x

Ανακαίνιση στις πόρτες

Ένα ερώτημα που συναντιέται συχνά στις ανακαινίσεις είναι τα θέματα που σχετίζονται με ανακαίνιση στις πόρτες. Δηλαδή:
Θέλω να αντικαταστήσω τις πόρτες στο σπίτι μου. Τόσο την εξωτερική πόρτα, όσο και τις εσωτερικές πόρτες. Τι μου προτείνετε;
Η απάντηση βρίσκεται στο video:

Αισθητική στην ανακαίνιση στις πόρτες

Και οι δυο αυτές ενότητες είναι συνηθισμένες στις ανακαινίσεις. Πολλές φορές στις ανακαινίσεις συνηθίζεται να αντικαθίσταται τόσο η εξωτερική πόρτα εισόδου όσο και οι εσωτερικές πόρτες. Αν ξεκινήσουμε με το θέμα της αισθητικής, και στις δυο αυτές περιπτώσεις είναι ένα θέμα υποκειμενικό. Είναι στην επιλογή του ιδιοκτήτη ποιο χρώμα ή ποιος συνδυασμός του αρέσει καλύτερα. Από εκεί και μετά εμείς του παρουσιάζουμε τι δυνατότητες υπάρχουν, τι σχεδιασμοί υπάρχουν, και ο ιδιοκτήτης αποφασίζει. Εκείνο στο οποίο πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα σε αυτές τις δυο περιπτώσεις είναι από τι υλικό κατασκευάζεται, ποια είναι τα καλύτερα υλικά αυτή τη στιγμή που θα μας δώσουν ένα προϊόν το οποίο εκτός από την αισθητική του να είναι και ένα ποιοτικό προϊόν το οποίο να έχει αντοχή και να είναι άφθαρτο για τα επόμενα χρόνια.

Ανακαίνιση στις πόρτες

Ανακαίνιση στις πόρτες

Ανακαίνιση στις εξωτερικές πόρτες

Ας ξεκινήσουμε με την πόρτα ασφαλείας την εξωτερική, ο οποία είναι ένα βασικό στοιχείο σε μια ανακαίνιση, αν λάβουμε υπόψη οτι οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται από την κύρια πόρτα, δηλαδή από την πόρτα εισόδου του διαμερίσματος. Εκεί αυτή τη στιγμή υπάρχει η τάση οι περισσότεροι να βάλουν μια πόρτα ασφαλείας. όμως ας ξεκαθαρίσουμε όταν λέμε πόρτα ασφαλείας τι εννοούμε, διότι εδώ υπάρχει μια πλήρης σύγχυση στην αγορά. Βάζει ο άλλος μια πόρτα ασφαλείας, αλλά το ζητούμενο είναι πόσο ασφαλείας είναι αυτή η πόρτα. Παρουσιάζονται και εμφανίζονται στην αγορά πόρτες ασφαλείας με διπλές λαμαρίνες, με τριπλές λαμαρίνες, τριπλή λαμαρίνα, πολλαπλά κλειδώματα, δεκαέξι κλειδώματα, είκοσι κλειδώματα, πόρτες οι οποίες δεν μπορεί να τις τρυπήσει κανένα τρυπάνι και τις θεωρούνε αδιάρρηκτες.

Υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις αυτή τη στιγμή, εικόνες και μοντέλα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ο καθένας εμφανίζει το προϊόν του ότι είναι αδιάρρηκτο λόγω του οτι παραδείγματος χάριν έχει τριπλή προστασία με τριπλή επένδυση από στσαλολαμαρίνα άρα δεν γίνεται διάρρηξη ούτε και με μπαζούκας.

Η αλήθεια όμως είναι μια. Ότι στην πόρτα ασφαλείας κανένας δεν πρόκειται να έρθει απέξω με ένα μπαζούκας ή με ένα μεγάλο τρυπάνι και να τρυπήσει την πόρτα. Εκείνο το οποίο είναι το άλφα και το ωμέγα στην πόρτα ασφαλείας και αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει ο κόσμος και δεν δίνει βαρύτητα σε αυτό είναι η κλειδαριά. Αυτό είναι το ζητούμενο: ποια είναι η καλύτερη κλειδαριά η οποία είναι αδιάρρηκτη. Τι γίνεται τώρα με τις κλειδαριές: ας ξεκινήσουμε με πόρτες ασφαλείας που πωλούντουσαν πριν από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια με κλειδί χρηματοκιβωτίου οι οποίες θεωρούντουσαν απαραβίαστες. Πράγματι αυτές οι πόρτες ήταν απαραβίαστες πριν από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια. Όμως με το πέρασμα των χρόνων υπάρχει μη κούρσα όσον αφορά την εξέλιξη των κλειδαριών υπό την έννοια ότι μετά από δεκαπέντε χρόνια ύπαρξης κάποιας κλειδαριάς κάποιοι διαρρήκτες έχουν καταφέρει να βρουν τον τρόπο να αποκωδικοποιήσουν την κατασκευή μια κλειδαριάς, ώστε πλέον το άνοιγμα της κλειδαριάς να αποτελεί παιγνιδάκι. Στη συνέχεια η τεχνολογία βγάζει καινούργιες κλειδαριές οι οποίες στην αρχική τους μορφή είναι απαραβίαστες. Όσο περνάει όμως ο χρόνος οι διαρρήκτες βρίσκουν τον τρόπο ώστε και αυτές αν τις παραβιάζουν και μάλιστα πάρα πολύ εύκολα.

ανακαίνιση πόρτες

ανακαίνιση πόρτες

Άρα όταν μιλάμε για πόρτα ασφαλείας εκείνο το οποίο πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση είναι η τοποθέτηση της κλειδαριάς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην αγορά κλειδαριές οι οποίες είναι με μικρό κλειδί οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν παραβιάζονται. Υπάρχουν όμως κλειδαριές της ίδιας μορφής οι οποίες έχουν επιπλέον χαρακτηριστικά τα οποία αποτρέπουν σε μεγαλύτερο βαθμό την πιθανότητα παραβίασης. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή οι κλειδαριές ασφαλείας που υπάρχουν με μικρό κλειδί αν προσθέσουμε στην κλειδαριά αυτή και την κάνουμε γραναζωτή κλειδαριά και μάλιστα προσθέσουμε και διπλό καταπέλτη ο οποίος σε κάθε προσπάθεια διάρρηξης πέφτει και μπλοκάρει τα πάντα, αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε ότι έχουμε διασφαλίσει κάθε πιθανότητα να διαρρήξουν το σπίτι μας.

Ανακαίνιση στις εσωτερικές πόρτες

Όσον αφορά τις εσωτερικές πόρτες αυτές που υπάρχουν και κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούνται είναι οι laminate πόρτες σε πολλούς χρωματισμούς και σε πολλά σχέδια. Αν θέλετε να πούμε για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν οι πόρτες αυτές, έχουν σχέση με την ποιότητα του εξωτερικού φύλου που υπάρχει, δηλαδή του laminate, έχουν σχέση με την ποιότητα του κασώματος που αυτή τη στιγμή το κάσωμα δεν πρέπει αν είναι από mdf αλλά θα πρέπει να είναι από ξύλο πλακάζ ώστε να μη μας σαπίσει ή να μη χαλάσει στη συνέχεια.

Ανακαίνιση στις πόρτες από την enfe.gr

Γενικότερα τόσο οι εξωτερικές όσο και οι εσωτερικές πόρτες που χρησιμοποιούμε εμείς σαν εταιρεία είναι οι πόρτες οι οποίες έχουν τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή διότι αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν πόρτες Κινέζικες ή από άλλες τέτοιες χώρες στις οποίες η τελική τους κάλυψη είναι χάρτινη εντελώς και πολύ ευτελούς ποιότητας. Θα πρέπει λοιπόν σε κάθε περίπτωση αυτός ο οποίος θέλει να κάνει ανακαίνιση να ψάχνει για τα αναλυτικά χαρακτηριστικά της κάθε πόρτας, για τη λεπτομέρειά της. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο να το γνωρίζει ο καθένας. Αν εμπιστευθεί την εταιρεία που του περιγράφει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε σαφώς θα καταφέρει να επιλέξει και να τοποθετήσει τη σωστή και την κατάλληλη πόρτα.


Σχόλια Αναγνωστών – Πελατών

  • Μιχάλης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈκανα την ανακαίνιση του σπιτιού μου με την enfe χωρίς κανένα πρόβλημα, σηνεπής σε όλα του. Κατα τη διάρκεια των εργασιών αποφάσισα να τοποθετήσω ένα ενεργειακό τζάκι. Όταν το είπα στον υπεύθυνο μου είπε οτι θα μου τοποθετήσουν σε τιμή χονδρικής και μάλιστα δώρο τα εργατικά. Όπου είχα ρωτήσει μου είχαν δώσει τιμές άνω των 4.000 ευρώ. Ο υπεύθυνος της enfe μου το χρέωσε μόνο με 1.000 ευρώ. Τι να πω. Το ευχαριστώ είναι λίγο.
  • Διονύσης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΤα δυο άρθρα που δημοσιεύονται στο κάτω μέρος της σελίδας με διακριτικό SOS με βοήθησαν πάρα πολύ. Από άσχετος που ήμουν με την οικοδομή διαβάζοντας όσα περιγράφονται με την παραμικρή λεπτομέρεια κατάλαβα τι σημαίνει ποιοτική ανακαίνιση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρακολουθούσα καθημερινά αν εφαρμόζουν αυτά που γράφουν. Διαπίστωσα οτι ήταν άψογος προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Συγχαρητήρια.
  • Θανάσης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδωσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου στην enfe. Τα πάντα εκτελέστηκαν ακριβώς όπως αναλυτικά μου τα είχαν περιγράψει στη συγγραφή υποχρεώσεων που είχαμε υπογράψει. Όμως η έκπληξη για εμένα ήταν οτι μου έκαναν δώρο τον κρυφό φωτισμό στο σαλόνι μου χωρί ςνα το έχουμε συμφωνήσει. Μπράβο στα παιδιά.
  • Αντώνης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΕίχαμε συμφωνήσει με την enfe.gr μεταξύ των άλλων και τη βελτίωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Τα συνεργεία από οτι μου είπαν και διαπίστωσα και εγώ η ηλεκτρική εγκατάσταση ήταν χάλια. Στο τέλος όταν παρέλαβα το σπίτι είδα οτι η παλιά ηλεκτρική εγκατάσταση ακυρώθηκε και μου έκαναν μια ολοκαίνουργια υπερσύγχρονη ηλεκτρική εγκατάσταση, με νέο πίνακα, νέες καλωδιώσεις, νέες παροχές internet κλπ. Και όλα αυτά χωρίς να με επιβαρύνουν οικονομικά. Τους ευχαριστώ δημόσια (Μια μικρή παρατήρηση, καθυστέρησαν 15
  • Νίκος on Πείτε μας την γνώμη σαςΔιαμένω στο εξωτερικό και ανέθεσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου στην Ελλάδα στην enfe.gr. Όταν ήρθα να παραλάβω το έργο και το είδα έπεσα από τα σύννεφα.. Στην κυριολεξία παρέλαβα μια Βίλα. Συγχαρητήρια.
  • Χαρης on Μερική Ανακαίνιση Διαμερισμάτωναρα για μια κουζινα περιπου 15 τμ να υπολογιζω στα 2000-3000€?
  • Γιάννης on Πείτε μας την γνώμη σαςΗ ομάδα της enfe.gr κάνει τέλεια και ποιοτική δουλειά. Το σπίτι μου ήταν παλιό και οι τοιχοποιίες χάλια. Τα παιδιά μου μου το φύλαγαν για έκπληξη. Αποξήλωσαν όλους τους παλιούς χρωματισμούς και τα επιχρίσματα και τα έκαναν όλα από την αρχή και μάλιστα με σπατουλαριστούς τοίχους αν και δεν ήταν υποχρεωμένοι βάσει της συγγραφής υποχρεώσεων που είχαμε υπογράψει. Εγώ βέβαια τους έδωσα επιπλέον και ένα μικρό φιλοδώρημα. Συγχαρητήρια.
  • Αργυρης on Ανακαίνιση Κουζίνα – Μπάνιο – Κρεβατοκάμαραη κουζινα μου ειναι περιπου 12 τμ (4 Χ 3) και θελω να κανω ολικη ανακαινιση, ποσο θα μου κοστισει?
  • Αργύρης on Πείτε μας την γνώμη σαςΚαταπληκτική δουλειά σε καταπληκτικές τιμές.
  • Κώστας on Πείτε μας την γνώμη σαςΣυγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά.
Για να δείτε όλα τα σχόλια ή να προσθέσετε το δικό σας πατήστε ΕΔΩ