x

Προβλήματα με εργολάβους και συνεργεία ανακαινίσεων

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για να μην εμπλακούμε σε διαξιφισμούς και εμπλοκές και αδιέξοδα με τον εργολάβο που θα αναλάβει την ανακαίνισή μας.

Ποιο είναι το συνηθισμένο πρόβλημα στις ανακαινίσεις

Είναι και αυτό ένα σύνηθες φαινόμενο που παρατηρείται, να αναλάβει την ανακαίνιση ένας εργολάβος ή κάποια συνεργεία και στη διάρκεια των εργασιών να προκύψουν διχογνωμίες, παρερμηνείες πάνω σε κάποια πράγματα με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαξιφισμοί, προβλήματα, τσακωμοί, ενδεχομένως αδιέξοδα, και ότι αυτό συνεπάγεται. Το πως μπορεί να διασφαλιστεί ότι ο ιδιοκτήτης ο οποίος αναθέτει σε κάποιους την ανακαίνιση του σπιτιού του δεν θα έχει παρόμοια προβλήματα το έχουμε λύσει πολύ απλά εμείς στην enfe.gr. Το όλο μυστικό βρίσκεται στη συγγραφή υποχρεώσεων μεταξύ του ιδιοκτήτη και του εντολέα. Εντολέας μπορεί αν είναι ένας εργολάβος, ένα συνεργείο, μια εταιρεία ή οτιδήποτε άλλο.

Προβλήματα με εργολάβους και συνεργεία ανακαινίσεων

Προβλήματα με εργολάβους και συνεργεία ανακαινίσεων

Συγγραφή υποχρεώσεων σε ανακαίνιση

Η συγγραφή υποχρεώσεων θα πρέπει να περιέχει όχι μόνο επιγραμματικά ή γενικότητες όσον αφορά τις εργασίες ή τα προϊόντα. Θα πρέπει να είναι τόσο λεπτομερής και αναλυτική ώστε να περιγράφει: Πρώτον, όσον αφορά τα προϊόντα που θα τοποθετηθούν, τι ποιοτικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν τα προϊόντα, ποια θα πρέπει να είναι η αξία των προϊόντων που θα τοποθετηθούν. Δεύτερον, με ποιο τρόπο θα γίνουν οι εργασίες. Σε άλλα άρθρα έχουμε περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει κάθε εργασία. Επίσης περιγράφουμε τις προεργασίες που πρέπει να προηγηθούν για να έχουμε ένα αποτέλεσμα διαχρονικό και ποιοτικό.

Με δυο λόγια όλο το μυστικό κρύβεται πίσω από τη γραπτή συμφωνία συγγραφής υποχρεώσεων η οποία συνυπογράφεται από τον ιδιοκτήτη και τον εντολέα του έργου.

Τι να περιέχει η συγγραφή υποχρεώσεων για μια ανακαίνιση

Κλείνοντας, επιγραμματικά να πούμε ότι η συγγραφή υποχρεώσεων θα πρέπει να περιέχει χαρακτηριστικές λεπτομέρειες για το κάθε υλικό που πρέπει να τοποθετηθεί καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τοποθετηθεί. Αν λοιπόν υπάρχει μια ολοκληρωμένη συγγραφή υποχρεώσεων τότε ο κίνδυνος που προαναφέραμε απομακρύνεται, και ο καθένας είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί σε αυτά τα οποία έχει υπογράψει.


Σχόλια Αναγνωστών – Πελατών

  • Μιχάλης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈκανα την ανακαίνιση του σπιτιού μου με την enfe χωρίς κανένα πρόβλημα, σηνεπής σε όλα του. Κατα τη διάρκεια των εργασιών αποφάσισα να τοποθετήσω ένα ενεργειακό τζάκι. Όταν το είπα στον υπεύθυνο μου είπε οτι θα μου τοποθετήσουν σε τιμή χονδρικής και μάλιστα δώρο τα εργατικά. Όπου είχα ρωτήσει μου είχαν δώσει τιμές άνω των 4.000 ευρώ. Ο υπεύθυνος της enfe μου το χρέωσε μόνο με 1.000 ευρώ. Τι να πω. Το ευχαριστώ είναι λίγο.
  • Διονύσης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΤα δυο άρθρα που δημοσιεύονται στο κάτω μέρος της σελίδας με διακριτικό SOS με βοήθησαν πάρα πολύ. Από άσχετος που ήμουν με την οικοδομή διαβάζοντας όσα περιγράφονται με την παραμικρή λεπτομέρεια κατάλαβα τι σημαίνει ποιοτική ανακαίνιση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρακολουθούσα καθημερινά αν εφαρμόζουν αυτά που γράφουν. Διαπίστωσα οτι ήταν άψογος προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Συγχαρητήρια.
  • Θανάσης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδωσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου στην enfe. Τα πάντα εκτελέστηκαν ακριβώς όπως αναλυτικά μου τα είχαν περιγράψει στη συγγραφή υποχρεώσεων που είχαμε υπογράψει. Όμως η έκπληξη για εμένα ήταν οτι μου έκαναν δώρο τον κρυφό φωτισμό στο σαλόνι μου χωρί ςνα το έχουμε συμφωνήσει. Μπράβο στα παιδιά.
  • Αντώνης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΕίχαμε συμφωνήσει με την enfe.gr μεταξύ των άλλων και τη βελτίωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Τα συνεργεία από οτι μου είπαν και διαπίστωσα και εγώ η ηλεκτρική εγκατάσταση ήταν χάλια. Στο τέλος όταν παρέλαβα το σπίτι είδα οτι η παλιά ηλεκτρική εγκατάσταση ακυρώθηκε και μου έκαναν μια ολοκαίνουργια υπερσύγχρονη ηλεκτρική εγκατάσταση, με νέο πίνακα, νέες καλωδιώσεις, νέες παροχές internet κλπ. Και όλα αυτά χωρίς να με επιβαρύνουν οικονομικά. Τους ευχαριστώ δημόσια (Μια μικρή παρατήρηση, καθυστέρησαν 15
  • Νίκος on Πείτε μας την γνώμη σαςΔιαμένω στο εξωτερικό και ανέθεσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου στην Ελλάδα στην enfe.gr. Όταν ήρθα να παραλάβω το έργο και το είδα έπεσα από τα σύννεφα.. Στην κυριολεξία παρέλαβα μια Βίλα. Συγχαρητήρια.
  • Χαρης on Μερική Ανακαίνιση Διαμερισμάτωναρα για μια κουζινα περιπου 15 τμ να υπολογιζω στα 2000-3000€?
  • Γιάννης on Πείτε μας την γνώμη σαςΗ ομάδα της enfe.gr κάνει τέλεια και ποιοτική δουλειά. Το σπίτι μου ήταν παλιό και οι τοιχοποιίες χάλια. Τα παιδιά μου μου το φύλαγαν για έκπληξη. Αποξήλωσαν όλους τους παλιούς χρωματισμούς και τα επιχρίσματα και τα έκαναν όλα από την αρχή και μάλιστα με σπατουλαριστούς τοίχους αν και δεν ήταν υποχρεωμένοι βάσει της συγγραφής υποχρεώσεων που είχαμε υπογράψει. Εγώ βέβαια τους έδωσα επιπλέον και ένα μικρό φιλοδώρημα. Συγχαρητήρια.
  • Αργυρης on Ανακαίνιση Κουζίνα – Μπάνιο – Κρεβατοκάμαραη κουζινα μου ειναι περιπου 12 τμ (4 Χ 3) και θελω να κανω ολικη ανακαινιση, ποσο θα μου κοστισει?
  • Αργύρης on Πείτε μας την γνώμη σαςΚαταπληκτική δουλειά σε καταπληκτικές τιμές.
  • Κώστας on Πείτε μας την γνώμη σαςΣυγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά.
Για να δείτε όλα τα σχόλια ή να προσθέσετε το δικό σας πατήστε ΕΔΩ