Τρόπος ασφαλούς επικόλλησης πλακιδίων σε ανακαινίσεις σπιτιών

Θα σας δείξουμε σε αυτό το βίντεο δύο πράγματα τα οποία έχουν σχέση με την ασφαλή επικόλληση των πλακιδίων. Καταρχήν μιλάμε για επικόλληση πλακιδίων σε ανακαίνιση σπιτιού. Και δεύτερον με ποιον τρόπο πρέπει να γίνει η επικόλληση των πλακιδίων. Να γίνει σωστά η δουλειά ούτως ώστε ειδικά όταν πρόκειται για πλακίδια τα οποία είναι μεγάλων διαστάσεων. Θέλει πολλή προσοχή στις ακμές τους εκεί που ενώνεται δηλαδή το ένα πλακίδιο με το άλλο. Απαιτείται να είναι ακριβώς επίπεδη έστω και το δέκατο του χιλιοστού. Δηλαδή το ένα πλακίδιο να μην ξεφεύγει σε ύψος από το επόμενο στην ένωση των πλακιδίων.

Τοποθέτηση πλακιδιων σε ανακαίνιση σπιτιού

Σημαντικό όσον αφορά την τοποθέτηση πλακιδιων σε ανακαίνιση σπιτιού είναι να διασφαλίζεται μία εντελώς λεία επιφάνεια. Είναι μια τεχνική η οποία πρέπει να εφαρμοστεί με σχολαστικό τρόπο από εξειδικευμένο τεχνίτη. Απαιτείται να έχουμε τεχνίτη ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο. Και δεύτερον χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία τα οποία βλέπουμε διάσπαρτα εδώ επάνω στο δάπεδο το οποίο αυτή τι στιγμή γίνεται η επικόλληση των δαπέδων. Και ο τεχνίτης βλέπετε ότι κολλάει τα πλακίδια. Θα πάμε στην συνέχεια κοντά για να δούμε με ποιον τρόπο επιτυγχάνεται η ίσια επιπεδότητα και εντελώς λεία επιφάνεια κατά την επικόλληση των πλακιδίων.
Τοποθέτηση πλακιδιων Τοποθέτηση πλακιδιων
Να ξεκινήσουμε καταρχήν από την ασφαλή επικόλληση των πλακιδίων στην οποία σημαντικό ρόλο παίζει η κόλλα η οποία χρησιμοποιείται. Αν πάρουμε δηλαδή μια κόλλα των 5 ευρώ το σακί, ότι και να κάνουμε θα είναι προβληματική η επικόλληση των πλακιδίων. Αυτό σημαίνει οτι κάποια στιγμή τα πλακίδια θα κουμπώσουν οπότε ο ιδιοκτήτης μπαίνει σε περιπέτειες.

Επιλέγουμε την κόλλα των πλακιδίων

Να ξεκινήσουμε από την κόλλα των πλακιδίων η οποία πρέπει να χρησιμοποιείται. Πρέπει η κόλλα να είναι της κατηγορίας τουλάχιστον C2 TE. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Εάν θέλουμε να είμαστε 100% σίγουροι πρέπει να βάλουμε κάποιο ειδικό πρόσβλητο μέσα στην κόλλα. Πρόκειται για υλικό το οποίο είναι ενισχυτικό κολλημάτων ούτως ώστε να ενισχύσουμε περισσότερο την κόλλα. Με δύο λόγια στην καθομιλουμένη όπως μιλάμε τα μαστόρια να γίνει τούμπανο και να μην υπάρχει και να μην υπάρχει καμία πιθανότητα αποκόλλησης των πλακιδίων. Πάμε λίγο πιο κοντά όμως να δούμε. Αυτή τι στιγμή κολλάμε κάποια πλακίδια.

Πολύ όμορφα πλακίδια για την ανακαίνιση του σπιτιού

Έχουμε επιλέξει για την ανακαίνιση του σπιτιού πολύ όμορφα πλακίδια. Εξαιρετικά πλακίδια τα οποία είναι σε απομίμηση ξύλου. Είναι μεγάλων διαστάσεων και αυτό είναι το πλεονέκτημα των πλακιδίων αυτών. Διότι δημιουργούνται πολύ λιγότεροι, λιγότεροι αρμοί και η επιφάνεια αγγίζεται ενιαία. Το πλακίδιο αυτό που βλέπετε είναι διαστάσεων 1,20Χ30. Και βεβαίως ένα μεγάλο πλακίδιο χρειάζεται καταρχήν να υπάρχει ένας πολύ καλός τεχνίτης ο οποίος θα τα τοποθετήσει. Και τα υλικά η κόλλα και η προετοιμασία του δαπέδου να γίνουν με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να επιτυγχάνονται τα δύο ζητούμενα που υπάρχουν. Το πρώτο ζητούμενο ασφαλή επικόλληση. Και δεύτερο ζητούμενο είναι η ίσα επιπεδότητα.

Τοποθέτηση πλακιδίων με ίσια επιπεδότητα

Τα βλέπουμε από μία άλλη οπτική γωνία ότι στο δάπεδο το οποίο έχει επικολληθεί υπάρχουν διάσπαρτα σε όλες τις ακμές και σε όλες τις ενώσεις αυτές οι σφήνες οι οποίες θα σας δείξουμε στην συνέχεια στην εφαρμογή πως ακριβώς το έχει κάνει ο τεχνίτης. Μόνο κατά αυτό τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί ίσια επιπεδότητα. Και όχι με το μάτι. Διότι το μάτι είναι κάτι το οποίο ξεγελάει. Και βεβαίως μπορεί αν δεν χρησιμοποιήσουμε αυτές τις σφήνες μπορεί την μία απλή που ενώνεται παραδείγματος χάρη εδώ με το ένα πλακίδιο να την φέρουμε σε ίσα επιπεδότητα. Όμως όταν πάμε να κάνουμε, να εξασφαλίσουμε την ίσα επιπεδότητα στο άλλο μέρος του πλακιδίου εκεί μπορεί να μας φύγει και να χάσουμε την άλλη ακμή. Κατά συνέπεια εμπειρικά με το μάτι πρακτικά είναι αδύνατο όσο καλός και να είναι ο τεχνίτης να καταφέρει να κάνει την επικόλληση των δαπέδων, πλακιδίων με τέτοιον τρόπο ούτως ώστε το δάπεδο να έχει εντελώς λεία επιφάνεια. Είναι πολύ δύσκολο να μην υπάρχουν άλλες ακμές. Δηλαδή να μην υπάρχει το ένα ψηλότερο και λίγο χαμηλότερο δάπεδο. Ούτε βέβαια ούτε στο ένα δέκατο του χιλιοστού. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι θα υπάρξει εντελώς λεία επιφάνεια.

Χρήση σφήνας για την τοποθέτηση πλακιδίων

Μπορούμε να πάμε λίγο κοντά στον τεχνίτη τώρα να δούμε πως ακριβώς εφαρμόζει τις ειδικές σφήνες αυτές για να επιτύχει το τελικό αποτέλεσμα το οποίο προαναφέραμε. Καταρχήν βλέπουμε εδώ ότι έχουν κολληθεί κάποια πλακίδια. Ο τεχνίτης βάζεις αυτές τις σφήνες. Και τώρα μπαίνει το άλλο πλακίδιο. Ιδίως είναι εδώ θα δούμε πως θα την σφηνώσει ούτως ώστε να υπάρχει ίσα επιπεδότητα. Βλέπετε τώρα μέσα σε αυτό μπαίνει ένα υλικό το οποίο τραβάει το δάπεδο την ένωση το βλέπουμε εδώ, το τραβάει το δάπεδο και το φέρνει ακριβώς στην εστία εδώ τώρα για να θέλει να φύγει το πλακάκι. Η σφήνα είναι αυτή εδώ.
σφήνα για την τοποθέτηση πλακιδίων σφήνα για την τοποθέτηση πλακιδίων
Να το δούμε λίγο, είναι αυτή εδώ η οποία πιάνει στο κάτω μέρος του δαπέδου μπαίνει μέσα αυτό εδώ το οποίο σφήνει το κάτω με το πάνω μέρος του πλακιδίου στην ένωση του και κατά αυτό τον τρόπο το πλακάκι έρχεται ακριβώς στην ευθεία όπως έρχεται με το επόμενο πλακάκι. Βλέπετε εδώ μπαίνει η μία σφήνα, τσιμεντοκόλλα. Μπαίνει το πλακάκι και εδώ μπαίνει η σφήνα που τραβάει το κάτω μέρος το πάνω μέρος του πλακιδίου. Και έρχεται όπως βλέπουμε εδώ κρακ και έρχεται ακριβώς στην ευθεία του.

Πως σφίγγει η σφήνα τα πλακάκια

Δηλαδή σε αυτά τα σημεία τώρα που μπήκαν οι σφήνες το ένα πλακάκι με τις τρεις ακμές εκεί γίνονται ακριβώς μία ευθεία με ακρίβεια δέκατο του χιλιοστού. Το ίδιο και αυτό δηλαδή όπου ενώνεται το ένα πλακάκι με το άλλο. Εκεί μπαίνουν οι σφήνες αυτές οι οποίες έχουν την βάση τους κάτω από τα πλακίδια. Στα τρία μπαίνει η σφήνα από επάνω τα οποία σφίγγει και τα τρία πλακάκια εδώ. Όπως είναι οι ακμές του πιάνει και τα τρία πλακάκια τα σφίγγει από κάτω προς τα πάνω και στο σημείο αυτό. Δηλαδή δεν υπάρχει διαφοροποίηση στο ύψος από το ένα πλακάκι στο άλλο ούτε στο ένα δέκατο του χιλιοστού. Να δούμε και το επόμενο πλακάκι το οποίο θα κολληθεί, έχει στρωθεί η κόλλα, κόβονται τα πλακίδια.

Ίσα επιπεδότητα

Είναι ένας τρόπος που φεύγει και κερδίζει πολύ εύκολα τα μέτρα. Δηλαδή μπορεί να στρώσει πιο πολλά μέτρα. Μπαίνουν μία μία πιο αργά οι σφήνες. Μπήκε εδώ μία σφήνα. Εδώ βλέπουμε μπήκε το πλακάκι επάνω και με την σφήνα που μπαίνει εδώ. Την άλλη δεν την βλέπουμε. Την άλλη την από εδώ σφήνα εδώ μπαίνει η άλλη σφήνα, επομένως εξασφαλίσαμε ίσα επιπεδότητα. Δηλαδή η επιφάνεια να είναι λεία και να μην υπάρχει καμία ανισότητα μεταξύ των ακμών που θα έχουν τα πλακίδια.

Ανακαίνιση σπιτιού με εντελώς ίσιο δάπεδο

Κατά αυτό τον τρόπο λοιπόν βλέπετε ότι στην ανακαίνιση του σπιτού όλο το δάπεδο εδώ έχει γεμίσει σφήνες παντού γεμάτο σφήνες. Βλέπουμε όλο το δάπεδο και αυτή τι στιγμή μπορούμε να πούμε ότι όταν τελειώσει η επικόλληση και φύγουν αυτές οι σφήνες. Στη συνέχεια της ανακαίνισης το δάπεδο δεν θα έχει καμία υψομετρική διαφορά το ένα πλακίδιο με το άλλο. Με άλλα λόγια κατά την ανακαίνιση του σπιτιού θα επιτύχουμε μία εμφάνιση αν θέλετε του δαπέδου η οποία θα είναι εντελώς λεία. Και εδώ βλέπουμε ότι τα πλακάκια τα οποία έχουν τοποθετηθεί. Είναι πλακάκια γρανίτου σε πιστή απομίμηση ξύλου.

Πλακάκι που μοιάζει με παρκέ

Όταν δηλαδή στοκαριστεί αυτή τι στιγμή αυτό εδώ το δάπεδο με έναν αρμό ο οποίος θα είναι ίδιος, ίδιας απόχρωσης με το πλακίδιο. Αυτή τη στιγμή η αίσθηση στην οποία προέρθει όποιος μπαίνει στο σπίτι θα έχει την αίσθηση ότι έχει ένα θαυμάσιο παρκέ χωρίς καν να μπορεί να διακρίνει ότι αυτό είναι πλακάκι και όχι παρκέ. Και αυτό βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο και το πλακάκι, την διάσταση του πλακιδίου. Για να επιτευχθεί έτσι μία πολύ ομοιογενής και ωραία επιφάνεια χρησιμοποιούμε πλακίδια μεγάλων διαστάσεων τα οποία βλέπουμε ένα πλακάκι έχει μήκος 1,20 και πλάτος 30 πόντους. Άρα οι αρμοί είναι πολύ λίγοι σχετικά με τα μικρά πλακίδια τα οποία κυκλοφορούσαν λίγο πριν.

Επικόλληση πλακιδίων μεγάλου μεγέθους

Τώρα έχουν βγει αυτά τα πλακίδια. Είναι καλό να κάνουμε εΕπικόλληση πλακιδίων με μεγάλα πλακίδια. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια ωραία ενιαία επιφάνεια. Μπορεί να είναι λίγο ακριβά, βεβαίως εμείς στους πελάτες μας στην Enfe.gr λόγω των εκπτώσεων των οποίων έχουμε λόγω των μεγάλων κύκλων εργασιών των οποίων έχουμε, έχουμε την δυνατότητα να τα προσφέρουμε μέσα σε συγγραφή υποχρεώσεων χωρίς να επιβαρύνουμε το πελάτη επιπλέον χρήματα. Διαθέτουμε εξαιρετικές προτάσεις για επικόλληση πλακιδίων. Αυτό είναι και το αποτέλεσμα το οποίο οφείλεται στην καλή εικόνα και φήμη που έχει η Enfe.gr. Και βεβαίως την δυνατότητα λόγω των μεγάλων όγκου εργασιών να διασφαλίζει ποσότητες πλακιδίων σε πολύ χαμηλές τιμές. Πρόκειται για εξαιρετικές τιμές υλικών ανακαίνισης τις οποίες τις προσφέρουμε στο πελάτη χωρίς να τον επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο δίνοντας όμως ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα. Εδώ μπορείτε να δείετ άλλη μια εργασία μας που κάναμε επιτυχημένη επικόλληση πλακιδίων.
Επικόλληση πλακιδίων Επικόλληση πλακιδίων

Προτάσεις για την ανακαίνιση του σπιτιού σας

Όμως το αποτέλεσμα της ανακαίνισης αυτή τι στιγμή δεν μπορεί να φανεί διότι υπάρχουν οι σφήνες ανάμεσα δεν είναι στοκαρισμένο το δάπεδο και άρα δεν μπορεί ακόμα να φανεί. Και ένα βασικό στοιχείο το οποίο θα πρέπει να προσεχθεί αν θέλετε για να έχουμε πολύ ωραία και λεία επιφάνεια είναι ο αρμόστοκος. Ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στο 99% των περιπτώσεων. Βεβαίως όλοι οι εργολάβοι ανακαινίσεων κλπ. χρησιμοποιούν το κλασσικό αρμόστοκο. Επιλέγουν τσιμεντοειδή αρμόστοκο ο οποίος χρησιμοποιείται κατά κόρον σε όλες τις περιπτώσεις ανακαινίσων. Εμείς προτοτυπούμε για αυτό το σημείο. Έχουμε πολύ κλύτερες επιλογές για την ανακαίνιση του σπιτιού σας.
ανακαίνιση σπιτιού ανακαίνιση σπιτιού

Επιλογή αρμού για την επικόλληση πλακιδίων

Και ο αρμός που βάζουμε, βάζουμε πορσελανάτο αρμό με υφή πορσελάνης. Είναι ένας πολύ ακριβός αρμός με τον τρόπο που είπαμε προηγουμένως ότι μπορούμε εμείς να διασφαλίσουμε πιο οικονομικά προϊόντα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Έχουμε την δυνατότητα λοιπόν εδώ να εφαρμόσουμε έναν πορσελανάτο αρμό. Έτσι λέγεται ο οποίος έχει υφή πορσελάνης. Γίνεται δηλαδή ενιαίο με το δάπεδο. Είναι ένας αρμός ο οποίος δεν απορροφά βακτηρίδια. Δεν αλλάζει χρώμα ποτέ. Όταν σφουγγαρίζουμε ή όταν επικαλύπτονται κάθονται πάνω διάφορες σκόνες ή άλλα αντικείμενα γιατί και αυτό αποκτά μία πορσελανόδη υφή. Και κατά αυτό τον τρόπο γίνεται ενιαίο σώμα με το πλακίδιο. Δεν μπορεί να διακρίνεις δηλαδή που ακριβώς είναι ο αρμός και που είναι το πλακίδιο. Και βεβαίως δεν αποκτά, δεν επιχωρώνται βακτηρίδια και δεν υπάρχουν αυτά τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στους τσιμεντοειδείς αρμούς. Οι οποίοι χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στο 90-95-98% των περιπτώσεων.

Ανακαίνιση με προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας

Εμείς πάμε μπροστά σε όλα αυτά και προσφέρουμε στους πελάτες μας ανακαίνιση με προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας. Για να μπορούμε να διασφαλίσουμε στο ζητούμενο που είπαμε στην αρχή, όταν σας δείξαμε το βίντεο. Ότι το πρώτο ζητούμενο βέβαια θα σας δώσουμε και άλλα βίντεο με ανακαινίσεις σπιτιών. Για το πως θα διασφαλίσουμε μία ασφαλή επικόλληση των πλακιδίων. Εδώ κάνουμε μία απλή αναφορά σχετικά με την κόλλα την οποία θα χρησιμοποιήσουμε. Τα πρόσβλητα τα οποία θα πρέπει να βάλουμε μέσα στην κόλλα για να έχουμε μια ασφαλή επικόλληση.

Ασφαλής επικόλληση των πλακιδίων

Δύο τα ζητούμενα λοιπόν απαντώνται σε αυτό το βίντεο. Πρώτον πως είναι η ασφαλή επικόλληση των πλακιδίων. Με άλλα λόγια πως και με ποιον τρόπο θα διασφαλίσουμε ακριβή ίση επιπεδότητα σε όλο το σαλόνι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση που στρώνουμε ίση επιπεδότητα και οι ακμές και ειδικότερα των πλακιδίων στην ένωση τους με το επόμενο πλακίδιο εκεί να μην παρουσιάζεται, υψομετρική διαφορά το ένα πλακάκι με το άλλο. Ούτε καν στο 1/10 του χιλιοστού. Τα εργαλεία αυτά οι σφήνες βοηθούν πολύ. Βεβαίως μεγάλο ρόλο παίζει και ο τεχνίτης ο οποίος θα κάνει την εφαρμογή. Δηλαδή τα μηχανήματα ή τα εργαλεία από μόνα τους δεν δουλεύουν. Χρειάζονται να συνυπάρχουν δύο παράγοντες. Πρώτον ότι τελευταίο βγάλει η τεχνολογία αν θέλετε η οποία βοηθάει τον τεχνίτη. Και δεύτερον ο τεχνίτης να έχει πολύ καλή κατάρτιση στο αντικείμενο αυτό για να μπορέσουμε να επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Aπό την Enfe.gr ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε αυτό το βίντεο

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.