Ανακαίνιση με επισκευή πλακιδίων

Εδώ κάνουμε ανακαίνιση με επισκευή πλακιδίων. Απαντάμε στο ερώτημα: Τα πλακάκια στο σπίτι μου έχουν αρχίσει να αποκολλιούνται. Τα πλακίδια έχουν κουφώσει και έχουν αρχίσει να αποκολλιούνται. Γιατί συμβαίνει αυτό και πως πρέπει να το επισκευάσω;

Ανακαινίσεις στην Enfe.gr

Είναι και αυτό ένα συνηθισμένο φαινόμενο το συναντάμε συχνά στις ανακαινίσεις στην Enfe.gr. Και πολλοί ιδιοκτήτες με αφορμή ότι τα πλακάκια του δαπέδου έχουν κουφώσει ή έχουν αποκολληθεί ή αρχίζουν να αποκολλιούνται ανησυχούν. Και με την ευκαιρία μπαίνουν στην διαδικασία μερικής ή ολικής ανακαίνισης του σπιτιού τους. Τώρα που οφείλεται αυτό και το φαινόμενο αυτό παρατηρείται όχι κατά ανάγκη σε παλιά σπίτια αλλά και σχετικά σε καινούργια σπίτια. Εκεί χτυπάει καμπανάκι για ανακαίνιση σπιτιού. Παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο στα πλακάκια. Δηλαδή να πατάς πάνω και να κάνουν κουπ-κουπ. Επίσης το βράδυ όταν κοιμάσαι να ακούς έναν χαρακτηριστικό θόρυβο από την συστοδιαστολή των πλακιδίων την στιγμή που αποκολλιούνται. Αν θέλετε από την τσιμεντικονία την οποία είχαν κολληθεί. Και βεβαίως είναι μονόδρομος σε αυτή την περίπτωση ο κάθε ιδιοκτήτης να μπει στην διαδικασία να αποκολλήσει τα παλιά πλακάκια και να βάλει καινούργια. Εμείς στη enfe γνωρίζουεμ καλά αυτό το κομμάτι της ανακαίνισης σπιτιού.
ανακαίνιση σπιτιού ανακαίνιση σπιτιού

Που οφείλεται η αποκόλληση πλακιδίων

Τώρα να δούμε που οφείλεται η αποκόλληση πλακιδίων. Για να δούμε πως θα κάνουμε την κατάλληλη επισκευή πρέπει να δούμε σε ποιους παράγοντες οφείλεται το γεγονός αυτό. Ότι τα πλακάκια σε ορισμένα διαμερίσματα κουφώνουν και αποκολλιούνται από το δάπεδο ένας παράγοντας είναι το υπόστρωμα. Ο καθοριστικός παράγοντας είναι η ποιότητα του υποστρώματος πάνω στο οποίο κολλήσαν τα πλακάκια. Όταν κατασκευάζεται ένα ας πούμε σπίτι πριν κολληθούν τα πλακάκια το δάπεδο το υπόστρωμα κάτω, το γέμιζαν και εξακολουθούν να το γεμίζουν ακόμα με ένα τσιμεντοειδές κονίαμα. Μπορεί το οποίο πιο παλιά συνηθιζόταν να χρησιμοποιούν αφρομπετό ή μπερλομπετό. Έτσι με την έννοια να μην φορτώσουν πολύ γιατί είναι ελαφρύ το μπετό, να μην φορτώσει πολύ την κατοικία, την κατασκευή. Εκεί οφείλεται η αποκόλληση των πλακιδίων.
Ανακαίνιση με επισκευή πλακιδίων Ανακαίνιση με επισκευή πλακιδίων

Αιτίες αποκόλλησης πλακιδίων

Βεβαίως αυτή η κατηγορία αφρομπετόν, μπερλομπετόν κλπ. Αν δεν έχει κατασκευαστεί σωστά και επειδή το μπερλομπετόν ή αφρομπετόν δεν έχει συμβατότητα και ίδιου βαθμού συστοδιαστολής με το πλακάκι. Επιβάλλεται εάν και εφόσον ο τεχνίτης έκανε την εφαρμογή γνώριζε, να αφήσει πάρα πολλούς αρμούς διαστολής. Ούτως ώστε να υπάρχει η δυνατότητα λόγω το ότι δεν υπάρχει ο ίδιος βαθμός συστοδιαστολής με το πλακάκι εφόσον υπήρχαν αρμίδια στολής στο μπετό ή το μπερλομπετόν κάτω. Σε αυτή την περίπτωση έπλεε το πλακάκι και δεν δημιουργούνταν οι συνθήκες για να αποκολληθεί αν θέλετε. Αυτή είναι μία περίπτωση. Η δεύτερη περίπτωση είναι να έπεσε τσιμεντοκονία. Δηλαδή τσιμέντο άμμο και νερό. Εάν η τσιμεντοκονία ήταν κακής ποιότητας και λίγο τσιμέντο δεν ήταν καλά δομημένη. Γενικά ήταν κακής ποιότητας η τσιμεντοκονία η οποία ήταν το υπόστρωμα πάνω στο οποίο αποκολλήθηκαν στα πλακάκια. Και ένας τρίτος παράγοντας είναι η κόλλα που χρησιμοποιήθηκε. Τότε όταν κολλήθηκαν τα πλακάκια, η κόλλα που χρησιμοποιήθηκε να ήταν κακής ποιότητας. Λοιπόν αυτοί είναι οι τρεις παράγοντες αν θέλετε για τους οποίους οφείλεται το γεγονός. Ότι σε πολλές περιπτώσεις και όχι κατά ανάγκη σε πολύ παλιά σπίτια τα πλακάκια δαπέδου κουφώνουν και αποκολλιούνται.

Τοποθέτηση πλακιδίων

Πάμε στο δια ταύτα τώρα με ποιον τρόπο πρέπει να γίνει η τοποθέτηση πλακιδίων. Με δεδομένο βέβαια το γεγονός από τι στιγμή θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση των πλακιδίων. Από εκεί και μετά όμως πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα επικολληθούν τα καινούργια πλακάκια. Δεδομένου ότι έχουμε ένα σαθρό υπόστρωμα και θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο και μια μέθοδο ούτως ώστε να τοποθετήσουμε τα καινούργια πλακάκια. Διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση στο μέλλον να έχουμε το ίδιο φαινόμενο. Κάνουμε άριστης ποιότητας τοποθέτηση πλακιδίων.

Εργασίες ανακαίνισης

Καταρχήν μια ριζική λύση είναι αφαιρέσουμε και όλο το υπάρχον στρώμα και να ρίξουμε μια καινούργια τσιμεντοκονία. Αυτό να γίνει με τους κανόνες και με τον τρόπο τον οποίο έχουμε περιγράψει σε βίντεο που είναι στην ιστοσελίδα μας enfe.gr. Εκεί θα δείτε πάρα πολλά βίντεο εφαρμογής. Διότι αυτή τι στιγμή απαντάμε σαν ερώτημα θεωρητικά. Αυτό όμως συνοδεύεται μέσα στην ιστοσελίδα μας με βίντεο εφαρμογής εργασιών ανακαίνισης. Οπότε έχετε την δυνατότητα να δείτε πως ακριβώς μπορούμε να κάνουμε την παρόμοια επισκευή. Επίσης να δείτε μια οποιαδήποτε άλλη επισκευή σε μια άλλη κατηγορία εργασίας ανακαίνισης σπιτιού.
Εργασίες ανακαίνισης Εργασίες ανακαίνισης
Και βεβαίως θα μπορείτε να έχετε την δυνατότητα να μπείτε στο site μας και μελετήσετε. Καλό θα είναι να αφιερώσετε κάποιες ώρες για να δείτε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε. Εκεί θα δείτε βίντεο εφαρμογής τα οποία για κάθε κατηγορία εργασίας ανακαινίσεων έχουμε και ένα βίντεο. Δείχνουμε πως θα πρέπει να γίνει η εφαρμογή, τι υλικά πρέπει να χρησιμοποιηθούν και πως και με ποιον τρόπο πρέπει να εφαρμοστούν.

Μασιφ ξυλεία σε εργασίες ανακαίνισης

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα επιλογής υλικού σε εργασίες ανακαίνισης σπιτιού είναι η μασίφ ξυλεία. όταν κάνουμε ανακαίνιση σε ένα σπίτι για παράδειγμα στα κουφώματα ή στα πατώματα μπορούμε να επιλέξουμε πολλών ειδών υλικά ξυλείας. Ένα από αυτά είναι μασίφ ξυλεία. Εναλλακτικές οικονομικές επιλογές είναι το νοβοπάν το κοντραπλακέ και η μελαμίνη. Για να επιτύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα να κινήσεις η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσουμε πριστή ξυλεία. Όλες οι άλλες επιλογές δεν θα μας δώσουν τόσο καλό αποτέλεσμα όσο η μασίφ ξυλεία.
μασίφ ξυλεία μασίφ ξυλεία

Πρόταση επικόλλησης πλακιδίων

Σε αυτή την περίπτωση επικόλλησης πλακιδίων λοιπόν επανέρχομαι. Η πρότασή μας ειναι ότι πάμε σε μια ριζική λύση για την επικόλληση των πλακιδίων σας. Δηλαδή αφαιρούμε όλο το υπόστρωμα το πετάμε και ρίχνουμε μια καινούργια τσιμεντοκονία. Αυτή είναι μια καλή λύση για να επικολλήσουμε πλακάκια. Και στην συνέχεια εφαρμόζουμε τον τρόπο με τον οποίο έχουμε αναφέρει σε άλλα κεφάλαια. Κολλάμε τα πλακάκια πάνω στο υπόστρωμα το οποίο θα δημιουργήσουμε. Αυτό βέβαια έχει και ένα αρκετά μεγάλο κόστος αφενός. Και αφετέρου είναι μια ταλαιπωρία θα ήταν βέβαια η καλύτερη λύση. Αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις επικόλλησης πλακιδίων. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα ανακαίνισης μπάνιου με επικόλληση πλακιδίων.

Το σημαντικό είναι το υπόστρωμα

Επιλογές χωρίς να μπουν σε αυτήν την διαδικασία να αφαιρέσουμε το υπόστρωμα και να φτιάξουμε ένα καινούργιο υπόστρωμα. Υπάρχουν αυτή τι στιγμή στην αγορά αυτό είναι το ευτύχημα, τέτοια υλικά αν θέλετε. Τα οποία μπορεί να σκληρύνουν και να ομοιογενοποιήσουν μια οποιαδήποτε οικοδομική επιφάνεια που ανακαινίζουμε. Είτε είναι μπετό είτε είναι τσιμεντοκονίαμα. Και είτε είναι τσιμεντοκονία είτε είναι σοφάς είτε είναι επίχρισμα ή οτιδήποτε άλλο.

Υπόστρωμα στο οποίο θα επικολλήσουμε τα πλακίδια

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν μια καλή και οικονομική λύση και ασφαλή λύση αν θέλετε ακολουθεί εδώ. Είναι το όποιο υπόστρωμα εφόσον αφαιρέσουμε βέβαια τα πλακάκια το όποιο υπόστρωμα υπάρχει από κάτω. Είτε είναι αφρομπετόν είτε μπερλομπετόν είτε είναι τσιμεντοκονία. Θα μπούμε στην διαδικασία εμποτισμού του με ειδική ρητίνη εμποτισμού η οποία διηθήσει μέσα στο υπάρχον υπόστρωμα. Και το σκληραίνει σε τέτοιο βαθμό ούτως ώστε να το μετατρέψει σε πέτρα στην κυριολεξία. Θα προηγθεί βεβαίως έαν υπάρχει αφρομπετόν ή μπερλομπετόν. Επίσης θα πρέπει να προηγηθεί δημιουργία αρμών και διαστολής οι οποίες θα πληρωθούν. Θα γεμίσουν δηλαδή με ειδική ελλαστομερής μαστίχα.

Ποια είναι η κατάλληλη ρητίνη

Στη συνέχεια λοιπόν εφαρμόζουμε την ρητίνη αραιωμένη με νερό σε αναλογία 1 προς 1, 2-3-4 φορές μέχρι να δούμε ότι έχει απορροφήσει πολύ μεγάλο σε ένα πολύ μεγάλο βάθος τη ρητίνη και έχει σκληρυνθεί το υπάρχον υπόστρωμα. Ακολούθως για να σκληρύνουμε επιπλέον περισσότερο το υπόστρωμα δημιουργούμε ένα μείγμα ρητίνης, οικοδομικής ρητίνης με τσιμέντο. Το οποίο το επαλείφουμε 1-2-3 φορές. Σε αυτή την περίπτωση όταν κάνουμε αυτή την διαδικασία το υπόστρωμα παίρνοντας ένα σκεπάρνι ας πούμε και χτυπώντας το υπόστρωμα για να δούμε την σκληρότητα του θα πρέπει να ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος της πέτρας. Σαν να χτυπάμε δηλαδή μία πέτρα. Το έχουμε μετατρέψει δηλαδή ήδη σε ένα σκληρό υλικό το οποίο δεν θρυμματίζεται, δεν διαβρώνεται και δεν αποκολλιέται με τίποτα.

Κόλλα για την επικόλληση πλακιδίων

Εφόσον έχουμε διασφαλίσει λοιπόν την σκληρότητα αν θέλετε και την στερεοποίηση του υποστρώματος από εκεί και μετά παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο η κόλλα που θα χρησιμοποιηθεί. Διότι υπάρχουν κόλλες των 5 ευρώ και κόλλες των 15 ευρώ. Σε αυτή την κατηγορία σε αυτή την περίπτωση και όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει εφαρμογή πλακιδίων η κόλλα που θα πρέπει να χρησιμοποιείται πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρξει περίπτωση στο μέλλον αποκόλλησης.

Επιλέγουμε κόλλα καλής ποιότητας

Θα πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας. Και βεβαίως επειδή δεν μπορεί να γνωρίζει ο καθένας ποια είναι η ποιότητα και όχι. Υπάρχουν κατηγορίες από κόλλες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κόλλα που χρησιμοποιούμε που ενδείκνυται αν θέλετε για ασφαλή επικόλληση είναι η κόλλα της κατηγορίας C2TES1. Αυτή είναι μια κόλλα υψηλών προδιαγραφών η οποία έχει πολύ ισχυρή πρόσφυση. Και βεβαίως αν εφαρμόσουμε όλα τα προαναφερόμενα και την κόλλα που προανέφερα σαφώς σε αυτή την περίπτωση έχουμε μια επιτυχημένη ανακαίνιση σπιτιού. Επιτυγχάνουμε παρέμβαση επισκευή η οποία αποκλείεται στην συνέχεια να εμφανιστεί το φαινόμενο είτε της κούφωσης είτε της αποκόλλησης των πλακιδίων. Ευχαριστώ που με ακούσατε.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ. Μετατρέπουμε το παλιό σας σπίτι σε νεόδμητο.