x

Ανακαίνιση μπάνιου

Θέλω να κάνω ανακαίνιση μπάνιου. Τι μου προτείνετε;

Η ανακαίνιση του μπάνιου είναι από τις πρώτες προτεραιότητες όταν ξεκινάμε μια ανακαίνιση ενός παλιού σπιτιού. Σε γενικές γραμμές για να ανακαινίσουμε ένα μπάνιο πρώτη προϋπόθεση είναι να ανακαινηθούν και να αντικατασταθούν τα παλιά υδραυλικά και αποχετευτικά τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο μπάνιο.

Υπό την έννοια ότι δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε μια καινούργια εικόνα του μπάνιου. Ενώ το υπόστρωμα του μπάνιου, το οποίο είναι τα υδραυλικά και τα αποχετευτικά να είναι είτε σάπια είτε έτοιμα να αποσαθρωθούν και να σαπίσουν και να δημιουργήσουν προβλήματα. Άρα σε γενικές γραμμές ξεκινώντας από το μπάνιο αποξηλώνουμε τα πάντα. Και στη συνέχεια κάνουμε καινούργια υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση.

Μπάνιο Glass

Μια εξαιρετική πρόταση είναι να αας σχεδιάσουμε και να σας τοποθετήσουμε ένα μπάνιο glass. Εδώ μπορείτε να δειτε φωτιογραφίες από μπάνιο glass:

Ποιοτική Ανακαίνιση μπάνιου

Από εκεί και μετά οι περισσότερες απαιτήσεις που υπάρχουν για να ανακαινίσουμε και να κάνουμε πιο λειτουργικό ένα μπάνιο βρίσκονται στις παλιές μπανιέρες. Οι παλιές μπανιέρες αρχίζουν να μη χρησιμοποιούνται πλέον για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας βασικός λόγος είναι ότι μέσα στις μπανιέρες έχουν γίνει πάρα πολλά ατυχήματα. Και ο κόσμος δεν θέλει τη μπανιέρα, αλλά προτιμά μια σύγχρονη ντουζιέρα.

Η ντουζιέρα έχει τα εξής πλεονεκτήματα έναντι της μπανιέρας: Καταρχήν όταν λέμε για τοποθέτηση ντουζιέρας εννοούμε οτι θα υπάρχει και η καμπίνα της ντουζιέρας η οποία θα είναι από άθραυστο κρύσταλλο. Θα κλείνεται περιμετρικά, άρα όποιος θα μπει μέσα να κάνει το μπάνιο του κλείνει τα κρύσταλλα. Η ντουζιέρα θα είναι εξοπλισμένη με τα κατάλληλα ράφια για να τοποθετηθούν τα σαμπουάν ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται κάποιος για να κάνει το μπάνιο του. Το γεγονός ότι δεν πετάγονται νερά και δεν γεμίζει ή πλημμυρίζει ολόκληρο το μπάνιο. Δεδομένου οτι η καμπίνα της ντουζιέρας προστατεύει όλο το υπόλοιπο μπάνιο από την υγρασία και από νερά, η ντουζιέρα προτιμάται από το ενενήντα τοις εκατό όσων θέλουν να κάνουν ανακαίνιση μπάνιου.

Ανακαίνιση μπάνιου

Ανακαίνιση μπάνιου

Το έπιπλο του μπάνιου που θα τοποθετηθεί παίζει σημαντικό ρόλο τόσο από άποψη αισθητικής όσο και από άποψη λειτουργικότητας. Αυτή τη στιγμή δεν τοποθετούνται πλέον οι παλιού νιπτήρες πορσελάνης. Δεδομένου οτι όταν υπάρχει ο πορσελάνινος νιπτήρας πάνω σε ένα έπιπλο, τότε το έπιπλο αυτό λειτουργεί και ως αποθηκευτικός χώρος. Όλα εκείνα τα αντικείμενα που πρέπει να αποθηκεύσουμε στο μπάνιο μας, είτε είναι τα ρούχα, είτε είναι τα άπλυτα, είτε όλα όσα χρειαζόμαστε γιοα την καθημερινή φροντίδα μας, μπορούν να αποθηκευθούν στο έπιπλο μπάνιου. Όλα αυτά, ανάλογα με το χώρο που υπάρχει διαθέσιμος μέσα στο μπάνιο. Σχεδιάζοντας τη νέα διαμόρφωση μπάνιου, το στοιχείο που λαμβάνουμε υπόψη είναι να διαμορφωθούν και οι κατάλληλοι χώροι, είτε το έπιπλο μπάνιου είτε μια στήλη δίπλα από το μπάνιο, μέσα στην οποία θα πρέπει να μπορούμε να αποθηκεύσουμε όλα τα πράγματα που μας είναι απαραίτητα και για το μπάνιο μας και για το πλυντήριο ρούχων. Για παράδειγμα απορρυπαντικά, σαμπουάν. Άρα το έπιπλο μπάνιου θα πρέπει να φτιαχτεί με όσο το δυνατόν πιο λειτουργικό τρόπο, παράλληλα όμως να είναι και αισθητικά πιο όμορφο.

Ανακαίνιση μπάνιου από την enfe.gr

Από εκεί και πέρα η τοποθέτηση πλακιδίων, η τοποθέτηση λεκάνης κλπ είναι στην επιλογή του ιδιοκτήτη. Είναι θέμα γούστου. Εκεί βέβαια ο καθένας κάνει τους σχεδιασμούς του, επιλέγει εκείνα τα χρώματα που θεωρεί ότι θα είναι πιο όμορφα και πιο καλά. Είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα να αποφασίσουμε τα πλακίδια του μπάνιου που θα χρησιμοποιηθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις αποφασίζει ο ιδιοκτήτης. Εμείς σαν εταιρεία εκείνο που πρέπει να προσέξουμε, και το προσέχουμε πάντα, είναι η στεγανοποίηση του μπάνιου. Δηλαδή τα υδραυλικά που τοποθετούνται και στη συνέχεια όταν μπει η μπανιέρα ή η ντουζιέρα ή οτιδήποτε αυτά θα πρέπει να στεγανοποιηθούν με το κατάλληλο υλικό. Ώστε να αποτρέψουμε κάθε πιθανότητα να υπάρχουν διαρροές και εργασίες από το μπάνιο.

Σε γενικές γραμμές όταν ξεκινάει η ανακαίνιση μπάνιου διαστασιολογούμε το υπάρχον μπάνιο, φτιάχνουμε μια καινούργια κάτοψη. Δημιουργούμε μια καινούργια πρόταση πως ακριβώς πρέπει να μπουν τα στοιχεία μέσα στο καινούργιο μπάνιο. Και εφόσον το διαμορφώσουμε, αυτό το παρουσιάζουμε και σε τρισδιάστατη μορφή, συμφωνούμε οτι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή, και τελικά προχωρούμε στην εφαρμογή της.


Σχόλια Αναγνωστών – Πελατών

  • Μιχάλης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈκανα την ανακαίνιση του σπιτιού μου με την enfe χωρίς κανένα πρόβλημα, σηνεπής σε όλα του. Κατα τη διάρκεια των εργασιών αποφάσισα να τοποθετήσω ένα ενεργειακό τζάκι. Όταν το είπα στον υπεύθυνο μου είπε οτι θα μου τοποθετήσουν σε τιμή χονδρικής και μάλιστα δώρο τα εργατικά. Όπου είχα ρωτήσει μου είχαν δώσει τιμές άνω των 4.000 ευρώ. Ο υπεύθυνος της enfe μου το χρέωσε μόνο με 1.000 ευρώ. Τι να πω. Το ευχαριστώ είναι λίγο.
  • Διονύσης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΤα δυο άρθρα που δημοσιεύονται στο κάτω μέρος της σελίδας με διακριτικό SOS με βοήθησαν πάρα πολύ. Από άσχετος που ήμουν με την οικοδομή διαβάζοντας όσα περιγράφονται με την παραμικρή λεπτομέρεια κατάλαβα τι σημαίνει ποιοτική ανακαίνιση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρακολουθούσα καθημερινά αν εφαρμόζουν αυτά που γράφουν. Διαπίστωσα οτι ήταν άψογος προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Συγχαρητήρια.
  • Θανάσης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδωσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου στην enfe. Τα πάντα εκτελέστηκαν ακριβώς όπως αναλυτικά μου τα είχαν περιγράψει στη συγγραφή υποχρεώσεων που είχαμε υπογράψει. Όμως η έκπληξη για εμένα ήταν οτι μου έκαναν δώρο τον κρυφό φωτισμό στο σαλόνι μου χωρί ςνα το έχουμε συμφωνήσει. Μπράβο στα παιδιά.
  • Αντώνης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΕίχαμε συμφωνήσει με την enfe.gr μεταξύ των άλλων και τη βελτίωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Τα συνεργεία από οτι μου είπαν και διαπίστωσα και εγώ η ηλεκτρική εγκατάσταση ήταν χάλια. Στο τέλος όταν παρέλαβα το σπίτι είδα οτι η παλιά ηλεκτρική εγκατάσταση ακυρώθηκε και μου έκαναν μια ολοκαίνουργια υπερσύγχρονη ηλεκτρική εγκατάσταση, με νέο πίνακα, νέες καλωδιώσεις, νέες παροχές internet κλπ. Και όλα αυτά χωρίς να με επιβαρύνουν οικονομικά. Τους ευχαριστώ δημόσια (Μια μικρή παρατήρηση, καθυστέρησαν 15
  • Νίκος on Πείτε μας την γνώμη σαςΔιαμένω στο εξωτερικό και ανέθεσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου στην Ελλάδα στην enfe.gr. Όταν ήρθα να παραλάβω το έργο και το είδα έπεσα από τα σύννεφα.. Στην κυριολεξία παρέλαβα μια Βίλα. Συγχαρητήρια.
  • Χαρης on Μερική Ανακαίνιση Διαμερισμάτωναρα για μια κουζινα περιπου 15 τμ να υπολογιζω στα 2000-3000€?
  • Γιάννης on Πείτε μας την γνώμη σαςΗ ομάδα της enfe.gr κάνει τέλεια και ποιοτική δουλειά. Το σπίτι μου ήταν παλιό και οι τοιχοποιίες χάλια. Τα παιδιά μου μου το φύλαγαν για έκπληξη. Αποξήλωσαν όλους τους παλιούς χρωματισμούς και τα επιχρίσματα και τα έκαναν όλα από την αρχή και μάλιστα με σπατουλαριστούς τοίχους αν και δεν ήταν υποχρεωμένοι βάσει της συγγραφής υποχρεώσεων που είχαμε υπογράψει. Εγώ βέβαια τους έδωσα επιπλέον και ένα μικρό φιλοδώρημα. Συγχαρητήρια.
  • Αργυρης on Ανακαίνιση Κουζίνα – Μπάνιο – Κρεβατοκάμαραη κουζινα μου ειναι περιπου 12 τμ (4 Χ 3) και θελω να κανω ολικη ανακαινιση, ποσο θα μου κοστισει?
  • Αργύρης on Πείτε μας την γνώμη σαςΚαταπληκτική δουλειά σε καταπληκτικές τιμές.
  • Κώστας on Πείτε μας την γνώμη σαςΣυγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά.
Για να δείτε όλα τα σχόλια ή να προσθέσετε το δικό σας πατήστε ΕΔΩ