Ανακαίνιση στα χρωματα παλαιού σπιτιού

Βλέπουμε εδώ σε ένα παλιό σπίτι πως ακριβώς, τι γίνεται ας πούμε με τους παλιούς χρωματισμούς συνήθως το 80% των περιπτώσεων τα υφιστάμενα χρώματα έχουν αρχίσει να αποκολλώνται από τον τοίχο και να είναι με μία σπάτουλα πολύ εύκολα ξεκολλάνε. Εδώ βλέπετε ότι έχουμε ξεκολλήσει όλα τα χρώματα, έχουν φύγει όλα τα χρώματα από τους τοίχους, έχει γεμίσει το δάπεδο και σαφώς αυτή είναι η διαδικασία βάση της οποίας θα μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτός ο οποίος θα παραδώσουμε το σπίτι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στα επόμενα 30 χρόνια διότι οι επισκευές οι τοιχοποιίες οι οποίοι έχουν γίνει με τέτοιο τρόπο, έχουν αφαιρεθεί τα παλιά χρώματα τα οποία δεν είχαν πρόσφυση έχει σπατουλαριστεί, έχει γίνει καινούργιο κατά συνέπεια είναι σαν ένα νεόδμητο σπίτι το οποίο στην πορεία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Γιατί φεύγουν οι χρωματισμοί

Τώρα γιατί φεύγουν αυτοί οι χρωματισμοί και γιατί συμβαίνει αυτό, αυτό σημαίνει για το λόγο ότι όταν γινόντουσαν τα παλιά σπίτια δεν υπήρχαν τα σύγχρονα υλικά που υπάρχουν σήμερα με συνέπεια τα υλικά που χρησιμοποιούνταν για σπατουλάρισμα να ήταν τσίγκος με λάδι και κάποια άλλα υλικά. Το λάδι λοιπόν ήταν ένα στοιχείο το οποίο περιείχε στο μείγμα το οποίο κάναν τα σπατουλαρίσματα και στην συνέχεια επάνω εφαρμοζόταν η βαφή χωρίς ασφάλεια κτλ. Στην συνέχεια και με την πάροδο του χρόνου το λάδι άρχισε να ξερνάει μέσα από τον τοίχο τον οποίο έχει εφαρμοστεί και να μπαίνει ανάμεσα στην επιφάνεια του παλιού σοφά μαζί με τον καινούργιο χρωματισμό αυτό σημαίνει ότι αυτόματα αποκολλιόταν εσωτερικά ο αρχικός χρωματισμός βεβαίως μπορεί να μην φαίνεται τίποτα το σπίτι μπορεί να φαίνεται οπτικά μια χαρά και να μην έχει κανένα πρόβλημα διότι έχει φύγει όλος ο σοφάς από μέσα έχει αποκολληθεί και έχει γίνει με ίσα μεγέθη και κατά συνέπεια δεν φαίνεται ακόμα.

Σκασίματα στον τοίχο

Βεβαίως σταδιακά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα αρχίζει να σκάει ο τοίχος δεξιά-αριστερά μετά θα σκάει πιο πέρα, μετά θα σκάει πιο πέρα, μετά πιο πέρα συνέχεια θα αποκολλιούνται χρώματα και βεβαίως αυτή την περίπτωση αν εμείς σαν εταιρεία δεν λειτουργήσουν ευσυνείδητα να ενημερώσουμε τον ιδιοκτήτη ότι υπάρχει αυτό το θέμα και στην συνέχεια να μπούμε, γιατί δεν υπάρχει άλλη θεραπεία, η μόνη θεραπεία που υπάρχει είναι η αποκόλληση όλων των παλιών χρωματισμών βλέπετε εδώ έχουν αποκολληθεί, στην συνέχεια σπατουλάρονται εκ νέου με ειδικά υλικά, ρητινούχα υλικά για να μπορούν να κρατήσουν και στην συνέχεια ασταρώνουμε με ρητίνη αντί για αστάρι νερού είναι πολύ καλύτερο να ασταρώσεις με ρητινή γιατί όλο το παλιό υπόστρωμα είναι διηθητική ρητίνη μπαίνει μέσα στο υπόστρωμα και το ενοποιεί το σκληρύνει και το κάνει ενιαία μάζα. Αν λοιπόν εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία η οποία βέβαια και μεροκάματα έχει και υλικά έχει και χρόνο έχει, όλα αυτά τα έχει, όμως δεν είναι δυνατόν να παραδοθεί ένα σπίτι το οποίο θα φαίνεται μεν καλό από την στιγμή που θα το παραδώσουμε, μια χαρά θα το δει αλλά δεν θα φανεί καλό μετά από κάποια 1-2 χρόνια όταν θα ξεκολλήσουν τα πάντα φανταστείτε ένα σπίτι να το έχει επιπλωμένο, να μένει μέσα κτλ. Και να αναγκαστεί να μπει σε αυτή την διαδικασία να κάνει το σπίτι όπως ακριβώς βλέπετε τώρα να βγάλει τα έπιπλα του να φύγει, να τα βγάλει έξω και να γίνει όλη αυτή η διαδικασία όπως βλέπετε τώρα, κοιτάξτε όπου και να πάω υπάρχουν χρώματα.

Γιατί αποκολλιόνται τα χρώματα

Είδαμε προηγουμένως πόσο εύκολα αποκολλιόνται τα χρώματα όπου και να πάει λοιπόν σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν χρώματα και σε μεγάλες ποσότητες ας πούμε. Διότι βλέπετε εδώ υπάρχουν πολλοί χρωματισμοί έχουν βαφτεί το σπίτι σταδιακά 2-5 φορές είναι παχύ το στρώμα του χρώματος και όγκος που μαζεύει αν θέλετε από την αποκόλληση των χρωμάτων είναι μεγάλος. θα πρέπει λοιπόν να βγει έξω να βγάλει τα πράγματα του έξω όλα να καθυστερήσει 15-20 μέρες χωρίς σπίτι να πάει αλλού για να μπορεί να ξεκολλήσει τα χρώματα συν την δαπάνη επιπλέον την οποία θα έχει, συν την ταλαιπωρία. Φαντάζεστε ένας ιδιοκτήτης τι έχει να περάσει στην συνέχεια αν και εφόσον η κατασκευαστική εταιρεία που ανέλαβε την ανακαίνιση του διαμερίσματος του σπιτιού δεν είχε υπευθυνότητα κοίταζε πως θα αρπάξει τα λεφτά να τα βάλει στην τσέπη του να παραδώσει ένα έργο το οποίο κατά την παράδοση ο ιδιοκτήτης θα το δει καλό γιατί θα είναι καλό, δεν θα έχουν εμφανιστεί τα σημάδια της αποκόλλησης θα πάρει τα λεφτάκια του, θα πάρει το σπίτι πολύ όμορφα και ωραία στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο ιδιοκτήτης θα μπει σε μια καινούργια περιπέτεια σε μικρό χρονικό διάστημα, θα μπει σε μια περιπέτεια στην οποία προαναφέραμε πριν και θα αναγκαστεί να αποκολλήσει τα παλιά χρώματα και να τα σπατουλάρει ξανά τον τοίχο, σπατουλάρισμα σημαίνει ότι υπερβολική σκόνη μέσα στο σπίτι για να έρθει το πράγμα το τοίχος σε ισορροπία αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει πλέον τα πράγματα εδώ μέσα, πρέπει να βγάλει τα πράγματα, να μετακομίσει τα πράγματα, να μετακομίσει και ο ίδιος να περάσει ένα 20ήμερο μέχρι να γίνει γιατί είναι η διαδικασία αυτή δεν είναι τόσο εύκολη, βλέπετε εδώ πόσο επιμελημένα με μια μικρή σπάτουλα βγαίνουν όλα τα υλικά, όλα τα χρώματα, έχει χρόνο, έχει μεροκάματο και έχει πολλά υλικά γιατί στην συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσεις λόγω το ότι γενικά οι παλιές τοιχοποιίες σε μεγάλο βαθμό έχουν διαβρωθεί άλλες σε μικρό άλλες σε μεγάλο βαθμό.

Άρα για να κάνεις σωστή δουλειά θα πρέπει πρώτον να φύγουν τα χρώματα πολύ απλά τα βήματα που ακολουθούν, να φύγουν τα υπάρχοντα χρώματα στην συνέχεια να εφαρμοστεί όχι αστάρι γιατί έχουμε μια δύσκολη επιφάνεια αντί για αστάρι λοιπόν θα εφαρμοστεί μια ειδική διηθητική ρητίνη η οποία λόγω το ότι φύγαν τα χρώματα έχει την ικανότητα να διηθεί μέσα στον υπάρχοντα σοφά και να το σκληραίνει σε μεγάλο βαθμό. Εδώ με αυτό τον τρόπο έχουμε κάνει τοιχοποιίες οι οποίες θα είναι από σκέτο χώμα και με αυτό τον τρόπο με ρητίνες εμποδισμού καταφέραμε να το κάνουμε πολύ σκληρό σαν τσιμέντο στην συγκεκριμένη περίπτωση το χρώμα. Φανταστείτε πόσο καλό θα γίνει η τοιχοποιία αν εφαρμόσουμε αυτή την μεθοδολογία την οποία προανέφερα προηγουμένως και στην συνέχεια λοιπόν εφόσον ασταρώσουμε με ρητίνη στην συνέχεια θα έχει προηγηθεί βέβαια σπατουλάρισμα μάλλον θα ακολουθήσει σπατουλάρισμα όλης της τοιχοποιίας με ρητινούχα υλικά αυτή τη στιγμή όχι με απλή παρειτίνη γιατί δεν είναι τόσο επαρκής για να έχει μεγάλη αντοχή, με ρητινούχο υλικό σπατουλάρισμα και μετά βάψιμο εάν λοιπόν ακολουθηθούν όλες αυτές οι διαδικασίες σαφώς δεν θα υπάρχει στην συνέχεια σε καμία περίπτωση ο ιδιοκτήτης θα παραλάβει το σπίτι, θα μείνει στο σπίτι του και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στην συνέχεια.

Προτείνουμε κουφώματα αλουμινίου

Τα παλιά ξύλινα κουφώματα παρουσιάζουν προβλήματα διότι μπαζουν με συνέπεια το σπίτι το χειμώνα είναι κρύο. Σε τέτοιες περιπτώσεις η αντικατάσταση των παλιών ξύλινων κουφωμάτων θεωρείται απολύτως αναγκαία. Βεβαίως η καταλληλότερη πρόταση είναι τα σύγχρονα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου. ενδεχομένως για πρώτη φορά Να ακούτε αυτήν την έκφραση όμως πιθανότατα να τα έχετε ακούσει ως ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για εκείνο τον τύπο κουφωμάτων ο οποίος δεν επιτρέπει τη διέλευση της θερμοκρασίας από το εσωτερικό στο εξωτερικό του σπιτιού ή αντίστροφα. Δηλαδή είναι εκείνο το κούφωμα αλουμινίου το οποίο προσφέρει θερμομόνωση.

ανακαίνιση στα χρώματ απαλιού σπιτιού

Τι είναι το ανασηκούμενο κούφωμα

Πολλές φορές καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ανακαινίσεις σπιτιών με περίεργα παράθυρα και μεγάλη στενότητα στο χώρο του σπιτιού του μπαλκονιού. Τα κλασικά κουφώματα αλουμινίου δεν μας καλύπτουν και για αυτό καταφεύγουμε στο ανασηκούμενο κούφωμα. Τέτοιου είδους κουφώματα παρέχουν τρομερή ευελιξία ώστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να μη νιώσει καθόλου μα καθόλου στενότητα χώρου η δυσκολία μετακίνησης μέσα στο ανακαινισμένο σπίτι του. Εδώ μπορείτε να πάρετε μία γεύση και να καταλάβετε τι είναι τα ανασηκούμενα κουφώματα.

Εργασίες ανακαίνισης

Αυτό βεβαίως σας λέω είναι μια περίπτωση από τις 10-15 εργασίες στις οποίες τα έχω δει και σε άλλα βίντεο αυτά από 15 περίπου εργασίες γίνονται μέσα σε μια ανακαίνιση και βεβαίως κάθε μια εργασία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, δεν μπορείς σε ένα παλιό σπίτι να το μετατρέψεις σε καινούργιο με συμβατικά υλικά και με εργασία συμβατική όπως δουλεύαν παλιά. Δεν γίνεται το παλιό σπίτι έχει ταλαιπωρηθεί. Όλα τα υλικά του οι τσιμεντοκονίες που είναι κάτω, οι σοφάδες όλα τα δομικά του στοιχεία ας πούμε έχουν επηρεαστεί λόγω το ότι δεν υπήρχαν υλικά αυτή την περίοδο κατασκευής τους τέτοια ούτως ώστε να είναι άκρως ποιοτικά και δεύτερον και τα χρόνια τα οποία πέρασαν συμβάλλουν ούτως ώστε τα παλιά υλικά να αρχίζουν να παρουσιάζουν σημάδια φθοράς, διάβρωσης από υγρασίες κτλ. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν κάθε εργασία θα έχει το δικό της τρόπο ούτως ώστε να είναι επιτυχημένη πάμε π.χ να πούμε ότι ξεκολλάμε κάποια παλιά πλακάκια ή μάρμαρο τι υπήρχε για να βάλουμε καινούργια πλακάκια εάν το κάνουμε πολύ απλά έτσι ξεκολλάμε βάζουμε κόλλα, κολλάμε όπως γίνεται σε όλες τις εργολαβικές κατασκευές σε λίγο καιρό ο ιδιοκτήτης θα ψάχνει τα πλακάκια εκεί χρειάζεται ειδική διαδικασία πρέπει οι υπάρχουσες τσιμεντοκονία η οποία παραβρίσκεται κάτω από το υπόστρωμα το οποίο θα αφαιρέσουμε, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να σκληρυνθεί σε τέτοιο βαθμό ούτως ώστε να μην έχει αυτή τη σαθρότητα την οποία παρουσιάζεται και στο 90% όλες οι τσιμεντοκονίες παρουσιάζουν μια τέτοια σαθρότητα ας πούμε, αν λοιπόν σε όλες τις εργασίες ένα ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρω, σε άλλα βίντεο έχω αναφέρει και για κάθε εργασία ξεχωριστά πως πρέπει να εκτελείται ούτως ώστε τελειώνοντας μια ανακαίνιση το σπίτι να μην χρειάζεται τίποτα για τα επόμενα 30-40 χρόνια για κάθε μία εργασία λοιπόν όπως αυτή που περιγράφουμε εδώ με τα χρώματα, αυτό ισχύει για κάθε μία επιμέρους εργασία, εάν οι εργασίες δεν γίνονται με τον τρόπο και τα υλικά τα οποία υπάρχουν σαφώς βέβαια και αυτό έχει και επιπλέον μεροκάματα και έχει επιπλέον υλικά τα οποία σε αυτή την περίπτωση είναι ακριβούτσικα υλικά.

Ανακαίνιση σπιτιού

Αν λοιπόν όμως κάποιος εργολάβος ή το 90% των εργολάβων στην συγκεκριμένη περίπτωση που δουλεύουν όπως είναι ππατημένοι ας το πούμε έτσι αυτή είναι η πεπατημένη και ισχύει για όλους τους εργολάβους οι οποίοι χρησιμοποιούν συγκεκριμένα υλικά και συγκεκριμένες μεθόδους κατασκευής ή τρόπος εφαρμογής τους και των εργασιών ο οποίος είναι μια γρήγορη κατάσταση, γρήγορο να το πετάξουμε, να τελειώσουμε, σε 1-1,5 μήνα να διαφημίσουμε ότι τελειώνουμε μια ανακαίνιση σε 1-1,5 μήνα και να το παραδώσουμε και ο ιδιοκτήτης αυτή τι στιγμή θα καμαρώνει γιατί σε 1,5 μήνα έκανε μια γενική ανακαίνιση, ανακαίνισε τα πάντα και σε 1-1,5 μήνα παρέλαβε το σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση δεν παραλαμβάνει σπίτι, παραλαμβάνει προχειρότητα και η οποία στο μέλλον θα φανεί, δεν μπορεί σε 1 μήνα να κατασκευαστεί ένα σπίτι και να γίνει σωστά είναι αδύνατον πρακτικά. Αν γίνει λοιπόν και αν αυτό επιτευχθεί σημαίνει ότι η δουλειά η οποία έγινε ήταν πρόχειρη με πρόχειρα υλικά και για αυτό κατάφερνε να τελειώσει σε 1 μήνα και κάτι δεν ξέρω, πολύ διαφημίζονται ότι τελειώνουν τις ανακαινίσεις σαφώς εμείς στην ENFE.GR δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να τελειώσουμε μια ανακαινιση σε 1 μήνα.

Προβλήματα σε μια γρήγορη ανακαίνιση

Είναι πρακτικά αδύνατον και θα γίνουν πολλές κακοτεχνίες εάν συμβεί αυτό μπορούμε να το κάνουμε, πρακτικά η δυνατότητα υπάρχει και σε 1 μήνα και σε 20 ημέρες μπορεί να γίνει, υπάρχει σαν εν δυνάμει η δυνατότητα εάν όμως γίνει θα γίνει με τέτοιο τρόπο η εργασία με μεγάλη βροχερότατα με πολλές κακοτεχνίες οι οποίες στην πορεία θα της δει ο ιδιοκτήτης και θα χτυπάει το κεφάλι του. Σας δείξαμε τώρα μία εργασία από όλες τις εργασίες που γίνονται από το σπίτι και βεβαίως ο καθένας σε πρώτη έτσι εκτίμηση αν θα ακούσει για χρώματα σαφώς θα πει: “Ε τι έγινε τώρα βάψιμο θέλει το σπίτι ένα τριψιματάκι και ένα βαψιματάκι και τελείωσε με το σπίτι εντάξει σιγά το πράγμα τι έγινε”. Δεν είναι όμως έτσι και δεν είναι ακριβώς έτσι και αν ήταν ακριβώς έτσι όπως τα λέει εμείς δεν θα είχαμε αυτή τι στιγμή αυτό που βλέπετε εδώ πέρα κάτω να έχουν να ξεκολλήσουμε όλα τα χρώματα και να το σπατουλάρουμε δεν είμαστε ούτε τρελοί είμαστε ούτε οτιδήποτε είναι ανάγκη για το σπίτι, είναι υποχρέωση να φύγουν όλα τα παλιά χρώματα και στην συνέχεια να εφαρμοστούν καινούργια χρώματα.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.