x

Τεχνολογίες ενεργειακών τζακιών

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποιες είναι οι τεχνολογίες ενεργειακών τζακιών και με ποιόν τρόπο μπορούμε να επιλέξουμε το καλύτερο και το οικονομικότερο για κάθε περίπτωση.

Υπάρχουν διαφορετικές τεχνολογίες στα ενεργειακά τζάκια. Η επιστήμη προχωράει και εξελίσσεται. Σαφώς τα ενεργειακά τζάκια δεν μένουν εκτός των τεχνολογικών εξελίξεων.

ενεργειακό τζάκι

ενεργειακό τζάκι

Εκείνο που πρέπει να τονίσουμε σχετικά με την επιλογή του καλύτερου, αποδοτικότερου τζακιού, είναι ότι δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από μάρκες ή φίρμες τζακιών. Για παράδειγμα είναι Ιταλικό της τάδε φίρμας άρα είναι καλό. Είναι Σουηδικό της τάδε φίρμας άρα είναι καλό. Είναι Ελληνικό άρα είναι μέτριο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά ενεργειακών τζακιών

Εκείνο στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθούμε είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τζακιού. Πιστοποιημένα τζάκια βεβαίως σε κάθε περίπτωση, να υπάρχει πιστοποίηση, διότι αν δεν υπάρχει πιστοποίηση τότε μιλάμε για ανεξέλεγκτη κατάσταση και δεν το συζητάμε. Πάντα συζητάμε επί πιστοποιημένων τζακιών τα οποία έχουν πιστοποιημένα κάποια χαρακτηριστικά και κάποιες τεχνολογίες.

Σε αυτή τη βάση λοιπόν ψάχνουμε το τζάκι το οποίο θα έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά.

Αρχίζουμε από την κατασκευή και την αντοχή του τζακιού στη διάρκεια του χρόνου.

Μια σημαντική παράμετρος για ένα τζάκι είναι το πάχος το οποίο έχει η χυτοσίδερη λαμαρίνα η οποία περιβάλλει το τζάκι καθώς και το πάχος των μαντεμιών που έχει εσωτερικά. Καλό είναι το πάχος της λαμαρίνας να ξεπερνάει τα τρία χιλιοστά στα αερόθερμα τζάκια. Στα τζάκια καλοριφέρ πρέπει να φτάνει τα πέντε χιλιοστά. Μόνο τότε μπορούμε να πούμε ότι έχει μέγιστη ασφάλεια, αντοχή, διάρκεια, και δεν θα φθαρεί ποτέ.

μαντεμένιο ενεργειακό τζάκι

μαντεμένιο ενεργειακό τζάκι

Γενιές και τεχνολογίες ενεργειακών τζακιών

Από την άλλη πάμε τώρα στο θέμα τεχνολογίας των τζακιών. Υπάρχουν τζάκια πρώτης γενιάς, δεύτερης γενιάς, τρίτης γενιάς, τέταρτης γενιάς. Τελευταία που βγήκαν είναι τα τζάκια τέταρτης γενιάς, και θέλουμε να επικεντρωθούμε πάνω σε αυτά. Θεωρούμε ότι εφόσον υπάρχει η τέταρτη γενιά τζακιών, είναι περιττό να συζητάμε για τζάκια τρίτης γενιάς ή για τζάκια τέταρτης γενιάς.

Τα τζάκια τέταρτης γενιάς έχουν την τεχνολογία ότι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δευτερογενή και τριτογενή καύση. Στη συνέχεια θα δούμε τι είναι αυτό και τι αποτέλεσμα έχει.

Τα τζάκια που έχουν αυτά τα συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, και μάλιστα πιστοποιημένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όταν στο ενεργειακό τζάκι η θερμοκρασία ξεπεράσει εσωτερικά τους τριακόσιους βαθμούς τότε λειτουργεί η δευτερογενής καύση. Αυτό σημαίνει ότι τα καυσαέρια που βγάζει το τζάκι από τα ξύλα που καίγονται, καίγονται για δεύτερη φορά. Έχουμε δηλαδή ανακύκλωση των καυσαερίων. Είναι αυτό που λέμε ότι βγάζουμε από τη μύγα ξύγκι. Πριν βγουν τα καυσαέρια από την καμινάδα, καίγονται για δεύτερη φορά. Αυτό έχει σαν συνέπεια να έχουμε καλύτερη αίσθηση της φωτιάς διότι θα έχουμε μια πολύ πιο πλούσια φλόγα. Είναι και αισθητικά πολύ πιο ωραία να βλέπεις ένα τζάκι το οποίο έχει μια πλούσια φλόγα. Επιπλέον κάνουμε εξοικονόμηση στα ξύλα που καίμε, διότι έχουμε μια πρόσθετη πηγή ενέργειας, την καύση των καυσαερίων για δεύτερη φορά. Τα καυσαέρια θα έφευγαν όλα προς την καμινάδα. Είναι το 20% που χάνεται από την καύση των ξύλων.

Όλα τα παραπάνω βέβαια γίνονται όταν είναι κατεβασμένο το τζάμι, διότι τα τζάκια αυτά είναι κλειστού κυκλώματος και λειτουργούν καλύτερα με κατεβασμένο το τζάμι.

Στη συνέχεια πάμε και στην τριτογενή καύση, η οποία συμπληρώνεται και με τη λέξη αεροκουρτίνα. Με έναν ειδικό αγωγό που έρχεται απ έξω, τα αέρια τα οποία κάηκαν για δεύτερη φορά θα καούν και για τρίτη φορά. Με παράλληλη λειτουργία ψεκάζεται το μπροστινό μέρος του τζακιού το οποίο είναι το τζάμι με εξωτερικό θερμαινόμενο αέρα ο οποίος προέρχεται από την τριτογενή καύση. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μαυρίζει σε καμία περίπτωση το τζάμι που βρίσκεται μπροστά στην εστία. Το τζάμι αυτό μένει πάντα καθαρό.

Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη στις τεχνολογίες ενεργειακών τζακιών.

ενεργειακά τζάκια

ενεργειακά τζάκια

Αν θέλουμε να δούμε ποιο είναι το καλύτερο και ποιο πρέπει να επιλέξουμε θα είναι αυτό το οποίο έχει τα συγκεκριμένα πιστοποιημένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα από μάρκα.

Διότι πολλές φορές συμβαίνει να πληρώσουμε μια φίρμα, ένα τζάκι κατώτερης ποιότητας, και να μας κοστίσει δυο φορές πάνω. Δεν υπάρχει λόγος. Εμείς στην enfe.gr έχουμε αυτή τη στιγμή αποκλειστική συνεργασία με εργοστάσιο παραγωγής τζακιών αυτής της τεχνολογίας. Σχεδόν στη μισή τιμή από τις τιμές που θα βρείτε στην ελεύθερη αγορά. Και αυτό επειδή επικεντρωθήκαμε στα τεχνικά και ποιοτικά πιστοποιημένα χαρακτηριστικά και όχι στις φίρμες. Επιλέξαμε εργοστάσιο που διαθέτει αυτή την τεχνολογία, και μάλιστα Ελληνικό εργοστάσιο. Παίρνουμε και διαθέτουμε τα συγκεκριμένα τζάκια αλλά και τις ένθετες εστίες σε πολύ βατές και χαμηλές τιμές. Πάντα σε συσχετισμό με την αξία και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.

τεχνολογίες ενεργειακών τζακιών

τεχνολογίες ενεργειακών τζακιών

0 thoughts on “Τεχνολογίες ενεργειακών τζακιών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Σχόλια Αναγνωστών – Πελατών

  • Μιχάλης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈκανα την ανακαίνιση του σπιτιού μου με την enfe χωρίς κανένα πρόβλημα, σηνεπής σε όλα του. Κατα τη διάρκεια των εργασιών αποφάσισα να τοποθετήσω ένα ενεργειακό τζάκι. Όταν το είπα στον υπεύθυνο μου είπε οτι θα μου τοποθετήσουν σε τιμή χονδρικής και μάλιστα δώρο τα εργατικά. Όπου είχα ρωτήσει μου είχαν δώσει τιμές άνω των 4.000 ευρώ. Ο υπεύθυνος της enfe μου το χρέωσε μόνο με 1.000 ευρώ. Τι να πω. Το ευχαριστώ είναι λίγο.
  • Διονύσης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΤα δυο άρθρα που δημοσιεύονται στο κάτω μέρος της σελίδας με διακριτικό SOS με βοήθησαν πάρα πολύ. Από άσχετος που ήμουν με την οικοδομή διαβάζοντας όσα περιγράφονται με την παραμικρή λεπτομέρεια κατάλαβα τι σημαίνει ποιοτική ανακαίνιση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρακολουθούσα καθημερινά αν εφαρμόζουν αυτά που γράφουν. Διαπίστωσα οτι ήταν άψογος προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Συγχαρητήρια.
  • Θανάσης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδωσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου στην enfe. Τα πάντα εκτελέστηκαν ακριβώς όπως αναλυτικά μου τα είχαν περιγράψει στη συγγραφή υποχρεώσεων που είχαμε υπογράψει. Όμως η έκπληξη για εμένα ήταν οτι μου έκαναν δώρο τον κρυφό φωτισμό στο σαλόνι μου χωρί ςνα το έχουμε συμφωνήσει. Μπράβο στα παιδιά.
  • Αντώνης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΕίχαμε συμφωνήσει με την enfe.gr μεταξύ των άλλων και τη βελτίωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Τα συνεργεία από οτι μου είπαν και διαπίστωσα και εγώ η ηλεκτρική εγκατάσταση ήταν χάλια. Στο τέλος όταν παρέλαβα το σπίτι είδα οτι η παλιά ηλεκτρική εγκατάσταση ακυρώθηκε και μου έκαναν μια ολοκαίνουργια υπερσύγχρονη ηλεκτρική εγκατάσταση, με νέο πίνακα, νέες καλωδιώσεις, νέες παροχές internet κλπ. Και όλα αυτά χωρίς να με επιβαρύνουν οικονομικά. Τους ευχαριστώ δημόσια (Μια μικρή παρατήρηση, καθυστέρησαν 15
  • Νίκος on Πείτε μας την γνώμη σαςΔιαμένω στο εξωτερικό και ανέθεσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου στην Ελλάδα στην enfe.gr. Όταν ήρθα να παραλάβω το έργο και το είδα έπεσα από τα σύννεφα.. Στην κυριολεξία παρέλαβα μια Βίλα. Συγχαρητήρια.
  • Χαρης on Μερική Ανακαίνιση Διαμερισμάτωναρα για μια κουζινα περιπου 15 τμ να υπολογιζω στα 2000-3000€?
  • Γιάννης on Πείτε μας την γνώμη σαςΗ ομάδα της enfe.gr κάνει τέλεια και ποιοτική δουλειά. Το σπίτι μου ήταν παλιό και οι τοιχοποιίες χάλια. Τα παιδιά μου μου το φύλαγαν για έκπληξη. Αποξήλωσαν όλους τους παλιούς χρωματισμούς και τα επιχρίσματα και τα έκαναν όλα από την αρχή και μάλιστα με σπατουλαριστούς τοίχους αν και δεν ήταν υποχρεωμένοι βάσει της συγγραφής υποχρεώσεων που είχαμε υπογράψει. Εγώ βέβαια τους έδωσα επιπλέον και ένα μικρό φιλοδώρημα. Συγχαρητήρια.
  • Αργυρης on Ανακαίνιση Κουζίνα – Μπάνιο – Κρεβατοκάμαραη κουζινα μου ειναι περιπου 12 τμ (4 Χ 3) και θελω να κανω ολικη ανακαινιση, ποσο θα μου κοστισει?
  • Αργύρης on Πείτε μας την γνώμη σαςΚαταπληκτική δουλειά σε καταπληκτικές τιμές.
  • Κώστας on Πείτε μας την γνώμη σαςΣυγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά.
Για να δείτε όλα τα σχόλια ή να προσθέσετε το δικό σας πατήστε ΕΔΩ