x

Ανακαίνιση σπιτιού

Απαντάμε στο ερώτημα: Θέλω να ανακαινίσω το σπίτι μου. Δεν ξέρω πως να ξεκινήσω. Τι πρέπει να προσέξω; Τι κατευθύνσεις θα μου δίνατε;

Ανακαίνιση σπιτιού από την enfe.gr

Θα προσπαθήσω να απαντήσω πάνω στο ένα ερώτημα το οποίο είναι πολυδιάστατο και θα πρέπει και να προσέξετε πάρα πολλά πράγματα και να γνωρίζετε πάρα πολλά πράγματα. Τα οποία βέβαια μέσα στην ιστοσελίδα μας enfe.gr τα εξειδικεύουμε το καθένα ξεχωριστά. Μπορώ να σας πω κάποιες γενικές παρατηρήσεις, κάποιες γενικές προτάσεις. Πως θα ξεκινήσετε και τι ακριβώς είναι τα πιο σημαντικά σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προτεραιότητα.

ανακαίνιση σπιτιού

ανακαίνιση σπιτιού

Ανακαινίσεις σπιτιών

Καταρχήν ανακαινίζοντας ένα σπίτι σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε για ένα σπίτι το οποίο είναι τριακονταπενταετίας ή σαράντα χρονών ή παραπάνω. Τα δυο πρώτα πράγματα που πρέπει να ανακαινιστούν και να αντικατασταθούν σε ένα σπίτι παλιό αυτής της κατηγορίας είναι κατά κύριο λόγο τα υδραυλικά και επίσης εξίσου σημαντικά είναι τα ηλεκτρικά. Τα υδραυλικά του σπιτιού υπό την έννοια ότι ο κάθε πράγμα σε ένα κτίριο έχει μια διάρκεια ζωής. Μετά από σαράντα χρόνια ένα σπίτι, εξετάζοντας τα υλικά που υπήρχαν τότε και εξειδικεύοντας το πράγμα στα υδραυλικά και τα αποχετευτικά, οι σωληνώσεις είτ έχουν ήδη διαβρωθεί είτε είναι έτοιμες προς διάβρωση. Με συνέπεια αν όχι σήμερα τότε σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα αρχίσουν να δημιουργούνται προβλήματα διαρροών τα οποία προκαλούν πάρα πολλές ζημιές και μετά τρέχεις να αποκαταστήσεις και το ένα και το άλλο.

ανακαινίσεις σπιτιών

ανακαινίσεις σπιτιών

Ανακαινίζουμε λοιπόν πρώτον τα υδραυλικά και τα αποχετευτικά. Με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και τα πλέον σύγχρονα υλικά. Στη συνέχεια εξίσου σημαντικά είναι και τα ηλεκτρικά του σπιτιού. ήδη οι καλωδιώσεις που υπάρχουν έχουν πάθει ακαμψία και ενδεχομένως να υπάρχουν και φθορές με συνέπεια να υπάρχουν βραχυκυκλώματα και οτιδήποτε σχετικό. Οι πίνακες οι παλιοί οι οποίοι υπάρχουν είναι επιεικώς επικίνδυνοι. Δεν διαθέτουν την προστασία που σου παρέχει μια σύγχρονη ηλεκτρική εγκατάσταση με συνέπεια κάποιος πολύ εύκολα να μπορεί να πάθει μια ηλεκτροπληξία. Διότι δεν υπάρχει ένας σύγχρονος πίνακας ο οποίος να σε προστατεύει.

Άρα ανακαινίζουμε τα ηλεκτρικά, έτσι χοντρικά να το πούμε ότι σε γενικές γραμμές για να έχουμε καταρχήν διασφαλίσει ότι είμαστε όσο το δυνατόν κατοχυρωμένοι όσον αφορά την πιθανότητα να πάθουμε ηλεκτροπληξία και επιπλέον κατά δεύτερο λόγο επειδή οι απαιτήσεις που υπάρχουν σήμερα σε ένα σπίτι είναι κατά πολύ διαφοροποιημένες σε σχέση με τις απαιτήσεις που υπήρχαν πριν από σαράντα χρόνια. Απαιτήσεις σε κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Κατά συνέπεια ούτε οι ασφάλειες που έχουν μέσα αρκούν, οι καλωδιώσεις είναι πολύ λεπτές γι αν αντέξουν όλο αυτό το φορτίο το οποίο ζητάμε. και σε γενικές γραμμές αλλάζουμε πίνακα, αλλάζουμε όλες τις καλωδιώσεις, περνάμε καινούργιες γραμμές οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Καινούργιες γραμμές στην κουζίνα, καινούργιες γραμμές για τα κλιματιστικά, καινούργιες γραμμές για το internet, σύμφωνα με τις καινούργιες απαιτήσεις. Σε γενικές γραμμές κάνουμε μια καινούργια σύγχρονη ηλεκτρική εγκατάσταση.

ανακαίνιση σε σπίτι

ανακαίνιση σε σπίτι

Ανακαίνιση σε σπίτι

Από εκεί και μετά υπάρχουν και όλα τα υπόλοιπα. Τα δυο πρώτα που σας είπα είναι τα πρώτα από τα οποία πρέπει να ξεκινήσουμε. Στη συνέχεια περνάμε στην ανακαίνιση κουζίνας, στην ανακαίνιση του μπάνιου, στην ανακαίνιση των δαπέδων, ανακαινίζουμε τις ντουλάπες, εσωτερικές πόρτες, πόρτες ασφαλείας. Εκεί ανάλογα με το κόστος και ανάλογα με το πόσα χρήματα έχετε τη δυνατότητα να διαθέσετε για την ανακαίνιση ιεραρχούμε τις προτεραιότητες και προχωράμε ανάλογα με τις απαιτήσεις σας και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες.


Σχόλια Αναγνωστών – Πελατών

  • Μιχάλης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈκανα την ανακαίνιση του σπιτιού μου με την enfe χωρίς κανένα πρόβλημα, σηνεπής σε όλα του. Κατα τη διάρκεια των εργασιών αποφάσισα να τοποθετήσω ένα ενεργειακό τζάκι. Όταν το είπα στον υπεύθυνο μου είπε οτι θα μου τοποθετήσουν σε τιμή χονδρικής και μάλιστα δώρο τα εργατικά. Όπου είχα ρωτήσει μου είχαν δώσει τιμές άνω των 4.000 ευρώ. Ο υπεύθυνος της enfe μου το χρέωσε μόνο με 1.000 ευρώ. Τι να πω. Το ευχαριστώ είναι λίγο.
  • Διονύσης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΤα δυο άρθρα που δημοσιεύονται στο κάτω μέρος της σελίδας με διακριτικό SOS με βοήθησαν πάρα πολύ. Από άσχετος που ήμουν με την οικοδομή διαβάζοντας όσα περιγράφονται με την παραμικρή λεπτομέρεια κατάλαβα τι σημαίνει ποιοτική ανακαίνιση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρακολουθούσα καθημερινά αν εφαρμόζουν αυτά που γράφουν. Διαπίστωσα οτι ήταν άψογος προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Συγχαρητήρια.
  • Θανάσης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδωσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου στην enfe. Τα πάντα εκτελέστηκαν ακριβώς όπως αναλυτικά μου τα είχαν περιγράψει στη συγγραφή υποχρεώσεων που είχαμε υπογράψει. Όμως η έκπληξη για εμένα ήταν οτι μου έκαναν δώρο τον κρυφό φωτισμό στο σαλόνι μου χωρί ςνα το έχουμε συμφωνήσει. Μπράβο στα παιδιά.
  • Αντώνης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΕίχαμε συμφωνήσει με την enfe.gr μεταξύ των άλλων και τη βελτίωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Τα συνεργεία από οτι μου είπαν και διαπίστωσα και εγώ η ηλεκτρική εγκατάσταση ήταν χάλια. Στο τέλος όταν παρέλαβα το σπίτι είδα οτι η παλιά ηλεκτρική εγκατάσταση ακυρώθηκε και μου έκαναν μια ολοκαίνουργια υπερσύγχρονη ηλεκτρική εγκατάσταση, με νέο πίνακα, νέες καλωδιώσεις, νέες παροχές internet κλπ. Και όλα αυτά χωρίς να με επιβαρύνουν οικονομικά. Τους ευχαριστώ δημόσια (Μια μικρή παρατήρηση, καθυστέρησαν 15
  • Νίκος on Πείτε μας την γνώμη σαςΔιαμένω στο εξωτερικό και ανέθεσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου στην Ελλάδα στην enfe.gr. Όταν ήρθα να παραλάβω το έργο και το είδα έπεσα από τα σύννεφα.. Στην κυριολεξία παρέλαβα μια Βίλα. Συγχαρητήρια.
  • Χαρης on Μερική Ανακαίνιση Διαμερισμάτωναρα για μια κουζινα περιπου 15 τμ να υπολογιζω στα 2000-3000€?
  • Γιάννης on Πείτε μας την γνώμη σαςΗ ομάδα της enfe.gr κάνει τέλεια και ποιοτική δουλειά. Το σπίτι μου ήταν παλιό και οι τοιχοποιίες χάλια. Τα παιδιά μου μου το φύλαγαν για έκπληξη. Αποξήλωσαν όλους τους παλιούς χρωματισμούς και τα επιχρίσματα και τα έκαναν όλα από την αρχή και μάλιστα με σπατουλαριστούς τοίχους αν και δεν ήταν υποχρεωμένοι βάσει της συγγραφής υποχρεώσεων που είχαμε υπογράψει. Εγώ βέβαια τους έδωσα επιπλέον και ένα μικρό φιλοδώρημα. Συγχαρητήρια.
  • Αργυρης on Ανακαίνιση Κουζίνα – Μπάνιο – Κρεβατοκάμαραη κουζινα μου ειναι περιπου 12 τμ (4 Χ 3) και θελω να κανω ολικη ανακαινιση, ποσο θα μου κοστισει?
  • Αργύρης on Πείτε μας την γνώμη σαςΚαταπληκτική δουλειά σε καταπληκτικές τιμές.
  • Κώστας on Πείτε μας την γνώμη σαςΣυγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά.
Για να δείτε όλα τα σχόλια ή να προσθέσετε το δικό σας πατήστε ΕΔΩ