Ασφαλής επικόλληση πλακιδίων με ρητίνες σε παλιά τσιμεντοκονία

Ανακαίνιση με επικόλληση πλακιδίων. Θα σας δείξουμε τώρα με ποιον τρόπο μπορούμε να επιτύχουμε μία ασφαλή επικόλληση των πλακιδίων. Πάνω σε υφιστάμενη παλιά τσιμεντοκονία. Είμαστε σε ένα διαμέρισμα το οποίο δεν είναι πολύ παλιό. Κάνουμε ανακαίνιση σε διαμέρισμα που είναι της δεκαετίας αρχές του 2000. Και βεβαίως έχουμε αναλάβει ολική ανακαίνιση ολοκλήρου του σπιτιού. Και ένα τμήμα της ανακαίνισης είναι η αντικατάσταση των πλακιδίων δαπέδου. Εδώ βλέπουμε ότι τοποθετούνται πλακίδια σε απομίμηση ξύλου.
Ασφαλής επικόλληση πλακιδίων Ασφαλής επικόλληση πλακιδίων
Κάνουμε ανακαίνιση σπιτιού με πλακίδια γρανίτου υψηλής ποιότητας. Η αντικατάσταση πλακιδίων λοιπόν επιβλήθηκε από το γεγονός ότι στα προηγούμενα πλακίδια είχαν στο σύνολο τους κουφώσει. Ολα τα πλακάκια και ένα μεγάλο τμήμα είχε αποκολληθεί εντελώς. Και μιλάμε βεβαίως όχι για πολύ παλιά πολυκατοικία. Βρισκόμαστε σε μια πολυκατοικία της δεκαετίας αρχές του 2000. Και βεβαίως αυτό η αποκόλληση των πλακιδίων οφείλεται σε δύο κύριους λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η τσιμεντοκονία.

Αφαίρεση πλακιδίων

Είναι αυτή εδώ που βλέπουμε γιατί έχουμε αφαιρέσει τα υφιστάμενα πλακίδια. Δεν υπήρχε πολύ τσιμέντο. Και μάλιστα το τσιμέντο ήταν κακής ποιότητας. Και δεύτερον η κόλα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ότι πιο φθηνό υπήρχε. Βεβαίως και σε αυτή την περίπτωση τα πλακάκια μετά από μία πενταετία που παρέλαβαν οι άνθρωποι το σπίτι άρχισαν να κουφώνουν και να ξεκολλάνε.

Προβληματική τσιμεντοκονία

Εμείς λοιπόν σε αυτό το υπάρχον υπόστρωμα της προβληματικής τσιμεντοκονίας θέλουμε να κολλήσουμε πλακίδια. Η επικόλληση πλακιδίων θα γίνει με τέτοιον τρόπο ούτως ώστε να διασφαλίσουμε 100% ασφαλή επικόλληση. Για να δούμε λίγο την παλιά τσιμεντοκονία σε τι κατάσταση βρίσκεται. Βλέπουμε λοιπόν την τσιμεντοκονία εδώ πόσο εύκολα αποκολλιούνται κομμάτια της με ένα κατσαβίδι. Αυτή τι στιγμή βλέπετε πόσο πολύ εύκολα αποκολλιέται η τσιμεντοκονία. Βλέπουμε εδώ παλιά τσιμεντοκονία πόσο εύκολα αποκολλιέται αυτή τι στιγμή. Κοιτάξτε με ένα κατσαβίδι ξεκολλάει ήταν κακής ποιότητας. Δείτε πόσο εύκολα ξεκολλάει λες και είναι από χώμα η τσιμεντοκονία. Αυτό σημαίνει ότι κατά την περίοδο που έγιναν η τοποθέτηση πλακιδίων η τσιμεντοκονία ήταν προβληματική για αυτό αποκολλήθηκαν τα πλακάκια. Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν αυτή την υπάρχουσα τσιμεντοκονία να την στερεοποιήσουμε με ειδική ρητίνη διήθησης. Ούτως ώστε να σκληρύνει σε τέτοιο βαθμό ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση αποκόλληση.

Πρόσφυση στο υπόστρωμα

Να υπάρχει καλή πρόσφυση τα πλακίδια με το υπάρχον υπόστρωμα. Ευτυχώς σήμερα υπάρχουν τόσα πολλά υλικά, ειδικές πολυμερικές ρητίνες, να εδώ βλέπουμε πόσο εύκολα αποκολλάει η τσιμεντοκονία εδώ πέρα. Λοιπόν υπάρχουν ειδικές πολυμερικές ρητίνες οι οποίες είναι ικανές το χώμα να το μετατρέψουν σε πέτρα. Αυτό λοιπόν κάνουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Βλέπουμε εδώ την παλιά τσιμεντοκονία η οποία δεν έχουμε κάνει για τις ανάγκες του βίντεο καμία επεξεργασία για να ενδυναμώσουμε την τσιμεντοκονία. Πάμε στο δίπλα κομμάτι ακριβώς. Αυτό το κομμάτι λοιπόν έχει εφαρμοστεί ειδική ρητίνη διήθησης η οποία διηθεί σε όλο το υπάρχουν υπόστρωμα το οποίο το σκληραίνει το ομογενοποιεί και γίνεται αρκετά σκληρό. Επιπλέον από αυτού για να επιτύχουμε μεγαλύτερη σκληρότητα και ομογενοποιήση της τσιμεντοκονίας περνάμε σε δεύτερο στάδιο. Αυτή τη στιγμή πάνω δηλαδή σε αυτή την ρητίνη εμποτισμού την οποία κάναμε στην συνέχεια εφαρμόσαμε ρητίνη με τσιμέντο.

Τσιμέντο υψηλών προδιαγραφών

Επιλέξαμε ειδικό τσιμέντο υψηλών προδιαγραφών. Πάντα επιλέγουμε τα καλύτερα υλικά για τις ανακαινίσεις σπιτιών. Ειδικό τσιμέντο το οποίο εφάρμοσαν ακριβώς επάνω και δημιουργήσαμε αυτή την επιφάνεια. Αυτή την επιφάνεια λοιπόν έχει γίνει τόσο σκληρή σαν πέτρα. Βλέπεις εδώ ότι και να κάνει όσο και να το ξύσει, δεν σπάει με τίποτα, δεν ρηγματώνεται δεν χαλάει. Εχει μετατραπεί αυτό δηλαδή στο προβληματικό υπόστρωμα που βλέπουμε εδώ καταφέραμε με ρητίνη διήθησης και επικαλυπτική ρητίνη που κάνανε μετά να το μετατρέψουμε σε πέτρα. Βλέπουμε ότι αυτό το κομμάτι δεν ρηγματώνεται με τίποτα έχει μετατραπεί σε πέτρα στην κυριολεξία. Ούτε το κατσαβίδι το πιάνει, ούτε σκεπάρνι το πιάνει ούτε τίποτα είναι θαύματα; Πραγματικά! Τα σύγχρονα υλικά που υπάρχουν είναι δυνατόν να κάνουν θαύματα δηλαδή να μετατρέψουν αυτό το προβληματικό, το κομμάτι της τσιμεντοκονίας το οποίο είναι το βλέπετε με πόσο εύκολα θρυμματίζεται να το μετατρέψουν σε ένα τμήμα το οποίο έχει, είναι πολύ σκληρότερο και από την πέτρα.

Πως να κολλήσουμε άφοβα τα πλακίδια

Σε αυτό λοιπόν το υπόστρωμα επάνω μπορούμε να κολλήσουμε άφοβα πλακίδια χωρίς να υπάρχει καμία περίπτωση ούτε μία στο εκaτομμύριο να έχουμε αποκόλληση πλακιδίων. Βεβαίως πάμε στο δεύτερο στάδιο αποκόλλησης των πλακιδίων της επικόλλησης των πλακιδίων. Γιατί εκτός από το να στερεοποιήσουμε και να ομογενοποιήουμε το υπάρχον υπόστρωμα στην δεύτερη φάση μεγάλο ρόλο παίζει και η κόλλα που θα χρησιμοποιηθεί. Και σε αυτή την περίπτωση στα παλιά πλακάκια που είδαμε εδώ η κόλλα που είχε χρησιμοποιηθεί αν θα μπορούσαμε να σας δείξουμε πόσο εύκολο βγαίνουν τα πλακάκια. Με το χέρι στην κυριολεξία βγαίνανε. Το πιάναμε και το ξεκολλάγαμε με το χέρι γιατί υπήρχαν δύο προβληματικά σημεία. Προβληματική τσιμεντοκονία και πολύ φθηνή κόλλα. Τα δύο αυτά λοιπόν στοιχεία έκαναν τα πλακίδια προβληματικά. Και μιλάμε για μια πολυκατοικία καινούργια. Μιλάμε του 2000, όχι μία παλιά πολυκατοικία. Αρα εδώ πρέπει να δούμε και τι κόλλα θα εφαρμόσουμε.

Κόλλες επικόλλησης πλακιδίων σε ανακαίνιση

Στην αγορά αυτή τη στιγμή υπάρχουν κόλλες από 5 έως 15 ευρώ. Έχουμε πολλές επιλογές για την επικόλληση πλακιδίων στην ανακαίνιση. Αν πάρουμε λοιπόν όπως συνήθως γίνεται στις εργολαβικές κατασκευές, αν πάρουμε μία κόλλα των 5 ευρώ και την εφαρμόσουμε σε αυτό το υπόστρωμα παρότι θα έχουμε σκληρύνει αυτό το υπόστρωμα πάλι δεν θα έχουμε ασφαλή επικόλληση. Γιατί η κόλλα που θα χρησιμοποιηθεί δεν είναι ειδικών προδιαγραφών. Θα είναι μια φθηνή εργολαβικής σειράς. Κόλλα που κολλάνε οι εργολάβοι στις περισσότερες κατασκευές. Και σε αυτή την κατασκευή της πολυκατοικίας ήταν μία εργολαβικής. Αυτό σημαίνει εργολαβική κατασκευή δηλαδή το πιο φθηνό που υπάρχει όσον αφορά τα υλικά για να έχουμε περισσότερο κέρδος.

Ανακαινίσεις από την Enfe.gr

Το ζητούμενο λοιπόν για τις ανακαινίσεις από την Enfe.gr δεν είναι το περισσότερο κέρδος. Για εμας το ζητούμενο αυτό το οποίο θα πάρουμε ειναι το εξής. Σε μια ανακαίνιση να παραλάβουμε ένα σπίτι παλιό προβληματικό με χίλια-δύο προβλήματα και όχι απλώς να το ανακαινίσουμε αλλά να το μετατρέψουμε, να το ανακατασκευάσουμε και να το μετατρέψουμε σε ένα νεόχτιστο σπίτι. Αυτό θα πει ποιοτική ανακαίνιση. Αυτό εννοούμε στην enfe.gr όταν μιλάμε για ανακαινίσεις.
ανακαίνιση του σπιτιού ανακαίνιση του σπιτιού

Επιλογή κόλλας

Να δούμε λοιπόν και της κατηγορίας της κόλλας η οποία χρησιμοποιείται και σε αυτές τις περιπτώσεις για να έχουμε ασφαλή επικόλληση. Χρησιμοποιούμε λοιπόν αυτή εδώ την κόλλα που βλέπουμε εδώ την Super Max. Βέβαια δεν παίζει κανέναν ρόλο η φίρμα όσο η κατηγορία της κόλλας θα πρέπει δηλαδή η κόλλα να είναι καταρχήν ακρυλική και να έχει αυτές τις πιστοποιήσεις να είναι κατηγορία C2 TE CE. Οι κόλλες έχουν διαβαθμίσεις ανά κατηγορίες να είναι τουλάχιστον αυτής της κατηγορίας και επιπλέον να ενισχυθεί με ειδικό πλασματικό κονιαμάτων. Αυτό το ενισχυτικό να ενισχυθεί λοιπόν η κόλλα και επιπλέον για να διπλασιαστεί η σκληρότητα και η ικανότητα συγκόλλησης.

Ανακαινίσεις υψηλών προδιαγραφών

Κατά αυτό τον τρόπο λοιπόν, αν χρησιμοποιήσουμε τις δύο αυτές προϋποθέσεις που είπαμε πριν. Δηλαδή η κόλλα να είναι υψηλών προδιαγραφών και να ενισχύεται με ειδικό ενισχυτικό ρητινούχο γριλικό ενισχυτικό κόλλα. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν επιτυγχάνουμε ασφαλή επικόλληση. Βλέπουμε εδώ σε άλλο τμήμα του σπιτιού έχουν όμοιο επικολληθεί τα πλακίδια τα οποία είναι σε απομίμηση ξύλου με μεγάλη επιφάνεια είναι 30Χ1,20 το κάθε πλακάκι. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται μία επιφάνεια η οποία είναι ενιαία και έχει πολύ λίγους αρμούς. Και με την προϋπόθεσή ότι σε αυτούς τους αρμούς δεν θα τοποθετήσουμε τον απλό αρμό τσιμεντοειδούς βάσης που βάζουμε μέχρι τώρα και όλες οι κατασκευές αυτό τον αρμό χρησιμοποιείται. Και είμαι σίγουρος ότι και εσείς δεν θα έχετε ακούσει ότι έχει βγει ένας καινούργιος αρμός. Είναι ο ονομαζόμενος πορσελανάτος αρμός. Ο οποίος τοποθετούμενος αν θέλετε στον αρμό ανάμεσα στις ενώσεις των δύο πλακιδίων δημιουργεί μία πορσελάνη υφή.

Η καλύτερη κόλλα της αγοράς

Η οποία δεν απορροφά βακτηρίδια δεν απορροφά βρωμιές, δεν απορροφά τίποτα και δημιουργεί μια βελούδινη πορσελενάτη επιφάνεια. κορυφαίο αποτέλεσμα ανακαίνισης δίνοντας την αίσθηση, αυτό θα το δούμε όταν ολοκληρωθεί και η εμπολόγησει ότι όλο το δάπεδο είναι μία ενιαία επιφάνεια. Και βεβαίως πολύ μεγάλο ρόλο παίζει ο αρμός. Διότι οι παλιοί αρμοί που χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιούνται και κατά τώρα στο 95% των περιπτώσεων είναι οι αρμοί τσιμεντοειδούς βάσης οι οποίοι είναι απορροφητικοί αρμοί. Απορροφούν βρωμιές βακτηρίδια κλπ. Με την πάροδο του χρόνου με τις βρωμιές που απορροφούν αλλάζουν και χρώμα και βεβαίως δεν είναι μια καλή εικόνα για το δάπεδο. Η επανάσταση αν θέλετε λοιπόν στα πλακίδια και στους αρμούς πλακιδίων είναι ο πορσεναλάτος αρμός. Είναι κορυφαία επιλογή ανακαίνισης. Ο οποίος χρησιμοποιείται δημιουργείται μία πορσεναλάτη επιφάνεια όπως είναι η επιφάνεια του πλακιδίου που δεν απορροφά δεν έχει βακτηρίδια. Δεν θα απορροφά τίποτα παραμένει το χρώμα ως έχει και δημιουργεί μια ωραία αίσθηση μία ωραία ενιαία επιφάνεια.

Eπικόλληση των πλακιδίων στο μπάνιο

Βλέπουμε εδώ και πως γίνεται η επικόλληση των πλακιδίων στο μπάνιο. Είμαστε στην μέση αυτή τι στιγμή. Εχει ο μάστορας την κόλλα και τοποθετεί τα πλακίδια. Είναι τον μέσον περίπου της κατασκευής. Και ανακεφαλαιώνοντας έχουμε, ερχόμαστε στο δείγμα που σας δείξαμε προηγουμένως. Εχουμε δηλαδή μία τσιμεντοκονία παλιά. Τσιμεντοκονία η οποία τα παλιά πλακίδια τα οποία είχαν κολληθεί επάνω. Διοτι λόγω τσιμεντοκονία ήταν προβληματική και η κόλλα η οποία ήταν ¨φθηνιάρικη¨ τα πλακάκια ξεκόλλαγαν και χρήζανε αντικατάσταση. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας για την επικόλληση πλακιδίων.
επικόλληση πλακιδίων επικόλληση πλακιδίων

Ποιοτική ανακαίνιση σπιτιού

Σε μια ποιοτική ανακαίνιση σπιτιού δεν πρέπει να αφήσουμε τίποτα στην τύχη του. Ας πάρουμε για παράδειγμα την ξυλεία που θα χρησιμοποιήσουμε για τις εωτερικές πόρτες. Το ιδανικό είναι αν επιλέξουμε μασιφ ξυλεία. Δεν είναι όλες οι ξυλείες ίδιες. Εμείς γαι τα κουφώματα, εάν δεν βάλουμε κουφώμαατ αλουμινίου, πάντα επιλέγουμε μασιφ ξυλεία.
μασιφ ξυλεία μασιφ ξυλεία

Ανακαίνιση σπιτιού

Τι κάναμε λοιπόν εμείς κατά την ανακαίνιση του σπιτιού. Επικαλύψαμε όλη την τσιμεντοκονία με ρητινούχο. Επιλέξαμε ειδική ρητίνη διήθησης η οποία διήθησε μέσα στην υπάρχουσα τσιμεντοκονία. Με αυτό τον τρόπο την έκανε σκληρή. Και σε δεύτερο στάδιο προχωρήσαμε σε επικάλυψη με ειδική ρητίνη με τσιμέντο. Επικαλυψαμε όλο το δάπεδο πριν κολληθούν τα πλακίδια. Και καταφέραμε δηλαδή με αυτό τον τρόπο με τα καινούργια υλικά που υπάρχουν να κάνουμε την τσιμεντοκονία σκληρή σαν πέτρα. Τσιμεντοκονία στην οποία κάναμε πέτρα, έχουμε και πάλι εδώ. Και βλέπετε χτυπάω με όση δύναμη γίνεται. Αυτή η τσιμεντοκονία έχει γίνει πέτρα. Πλεον δεν σπάει, δεν χαράζει. Είναι ένα υπόστρωμα σίγουρα για να μπορέσουμε επάνω να κάνουμε την επικόλληση των πλακιδίων. Και να έχουμε την δυνατότητα να πούμε υπεύθυνα στον ιδιοκτήτη ότι σου παραδίδουμε ένα ανακαινισμένο. Παραδίδουμε ένα κατασκευασμένο ακίνητο το οποίο για 30-40 χρόνια δεν θα χρειαστεί να βάλει ή να διορθώσει το ελάχιστο ούτε μία καρφίτσα. Από την Enfe.gr ευχαριστούμε.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.