x

Αναδείξτε το φωτισμό του σπιτιού σας – εξοικονομήστε ενέργεια

led φωτισμός – Κρυφός φωτισμός

Φωτίστε έξυπνα τους χώρους του σπιτιού σας δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα και εξοικονομήστε ενέργεια πληρώνοντας το 1/7 του ρεύματος που καταναλώνετε για φωτισμό μέχρι σήμερα.

Εξοικονόμηση ενέργειας με την τεχνολογία LED

Τι εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να έχει ένα νοικοκυριό με την τεχνολογία LED;

Η τεχνολογία LED έχει μπει τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας και είναι μια επανάσταση όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας.

τεχνολογία LED

τεχνολογία LED

Για να δώσουμε μια τάξη μεγέθους ας αρχίσουμε από το φωτισμό του σπιτιού.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Εάν χρησιμοποιήσουμε ένα λαμπτήρα LED ή μια ταινία (λεντοταινία), τότε σε σχέση με τους κοινούς λαμπτήρες και σε ότι υπήρχε μέχρι τώρα προσφέρουν μια εξοικονόμηση στην κατανάλωση του ρεύματος γύρω στο 80%.

εξοικονόμηση ενέργειας

εξοικονόμηση ενέργειας

Για παράδειγμα ένας λαμπτήρας LED που καταναλώνει ρεύμα οκτώ εως δέκα Watt αποδίδει πενήντα Watt ενέργεια. Μια λεντοταινία η οποία καταναλώνει 17 Watt αποδίδει ενέργεια και φωτισμό ίσο με 74 Watt.

Αυτός είναι και ο συσχετισμός των προϊόντων που είναι με LED έναντι των παραδοσιακών λαμπτήρων και προϊόντων.

Βέβαια αυτή τη στιγμή έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ η τεχνολογία που οτιδήποτε, είτε λαμπτήρας είτε προβολέας είτε κάθε μορφής συσκευή φωτισμού, αυτή τη στιγμή έχει εφαρμοστεί και σαν LED.

Επιπλέον, πέρα από τους λαμπτήρες, αυτή τη στιγμή έχουν παρουσιαστεί στην αγορά και οι λεντοταινίες. Οι λεντοταινίες μας παρέχουν αυτή τη στιγμή πάρα πολλές δυνατότητες. Όχι μόνο όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, δηλαδή οτι θα καταναλώνουν μια μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας και θα αποδίδουν επτά μονάδες ενέργειας στον φωτισμό (δηλαδή εξοικονόμηση ενέργειας 80%). Επιπλέον όμως μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε έναν διαφορετικό φωτισμό στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να τρέχουμε να αγοράζουμε πανάκριβα φωτιστικά για να φωτίσουμε το σπίτι μας.

Με την τεχνολογία των LED μπορούμε πολύ εύκολα και πολύ οικονομικά να κατασκευάσουμε στο σπίτι μας έναν κρυφό φωτισμό και μάλιστα με φως της ημέρας. Όχι όπως ήταν παλιά οι λάμπες που έδιναν κίτρινο φως. Η τεχνολογία LED θα δίνει καθαρό φως ημέρας το οποίο θα φωτίζει το ταβάνι χωρίς να ενοχλεί ο λαμπτήρας. Φωτίζεται όλος ο χώρος. Ακόμα και αν έξω είναι νύχτα, εμείς μέσα στο σπίτι έχουμε την αίσθηση οτι είναι μέρα.

Πιστεύουμε οτι ακόμα και αν πάρετε το καλύτερο φωτιστικό, δεν θα έχετε ούτε την αισθητική ούτε το αποτέλεσμα ούτε την ομορφιά που μπορεί να δημιουργήσει μέσα στο σαλόνι του σπιτιού ένας κρυφός φωτισμός.

Επιπλέον, πέρα από όσα είπαμε μέχρι τώρα, έχουν βγει και λεντοταινίες οι οποίες είναι έγχρωμες. Δηλαδή παράλληλα στον κρυφό φωτισμό, αν θέλουμε, με ένα κομπιουτεράκι που θα έχουμε στα χέρια μας, μπορούμε να διαμορφώσουμε συνθήκες κρυφού φωτισμού μέσα στο σπίτι σε τριακόσιες ως τριακόσιες πενήντα χρωματικές αποχρώσεις. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να ομορφύνουμε και να διαμορφώσουμε το σπίτι μας, την εικόνα του σπιτιού, την ατμόσφαιρα του σπιτιού κατά περίπτωση σε κάθε βραδιά όπως μας αρέσει. Μπορούμε έτσι να διακοσμήσουμε το σαλόνι μας ή την κρεβατοκάμαρά μας ώστε να μας αλλάζει στην κυριολεξία την ατμόσφαιρα. Η λεντοταινία μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού μας θελήσουμε.

Μπορείτε να δείτε τη λεντοταινία σε video τα οποία έχουμε αναρτήσει στο κανάλι μας στο youtube.

Επίσης μπορείτε να έρθετε στο γραφείο μας στο οποίο έχουμε εφαρμόσει έναν κρυφό φωτισμό και να δείτε και την αισθητική του αλλά και πως διαμορφώνεται η ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι είτε με το λευκό φωτισμό ημέρας είτε με τον έγχρωμο φωτισμό ο οποίος διαφοροποιεί και αλλάζει στην κυριολεξία τόσο τη διάθεσή μας αλλά και την ατμόσφαιρα και την εικόνα του σπιτιού μας.

φωτισμός led

φωτισμός led

Τελειώνοντας, με την τεχνολογία LED έχουμε δυο πράγματα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε:

Πρώτον την εξοικονόμηση ενέργειας. Είναι πολύ σημαντικό να πληρώνεις μια μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας και να απολαμβάνεις επτά έως οκτώ μονάδες φωτισμού.

Δεύτερον, έχουμε απεριόριστες δυνατότητες να δημιουργήσουμε ένα φωτισμό μέσα στο σπίτι ο οποίος να είναι και πρωτότυπος και πρωτοποριακός αλλά να έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε σε καθημερινή βάση μια ατμόσφαιρα από ότι υπήρχε μέχρι σήμερα. Δηλαδή κάθε μέρα να αλλάζει η ατμόσφαιρα του σπιτιού μας και να έχουμε κάθε μέρα ένα καινούργιο πρωτοποριακό φωτισμό με πολύ οικονομικό τρόπο.

Τεχνολογία LED στις ανακαινίσεις

Για όλους τους παραπάνω λόγους η τεχνολογία LED χρησιμοποιείται στις ανακαινίσεις. Πλέον οι ανακαινίσεις πρέπει να συνδυάζονται και με ενεργειακή αναβάθμιση, δηλαδή με εξοικονόμηση ενέργειας.


Σχόλια Αναγνωστών – Πελατών

  • Μιχάλης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈκανα την ανακαίνιση του σπιτιού μου με την enfe χωρίς κανένα πρόβλημα, σηνεπής σε όλα του. Κατα τη διάρκεια των εργασιών αποφάσισα να τοποθετήσω ένα ενεργειακό τζάκι. Όταν το είπα στον υπεύθυνο μου είπε οτι θα μου τοποθετήσουν σε τιμή χονδρικής και μάλιστα δώρο τα εργατικά. Όπου είχα ρωτήσει μου είχαν δώσει τιμές άνω των 4.000 ευρώ. Ο υπεύθυνος της enfe μου το χρέωσε μόνο με 1.000 ευρώ. Τι να πω. Το ευχαριστώ είναι λίγο.
  • Διονύσης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΤα δυο άρθρα που δημοσιεύονται στο κάτω μέρος της σελίδας με διακριτικό SOS με βοήθησαν πάρα πολύ. Από άσχετος που ήμουν με την οικοδομή διαβάζοντας όσα περιγράφονται με την παραμικρή λεπτομέρεια κατάλαβα τι σημαίνει ποιοτική ανακαίνιση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρακολουθούσα καθημερινά αν εφαρμόζουν αυτά που γράφουν. Διαπίστωσα οτι ήταν άψογος προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Συγχαρητήρια.
  • Θανάσης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδωσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου στην enfe. Τα πάντα εκτελέστηκαν ακριβώς όπως αναλυτικά μου τα είχαν περιγράψει στη συγγραφή υποχρεώσεων που είχαμε υπογράψει. Όμως η έκπληξη για εμένα ήταν οτι μου έκαναν δώρο τον κρυφό φωτισμό στο σαλόνι μου χωρί ςνα το έχουμε συμφωνήσει. Μπράβο στα παιδιά.
  • Αντώνης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΕίχαμε συμφωνήσει με την enfe.gr μεταξύ των άλλων και τη βελτίωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Τα συνεργεία από οτι μου είπαν και διαπίστωσα και εγώ η ηλεκτρική εγκατάσταση ήταν χάλια. Στο τέλος όταν παρέλαβα το σπίτι είδα οτι η παλιά ηλεκτρική εγκατάσταση ακυρώθηκε και μου έκαναν μια ολοκαίνουργια υπερσύγχρονη ηλεκτρική εγκατάσταση, με νέο πίνακα, νέες καλωδιώσεις, νέες παροχές internet κλπ. Και όλα αυτά χωρίς να με επιβαρύνουν οικονομικά. Τους ευχαριστώ δημόσια (Μια μικρή παρατήρηση, καθυστέρησαν 15
  • Νίκος on Πείτε μας την γνώμη σαςΔιαμένω στο εξωτερικό και ανέθεσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου στην Ελλάδα στην enfe.gr. Όταν ήρθα να παραλάβω το έργο και το είδα έπεσα από τα σύννεφα.. Στην κυριολεξία παρέλαβα μια Βίλα. Συγχαρητήρια.
  • Χαρης on Μερική Ανακαίνιση Διαμερισμάτωναρα για μια κουζινα περιπου 15 τμ να υπολογιζω στα 2000-3000€?
  • Γιάννης on Πείτε μας την γνώμη σαςΗ ομάδα της enfe.gr κάνει τέλεια και ποιοτική δουλειά. Το σπίτι μου ήταν παλιό και οι τοιχοποιίες χάλια. Τα παιδιά μου μου το φύλαγαν για έκπληξη. Αποξήλωσαν όλους τους παλιούς χρωματισμούς και τα επιχρίσματα και τα έκαναν όλα από την αρχή και μάλιστα με σπατουλαριστούς τοίχους αν και δεν ήταν υποχρεωμένοι βάσει της συγγραφής υποχρεώσεων που είχαμε υπογράψει. Εγώ βέβαια τους έδωσα επιπλέον και ένα μικρό φιλοδώρημα. Συγχαρητήρια.
  • Αργυρης on Ανακαίνιση Κουζίνα – Μπάνιο – Κρεβατοκάμαραη κουζινα μου ειναι περιπου 12 τμ (4 Χ 3) και θελω να κανω ολικη ανακαινιση, ποσο θα μου κοστισει?
  • Αργύρης on Πείτε μας την γνώμη σαςΚαταπληκτική δουλειά σε καταπληκτικές τιμές.
  • Κώστας on Πείτε μας την γνώμη σαςΣυγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά.
Για να δείτε όλα τα σχόλια ή να προσθέσετε το δικό σας πατήστε ΕΔΩ