα βρείτε βίντεο εφαρμογής για κάθε κατηγορία εργασίας, όχι στο θεωρητικό κομμάτι, στο λεκτικό κομμάτι όπως αυτή τι στιγμή μιλάω εγώ. Θα βρείτε βίντεο εφαρμογής εργασιών ανακαίνισης τα οποία περιγράφουμε όχι λεκτικά, περιγράφουμε online.
ανακαίνιση σπιτιού ανακαίνιση σπιτιού
Μάθετε λεπτομερώς πάνω την στιγμή που γίνεται η υγρασία πως και με ποιον τρόπο πρέπει να γίνει η κάθε εργασία τι υλικά πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Ανάογα με την εκάστοετε ανακαίνιση σπιτιού τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούν για να έχουμε ένα βέλτιστο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ που με ακούσατε σε αυτό το video για την ανακαίνιση σπιτιού.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.