x

Ανακαίνιση Δαπέδων

Πολύς κόσμος θέλει να κάνει ανακαίνιση δαπέδου και μας απευθύνει το ερώτημα:
Θέλω να αλλάξω το δάπεδο του σπιτιού μου. Τι πρέπει να γνωρίζω;

Δείτε την απάντηση για την ανακαίνιση δαπέδου:

Και το δάπεδο του σπιτιού βέβαια εντάσσεται στα πλαίσια μιας γενικής και πλήρους ανακαίνισης του σπιτιού. Τα δάπεδα που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στα παλιά σπίτια θα είναι είτε μαρμάρινα είτε μωσαϊκό είτε ξύλο παρκέ. Οι δυο πρώτες περιπτώσεις, το μωσαϊκό και το μάρμαρο, στις περισσότερες περιπτώσεις που συναντάμε έχουν υποστεί κάποιες φθορές. Το μωσαϊκό συνήθως πετάει κάποια χαλίκια και δημιουργεί λακκούβες. Το ίδιο και τα παλιά μάρμαρα. Στις κρεβατοκάμαρες πολλές φορές βλέπουμε τα παλιά δάπεδα σαράντα χρονών να διατηρούνται πάρα πολύ καλά ενώ σε άλλες περιπτώσεις βλέπουμε ημικατεστραμμένα παρκέ.

Ανακαίνιση Δαπέδων

Ανακαίνιση Δαπέδων

Αντικαθιστώντας τώρα, βάζοντας ένα καινούργιο δάπεδο, το οποίο θα είναι της επιλογής του ιδιοκτήτης ο οποίος θα αποφασίζει τι θέλει να τοποθετήσει, εμείς έχουμε την υποχρέωση αν τον ενημερώσουμε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχει κάθε καινούργια μορφή δαπέδου.

Ανακαίνιση Δαπέδου με πλακάκια

Θα ξεκινήσουμε με το πλακάκι. Η τοποθέτηση πλακιδίων είναι κάτι το σίγουρο αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία πλακιδίων στην αγορά και πολλές δυνατότητες να επιλέξει ο καθένας το καλύτερο δάπεδο. Οι κατηγοριοποιήσεις των πλακιδίων αυτή τη στιγμή είναι σε πλακίδια γρανίτου, γυαλιστερά, ματ και λοιπά. βεβαίως εκείνο που εμείς προτείνουμε σε κάποιον που επιθυμεί να τοποθετήσει πλακίδια σε ένα χώρο κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης είναι να έχουν κάποια ποιοτικά standard. Αυτό που βάζουμε εμείς στα ποιοτικά standard είναι ότι θα πρέπει το πλακίδιο να είναι πλακίδιο γρανίτου το οποίο μπορεί αν είναι είτε full pasta είτε να είναι επισμαλτωμένο. Και η μια και η άλλη περίπτωση είναι πλακίδια που έχουν αντοχή και διάρκεια στο χρόνο.

Η τιμή την οποία εμείς σαν εταιρεία βάζουμε ως πλαφόν για κάθε ανακαίνιση είναι στα 18 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Και αυτό δεν είναι τυχαίο διότι αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν πλακίδια με τιμές από πέντε μέχρι ογδόντα ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Σαφώς λοιπόν δεν είναι όλα τα ίδια. Από την πείρα μας εμείς σε συνδυασμό με το πως λειτουργεί η αγορά έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πλακίδια αυτής της αξίας είναι αυτά τα οποία διασφαλίζουν καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, έχουν καλή εμφάνιση και εικόνα και προπαντός είναι πολύ καλής ποιότητας. Από εκεί και μετά αν επιθυμεί κάποιος να επιλέξει πιο ακριβά ή πιο οικονομικά πλακίδια αυτό είναι κάτι που έχει σχέση με την οικονομική δυνατότητα που διαθέτει ο καθένας. όμως πλακίδια σε αυτή την τιμή που εμείς έχουμε βάλει σαν όριο έχουμε καταλήξει μετά από εμπειρική έρευνα ότι με αυτή την τιμή διασφαλίζουμε επίστρωση πλακιδίων η οποία θα έχει αντοχή και διάρκεια στο χρόνο.

Εκτός από αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και ο τρόπος με τον οποίο θα τοποθετηθούν τα πλακίδια. Δηλαδή έχουμε μπει σε σπίτια και ενδεχομένως οι περισσότεροι έχουν μια παρόμοια εμπειρία είτε από το δικό τους σπίτι είτε από το σπίτι φίλου στο οποίο τα πλακίδια είτε να ανασηκώνονται είτε να κουφώνουν εσωτερικά, να ανασηκώνονται και τελικά να αποκολλώνται. Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, και μάλιστα ακόμα και σε καινούργιες κατασκευές, όχι μόνο σε παλιές κατασκευές. Η επικόλληση των πλακιδίων είναι ένα κεφάλαιο το οποίο θα αναπτύξουμε στη συνέχεια μέσα στην ιστοσελίδα μας. Πως και με ποια υλικά πρέπει να γίνει η επικόλληση των πλακιδίων ώστε να είναι ασφαλής. Αυτό θα το αναπτύξουμε σε κάποιο άλλο κεφάλαιο για το ίδιο αντικείμενο.

Ανακαίνιση Δαπέδου με παρκέ ξύλου

Στη συνέχεια πάμε στις κρεβατοκάμαρες και συγκεκριμένα στο παρκέ του ξύλου. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην αγορά δάπεδα τα λεγόμενα laminate τα οποία έχουν τη μορφή ξύλου, μπαίνουν πάνω από το υπάρχον υπόστρωμα και τόσο σε εμφάνιση όσο και σαν εικόνα είναι πολύ όμορφα. Να σας πούμε τη γνώμη μας για αυτό το προϊόν. Θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ κακό προϊόν. Διότι αυτή τη στιγμή σε πολλά σπίτια τα οποία πάμε να δούμε τι θέλει να ανακαινίσει κάποιος, δάπεδα αυτού του τύπου που έχουν τοποθετηθεί εδώ και δυο ή τρία χρόνια έχουν υποστεί τέτοιες φθορές που πολλοί μας ζητάνε την αντικατάστασή τους. Ειδικότερα για αυτό το προϊόν είμαστε κατηγορηματικοί. Δεν συστήνουμε σε κανέναν να τοποθετήσει αυτό το δάπεδο. Διότι αυτό αποτελείται από πριονίδι συμπιεσμένο με κόλλα και πάνω στο πριονίδι υπάρχει επικολλημένο ένα φιλμ 0,2 ή 0,3 ή 0,4 του χιλιοστού το οποίο μας δίνει και την τελική του εμφάνιση και την τελική του εικόνα. Αυτό λοιπόν το δάπεδο θα καταστρέφεται με τα σφουγγαρίσματα τα οποία θα γίνουν και τα νερά τα οποία θα τρέξουν, δεν συζητάμε καθόλου την περίπτωση στην οποία θα μας πέσει πάρα πολύ νερό. Αν γίνει αυτό τότε αυτό το προϊόν την επόμενη ημέρα θα είναι άχρηστο. Αυτό το προϊόν λοιπόν σε γενικές γραμμές κατά τη γνώμη μας δεν είναι ένα καλό προϊόν και δεν ενδείκνυται.

Ανακαίνιση Δαπέδων από την enfe.gr

Από εκεί και μετά, αν θέλουμε ξύλο τότε θα βάλουμε πραγματικό ξύλο, ξύλο μασίφ, δρύινο ξύλο, να ξέρουμε ότι έχουμε πραγματικό ξύλινο δάπεδο. Και αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι δάπεδα σαράντα ετών είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Σε καμιά περίπτωση δεν συστήνουμε σε κάποιον να αλλάξει αυτά τα δάπεδα. Αν υποθέσουμε ότι κάποιο παλιό παρκέ δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση τότε έχουμε την δυνατότητα να το επισκευάσουμε, να το τρίψουμε, να το γυαλίσουμε, και να έχει την εικόνα ενός καινούργιου δαπέδου.

Άρα καταλήγοντας αυτό που προτείνουμε είναι η τοποθέτηση πλακιδίων με συγκεκριμένα ποιοτικά standard, στη μια περίπτωση. Και η άλλη περίπτωση αν θέλουμε να έχουμε παρκέ τότε προτείνουμε είτε την επισκευή του υπάρχοντος παρκέ είτε την τοποθέτηση καινούργιου παρκέ από μασίφ ξύλινο δρύινο δάπεδο το οποίο θα έχει αντοχή και διάρκεια στο πέρασμα του χρόνου.


Σχόλια Αναγνωστών – Πελατών

  • Μιχάλης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈκανα την ανακαίνιση του σπιτιού μου με την enfe χωρίς κανένα πρόβλημα, σηνεπής σε όλα του. Κατα τη διάρκεια των εργασιών αποφάσισα να τοποθετήσω ένα ενεργειακό τζάκι. Όταν το είπα στον υπεύθυνο μου είπε οτι θα μου τοποθετήσουν σε τιμή χονδρικής και μάλιστα δώρο τα εργατικά. Όπου είχα ρωτήσει μου είχαν δώσει τιμές άνω των 4.000 ευρώ. Ο υπεύθυνος της enfe μου το χρέωσε μόνο με 1.000 ευρώ. Τι να πω. Το ευχαριστώ είναι λίγο.
  • Διονύσης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΤα δυο άρθρα που δημοσιεύονται στο κάτω μέρος της σελίδας με διακριτικό SOS με βοήθησαν πάρα πολύ. Από άσχετος που ήμουν με την οικοδομή διαβάζοντας όσα περιγράφονται με την παραμικρή λεπτομέρεια κατάλαβα τι σημαίνει ποιοτική ανακαίνιση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρακολουθούσα καθημερινά αν εφαρμόζουν αυτά που γράφουν. Διαπίστωσα οτι ήταν άψογος προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Συγχαρητήρια.
  • Θανάσης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδωσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου στην enfe. Τα πάντα εκτελέστηκαν ακριβώς όπως αναλυτικά μου τα είχαν περιγράψει στη συγγραφή υποχρεώσεων που είχαμε υπογράψει. Όμως η έκπληξη για εμένα ήταν οτι μου έκαναν δώρο τον κρυφό φωτισμό στο σαλόνι μου χωρί ςνα το έχουμε συμφωνήσει. Μπράβο στα παιδιά.
  • Αντώνης on ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΕίχαμε συμφωνήσει με την enfe.gr μεταξύ των άλλων και τη βελτίωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Τα συνεργεία από οτι μου είπαν και διαπίστωσα και εγώ η ηλεκτρική εγκατάσταση ήταν χάλια. Στο τέλος όταν παρέλαβα το σπίτι είδα οτι η παλιά ηλεκτρική εγκατάσταση ακυρώθηκε και μου έκαναν μια ολοκαίνουργια υπερσύγχρονη ηλεκτρική εγκατάσταση, με νέο πίνακα, νέες καλωδιώσεις, νέες παροχές internet κλπ. Και όλα αυτά χωρίς να με επιβαρύνουν οικονομικά. Τους ευχαριστώ δημόσια (Μια μικρή παρατήρηση, καθυστέρησαν 15
  • Νίκος on Πείτε μας την γνώμη σαςΔιαμένω στο εξωτερικό και ανέθεσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου στην Ελλάδα στην enfe.gr. Όταν ήρθα να παραλάβω το έργο και το είδα έπεσα από τα σύννεφα.. Στην κυριολεξία παρέλαβα μια Βίλα. Συγχαρητήρια.
  • Χαρης on Μερική Ανακαίνιση Διαμερισμάτωναρα για μια κουζινα περιπου 15 τμ να υπολογιζω στα 2000-3000€?
  • Γιάννης on Πείτε μας την γνώμη σαςΗ ομάδα της enfe.gr κάνει τέλεια και ποιοτική δουλειά. Το σπίτι μου ήταν παλιό και οι τοιχοποιίες χάλια. Τα παιδιά μου μου το φύλαγαν για έκπληξη. Αποξήλωσαν όλους τους παλιούς χρωματισμούς και τα επιχρίσματα και τα έκαναν όλα από την αρχή και μάλιστα με σπατουλαριστούς τοίχους αν και δεν ήταν υποχρεωμένοι βάσει της συγγραφής υποχρεώσεων που είχαμε υπογράψει. Εγώ βέβαια τους έδωσα επιπλέον και ένα μικρό φιλοδώρημα. Συγχαρητήρια.
  • Αργυρης on Ανακαίνιση Κουζίνα – Μπάνιο – Κρεβατοκάμαραη κουζινα μου ειναι περιπου 12 τμ (4 Χ 3) και θελω να κανω ολικη ανακαινιση, ποσο θα μου κοστισει?
  • Αργύρης on Πείτε μας την γνώμη σαςΚαταπληκτική δουλειά σε καταπληκτικές τιμές.
  • Κώστας on Πείτε μας την γνώμη σαςΣυγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά.
Για να δείτε όλα τα σχόλια ή να προσθέσετε το δικό σας πατήστε ΕΔΩ